Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58162 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

nafplio έγραψε:

Που το είδες αυτό γραμμένο, λάθος είναι. Δεν αλλάζουμε διατομή της καμινάδας στα μισά, την ίδια κρατάμε μέχρι πάνω, αλλιώς δεν θα μπορούμε να την καθαρίσουμε. Όταν λέμε ότι πάνω από τα 4μ μικραίνουμε την καμινάδα, εννοούμε ότι την αλλάζουμε όλη με μικρότερη, αν πχ είναι 4μέτρα χρησιμοποιούμε Φ200, αν είναι 6μ βάζουμε Φ180 και αν είναι 8 μέτρα, βάζουμε Φ160...


asteri εχω καμινάδα γύρω στα 8 μέτρα με φ200 σε sellenic. Υπάρχει τρόπος να μειώσω τον ελκυσμό του καπνού? Ρωτάω γιατί οταν κλεινω τις γρίλιες σε κάποια ξύλα η φωτιά ειναι ζωηρή και νομίζω πως απο κάπου μπάζει αέρα.


Βάλε υαλοκόρδονο στο τζάμι και πειραματίσου. Είναι το μόνο σημείο που μπορεί να πειράξεις στο Selenic, όλο το υπόλοιπο είναι ήδη σφραγισμένο όσο πάει.

Καλησπέρα σε όλους!!!Επιτέλους χτες, μετά κόπων και βασάνων τοποθετήθηκε η κασέτα για την οποία σας έπρηξα: Salgueda 800 gv turbo. Κατά την τοποθέτηση προέκυψαν πολλές δυσκολίες και ελήφθησαν πολλές αποφάσεις κυριολεκτικά στο ποδάρι λόγω ανυπέρβλητων δυσκολιών. Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλους σας για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια: ASTERIS, STAVRAX,GT,BARBANIKOS, HOUSE (ελπίζω να μην ξεχνώ κάποιον) είσαστε όλοι φοβεροί. Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Α) η πρόσοψη της φούσκας του παλιού τζακιού έχει πλάτος 1,50μ και ύψος 3,5μ. Αν λοιπόν έβαζα τις δύο περσίδες που είχα , μήκους 45 cm η καθεμία, θα έπρεπε το σπάσιμο της φούσκας να είναι 1 μ μήκος, οπότε τα 3,5 μέτρα ύψος θα στηρίζονταν σε δύο << ποδαράκια>> 25cm έκαστο δεξιά και αριστερά από τις περσίδες. Με τον κίνδυνο ενδεχόμενου μελλοντικού <<κρεμάσματος >>του τοίχου αναγκάστηκα να βάλω περσίδα 15χ50cm στα 75 cm ύψος από το πάνω μέρος της κασέτας. Ο θερμοθάλαμος έγινε από ορθοστάτεσ,πυράντοχη γυψοσανίδα και άκαυστο πετροβάμβακα και αλουμινοταινία.Έχει ύψος 80 cm πάνω από την κασέτα, και ο πετροβάμβακας απέχει 2cm στο πλάι και 7 cm στην πλάτη της κασέτας. Την κασέτα την σηκώσαμε 2 cm και έτσι αφήνει στο κούτελό της 2cm από το σενάζι ενώ στα πλαινά αφήνει 0,5 cm από το γύρισμα της γυψοσανίδας.Στην παλιά εστία είχε στη βάση της ένα άνοιγμα 20χ30 για το ταψάκι της στάχτης. Φέραμε εκεί λοιπόν εξωτερικό αέρα με μία φ120 που την κυρτώσαμε προς την κοιλιά της εστίας και εσωτερικό αέρα ανοίγοντας μία τρύπα 15χ20 στην ποδιά του τζακιού.Άρα έχω εισαγωγές (15χ20)+φ120+(2χ80)=570 περίπου και εξαγωγή 15χ50= 750.
Β) Οταν ανοίξαμε τη φούσκα διαπιστώσαμε ότι εκτός από την καμινάδα μας υπήρχαν και η καμινάδα του κάτω σπιτιού αριστερά και η καμινάδα του καυστήρα δεξιά.Μου είπε λοιπόν ο Τζακάς ότι όταν θα ανάβει και ο καυστήρας και το τζάκι θα υπάρχει υπερθέρμανση στη φούσκα και ότι θα μου τινάξει τον τοίχο της . Γι αυτό μου συνέστησε να μην βάλουμε κεραμοβάμβακα για σφράγισμα εκεί που η καινούρια inox φ200 περνά μέσα στην παλιά φ300 αφού άλλωστε το τζάκι έχει κάψει μόνο μία φορά οπότε η παλιά καμινάδα είναι καθαρή και δεν τίθεται θέμα οσμών.
Γ)Οταν περάσαμε την φ200 βάλαμε 8 μέτρα και τερματίσαμε 1 ,5 μέτρο πιο χαμηλά από το πάνω στόμιο της παλιάς καμινάδας. Ούτε κι εκεί μονώσαμε.
Δ) Ανάψαμε φωτιά χωρίς όμως να πολυτσιτώσουμε τη φωτιά και διαπίστωσα ότι 1 ώρα μετά φυσική ροή στην πάνω περσίδα δεν είχα μεγάλη( ίσα που κουνιόταν η χαρτοπρτσέτα) αν και έβγαζε αρκετή ζέστη(Στα υπόψιν δεν άνοιξα τα 2 ανοίγματα για αεραγωγούς στο πάνω μέρος της κασέτας ). Διαπίστωσα όμως ότι όταν άνοιγα το βεντιλατέρ η ροή αυτή αυξανότανε. Ο λόγος είναι μάλλον ότι μέρος του αέρα που σπρώχνουν τα βεντιλατέρ βρίσκει διέξοδο από μία τρύπα 5χ30 που υπάρχει στη βάση της κασέτας( ο ΑΣΤΕΡΙΣ την έχει αναφέρει στο παρελθόν ως πιθανή υποδοχή για μεγάλο βεντιλατέρ- φαίνεται και στο manual της)οπότε διευκολύνει την φυσική ροή μέσα στον μεγάλο θερμοθάλαμο, με τίμημα όμως να μην βγάζουν πολύ δυνατά και μακριά τον ζεστό αέρα τα βεντιλατέρ από τις ενσωματωμένες περσίδες στην μετώπη(στο 1,5 μέτρο δεν αισθάνομαι ροή ζεστού αέρα)
Οι ερωτήσεις μου είναι οι ακόλουθες:
Α)πώς θα πετύχω μεγαλύτερη φυσική ροή από την περσίδα εκτόνωσης; Μήπως μικραίνοντας το άνοιγμα 15χ20 στην ποδιά του τζακιού;
Β)την τρύπα που υπάρχει στη βάση της κασέτας και μάλλον προορίζεται για υποδοχή μεγάλου βεντιλατέρ σκέφτομαι να την ταπώσω με ένα κομμάτι λαμαρίνας που θα βάλω συρταρωτά από το κενό των 2 cm που υπάρχει κάτω από την κασέτα(έχω σκεφτεί πατέντα).Έτσι όλος ο αέρας των βεντιλατέρ θα βγαίνει από μπροστά και δεν θα διαχέεται στον μεγάλο θερμοθάλαμο. Είναι δυνατόν να πάθει ζημιά η εστία αν το κάνω αυτό;;
Γ) Πριν ακόμα βάψω τη γυψοσανίδα, όσο έχω την ευκαιρία, να βγάλω ένα κομμάτι της και να μονώσω με πετροβάμβακα την είσοδο της καμινάδας φ200 μέσα στην παλιά καμινάδα για να μην έχω υγροποιήσεις(πραγματικά δεν ξέρω τι είναι αυτό....απλά αναπαράγω αυτά που διαβάζω....:)) ) ή αν το κάνω όντως θα μου τιναχθεί η φούσκα από την ζέστη τόσες καμινάδες που έχει εκεί μέσα;;;
ASTERIS, σε παρακαλώ πολύ εσένα αλλά και όποιον άλλο μπορεί να βοηθήσει.... Έχω φτάσει στην πηγή και μου μένει να πιω νερό....Ας μου απαντήσετε στα ερωτήματα που σας έθεσα. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GT

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58181 από eleos
Απαντήθηκε από eleos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Για σπίτι 94τμ ποιο ενεργειακό τζάκι θα προτείνατε; Το budget είναι 2000-2500ε και μιλάω για αγορά τζακιού και τοποθέτηση απο την εταιρεία που θα το αγοράσω.(στο σαλόνι θα μπει το τζάκι και θελω και να παει και στα 2 δωμάτια)
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by eleos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58217 από rivol
Απαντήθηκε από rivol στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Zena έγραψε: Β) Οταν ανοίξαμε τη φούσκα διαπιστώσαμε ότι εκτός από την καμινάδα μας υπήρχαν και η καμινάδα του κάτω σπιτιού αριστερά και η καμινάδα του καυστήρα δεξιά.Μου είπε λοιπόν ο Τζακάς ότι όταν θα ανάβει και ο καυστήρας και το τζάκι θα υπάρχει υπερθέρμανση στη φούσκα και ότι θα μου τινάξει τον τοίχο της . Γι αυτό μου συνέστησε να μην βάλουμε κεραμοβάμβακα για σφράγισμα εκεί που η καινούρια inox φ200 περνά μέσα στην παλιά φ300 αφού άλλωστε το τζάκι έχει κάψει μόνο μία φορά οπότε η παλιά καμινάδα είναι καθαρή και δεν τίθεται θέμα οσμών.
Γ)Οταν περάσαμε την φ200 βάλαμε 8 μέτρα και τερματίσαμε 1 ,5 μέτρο πιο χαμηλά από το πάνω στόμιο της παλιάς καμινάδας. Ούτε κι εκεί μονώσαμε.


Μα είναι δυνατόν να μην μονώσεις το κενό ανάμεσα στις δυο καμινάδες; όλη η ζέστη από τον θερμοθάλαμο θα φεύγει από εκεί.
Αν έχεις (δώρο) δυο ακόμα καμινάδες να περνάνε μέσα από τον θερμοθάλαμο σου, εκμεταλλεύσου το βάζοντας μεγαλύτερα στόμια, αλλιώς μονώστε τες.

Αλέξης

Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by rivol.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58248 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

GT έγραψε: Να ένα τάμπερ καμινάδας:



Εσύ ποιο τάμπερ εννοείς? Αυτό που έχει βαλβίδα εισαγωγής αέρα μήπως?


Nato και το ταμπερ σου μεσα στην καμιναδα .... που να το κανει αυτο ο αλλος ??? μηπος ειναι λιγο δύσκολο ??? Πες να το παει ποιο πανω.... που ποιο πανω θα το βαλει ??? Απεξω ??? Γινετε , αλλα βρες τροπο να το χειρίζεσαι απο μεσα ! Επειδη σας εχω χασει λιγο , μηπος αυτος με τον μεγαλο ελκυσμό εχει κανενα περιστρεφομενο απο πανω ??? Αν οχι , μηπος να δοκιμασει με το πρωτο ταμπερ που ειναι για αεραγωγους , να κλεισει την εισοδο καυσης ????? Αλλα οχι τελειος , να ανοιξεις μια τρυπουλα ισα με 10λεπτο του ευρο .
Δεν δοκιμαζεις πρωτα να κλεισεις την εισαγωγη με κανενα χαρτονι να δεις αμα γινετε δουλεια ????

Σε μενα οταν φυσαει απ την μερια που εχω τον τοιχο , εβαλα ηλεκτρικη περσιδα και την κλεινω απο μεσα ! (μαλλον πρεπει να τραβιξω βιντεο με ολα τα κουλα που εχω, αλλα ψιλοντρεπομαι να πω την αληθεια)

Ζενα οπως τα λεει ο ριβολ . μα ειναι δυνατον να μην κλεινουν την μια καμιναδα με την αλλη ????Ελεος
οχι για σενα για τους τζακαδες

Και ξανα ELEOS με 2000 χιλιαρικα και εταιρια ??? μα καλα δεν ειμαστε τζακαδες.... κατι κολλημένοι ειμαστε που δεν θελουμε να αφησουμε τους τζακαδες να κανουν οτι νανε(και στο σπιτι σας , και στο νετ μας ) ! Σπιτι μας εχουμε μονο τζακι (προσωπικα) και αμα δεις στο προφιλ μου ... δεν συζητάω για κανενα αλλο πραγμα (θερμανση)
Παντος με 2000 χιλιαρικα , να πας για ινβικτα .... δεν σε φτανουν τα λεφτα .... εχει και παρελκομενα το πραγμα ! Ξεκινα απο εκει λοιπον και τραβα στο λερου να δεις ποια εστια σαρεσει !!!Υπαρχουν και αλλα ποιο φτηνα ,,,,αλλα ασε την δοκιμασμενη λυση να δουλεψει και σε σενα ! Δεν εχω ινβικτα οποτε μπορεις να με ακουσεις
Τωρα για αεραγωγους ,,,, δωσε μας στοιχεια ,,,, σχεδιο σπιτι μονωσεις , μιλαμας για σενα(το σπιτι σου) .... Τη να πω .... εισαι λαρισα να το δουμε απο κοντα ??? Να βοηθήσουμε ρε παιδι μου , αλλα βοήθα και συ μην αρχισω το δουλεμα

GT grrrr grrr γαβ
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": vg

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58251 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ρε σπίτι είσαι άπαιχτος..πάρε ένα +1 γιατί μ'έκανες και γέλασα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν #58254 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
παρε και συ ενα απο μενα , για να ειμαστε στα 6 πάτσι
Αν και σημερα με τοσο κρυο στην δουλεια εχω γινει άπατσι ....
θελω να παω σπιτι να ζεσταθω να γινω πατσί μουσκεμα
Last edit: 11 Χρόνια 4 Μήνες πριν by house.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.470 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ