Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #64565 από makisr
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία πάνω απ'όλα.
Επειδή το θέμα με τα ενεργειακά είναι τεράστιο, και κάπου έχασα και τις σελίδες που έγραφα για το πρόβλημα του δικού μου τζακιού, άνοιξα νέο θέμα με φωτός, για να φαίνονται και οι εργασίες ανακατασκευής.
Συνοπτικά αναφέρω, ότι μένω σε μεζονέτα 150τμ την οποία ζεσταίνω με σόμπα πέλλετ 11kw για τα δωμάτια και κασέτα τζακιού 13.5kw για σαλονι-κουζίνα. Λόγω του γεγονότος ότι
1. δεν είχα το επιθυμητό αποτέλεσμα στην κουζίνα
2. και τα δύο ρουφάνε αέρα από μέσα
3. η κασέτα μπήκε απλά μέσα στη θέση του κλασικού τζακιού χωρίς προστασία/θερμοθάλαμο/καπνοδόχο
αποφάσισα να
1. φτιάξω το τζάκι από την αρχή σύμφωνα και με τις πολύτιμες οδηγίες του φόρουμ
2. να προσθέσω εξωτερική είσοδο στη σόμπα πέλλετ
3. να βάλω νέο σωλήνα και ταμπεράκι στην έξοδο του απορροφητήρα (μπαίνει κρύο από κει όπως έχω αναφέρει και σε άλλο μου ποστ).

Μέρα 1.
Ξεκινάμε να κόβουμε γυψοσανίδα. Με το που φεύγει το πρώτο κομμάτι, ώ εκ του θαύματος βλέπουμε από μέσα ολοκαίνουρια χτιστή φούσκα (η πρώτη μπαμπούσκα)! ο πρώτος κρύος ιδρώτας με έλουσε, αφού ο μάστορας με ενημέρωσε ότι είναι επιθυμητό να ξηλωθεί κλπ, και αφού προχωρήσαμε στο δια ταύτα (έχουμε ήδη προμηθευτεί εναλλάκτη/αγωγούς κλπ) αρχίζουμε και σπάμε την φούσκα. Με το που σπάμε τη χτιστή φούσκα, ω! εκ του θαύματος δεύτερη φούσκα (δεύτερη μπαμπούσκα), ευτυχώς η κλασσική προκάτ φούσκα των παλαιών ετών που έπεσε σχετικά εύκολα.. Αφού λοιπόν δουλεύανε τα τρυπητήρια στο φουλ, και ξηλωθήκανε τελείως οι δύο φούσκες, ω! νέο θαύμα. Στο πάνω μέρος της εξωτερικής φούσκας χτισμένη η έξοδος, και ανοιχτή η έξοδος της εσωτερικής προκάτ φούσκας μέσα από μια γωνία 90 μοιρών μήκους 1μ! Καλά εκεί μέσα ο καπνός θα κάνει τρελά πανηγύρια από τη μία, και σε συνδυασμό με τον καπνό που συμπιέζεται στο πάνω μέρος της εξωτερικής φούσκας είχαμε μυρωδιές-επιστροφές κλπ. Ξήλωμα όλη λέμε!
Αφού καθαρίσαμε λίγο τα μπάζα, πάμε να ξηλώσουμε τα μαντέμια.. δουλειά για παλικάρια λέω αυτή... τίγκα κολλημένα με τσιμέντο από πίσω, και όλα τα μπάζα από την αρχική κατασκευή του σπιτιού εκεί πίσω ριγμένα.. 20 ποτήρια καφέ και 40 καλαμάκια λέμε βρέθηκαν.. και τα μαντέμια λέμε με τίποτα δε βγαίνανε! Τέλος πάντων, μετά από πολύ ιδρώτα ο μάστορας ο οποίος ομολογώ με εξέπληξε με τη δουλειά του και την προσοχή του αναφορικά με την επένδυση τη μαρμάρινου του τζακιού και το γρανίτη στη βάση, τα κατάφερε και τα έβγαλε, ώστε να ανυψωθεί εν τέλει η κασέτα και να μπει αέρας εξωτερικός και στην είσοδό της. Καθαρίσαμε, σκουπίσαμε, μετρήσαμε αποστάσεις σωλήνων, περσίδες κλπ, και επανερχόμαστε για τοποθέτηση πλέον.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #64595 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας
Μην παραβλέψεις την είσοδο αέρα από το δωμάτιο για την φυσική ροή...
Αφού το ξεκίνησες να γίνει σωστό από την αρχή. :)


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #64599 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας
καλα τελειωματα και κυριως αποτελεσματα :)

και για να μην το ξαναχασεις βαλτο στα αγαπημενα σου :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #65130 από makisr
Απαντήθηκε από makisr στο θέμα Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας
Ημέρα 2.
Ήρθανε τα υλικά, σωλήνες, κόλλες, περσίδες κλπ, και είμαστε έτοιμοι.
Ξεκινάει η μόνωση του θερμοθαλάμου, ο μάστορας καουμπόυς μπαινει μέσα στο τζάκι και ξεκινάει. Μονώθηκε και η έξοδος της καμινάδας μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι, και το πάνω μέρος της 2ης φούσκας, και φυσικά γύρω γύρω το βασικό κομμάτι του θερμοθαλάμου.
Ανοίχτηκαν οι εξωτερικές τρύπες εισαγωγής του αέρα, μία για τον εναλλάκτη και μία για την βάση κάτω από το τζάκι, και μπήκαν οι σωλήνες. Η κασέτα δεν είναι υπερυψωμένη από το έδαφος, αλλά η βάση της μπροστά είναι από πυρότουβλο με ραβδώσεις αρκετά βαθιές απόπου μπορεί να τραβάει τον αέρα από πίσω.
Επίσης από μπροστά δεξιά-αριστερά θα γίνουν και δύο δόντια πάλι από το μαρμάρινο περίβλημα ώστε να μπαίνει και από εκεί.
Έγινε το απαραίτητο τεστ εάν όλα φτάνουν-μπαίνουν καλά, και φυσικά να το προβληματάκι το μικρό...
επειδή η μία από τις δύο εξόδους της κασέτας θα ανοιχτεί προκειμένου να βγάλω από κει μια περσίδα ώστε να φυσάει στα πλάγια της φούσκας, δεν μποορούσε να μπει η σύνδεση της εξόδου της κασέτας με τον σωλήνα, λόγω του δοντιού που έχει από μέσα το μάρμαρο της πρόσοψης. φαίνεται στη φωτό παρακάτω ότι για να μπορεί να βγάλει κανονικά την έξοδο η κασέτα πρέπει να μπει τουλάχιστον 15 πόντους μέσα από το μάρμαρο της βάσης της, πράγμα άσχημο εμφανισιακά.
Για το λόγω αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια μικρή πατέντα και να κάνουμε την έξοδο 'μισή' φτιάχνοντας έναν αντάπτορα που ο μισός θα είναι κλειστός και θα προσαρμοστεί πάνω του ο εύκαμπτος σωλήνας.
Συνέχεια μπήκαν οι δύο περσίδες εκτόνωσης στην οροφή, οι εξωτερικές ανοιγόμενες και περιμένουμε αύριο για τον αντάπτορα, τη δοκιμαστική λειτουργία του τζακιού και το κλείσιμο της γυψοσανίδας.
Ες αύριο τα σπουδαία λοιπόν!
Οποιαδήποτε σχόλια/σκέψεις πριν κλείσει το έργο παρακαλώ να τα πείτε! (η μόνη μου απορία είναι ότι σε όλες τις δικές σας φωτό οι εναλλάκτες είναι 'ανάποδα', αλλά στο δικό μου εναλλάκτη η είσοδος είναι αυτή με τη μεγαλύτερη διάμετρο λογικά καθώς οι άλλες δύο είναι μικρότερες...ή κανονικά πρέπει να μπει ανάποδα;;;;;)
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by makisr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #65136 από anisos
Απαντήθηκε από anisos στο θέμα Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας
καλησπερα... με τον εναλλακτη τι θα κανεις θα πας και σε άλλα δωματια???τι μοτερ θα βάλης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #65141 από makisr
Απαντήθηκε από makisr στο θέμα Μαστορέματα ενεργειακής κασέτας
όχι δεν θα πάει σε άλλα δωμάτια, απλά για να δώσει κάτι παραπάνω στο σαλόνι, μπας και πάει λίγη ζέστη και στην κουζίνα παραδίπλα (άσε που μου χουν μπει ψύλλοι στα αυτιά αν έχει μπει ανάποδα!).
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by makisr.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ