Μέθοδοι ανάμματος τζακιού
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
Σερφάροντας.... έπεσα εδώ:
Το δοκίμασα χθες που έκανα σπίτι ένα BBQ για να ανάψω την ψησταριά. Πραγματικά δουλεύει και μάλιστα απίστευτα γρήγορα και αποδοτικά. Να φανταστείτε ότι για προσάναμμα έβαλα 1 φύλλο εφημερίδας, 2 "σπιρτόκουτα" προσανάμματος, και μερικά ξερά φύλλα ελιάς.
Επειδή δεν έχω σχισμένα ξύλα, έβαλα στρογγυλά (σχετικά λεπτά) ξερά ξύλα ελιάς, και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Είχα και 1 ντενεκέ για καμινάδα, αλλά πιστεύω ότι και χωρίς αυτόν θα άναβε το ίδιο καλά.
Δοκιμάστε το, και καλά ανάμματα. Είναι σαφώς πιο γρήγορο από το upside-down άναμα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- nikkal
- Αποσυνδεμένος
- Senior Member
- Kratki Zuzia 19kw
- Δημοσιεύσεις: 71
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 16
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- house
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 633
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 85
Και στους 2 βαζεις τα ξύλα ετσι , αλλα στον εναν τροπο βαζεις φωτια απο κατω και εχεις πολυ φωτια και πολυ καπνο
και στον αλλο βαζεις φωτια απο πανω , αλλα δεν καίγονται σφαίρα , αλλα δεν εχει και καπνο !!!
οσοι εχουν τζακι με τζαμι προτιμούν τον γερμανικο τροπο , οι ελληνες ολα μεσα και μπουρ φοκο !!!
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
house έγραψε: οι μεθοδοι ειναι 2 , ενας απλος και ενας γερμανικος !
Και στους 2 βαζεις τα ξύλα ετσι , αλλα στον εναν τροπο βαζεις φωτια απο κατω και εχεις πολυ φωτια και πολυ καπνο
και στον αλλο βαζεις φωτια απο πανω , αλλα δεν καίγονται σφαίρα , αλλα δεν εχει και καπνο !!!
οσοι εχουν τζακι με τζαμι προτιμούν τον γερμανικο τροπο , οι ελληνες ολα μεσα και μπουρ φοκο !!!
H φωτιά από πάνω, είναι το upsidedown άναμμα. Δουλέυει σωστά, αλλά αργεί πολύ και έχει όντως λίγο καπνό.
Τον άλλον τρόπο, με τη φωτιά από κάτω, και καλά ο Φιλανδικός τρόπος, παίρνει όντως αμέσως μπουρλότο και όντως έχει καπνό στην αρχή. Τον έχω δοκιμάσει στο άναμμα για barbique και είναι super. Δεν τον έχω δοκιμάσει στο τζάκι.
Λέτε επειδή ανάβει γρήγορα και έχει καπνό στην αρχή, να μην είναι καλός για το τζάκι, λόγω του ότι στην αρχή που είναι κρύα η καμινάδα και έχει μικρό ελκυσμό, να υπάρχει κίνδυνος καπνίσματος? Αυτός πάντως τον προτείνει για άναμμα τζακιού.
Τον έχει δοκιμάσει κανείς σε τζάκι?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- Στελιος1
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 683
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 74
Ολα ειναι σχετικα, γιατι αν τραβαει πολυ ενα τζακι πρεπει να υιοθετησεις τον ''απο πανω τροπο'' αλλα αμα ζοριζεται θα ντουμανιασει το σπιτι η θα βριζεις επειδη δεν θα ανναβει. Σε καλο τζακι που το καις για ωρες, με καλα ξυλα, το απο πανω ανναμα πρεπει να ειναι καλυτερο, αλλα μετα? Βγαζεις τα ανναμενα και βαζεις απο κατω καινουρια κ απο πανω τα παλια?
Σκατα μας κανανε και ειναι ατελειωτο το σκατωμα, αν αυριο μιλαμε εδω για φουφουδες και αχυρα η κοπριες θα φταινε αυτοι? Η εμεις?
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
- ΦΟΥΣΚΙΤΑΚΗΣ
- Συντάκτης θέματος
- Αποσυνδεμένος
- Platinum Member
- Δημοσιεύσεις: 1227
- Ληφθείσες Ευχαριστίες 115
Στελιος1 έγραψε: Οταν βαζεις φωτια απο πανω αργουν (πολλες φορες αργουν ανυποφορα) αλλα γινεται καλυτερη καυση, ο τροπος με την απο κατω φωτια και ειδικα αν ειναι ορθια ειναι ο τελειος τροπος για τα κωλουγρα ξυλα, με τον αλλο (τον απο πανω) αν ανναψεις υγρα μπορει και να σβησουν τελειως.
Ολα ειναι σχετικα, γιατι αν τραβαει πολυ ενα τζακι πρεπει να υιοθετησεις τον ''απο πανω τροπο'' αλλα αμα ζοριζεται θα ντουμανιασει το σπιτι η θα βριζεις επειδη δεν θα ανναβει. Σε καλο τζακι που το καις για ωρες, με καλα ξυλα, το απο πανω ανναμα πρεπει να ειναι καλυτερο, αλλα μετα? Βγαζεις τα ανναμενα και βαζεις απο κατω καινουρια κ απο πανω τα παλια?
Σκατα μας κανανε και ειναι ατελειωτο το σκατωμα, αν αυριο μιλαμε εδω για φουφουδες και αχυρα η κοπριες θα φταινε αυτοι? Η εμεις?
Σίγουρα το από πάνω είναι σπασα... μερικές φορές. Όντως αργεί πολύ.
Αλλά όταν ανάψει ένα τζάκι και κάψει τα πρώτα ξύλα (με όποιον τρόπο , πάνω ή κάτω) και κάνει καρβουνιά, τι σε νοιάζει? Απλά συμπληρώνεις ξύλα. Δεν έχει νόημα το πάνω/κάτω έτσι και ανάψει και κάνει θράκα.
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.