Εκμετάλλευση ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στο ταβάνι

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109331 από Στελιος1
Η αναρροφηση θα ηταν ψηλα στον πρωτο οροφο και η εξοδος στο πατωμα του, δεν γινεται ομως. Αεροκουρτινα θα μπορουσε να κανει κ ενα 9ρακι κλιματιστικο (κανενα παλιο ευχαιρο πχ, σαν τ περιπτωση που παρουσιαστηκε στην αρχη, ωραια ιδεα μακαρι να πετυχει).
Εγω φετος θα την βγαλω ''τζαμπα'' στο σπιτι, φευγουν τ παιδια για σπουδες και θα κλεισω δωματια! Θα τα δωσω αλλου τριπλα βεβαια αλλα εγω κραταω το οτι μικραινει πλεον το σπιτι.. Ειμαι παραλογος??
Που μας φτασανε οι ηλιθιοι! Ακουω για νεα ζευγαρια με μωρα που ξεκινουν τ ζωη τους και ευχαριστω τ θεο που ειχα μωρα σε ευκολα χρονια. Χαιρετω για λιγες μερες, συγνωμη σε ολους που τους ειπα κατι οτι και ναταν αυτο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109332 από alex_nous
Στέλιο ανοίγεις μεγάλο θέμα φεύγοντας! Θα μου επιτρέψεις ένα σχόλιο. Εμείς που έχουμε μωρά ελπίζουμε τουλάχιστον τα παιδιά μας όταν φτάσουν σε μια παραγωγική ηλικία να έχουν στρώσει τα πράγματα. Να έχουν δουλειά δηλαδή. Η δύσκολη γενιά είναι αυτή την στιγμή οι ηλικίες 25-35, στην οποία ανήκω και εγώ, όπου οι δείκτες ανεργίας είναι εξωφρενικά υψηλοί! Τεσπα συγνώμη για το off topic!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109333 από ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
Γειά σου Alex.

Μια πρόταση: Υπάρχουν και πιο ειδικοί εδώ μέσα βέβαια, οπότε λέω τη σκέψη μου "φωναχτά". Λοιπόν: Ανοίγεις το κανάλι που έχεις εγκιβωτήσει το σπιράλ και το αντικαθιστάς με λεία σωλήνα την οποία μονώνεις κιόλας. Η λεία σωλήνα έχει πολύ λιγότερες τριβές=απώλειες.

Καλά έχεις κάνει και έχεις πάει στο πάτωμα του κάτω ορόφου την περσίδα. Έχεις κάνει το K-EVO --> piazzeta. Και τα piazzeta χαμηλά πετάνε τον αέρα. Μήπως θα μπορούσες να τρέξεις λίγο ακόμα το κανάλι σου προς τα δωμάτια? Δηλαδή να περπατήσει πίσω από τον καναπέ και να πάει προς το διάδρομο?

Μπορείς επίσης, αν μεγαλώσεις τη διαδρομή, ενδιάμεσα να αφήσεις ένα-δύο στόμια. Ή επίσης, να βάλεις στο τέλος και ανεμιστήρα που να υποβοηθάει τη ροή.

Ή ακόμα, να βάλεις λεία σωλήνα και όχι σπιράλ και να την αφήσεις όπου θες εσύ αμόνωτη, ώστε κατά τη διαδρομή της, όπου αυτή είναι αμόνωτη να ζεσταίνει.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι νέεες λύσεις, απλά κάποιες ιδέες που ίσως αυξήσουν την έως τώρα απόδοση.

Ελπίζω να μην είπα κοτσάνες....
Last edit: 10 Χρόνια 7 Μήνες πριν by ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109334 από gkesi
Alex-nous, εγώ θα μετρούσα την θερμοκρασία του αέρα στο ταβάνι του κάτω ορόφου για να έβγαζα καταρχήν με σιγουριά το συμπέρασμα ότι επαρκεί η ενέργεια που διοχετεύεται στον κάτω όροφο. Π.χ. στον χώρο με τους καναπέδες που φαίνετε στην φωτογραφία, σε πραγματικές συνθήκες όμως.
Αυτό με τον ανεμιστήρα που είπες στον πάνω όροφο μου άρεσε, αλλά σκέψου ότι θα έχεις αντίθετα δύο ρεύματα αέρα, το ένα με τον αγωγό να προσπαθεί να "φουσκώσει" τον κάτω χώρο με ζεστό αέρα απο τον θερμοθάλαμο και άρα να δημιουργεί μια βεβιασμένη κυκλοφορία του αέρα από κάτω προς τα πάνω μέσω της σκάλας και το άλλο ρεύμα αυτό του ανεμιστήρα, να προσπαθεί να κατεβάσει πάλι απο την σκάλα τον ζεστό αέρα απο το ταβάνι του πάνω ορόφου.
Μήπως να δοκίμαζες με κάποιο τρόπο να απενεργοποιήσεις την βεβιασμένη κυκλοφορία μέσω του αγωγού και να στείλεις όπως είπες με ανεμιστήρα τον αέρα απο το ταβάνι του πάνω ορόφου κάθετα προς την σκάλα ??? άρα και κοντά στο παιδικό ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109335 από kosmidis80
Αλεξ θα σου ελεγα να κλεισεις την σκαλα, αλλα πλακα πλακα θα σου βγει κανα 300-400 Ε αν πεις να το κανεις σωστα (βαλε πορτα και γυψοσανιδες κτλ). Μπορεις βεβαια να γλυτωσεις το κοστος της πορτας βαζοντας μια φισουνα που βρισκεις στα πολυκαταστηματα με κανα 50αρι μαξιμουμ και αλλα 50-100 τις γυψοσανιδες.

Πιστευω ετσι θα σου κανει αρκετη διαφορα και στο ποσο γρηγορα θα ζεσταινει, αλλα και στο οτι θα κραταει ζεστη ο οροφος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #109339 από thlanarass
αν βαλεις μια ξυλοσομπα στον κατω οροφο οπου βολευει για το μπουρι και να καις λιγοτερο το τζακι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ