Θέμα τύχης… ή πώς εξοικονομήθηκαν 2700€ σε τζάκι

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85980 από aithio

@ aithio
Δεν ξέρω από πού προκύπτει από τα γραφόμενά μου ότι δεν πήρα απόδειξη. Όπως δεν βλέπω και το που ρώτησες αν το τζάκι κόπηκε στην καμπάνα και δεν έλαβες απάντηση. Αν έχεις την καλοσύνη ας μου τα υποδείξεις και τα δύο σε παρακαλώ. Επίσης μη νομίζεις ότι όποιος είναι μετανάστης δεν κόβει αποδείξεις. Πολλοί ξένοι δουλεύουν με κανονικά χαρτιά γιατί έχουν άδεια εργασίας εδώ και πολλά χρόνια.


Να ξαναδιάβασεις προσεκτικά τη έχω γράψει και να επανέλθεις....

Δεν βγάζω άκρη με αυτά που μου λες γιατί δεν ρώτησα εσένα αλλά τους τζακάδες και γνώστες του φόρουμ κατα πόσο μπορεί κανείς να επέμβει σε τζάκι και αν αυτό τηρεί τους κανόνες ασφαλείας...
Και αυτό το έγραψα όταν διαβασα αυτό....

Αυτό που έκανε ήταν να μετατρέπει τα foyer και να τα κάνει κασέτες ο ίδιος. Μου εξήγησε ότι κάνει τις κατασκευές αυτές συνέχεια και μου εγγυάται ότι θα ζεσταίνεται όλο το σπίτι 100%.

Σου έγραψα ότι όταν στέλνεις αέρα στα υπνοδωμάτια ο οποίος εναλλάσσετε τόσο κοντά με τον χώρο καύσεως δεν παίζεις και θέλει προσοχή...
Ισως είναι το σημαντικότερο που σου είπα αλλά είτε δεν το έπιασες είτε δεν θέλεις να το πιάσεις αλλά σκέψου το και δώσε προσοχή....

Οσο για την απόδειξη έγραψα...
Αν ο Αλβανός είναι επαγγελματίας και σου έκοψε αυτός δικιά τουαπόδειξη (και όχι απόδειξη αλλουνού) τότε σου βγάζω το καπέλο....

Έγραψα ακόμα για το ταλέντο που μας διακατέχει σαν λαό να κριτικάρουμε τους πάντες βγάζοντας την ουρά μας απέξω.
Απόρησα ακόμα πως ένας έξυπνος άνθρωπος σαν και σένα μπορεί να ζητάει προσφορά για μία δουλειά που δεν την έχει δει ο μάστορας από κοντά.
Απόρησα και με αυτούς που δίνουν προσφορά χωρίς να έχουν δει την δουλειά από κοντά. Άλλο κουφό και αυτό...

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85985 από alex_nous
Αν και δεν είμαι ο πιο αρμόδιος για να απαντήσω σ'αυτά που γράφονται, απλά αναφέρω πως η invicta που έχει ολόιδιες εστίες με την laudel κατασκευάζει και πουλάει έτοιμους θερμοθαλάμους για κάποιες εστίες foyer. Προφανώς στην συγκεκριμένη εγκατάσταση φτιάχτηκε ένας τέτοιος θερμοθάλαμος αλλά αυτοσχέδιος. Το θέμα ασφαλείας δεν μπορώ να το κρίνω εγώ, πάντως σαν τεχνική η ίδια η εταιρία φαίνεται πως την δέχεται. Παραθέτω και το link.
www.invicta-sa.com/portail/fr/produits/c...1-les-carenages.html

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85986 από Gdevil

Makron έγραψε: ...
Το σπίτι μου μια μεζονέτα 90 m2 κατασκευασμένο την τελευταία δεκαετία, "ζεσταινόταν" μόνο με αιρκοντίσιον και ένα τζάκι. Δεν υπήρξε ποτέ εγκατάσταση καλοριφέρ και ευτυχώς που έχει αρκετά καλή μόνωση. Το ζεσταινόταν είναι σε εισαγωγικά γιατί βρίσκεται σε βουνό, οι θερμοκρασίες τον χειμώνα πέφτουν αρκετά
...
Όταν ρωτούσα όσους είχαν χαμηλές τιμές αν είναι ποιοτικές και αν θα με καλύψουν συνήθως έλεγαν "ΝΑΙ, αλλά με επιφύλαξη γιατί θέλεις να ζεστάνεις 2 ορόφους με 14ΚW".
...
1) 90 τετραγωνικά μέτρα μεζονέτα σχετικά καλής μόνωσης αλλά με εξωτερικές χαμηλές θερμοκρασίες και αέρηδες.
Οπότε τα 14 kw της εστίας σου με 75% απόδοση σου δίνουν 10,5 kw. είναι ικανοποιητικό νούμερο και ιδιαίτερη με την χρήση που το κάνεις (δλδ για πολλές ώρες)

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν ότι δεν ήθελα να ρίξω το τζάκι ολόκληρο από το ταβάνι
2) Χωρίς να ρίξεις την κατασκευή όλη πάνω από την εστία πως έκανες τον θερμοθάλαμο που σου ζεσταίνει το σαλόνι? Και άραγε έγινε όσο το δυνατόν καλύτερα? ΠΑρακάτω θα το ξανασχολιάσω αυτό το θέμα
...
Έτσι έπεσα πάνω στο φόρουμ και αποφάσισα να αγοράσω μία κασέτα και να την εγκαταστήσω μόνος (ευτυχώς που δεν το έκανα τελικά δεν θα τα είχα καταφέρει μόνος). Σκέφτηκα αυτήν στα 900 ευρώ + 100 μεταφορικά χρειαζόταν και πόσο θα πήγαιναν τα υλικά, μοτέρ κλπ. Ξεκίνησα από το μοτέρ πηγαίνοντας σε κατάστημα της πόλης μου.
...
Αγόρασα ένα μοτέρ 300m3 /2400 στροφών με επιφύλαξη από μεριά μου για το αν θα φτάσει στα 9 μέτρα ύψος η ζέστη μέσα από τους δύο σωλήνες εξαγωγής. Ο καταστηματάρχης με διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται μεγαλύτερο αφού ήθελα κάτι όσο το δυνατό πιο αθόρυβο και δυνατό. Το κόλπο μου είπε δεν είναι τα κυβικά που γράφει το κάθε μοτέρ αλλά με πόση δύναμη σπρώχνει τον αέρα για να καλύψει τα κυβικά αυτά.
3) Μιας και βλέπω ότι σου φέρθηκαν καλά θα σου πρότεινα αν έχεις την ευχέρεια να πας πάλι σε αυτό το μαγαζί και να τους πείς το πρόβλημα με τον θόρυβο που περιγράφεις σε άλλο πόστ. Να επιμίνεις να έρθει κάποιος μαζί σου να το δεί το θέμα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι θέμα μοτέρ.






4) Προσωπικά δεν τα πάω καθόλου καλά με τις αλουμινοταινίες. Θα προτιμούσα το κουτί να είναι πιο καλά κατασκευασμένο ώστε να μην θέλει "μπαλωματα" στις γωνίες με ταινία. Οσο για την καμινάδα και εκεί θα ήθελα εάν το ζητούμενο ήταν η αεροστεγανότητα να υπάρχει λαιμος, κορδόνι και σφικτήρας.
5) Η καμινάδα έχει στηριχτεί κάπου? Στις φώτο δε φαίνεται. Επίσης τα ενώματα έγιναν με σφικτήρες ή με σιλικόνη και ταινία?
6) Οι αεραγωγοί είναι πολύ κοντά στην καμινάδα. Μαζί με την μόνωσή τους φαντάζομαι σχεδόν την ακουμπάν. Αυτό δεν είναι πρόβλημα?
...
Ο τεχνικός έντυσε καλά το foyer με χοντρή λαμαρίνα και άφησε 2 εξόδους Φ120 επάνω. Έκλεισε κάθε σχισμή του τζακιού που θα έβγαζε ζέστη στο σαλόνι, για να διοχετευθεί όλος ο ζεστός αέρας στους 2 αεραγωγούς. Τα τοιχώματα γύρω από το τζάκι ντύθηκαν με πετροβάμβακα υψηλών θερμοκρασιών.
7) Αυτό πως το έκανε χωρίς να γκρεμισει την φούσκα?ΚΑι πως στερέωσε τον πετροβάμβακα? Αν θέλεις εξήγσέ το λίγο αυτό γιατί είναι κρίσιμο.
...
Η αλήθεια είναι ότι είχε πράγματι μαστοριά και η τελική κατασκευή ήταν άψογη. Έντυσε τους δύο σπιράλ σωλήνες με πετροβάμβακα για θερμομόνωση και τους κάλυψε με γυψοσανίδα. Στον επάνω όροφο ο σωλήνας έκανε μια διακλάδωση στο δωμάτιο και συνέχισε στο μπάνιο. Η ζέστη που ανέβηκε στον επάνω όροφο μόνο με την φυσική ροή, ήταν τέτοια που δεν μπορούσα να αφήσω το χέρι μου μπροστά στον αεραγωγό.
8 ) Οταν λές φυσική ροή από που προέρχονταν ο αέρας που έφτανε επάνω? Προέρχονταν από έξω και ανέβαινε έως τα πάνω δωμάτια από τον αγωγό χωρίς μοτέρ?
...
Αλλά χρειαζόταν το μοτέρ και περσίδες βαλβίδες για να εξισορροπήσει η θερμοκρασία στα δωμάτια των 2 ορόφων.

...
Το μοτέρ τοποθετήθηκε σε εξωτερικό κουτί μέσα στον εξωτερικό τοίχο για να μην ακούγεται στο ελάχιστο και για να τραβάει αέρα από έξω. Έτσι ο αέρας στο σπίτι είναι πάντοτε φρέσκος και η ατμόσφαιρα τον χειμώνα μέσα είναι υπέροχη. Μια πατέντα που μένει σε εκκρεμότητα είναι να φτιάξω ένα σύστημα που να τραβάει αέρα από έξω ή μέσα στα μεγάλα κρύα κατ' επιλογή.
...
Το μοτέρ είναι δυνατό και σπρώχνει πολύ αέρα με δύναμη. Αποδείχτηκε πολύ καλή αγορά και ικανοποιητικό για την απόσταση και τα δωμάτια που ήθελα να καλύψω. Μάλιστα το βράδυ το δουλεύω στο 32% του μάξιμουμ για να φέρνει αέρα στον επάνω όροφο και να μην ακούγεται καθόλου ο θόρυβος από την ροή του. Άρα τζάμπα φοβόμουν το μοτέρ για μικρό.
...



Ο αέρας μπαίνει στην φούσκα από αριστερά και βγαίνει
από την άλλη μεριά με την βοήθεια του μοτέρ ζεστός


Ο αέρας είναι πολύ ζεστός στα δωμάτια αλλά το σαλόνι με αυτό τον τρόπο δεν καλύπτεται από την ζέστη έχοντας περίπου 3-4 βαθμούς χαμηλότερα από τα δωμάτια. Είναι λοιπόν κρύο. Ο λόγος είναι ότι όλες οι σχισμές εξαγωγής του τζακιού προς το σαλόνι είχαν κλείσει για να διοχετευθεί ο αέρας στα δωμάτια κάτω και επάνω. Μόνο η ζέστη ακτινοβολίας από το τζάμι του δεν φτάνει για τον χώρο. Έτσι επάνω από το τζάκι μέσα στην καμινάδα έφτιαξε ο τεχνικός μία "φούσκα" αν την λέω σωστά και καμία σχέση δεν έχει με μετοχές. Δηλαδή ένα θερμοθάλαμο που ζεσταίνεται από την ζέστη που αναδύει το μεταλλικό μπουρί εξαγωγής του καπνού. Ο σκοπός είναι να ζεστάνει τον ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα αποκλειστικά. Τα τοιχώματα του θερμοθάλαμου ντύθηκαν και αυτά με πετροβάμβακα υψηλών θερμοκρασιών και ανοίχτηκε μια τρύπα εισαγωγής και μία εξαγωγής ψηλότερα. Η θερμοκρασία που μαζεύεται εκεί έχει φτάσει έως και 240 βαθμούς στην κορυφή. Συνήθως είναι στους 100-140. Η απαγωγή της θερμότητας γίνεται με ένα μικρότερο σχεδόν αθόρυβο μοτέρ που τοποθετήθηκε στην τρύπα εξόδου αέρα που είναι ψηλότερα. Χρειαζόταν ένα μεταλλικό μοτέρ υψηλών θερμοκρασιών και χρησιμοποίησα ένα για 100 βαθμούς 160m/3 με θόρυβο περίπου 40dΒ στην μάξιμουμ σκάλα. Φαίνεται να αντέχει τις θερμοκρασίες και βγάζει συνήθως στην έξοδό του αέρα 70-100 βαθμούς. Η θερμοκρασία αυτή είναι αρκετή για να ζεστάνει τον χώρο σαλόνι-κουζίνα και σε 90 λεπτά ανεβάζει 4 βαθμούς πηγαίνοντας για παράδειγμα από τους 18 στους 22. Τα μοτέρ και τα δύο ενώθηκαν στον ροοστάτη FC-810 και ξεκινούν μαζί αφού οι θερμοκρασίες στην εξαγωγή σωλήνων –φούσκας είναι παρόμοιες.
9) Η περσίδα εξαγωγής νομίζω έπρεπε να είναι πολύ πιο ψηλά. Επίσης αυτό το 240 και το 140 είναι πάρα πολύ και θα μειόνωνταν αν η περσίδα ήταν πιο ψηλά. Ακόμα σκέψου τι θα γίνει σε διακοπή ρεύματος την μέρα που θα έχεις μπουμπουνίσει το τζάκι και θα γίνει διακοπη της ΔΕΗ. Τι θερμοκρασία θα σηκωθεί μέσα στην φούσκα. Και αυτό το θέμα νομίζω πως καλό είναι να το συζητήσουμε λίγο. Αφού εκανες θερμοθαλαμο τελικά γιατί να μην έχει τα ανοίγματα και τα πλεονεκτήματα της φυσικής ροής και έγινε με ανοίγματα και χρήση βεντιλατέρ?

Στις εξαγωγές των σωλήνων έχουν τοποθετηθεί περσίδες τύπου βαλβίδας που κλείνουν όσο χρειάζεται ώστε όλα τα δωμάτια να ρυθμιστούν να έχουν τις επιθυμητές θερμοκρασίες. Οι μέση θερμοκρασία κάτω στο σαλόνι και ένα δωμάτιο είναι 22-23 βαθμοί, επάνω στο δωμάτιο 22 και στο μπάνιο 24. Το μάξιμουμ που έχω φτάσει είναι περίπου 24-26 βαθμοί σε όλο το σπίτι όταν το έκαψα λίγο παραπάνω. Καθημερινά το τζάκι καίει 24 ώρες με 42-44 κιλά ξύλα στους 0-5 βαθμούς Κελσίου εξωτερικά, τις περισσότερες ώρες "οικονομικά" όχι στο φουλ δηλαδή, με κλειστό τον αέρα τροφοδοσίας στον θάλαμο καύσης. Μέσος όρος 1,8 κιλά την ώρα για όλο το 24ώρο ή 1,2 τόνους το μήνα. Τα ξύλα οξιά δυτυχώς για φέτος με 18-25% υγρασία. Τελικά τα 14KW αποδείχτηκαν παραπάνω από αρκετά για να ζεστάνουν δύο ορόφους και καμία σχέση με το ρεύμα που έπρεπε να καταναλώσω και ποτέ το σπίτι δεν ήταν τόσο ζεστό και μάλιστα όλη την ημέρα.
10) 45 κιλά ξύλα για εστία που καίει όλη τη μέρα για το σπίτι σου όπως το περιέγραψες νομίζω είναι πολύ καλά. Εχθρός βέβαια του πολύ καλά είναι το ακόμα καλύτερα B)



Λεπτομέρειες:

- Αν θα το έφτιαχνα από την αρχή θα έβαζα μεγαλύτερους αεραγωγούς στα δωμάτια από το Φ120 που έχω τώρα σε Φ150 ίσως και λίγο παραπάνω, για μείωση του θορύβου από την ροή του αέρα, αφού το μοτέρ τελικά καλύπτει τον χώρο με το παραπάνω. Μάλλον θα ήταν λείοι γιατί θα ήθελα να αποφύγω όπως πριν τον θόρυβο της ροής του αέρα από σπιράλ όταν δουλεύει στο μάξιμουμ, που αυτή τη στιγμή ακούγεται όπως το αιρκοντίσιον σε δυνατές στροφές.

- Τις πρώτες ώρες που θα κάψει το τζάκι καλύτερα να είναι μετά την άνοιξη ώστε να έχετε ανοιχτά παράθυρα. Ένας καπνός στο πρώτο άναμμα, μάλλον από την λαμαρίνα γέμισε τον χώρο από τις τρύπες στην φούσκα και για 3 ώρες ήταν αποπνικτικά. Μετά καθάρισε και έπαψε να μυρίζει. Έκτοτε δεν ξαναμύρισε ή κάπνισε.
11) Διευρκινίστηκε το αίτιο του καπνού? Αν όχι νομίζω πως πρέπει. Αλλο το να υπάρχουν μυρωδιές και άλλο καπνός.

- Το τζάκι μου τις πρώτες ημέρες χρήσης ζέστανε καλά τους τοίχους. Τώρα βλέπω ότι είναι καλύτερο να το καίω συνέχεια και χαμηλά γιατί η θερμοκρασία έχει μείνει και δεν χρειάζεται πολύ ξύλο για να κρατήσω την μέση επιθυμητή θερμοκρασία. Από την άλλη το πλεονέκτημα να έχω συνέχεια το σπίτι ζεστό είναι μεγάλο.

...

Μακρον συγχώρα με αλλά αποκόπτω από το αρχικό σου κείμενο ότι νομίζω πως αφορά μόνο την κατασκευή της εστία σου ωστε να μπορέσω να σχολιάσω μόνο ότι αφορά αυτά.
Νιώθω πως "χαλάω" ένα πολύ όμορφο κείμενο και γιαυτό ζητάω συγνώμη αλλά μόνο έτσι μπορώ να εστιάσω πάνω στο καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι.
Ελπίζω να μη σε κούρασα με τις σκέψεις μου την στιγμή που είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με το τελικό σου αποτέλεσμα.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Gdevil.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85987 από aithio
Ρε παιδιά είναι απλό αυτό που ρωτάω...
Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρότυπο για αυτούς τους θερμοθαλάμους;
Και σας ρωτάω ακόμα. Αν τρυπήσει ένας τέτοιος εναλλάκτης είτε από υγροποίηση είτε από κακή συγκόλληση θα διοχετεύονται καυσαέρια και ιδίως μονοξείδια στους εσωτερικούς χώρους διαμονής;
Αν η απάντηση είναι ναι τότε τι συζητάμε τώρα....
Ακόμα και πιστοποίηση να είχε μια τέτοια κατασκευή εγώ θα είχα μία ανησυχία...
Πόσο να μου το κατασκευάσει ένας Αλβανός η ένας Έλληνας μάστορας (όσο καλός και να είναι) δεν θα μου άρεσε καθόλου.

Gregori
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by aithio.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85991 από Makron

Gdevil έγραψε: Μακρον συγχώρα με αλλά αποκόπτω από το αρχικό σου κείμενο ότι νομίζω πως αφορά μόνο την κατασκευή της εστία σου ωστε να μπορέσω να σχολιάσω μόνο ότι αφορά αυτά.
Νιώθω πως "χαλάω" ένα πολύ όμορφο κείμενο και γιαυτό ζητάω συγνώμη αλλά μόνο έτσι μπορώ να εστιάσω πάνω στο καθαρά κατασκευαστικό κομμάτι.
Ελπίζω να μη σε κούρασα με τις σκέψεις μου την στιγμή που είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με το τελικό σου αποτέλεσμα.


Αγαπητέ φίλε δεν μπορώ να μη προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα, πρώτα από όλα γιατί οι ερωτήσεις αυτές με ενδιαφέρουν και εμένα και δεύτερον γιατί δείχνει ότι ασχολήθηκες πολύ. Έπειτα το ζητάς τόσο ευγενικά που στεναχωριέμαι που δεν έχω όλες τις απαντήσεις. Θα έχω κάποιες τηλεφωνικά και σίγουρα τα υπόλοιπα στο τέλος Μαρτίου που θα ολοκληρωθεί η κατασκευή για να τα δω και με τα μάτια μου. Αυτά δηλαδή που έχω ήδη αναφέρει για την παροχή από έξω ή μέσα, το μικρό μοτέρ να μπει μέσα στην τρύπα γιατί προεξέχει και ότι άλλο προκύψει για βελτίωση μέχρι τότε.

Οι μόνες απαντήσεις που έχω προς το παρόν είναι:

1) Αυτό ήξερα και εγώ ότι 14ΚW καλύπτουν τέτοιο χώρο. Το πρόβλημα με τους περισσότερους ήταν ότι τα μοτέρ από τις κασέτες δεν ήταν τόσο δυνατά για να στείλουν επάνω. Δεν ξέρω αν το γνώριζαν ή το υπέθεταν.

3) Το έχω αναφέρει και δεν χρειάζεται να επιμείνω. Ήδη προσφέρθηκε άλλα δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση αν δεν το δει. Όμως σκέφτηκα να τελειώσει ο Μάρτης να το έχω δει καλύτερα το όλο πράγμα να έχω μαζέψει και όποια βοήθεια από εδώ και να το φτιάξω τότε.

5) Τι εννοείς αν έχει στηριχτεί; Λίγες λεπτομέρειες;

6) νομίζω δεν είναι πρόβλημα γιατί αν δεν κάνω λάθος μέσα στην φούσκα δεν είναι μονωμένοι και επίσης να πω ότι περνάνε μέσα από τον θερμοθάλαμο της φούσκας (φούσκα είναι το σωστό που ονομάζουμε το τριγωνικό κομμάτι επάνω από την εστία; )

8 ) Ναι. Την πρώτη ημέρα το δούλεψα χωρίς το μοτέρ γιατί δεν το είχαμε παραλάβει. Έτσι η ζέστη προερχόταν καθαρά από τον εξωτερικό αέρα που περνούσε ανάμεσα στο μαντέμι και την λαμαρίνα και συνέχιζε στους 2 αεραγωγούς. Επειδή ο επάνω ήταν πιο μακρύς και πιο ψηλά υποθέτω ότι γι αυτό όλη η ζέστη ανέβαινε επάνω. Το ότι δεν μπορούσα να βάλω το χέρι μου μπροστά από τον αεραγωγό κυριολεκτώ. Μου εξήγησε ότι όταν μπει το μοτέρ και οι περσίδες τύπου βαλβίδας θα εξομοιωθούν οι θερμοκρασίες, όπως και έγινε.

9) Σωστές ερωτήσεις. Προς το παρόν αυτό που είχα την εντύπωση είναι ότι όσο πιο ψηλά γίνει η έξοδος τόσο και πιο ζεστός ο αέρας. Γιατί θα μειωνόταν αν η περσίδα ήταν πιο ψηλά;

Να πω επίσης ότι στην αρχή για αρκετές ημέρες δούλευε με φυσική ροή. Αλλά αργεί να ζεστάνει. Πιστεύω ότι ίσως να έχει μείνει και κάποιο κενό και υπάρχει απώλεια προς τα επάνω. Αυτό όλο άλλαξε όταν πρόσθεσα το μικρό μοτεράκι. Αλλά θέλω όλο αυτό να το ξανασυζητήσουμε.

11) Με ενημέρωσε στο πρώτο άναμμα ότι θα έχω καπνό. Είχα διαβάσει στο φόρουμ ότι τις πρώτες φορές μυρίζουν από την μπογιά τα μαντεμένια και νομίζω καπνίζουν κιόλας; Την επομένη μου είπε ότι ήταν από την λαμαρίνα. Αλλά κράτησε για μερικές ώρες ευτυχώς αλλά ήταν αποπνικτικά. Μόνο με ανοιχτά παράθυρα γίνεται να το ανάψεις την πρώτη φορά.

Επιφυλάσσομαι για όσα δεν απάντησα και λυπάμαι γι αυτό.
Πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου όπως και όλους όσους βοηθάνε με τις απαντήσεις τους σε λύσεις.



Μια απάντηση εκκρεμεί στον aithio αλλά όχι από εμένα γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι ρωτάει όσο αφορά την κατασκευή, γιατί τα υπόλοιπα δεν εξυπηρετούν την ουσία του θέματος.

aithio έγραψε: Και σας ρωτάω ακόμα. Αν τρυπήσει ένας τέτοιος εναλλάκτης είτε από υγροποίηση είτε από κακή συγκόλληση θα διοχετεύονται καυσαέρια και ιδίως μονοξείδια στους εσωτερικούς χώρους διαμονής;
Αν η απάντηση είναι ναι τότε τι συζητάμε τώρα....


Ουσιαστικά δεν μπορώ να καταλάβω ποια σχέση υπάρχει μεταξύ καυσαερίων στο τζάκι που φεύγουν από την καμινάδα και εναλλάκτη ακόμη και αν τρυπήσει ο τελευταίος. Και εναλλάκτη εννοεί αυτό που αποκαλώ θερμοθάλαμο επάνω από την εστία ή την κατασκευή γύρω από το μαντέμι; Αλλά ας απαντήσει σε αυτά κάποιος έμπειρος.
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by Makron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #85997 από Στελιος1
Οχι δεν αμφιβαλω γιαα το μοτερ απλα ρωτησα. Ειναι αλλο θεμα οι αποδειξεις και αλλο να σε ανταγωνιζονται πχ με πλεονεκτημα (εννοω ΤΕΒΕ κτλ).
Οι ενωσεις επρεπε να ναι πιο σοβαρες, γωνια γυψοσανιδας πχ με σιλικονη πυραντοχη και καρφωμα με ανοξειδοτα περτσινια. Αλλα και να φυγουν οι ταινιες μην σε φοβιζει και πολυ, εκτος κ αν εχει κακη εφαρμογη (μεγαλους αρμους) οποτε θα πεσει η εξοδος του αερα. Ακραια σεναρια μην τα φοβασαι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.175 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ