Κατασκευή θερμοθαλάμου σε κλειστό μαντεμένιο τζάκι 10ετίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72286 από alex_nous

gvp έγραψε:

alex_nous έγραψε: Να προσθέσω άλλους δύο λόγους, πρώτον για να μικρύνει ο όγκος του θερμοθάλαμου και δεύτερον για να έρθει πιο χαμηλά η έξοδος αέρα.


Τί εννοεί ο ποιητής??


Οφείλω νομίζω μια εξήγηση σ'αυτό που έγραψα.
Για το πρώτο που έγραψα, σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης των invicta συγκεκριμένα που διάβασα λόγω εγκατάστασης που έκανα, αναφέρει ακόμη και το ύψος πάνω από το τζάκι που θα πρέπει να δημιουργηθεί το πατάρι και όχι το ύψος του παταριού από το ταβάνι. Αν θυμάμαι καλά κάτω από μισό μέτρο. Εγώ αυτό το αντιλαμβάνομαι ως μικρότερο θερμοθάλαμο. Θέλουν δηλαδή να χωράει συγκεκριμένη ποσότητα αέρα με συγκεκριμένες εξόδους και εισόδους και σε συγκεκριμένες φυσικά αποστάσεις από την εστία, για να λειτουργήσει αποδοτικότερα η φυσική ροή.
Για το δεύτερο τα πράγματα είναι πιο απλά, έχοντας χαμηλότερα την έξοδο του αέρα έχεις καλύτερη διάχυση του θερμού αέρα που ως γνωστόν πάει προς το ταβάνι. Δηλαδή πιο απλά εάν η έξοδος είναι στο ταβάνι, θα έχεις μεγαλύτερη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ταβανιού και δαπέδου, ενώ έτσι θα έχεις λίγο πιο ομοιόμορφη κατανομή.
Όλα τα παραπάνω αφορούν προσωπικές εμπειρίες και απόψεις λόγω της ερασιτεχνικής ενασχόλησής μου (3-4 εγκαταστάσεις) με το θέμα των τζακιών και αν κάνω λάθος παρακαλώ τους επαγγελματίες του χώρου ή καλύτερα τους γνώστες του αντικειμένου να με διορθώσουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72313 από house

gvp έγραψε: Παίδες επειδή θα προχωρήσω στην κατασκευή του θερμοθαλάμου θα ήθελα να με βοηθήσετε σε 1 σημείο που δεν έχω καταλάβει στην κατασκευή:

1)Διάβασα πως στο πιο ψηλό μέρος του θερμοθαλάμου πρέπει να γίνει κάτι σαν πατάρι.Κατάλαβα καλά?Εάν ναι θα ήθελα να μου το εξηγήσετε...


Παταρι κανουν , για να μην πιασει το νταβανι 120 βαθμους , δεν ειναι καλο να ζεστενεις τα τσιμεντα ! Ιδιος αν εχουν διαφορα απ εξω 60 βαθμων (καλα αμα εχεις και μονωση φενιζολ στο νταβανι απο μεσα πως σου φενεται>???) ! Γιαυτο το κανουν 30 ποντους απ το νταβανι , η' πανω απ την καμιναδα (αν στριβει και βγαινει εξω) . Την μεγαλη εκτονωση την κανουν απο κατω , αλλα και αφηνουν ακομα μια μικρη για τον χωρο που δημιουργειται πανω απ το παταρι !

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.076 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ