Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59296 από pzarkad
Απαντήθηκε από pzarkad στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pzarkad έγραψε:

MICK έγραψε:

pzarkad έγραψε: Asteris,
όσο στην κασέτα δεν λειτουργεί το βεντιλατέρ η φυσική ροή είναι ελάχιστη. Όταν ανάβει αυτόματα στην πρώτη ταχύτητα η φυσική ροή αυξάνεται σημαντικά. Σε περίπτωση που βάλω τη δεύτερη ταχύτητα φτάνει κάθετα (σε φύλλο Α4) στη φούσκα. Η θερμοκρασία στην εκτόνωση βρίσκεται περίπου στους 100ο εκτός από μερικές φορές που φτάνει στους 120ο. Στους 120ο όταν ανοίγω τον αποροφητήρα που βρίσκεται στην κουζίνα στον ενιαίο χωρο το Α4 φτάνει στο ταβάνι και η εκτόνωση πέφτει στους 100ο μέσα σε 10 λεπτά. Γιατί συμβαίνει αυτό?

Όταν δεν είναι ενεργοποιημένα τα μοτέρ τότε έχεις φυσική ροή. Όταν τα μοτέρ ενεργοποιηθούν τότε ΔΕΝ έχεις φυσική ροή αλλά βεβιασμένη ροή. Όταν ανοίξεις τον απορροφητήρα δεν κάνεις τίποτε άλλο παρά να διώχνεις με μεγαλύτερη δύναμη τον ζεστό αέρα από τον ενιαίο χώρο προς τα έξω. Ο αέρας που φεύγει αναπληρώνεται από τον ζεστό αέρα που βγαίνει με μεγαλύτερη ταχύτητα από την την εστία. Γι' αυτό από τους 120 βαθμούς πέφτεις στους 100. Γίνεται αυτό γιατί ο αέρας περνάει γρηγορότερα από τα ζεστά μέρη της εστίας.


Mick,
Επειδή για το χειμώνα δε πρόκειται να κάνω άλλες αλλαγές (την άνοιξη θα γίνει ριζική ανακαίνιση με τις σωστές διατομές εισόδου εξόδου του θερμοθαλαμου) η θερμοκρασία των 120ο, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πρόβλημα? Επίσης το ότι δημιουργείται βεβιασμένη ροή όταν μπαίνουν σε λειτουργία τα βεντιλατέρ δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα γιατί ανακυκλώνουν τον εσωτερικό αέρα του χώρου.

Asteris,
Πως γίνεται μία κασέτα να έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο θερμοθάλαμο? - Τελικά η Invicta θα μας τρελάνει.
Επειδή για το χειμώνα δε πρόκειται να κάνω άλλες αλλαγές (την άνοιξη θα γίνει ριζική ανακαίνιση με τις σωστές διατομές εισόδου εξόδου του θερμοθαλαμου) η θερμοκρασία των 120ο, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πρόβλημα? Επίσης το ότι δημιουργείται βεβιασμένη ροή όταν μπαίνουν σε λειτουργία τα βεντιλατέρ δε θεωρώ ότι είναι πρόβλημα γιατί ανακυκλώνουν τον εσωτερικό αέρα του χώρου. Δηλαδή σε βεντιλατεράτη κασέτα δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να έχουμε *κανονική* φυσική ροή, γιατί πάντα θα παρεμβαίνουν τα βεντιλατέρ B)
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by pzarkad.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59330 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Έχουν υψηλές θερμοκρασίες γιατί είναι πολύ μικρός ο θερμοθάλαμος και σχετικά μικρή η ροή που προκαλούν τα βεντιλατέρ. Οι θερμοκρασίες από μόνες τους δεν λένε και πολλά, γιατί πρέπει να γίνεται συσχετισμός με την ροή. Και στο Selenic άμα κλείσω τις περσίδες και μείνει μία 30χ10 όπως πέρυσι, θα βγάλει 150 βαθμούς. Άμα του βάλω ένα βεντιλατέρ να φυσάει στα 800 κυβικά, θα βγάλει 60 βαθμούς. Οι θερμίδες είναι οι ίδιες και στις δύο περιπτώσεις, αλλάζει ροή και θερμοκρασία.

Πρόβλημα με τιε θερμοκρασίες δεν έχεις, γιατί ο θερμοθάλαμος της κασέτας είναι μεταλλικός. Σε θερμοθαλάμους από μονωμένη γυψοσανίδα, δεν θέλουμε πάνω από 80-90 βαθμούς, για να έχει μακροζωία η κατασκευή μας. Αν έχουμε παραπάνω, μεγαλώνουμε τις διατομές μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία στο επιθυμητό.

Διαβάστε τις ελληνικές οδηγίες της Invicta

www.invicta-sa.com/portail/images/storie...ice-generaleGREC.pdf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59338 από gikas
Απαντήθηκε από gikas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημερα σε ολους!!μετα τα τελευταια κρυα και την συνεχη καυση του selenic πλεον και πολυ καλες θερμοκρασιες στο σπιτι απο 24 μεχρι 27 αναλόγως την καυση παρατηρησα τα εξης που παρουσιαζω στις φωτο.
Στην 1 και 2 φωτογραφία φαίνεται το μαυρισμα της εστίας που έχει δημιουργηθεί γύρω γύρω της εστίας που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.Στην 3η φωτο επάνω δεξιά 'εχει πιάσει κάτι σαν πουρί(από εκεί ξεκινάει και το μαύρισμα του μπροστά τζαμιού). Τέλος στην 4η φωτο φαίνεται το δεξί τζάμι το οποίο ότι κι αν εχω δοκιμάσει (υαλοκόρδονα,λαμάκια) συνεχίζει να μαυρίζει πάρα πολύ!! Και το μπροστά μαυρίζει αλλά πολύ πιο ομοιόμορφα και πολύ πιο αργά (εννοείται καθημερινά). Σας ευχαριστώ πολύ.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59342 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ψιλοφυσιολογικά είναι όλα αυτά και προέρχονται από την υγρασία των ξύλων. Φρόντισε του χρόνου να έχεις ακόμα πιό ξερά ξύλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59350 από Laman
Απαντήθηκε από Laman στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Το τζάκι σας δεν σφραγίζει καλά, δεν έχει έλεγχο αέρα, δεν έχει απόδοση. Προχωρήστε στο επόμενο χωρίς να κοιτάξετε πίσω. Μιά απόφαση είναι και μόλις το αποφασίσετε, θα νιώσετε κιόλας καλύτερα.


Το τζακι τοποθετηθηκε πριν ενα μηνα, οποτε ουτε για αστειο δεν παιζει να αντικατασταθει. Ετσι κ αλλιως δε θεωρω οτι δουλευει τοσο χαλια. Με 4-4,5 κιλα ξυλα την ωρα στο σαλονι μου εχω 23 βαθμους. Το θεμα μου ειναι τι μπορω να για βελτιωσω την υπαρχουσα κατασταση.
Θα το εκτιμουσα πολυ αν εχετε να προτεινετε κατι αλλο
Ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #59354 από gikas
Απαντήθηκε από gikas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ευχαριστω αστερη!!ξερεις απο που μπορω να προμηθευτω ενα μετρητη υγρασιας για τα ξηλα(να ξερω τι μου γινεται!!)μετρησα και την θερμοκρασια φυσικης ροης και παιζει απο τους 60 εως 80 βαθμους,ειναι ενταξει?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.481 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ