Εκμετάλλευση ζεστού αέρα που εγκλωβίζεται στο ταβάνι

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142282 από Gdevil

Stavrax έγραψε: Το βεντιλατέρ κοστίζει περίπου 25 ευρώ (google βεμτιλατερ ψυγειου 240m3/h) και καλό είναι να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στόμιο εξόδου γιατί ενώ βγάζει αρκετά κυβικά δεν μπορεί να πιέσει και ρίχνει την απόδοσή του. ...

Κάνω λάθος που σκέφτομαι πως ένα οποιοδήποτε βεντιλατέρ είτε τραβάει είτε σμπρώχνει αέρα μέσα από ένα κανάλι έχει πτώση στην ονομαστική του παροχή σύμφωνα με το σχεδιάγραμμά του βεντιλατέρ?
Δηλαδή είναι το ίδιο όπου και αν μπει. Η αντίσταστη είναι ίδια είτε σμπρώχνει είτε τραβάει. Και αυτή η αντίσταση καθορίζει πόσο θα πέσει η παροχή σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα του κάθε βεντιλατέρ.

Αν λοιπόν προσανατολίζεται κάποιος για βεντιλατέρ που θα τραβάει (ή θα σμπρώχνει) αέρα μέσα από κανάλι τότε πρέπει να ζητήσει βεντιλατέρ που να έχει "δύναμη". Να μη πέφτει δηλαδή η παροχή του. Από όσο θυμάμαι τα βεντιλατέρ σαλίγκαροι ήταν αυτά. Και αν ήταν 2 πόλων έχουν θόρυβο ενώ σε 4 πόλου έπεφτε ο θόρυβος.
Αυτό που έβαλα εγώ πχ στο τζάκι μου ήταν το FRB4C 225/062 ( εδώ τα χαρακτηριστικά του και το διάγραμμα πτώσης παροχής) αλλά κοστίζει 120 ευρώ για 425 κυβικά. Ο δε θόρυβος των 50 db είναι τίποτα. Ο θόρυβος όμως της μεταφοράς του αέρα μέσα από τους σπιράλ αγωγούς που έβαλα είναι που με ανάγκασε να κάνω ηχοπαγίδα.
Ας γράψω και το δικό μου συμπέρασμα για μείωση θόρυβου κίνησης σε αγωγούς (αν τυχόν κάποιος θελήσει να κάνει κάτι). Μεγάλωμα του αγωγού τουλάχιστον κατά μία διάσταση από ότι βγάζει το μοτέρ. Λείος αγωγός. Μόνωση και ειδικά στις στροφές.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142285 από panosv
Το κακό είναι οτι όλα δείχνουν οτι ο Gdevil έχει δίκιο.
Αν θες ρίξε μια ματιά σε ένα πολύ πρόχειρο σχεδιαγραμμα που έβαλα εδώ
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...imitstart=150#142175
Αν βάλω μεταξύ κουζίνας και διαδρόμου ένα σχετικά δυνατό μοτέρ σαν αυτό που περιγράφεις. πιστεύεις οτι θα κάνω κάποια δουλειά? Εμένα θα μπει πάνω στο τοίχο επομένως δεν έχω θέμα αγωγών και θορύβου παρά μόνο του μοτέρ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142290 από panosf01

panosv έγραψε: Πολύ σωστά θυμάσαι. Μονομπλοκ με φυσική ροή.
Συμφωνώ με αυτά που λέει ο Gdevil απλά θέλω να είμαι λίγο πιο αισιόδοξος προς το παρόν και λέω μήπως οι μεταβλητές που ανέφερα πιο πάνω λειτουργήσουν υπέρ μας.
Επειδή όμως το θόρυβο κανείς δε τον θέλει, προσωπικά ποντάρω στη διάρκεια. Δηλαδή να δίνω μια συγκεκριμένη ποσότητα συνεχώς ήσυχα και σταθερά.
Θα κάνω κάποιες μετρήσεις και θα ενημερώσω.

Πιστευω οτι εχεις καταλαβει πως δυστυχως η λυση στο θεμα σου ειναι μια,και ειναι μονοδρομος...Δεδομενου οτι εχεις την υποδομη.Σκεψου το καλα πριν αποφασισεις με βαση το λογο οφελος/κοστος που λενε και οι φιλοι μας οι αμερικανοι.Επιπλεον πιστευω οτι δυστυχως η μεταφερομενη ενεργεια θα ειναι πολυ λιγοτερη σε σχεση με αυτην που υπολογιζει ο Gdevil,διοτι ο αερα στο νταβανι εχει τωρα 40βαθμους που εναι σχετικα στασιμος,οταν αρχισεις να τον αντλεις η θερμοκρασια του θα πεσει στα επιπεδα που εχει και το υπολοιπο δωματιο.
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by panosf01.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142320 από dimlyk
μ αρεσει που το παραριξατε στην θεωρια :)
κατ αρχην εγω ειπα ποση ενεργεια μεταφερουμε ...κι οχι ποση μενει στο χωρο
γιατι πρακτικα αυτο που μενει ειναι κατι ελαχιστο
πχ...αν μεταφερουμε 1kw σε χωρο 40 μ3 θα πρεπει η θερμοκρασια του να αυξηθει σε μια ωρα κατα 75 βαθμους !!!
οποτε ποιος θα ασχολιοταν με τζακια κλπ :woohoo:
δυστυχως δεν αυξανεται ουτε κατα 0,75 :)
το ζητουμενο ομως δεν ειναι να θερμανουμε ενα απομακρυσμενο χωρο αλλα να ισομοιρασουμε τις θερμοκρασιες μεταφεροντας θερμοτητα ... οποτε τα απολυτε νουμερα υπολογισμων δεν εχουν πολυ αξια

φιλτατε διαβολακο ...η σχετικη υρασια αλλαζει,,,η απολυτη μενει σταθερη :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142321 από panosv
Και τελικά η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου ανάμεσα?
Πέρα από οτιδήποτε θεωρητικό πάντως εγώ το πείραμα θα το κάνω με ένα μικρό ανεμιστήρα εξαερισμού και θα ενημερώσω. Πιστεύω οτι υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες όπως τι απώλειες έχουμε και πόσο καλά μπορεί να μοιραστεί και να κρατηθεί η θερμοκρασία μέσα στο χώρο.
Εμένα το σαλόνι με τη κουζίνα είναι βορινά και δε τα έβλεπε ποτέ ο ήλιος. Για να έχω ανεκτή θερμοκρασία (προς το κρύο) σε αυτό το κομμάτι του σπιτιού έπρεπε να έχω το θερμοστάτη του καλοριφέρ στο 22-23 επειδή αυτός βρισκόταν στο διάδρομο. Τώρα με το ενεργειακό τζάκι απολαμβάνω πολύ ζέστη στο πρώην πιο κρύο μέρος του σπιτιού και είμαι σχεδόν σίγουρος οτι έστω και σχετικά μικρή μεταφορά αυτής της ενέργειας στο υπόλοιπο σπίτι θα κάνει διαφορά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #142322 από dimlyk
ακομα και η συνολικη θερμοκρασια να πεσει λιγο ...το βασικο κερδος ειναι οτι μετακινουμενος καποιος απ τον ενα χωρο στον αλλο δεν αντιλαμβανεται τοσο εντονες διαφορες θερμοκρασιας (ιδανικα ελαχιστα) αυτο δηλ που γινεται με τα καλοριφερ
απο την αλλη δεν μπορουμε να βαλουμε ενα μεγαλο ανεμιστηρακι σε μια μερια απλα....γιατι θα δημιουργει ενοχλητικα ρευματα αερα εχοντας τελικα χειροτερο αποτελεσμα ασχετως θερμοκρασιων


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ