Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3448 από vasilisd
Απαντήθηκε από vasilisd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αν ο εναλλάκτης δουλεύει υπέρ του δέοντος καλά, σκέψου πως δουλεύει μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εστία ;)
Άλήθεια, όταν λές απλή ενεργειακή τι εννοείς;
Asteris προσπαθώ να μεταφέρω τις γνώσεις που έχω αποκτήσει (για όποιον θέλει να τις ακούσει), ωστε να γίνει ποιο απλή η επιλογή μιας καλής εστίας. Καλώς η κακώς, είναι μια επένδυση που σίγουρα θέλεις να αποδώσει τα μέγιστα. Σίγουρα μια οικονομική λύση είναι οι κασσέτες, απο εκεί και πέρα σας λέω την γνώμη μου και συζητάμε τα θετικά και τα αρνητικά. Μια ακόμη πιο οικονομική λύση αν θέλεις είναι και οι αερόθερμες σόμπες, το θέμα είναι τι χώρο θέλεις να ζεστάνεις, και τι κατανάλωση θα έχεις. Επιλέγοντας ως κύριο μέσο θέρμανσης το ξύλο και αφήνοντας πίσω την ευκολία που σου παρέχει το πετρέλαιο, σκοπός και στόχος φαντάζομαι είναι η οικονομία. Αλλιώς τι νόημα έχει;
Όσο για τον κλωβό, γιατί να μη μπορεί να είναι αεροστεγής; Ένας καλός τζακάς μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά, και μάλιστα θα το πρότεινε και ο ίδιος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3449 από vasilisd
Απαντήθηκε από vasilisd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Όσο αφορά τις αποδόσεις.. Η εστία που έχω εγκαταστήσει στο σπίτι μου, πέρνοντας το 70% του αέρα απο τον εξωτερικό χώρο (9,5 βαθμούς) καταφέρνει να φτάσει (με φωτιά σε λογικά επίπεδα) τους 140 βαθμούς.
Αυτό μου επιτρέπει με λίγα ξύλα να έχω ικανοποιητική απόδοση.

Εντωμεταξύ, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται αρκετές αξιόλογες εταιρίες, προσφέροντας καλές εστίες σε προσιτές τιμές. Με μια καλή έρευνα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Οι Ιταλοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί δεν είναι ποιο έξυπνοι απο εμάς..
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": dimitris-evia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3455 από polis
Απαντήθηκε από polis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
να κανω και εγω μια ερωτηση εχω ενα μαντεμενιο τζακι ανοιχτου τυπου που εχει μπει και μια πορτα μπροστα κουμπωτη .ανεβηκα στισ περσιδεσ να δω το τι παιζει μεσα στην φουσκα και απο οτι ειδα δεν εχει τιποτα μεσα τωρα ρωταω αν μπορει να κανω αεροθαλαμο στο υπαρχον τζακι καλοσ και αν μπορο να βαλο βεντιλατερ η αλλη λυση αν γινεται να γινει σωστη μονοση στην φουσκα θα εχω αποτελεσμα η να παω να παρω μια κασετα και θα εχω καλυτερα αποτελεσμα ευχαριστω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3460 από dimitris-evia
Απαντήθηκε από dimitris-evia στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλη χρονια εχω ενα(τυπου) ενεργιακου τζακιου με αερα οπου εχω καταφερει να ζεστανω με αγωγους δωματια και φυσικα σαλονι τραπεζαρια που ειναι και ο χωροσ που ειναι το τζακι και λεω να τα κρεμισω ολα και να βαλω ενα υδραυλικο(για να ζεστανω και το υπολιπο σπιτι) θελω την συμβουλη σου vasilisd για μια καλη εστια υπαρχουν 2πλης ενεργιας που να αποδιδουν?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3464 από vasilisd
Απαντήθηκε από vasilisd στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
polis για να δημιουργήσεις αεροθάλαμο θα πρέπει να χαλάσεις την επένδυση του τζακιού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία, αξίζει να χρησιμοποιήσεις και τον εναλλάκτη που προτείνει ο asteris ωστε να ανεβάσεις περισσότερο την απόδοση. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις πιστεύω ένα 35-40% αποδοση απο την υπάρχων εστία σου. Σε κάθε περίπτωση βρες ένα καλό τζακά, να σου προτείνει λύσεις. Η παροχή αέρα αλήθεια που βρίσκεται, μέσα ή έξω απο την εστία;

dimitris-evia εγώ θα σου πρότεινα να επεκτείνεις το υπάρχων δίκτυό σου και να μην μπαίνεις στη διαδικασία αλλαγής. Πάντα υπάρχουν λύσεις και τρόποι ωστε να διανεμηθεί αέρας σε όλους τους χώρους, αρκεί να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις να αντικαταστήσεις την εστία σου, θα σου πρότεινα εστία με εναλλάκτη θερμότητας ( άλλο το νερό της εστίας, άλλο το νερό των σωμάτων) που έχουν καλύτερη απόδοση. Κάθε σοβαρή ενεργειακή εστία που σέβεται τον εαυτό της έχει κατάλληλες διαδρομές για την απαγωγή της θερμότητας απο την φλόγα και τα καυσαέρια, και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που ανεβάζει το ποσοστό απόδοσης κατα πολύ. Σε κάθε περίπτωση μια μελέτη απωλειων του χώρου σου απο μηχανολόγο είναι αναγκαία, για την κατάλληλη επιλογή εστίας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3465 από jimopoulos
Απαντήθηκε από jimopoulos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vasilisd έγραψε: Δεν τίθετε θέμα αντοχής στις κασσέτες, ο λόγος που τις απορρίπτω είναι γιατι όπως να το κάνουμε, είναι.. μισό τζάκι! Το θέμα είναι να εκμεταλλετούμε όσο το δυνατόν την ενέργεια που παράγεται απο την καυση του ξύλου. Η καμινάδα-αερόθερμο που προτάθηκε, δεν είναι πάντα εφικτό να μπεί χωρίς να σπάσουμε το υπάρχων τζάκι, και επίσης δε συγκρίνεται με την ολοκληρωμένη εστία.
Asteris, κάποιες εστίες δεν έχουν θερμοθάλαμο, σαν θερμοθάλαμο οι τζακάδες χρησιμοποιούν την επένδυση που κάνουν με την γυψοσανίδα, ο ζεστός αέρας δηλαδή κυκλοφορεί ανάμεσα στα τοιχώματα της εστίας και στην γυψοσανίδα-μόνωση. Αυτό είναι το λάθος, στη προκειμένη περίπτωση είναι προτιμότερο να φτιάξουμε σε ένα λαμαρινατζίδικο ένα "κλωβο", στον οποίο θα κυκλοφορεί ο θερμός αέρας.
Η μόνωση δεν γίνεται γύρω απο την εστία, ούτε γύρω απο την φούσκα. Η μόνωση (μιλάμε πάντα για ειδική πυράντοχη μόνωση απο πετροβάμβακα 5cm με την μια της πλευρά καλυμένη με φίλο αλουμινίου) εφάπτεται στους τοίχους και την γυψοσανίδα που διακοσμεί το τζάκι μας. Αυτή γίνεται για να προστατέψουμε απο τις θερμοκρασίες ότι περιβάλεται γύρω απο την εστία.
jimopoulos, όλες οι κασσέτες έχουν θερμοθάλαμο αναγκαστικά. Ο αέρας της δευτερογενούς καύσης εισέρχεται απο τα τοιχώματα της εστίας ωστε να προθερμανθεί και να μπορέσει να γίνει καλύτερη καύση των έφλεκτων καπναερίων. Οι περισότεροι τύποι κασσετων δεν μπορούν να πάρουν αέρα στο θάλαμο καύσης απευθείας απο τον εξωτερικό χώρο (που είναι και το πιο σωστό), αναγκαστικά χρησιμοποιούν την υπάρχων τρύπα που διοχέτευε αέρα και στην ανοικτή εστία.

vasilisd συνηγορος του διαβολου εδω..λες για τις κασσετες ειναι ..μισο τζακι.αν και τα 2 ενεργειακο και κασσετα εχουν αποδοση 14κw δεν θα αποδιδουν το ιδιο.?μια κασσετα παιρνει εξωτερικη παροχη αερα απο την πλατη μονο για την δευτερογενη καυση,και για την πρωτογενη απο μπροστα χαμηλα απο τις περσιδες,βαση πωλητη αυτο γινεται για καλυτερη αποδοση της κασσετας.τι διαφορα εχει απο μια κασσετα που παιρνει απο εξωτερικη παροχη για την πρωτογενη καυση?ρωταω καλοπροαιρετα γιατι θεωρω οτι εξωτερικο αερα αν παιρνει πρωτογενη ή δευτερογενη ειναι το ιδιο πραγμα..
Υ.Γ.στο τελος με αυτα που διαβαζω βλεπω να το γκρεμιζω ολο και φτου και απ την αρχη..!

la nordica 600 tondo

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.478 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ