Μονωτικά για τζάκια: υγιεινή & ασφάλεια

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93543 από dimlyk
το θεμα ειναι οτι θες να εγκλωβισεις την ζεστη
κι αν ακομα δεν σου κανει ρωγμη η κατασκευη σου εχει ενα ευπαθες σημειο στην ενωση με τον τοιχο
αν μονωσεις την καμιναδα σου παντως νομιζω δεν θα εχεις προβλημα


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93553 από ragavelas
Παραθέτω ένα σχήμα (κάτοψη). Νομίζω ότι έτσι δεν θα έχει θέμα στην ένωση όπως σωστά ανέφερες. Σαν υλικό εσωτερικού τοίχου, τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93558 από dimlyk
οχι...την καμιναδα θα πρεπει να μονωσεις γυρω γυρω

οσο για το υλικο οποιο σε βολευει ..και υτονγκ και ιζολ ... θα ελεγα ακομα και γυψοσανιδα που την εχεις με σωστη αρμολογηση ....αν και νομιζω το ιζολ (αν αλλαξεις) ειναι πιο βολικο απο το υτονγκ ειδικα αν το βιδωσεις σε ορθοστατες ...κι ακομα καλυτερα αν την ενωση με τον τοιχο βαλεις καποια μαστιχη


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93562 από Stavrax
Για την καμινάδα υποψιαζεσαι ότι έχει διαρροή καπνού και δεν θέλεις να το φτιάξεις ξανά με περσίδες?
Γιατί αν το πρόβλημα ήταν μόνο η μυρωδιά του πετροβάμβακα, αν τον αντικαταστήσεις με ιζολ ή κάτι αντίστοιχο και βάλεις και έναν ανιχνευτή μονοξειδίου τότε θα εκμεταλλεύεστε και την θερμότητα της με ασφάλεια.


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93567 από Gdevil

ragavelas έγραψε: Θα σας πω το πρόβλημα μου να μου πείτε την γνώμη σας.

Από το δωμάτιο ακριβώς πάνω απο το τζάκι περνάει η καμινάδα για να βγει στην ταράτσα. Είχε επενδυθεί με φυψοσανίδα και είχε περσίδες κάτω και πάνω οπότε ζεσταινόταν το δωμάτιο με φυσική ροή. Το θέμα είναι ότι μετά από μια φορά που έκαψα πολύ το τζάκι άρχισε να μυρίζει το δωμάτιο. Προφανώς κάτι κάηκε στον πετροβάμβακα.
Είχες τυλιγμένη την καμινάδα με πετροβάμβακα?
ή
Είχες πετροβάμβακα πάνω στο τζάκι?
ή
Είχες πετροβάμβακα σφηνωτά μεταξύ ταβανιού κάτω ορόφου και καμινάδας?
Αναγκαστικά έκλεισα τις τρύπες. Το αποτέλεσμα ήταν να σκάσει πάνω πάνω.
Μυρωδιά απο εκεί βγαίνει?

Άρα το καλοκαίρι το μερεμέτι δεν το γλυτώνω.
Επειδή θα ήθελα να αποφύγω την επαφή του αέρα του δωματίου με το μπουρί (τυχόν απώλεια καυσαερίων) και με τον πετροβάμβακα σκεφτόμουν να το κλείσω με κάνα υλικό που να μπορεί να θερμαίνεται και να μην εχει πρόβλημα.
Αρα ουσαστικά θέλεις να ξυλώσεις την γυψοσανίδα και να περιβάλεις την καμινάδα με κάτι σε αρκετά κοντινή απόσαση που αφενός να μην πυρώνει και αφετέρου να βγάζει ζέστη
Εκτός από πυρότουβλο ένα άλλο υλικό που μου έρχεται στο νου είναι ο σαπωνίτης. Δστχώς δεν ξέρω κάτι παραπάνω από το όνομα.
Αλλά πάντος μονο κάτι τέτοιο σαν πυρότουβλο νομίζω πως θέλεις για την κολώνα που σκέφτεσαι. Κάποιο υλικό με μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Εννοείται πως θα ντύσεις με κάποιο μονωτικό τον εξωτερικό τοίχο από μέσα από την κολώνα.

Η γωνία που δημιουργείται δλδ (σαν κολώνα) γύρω από το μπουρί να θερμαίνεται. Θα μπορούσα να το χτίσω με πυρότουβλο αλλά δεν μου αρέσει αισθητικά (άσε που βαριέμαι να χτίζω). Τι υλικό πιστεύεται ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω ούτως ώστε αφενός να μην μυρίζει και γενικά να μην χαλάσει σε κανα δυο χρόνια και αφετέρου να μην πυρώνει τόσο που να μην μπορείς να το ακουμπήσεις (αυτό βεβαια εξαρτάται και από το πόσο καίω το τζάκι).

Ευχαριστώ

Το κακό με αυτό που σκέφτεσαι όμως να κάνεις είναι ότι δε θα έχεις απολύτως κανέναν έλεγχο του πόσο ζεστά ή κρύα θα είναι τα καυσαέρια.
Οπότε ξαναδές λίγο αυτό που σου λέει ο Stavrax ;)

ΥΓ Ως αλουμινοταινιοκαμένος :P οφείλω να σου πω να δεις και την αλουμινοταινία που είχες χρησιμοποιήσει. Μη το δένεις κόμπο ότι ήταν ο πετροβάμβακας.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #93584 από ragavelas
Αλουμινοταινία δεν χρησιμοποίησα. Ο πετροβάμβακας δεν ακουμπούσε στο μπουρί. Πλησίαζε αρκετά (3-4 πόντους) στα τέσσερα σημεία. Περσίδες είχα τέσσερις, δυο πάνω δύο κάτω οπότε πιστεύω αρκετή ροή. Διαρροή δεν νομίζω να είχα.

Ανάμεσα στα δύο πατώματα είχε πετροβάμβακα σφηνωτά αλλά έριξα ένα στρώμα τσιμέντο στον πάνω όροφο (εννοείται ειδικό τσιμέντο που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες) οπότε το αποκλείω να έβγαινε η βρώμα από τον σφηνωτό πετροβάμβακα. Επίσης είδα ότι σφηνωτό είχε και πάνω, στην πλάκα της ταράτσας. Ίσως να φταίει αυτός...

Μυρωδιά από το σκάσιμο δεν έβγαινε, καθότι από όταν έκλεισα τις τρύπες των περσίδων σταμάτησε η μυρωδιά.

Το σκεπτικό είναι αυτή η κολώνα να είναι ουσιαστικά ένας θερμοπομπός. Να μην μπλέξω καθόλου με ροή αέρα γύρω από το μπουρί και πετροβάμβακες. Για αυτό και στο σχήμα που έφτιαξα έχω βάλει πετροβάμβακα για να μην ζεσταίνεται ο εξωτερικός τοίχος αλλά να ζεσταίνεται ο εσωτερικός.

Νομίζω ότι δεν χρειάζομαι κάποιο μονωτικό, σαν το ιζολ ή σαν το ytong γιατί δεν θα πετύχω αυτό που θέλω, να ζεσταίνεται δλδ η κολόνα. Και σκέτη γυψοσανίδα πυράντοχη ίσως έκανε δουλειά απλά πιστεύω ότι θα μύριζε το χαρτί...

Στο τζάκι έχω βάλει πάντως εναλλάκτη οπότε το μπουρί στον πάνω όροφο δεν είναι και τόσο καυτό (δεδομένου ότι εχει ήδη δεσμευτεί ένα μέρος θερμικής ενέργειας).

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.088 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ