Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55050 από Stavrax
Απαντήθηκε από Stavrax στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

vasilisgr έγραψε:

Stavrax έγραψε:

vasilisgr έγραψε: απο την εξοδο του τζακιου ξεκιναει σπιραλ που κανει σπασιμο και συνδεεται σε διπλη μονομενη.Το μηκος του σπιραλ σε ευθεια ειναι περιπου 1,5 μετρο και η διπλη μονομενη 2 μετρα

φ200 ειναι η εξοδος του τζακιου

Ε, τότε καλά κάνεις και την ανεβάζεις, το +1,5 μέτρο είναι απαραίτητο.


θα δω μεγαλη βελτιωση λες??

να την αναβασω παραπανω 2 μετρα μηπως?

Κανονικά θέλει 4 μετρα inox με Φ200. Εγώ στην θέση σου θα την ανέβαζα κατά 1 μέτρο. Βέβαια αυτό ισχύει αν δεν έχω κορυφή στέγης κοντά γιατί τότε αλλάζει το θέμα. Αν την παραμεγαλώσεις πάντως κινδυνεύεις για υπερβολικό ελκυσμό που έχει ως συνέπεια την μεγάλη κατανάλωση ξύλων. Ξεκίνα με 1 μέτρο, βγάλε το μοτέρ άναψε το και ανάλογα με το αποτέλεσμα συνεχίζεις. B)


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55086 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

vasilisgr έγραψε: ναι αστερη το κανονισα σημερα για την αλλη τεταρτη 1,5 μετρο.Ειναι αρκετο λες? οχι παραπανω? οπως επισης και το μοτερ που φερνει αερα εξωτερικο.Επειδη δεν ειναι σε εξωτερικο τοιχο το τζακι φερνει αερα εξωτερικο με μοτερ.Τωρα εχει ενα 250 κυβικων/ωρα και ζητησα ενα 700-800 κυβ/ωρα διπλης αναρροφησης.
Συμφωνεις??


Όχι. Το τζάκι τραβάει ούτε 40 κυβικά αέρα την ώρα για την καύση, τι να τα κάνει τα 250 και τα 800?

Καλησπέρα σε όλους στο forum.Είμαι καινούργια εδώ αν και διαβάζω τις αναρτήσεις και τα σχόλια όλων σας εδώ και 2 μήνες.Αποφάσισα να γράψω γιατί πήρα την απόφαση να μετατρέψω το απλό τζάκι μου σε ενεργειακό.Πιο συγκεκριμένα, μένω σε διώροφη μεζονέτα στα Βόρεια προάστια Αττικής , με 80 τμ ισόγειο ενιαίο και 70 τμ όροφο που επικοινωνούν με πολύ πλατύ κλιμακοστάσιο(4χ4) περίπου...κάτι σαν εσωτερικό μπαλκόνι.Τα πάνω δωμάτια έχουν τις πόρτες τους στο μπαλκόνι αυτό, οπότε ίσως καταφέρνουν να ζεσταθούν λίγο μέσω της σκάλας γιατί αεραγωγούς δεν μπορώ να βάλω λόγω οικονομικού. Το σπίτι έχει καλές μονώσεις του 2008 και βασικά με ενδιαφέρει να ζεστάνω το σαλόνι στο ισόγειο κυρίως γιατί δεν πιστεύω ότι στις 4_5 ώρες που θα ανάβω το τζάκι την μέρα θα καταφέρνω να ζεστάνω όλο το σπίτι. Μετά από έρευνα αγοράς απέρριψα τα mono block και τα foyer με πατέντα λαμαρινένιου θαλάμου λόγω υψηλού συνολικού κόστους. Εψαξα για κασέτα λοιπόν και αγόρασα την Salgueda 800 gv , αντίστοιχη της invicta 800 turbo,αν κατάλαβα καλά. Την Τετάρτη την τοποθετώ με συνολικό κόστος εστίας-θερμοθαλάμου-καμινάδας inox 9 m 2200 ευρώ . Ο Τζακάς φαίνεται της προκοπής αλλά θέλω να λύσω κάποιες απορίες μου πρώτα (Α) η καμινάδα φ200 θα περάσει μέσα από την τωρινή τσιμεντένια και θα σφραγιστεί στο πάνω και στο κάτω όριό της με πετροβάμβακα... Σωστά;;;Ο πετροβάμβακας δεν θα μυρίζει;Επίσης πώς θα εκτονώνεται ο αέρας μεταξύ τσιμεντένιας και inox?Μαγγανέζα μπαίνει; (Β)ο Τζακάς και οι οδηγίες της invicta λένε θερμοθάλαμο στα 65 cm πάνω από την εστία.Αλλά εγώ τις περσίδες δεν τις θέλω τόσο χαμηλά αλλά πιο ψηλά.Σε ποιό ύψος maximum μπορώ να βγάλω περσίδες για τους αγωγούς ώστε τα 2 βεντιλατέρ να μπορούν να σπρώξουν τον ζεστό αέρα; (Γ)Έχω ήδη νωπό αέρα που έρχεται από έξω και καταλήγει στη σχάρα στάχτης της τωρινής εστίας.Με τι φ(100;;120;;;) πρέπει να έρχεται μέσα ο νωπός αέρας;;Και κυρίως σε ποιό σημείο της βάσης της εστίας πρέπει να καταλήγεί; Στο πίσω; Στη μεση; Στο μπροστινό; (Δ) Τοποθετώντας την κασέτα πρέπει να την κλείσουμε αεροστεγώς με γυψοσανίδα πυράντοχη στο μπροστινό της μέρος σε όλες της πλευρές ή πρέπει να αφήσουμε απόσταση 5mm στα πλαινά και 1 cm στη βάση;(στο κούτελο της κασέτας δεν με παίρνει να αφήσω κενά λόγω ύψους). Μία σκέψη που έκανα είναι να αφήσω κενό μόνο στη βάση περί το 1 cm και να μπαίνει μόνο από εκεί ο αέρας για φυσική ροή που θα αναμιγνύεται με τον νωπό...
Ξέρω σας κούρασα αλλά μένω μόνη μου με τα παιδιά μου και άντρας στο σπίτι δεν υπάρχει για να επιβλέψει τις εργασίες, οπότε πρέπει εγώ να επιβλέπω τον τζακά...δεν έχω την πολυτέλεια του λάθους. PLEASE ας με βοηθήσει κάποιος ...ASTERIS στηρίζομαι πολύ στη γνώμη και τις συμβουλές σου ... Αν είχες την καλοσύνη να με βοηθήσεις θα σου ήμουν ευγνώμων!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55135 από gikas
Απαντήθηκε από gikas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Αστερη σε ευχαριστω για ολεσ τισ συμβουλεσ και την βοηθεια που μου εχεισ δωσει αλλα μαλλον θα σε παιδεψω κι αλλο,αγορασα σημερα θερμομετρο υψηλων θερμοκρασιων για να κανω μετρησεις και θα επιστρεψω!!φιλε liakjim το μοτερ που χρησιμοποιησα ειναι 300 κυβικα και το εχω τοποθετησει κατω απο την εστια,το μοτερ δεν ακουγεται τωρα που κλειστηκε με την γυψοσανιδα και απο τουσ αεραγωγους μεχρι την σκαλα 5 επισης δεν ακουγεται στην 6 και 7 που δουλευει συνηθως (θερμοκρασιεσς 70 με 85) ακουγεται λιγο παραπανω (προσωπικα εμενα δεν με ενοχλει)και το αγορασα πισω απο το ξενοδοχειο καπσις στο βαρδαρη με τιμη γύρω στα 75Ε. Φωτογραφίες από το στήσιμο εχω μερικες απο πολυ αρχικο σταδιο και τις τελικες με την γυψοσανιδα και δεν νομίζω να σε βοηθησουν και ιδιαίτερα.αν μπορω να βοηθησω σε κατι αλλο πολυ ευχαριστως.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": liakjim

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55151 από SHERIF
Απαντήθηκε από SHERIF στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

legend7ts έγραψε:

SHERIF έγραψε:

legend7ts έγραψε: Μπορει ένας φίλος που έχει το σελενικ και είχε τροχησει λίγο το συρταρακι να το βγάλει μια φωτό να το δούμε πως φαίνεται πριν επιχειρήσουμε γιατι δεν ειναι βολικό να ανοίγεις την πόρτα ενω καίει η φωτια να το αδειαζεις


Δεν φαίνετε τίποτα από το τρόχισμα παίρνεις λίγο τα γρέζια που είναι μπροστά οπότε και άγαρμπα να το κάνεις πάλι δεν θα φαίνετε τίποτα, όπως έχει πεί και ο Αστέρης αυτό είναι και μία ασφάλεια για να μην το ανοίγουν τα μικρά εγώ το διαπίστωσα κατόπιν εορτής όταν καίει η εστία δεν πλησιάζει αλλά όταν είναι σβηστή το ανοίγει (ανοίγει γενικώς τα πάντα έχουμε βάλει ασφάλειες σε όλα τα ντουλάπια προσεχώς θα βάλω και στο τροχισμένο ΣΥΡΤΑΡΑΚΙ )εάν δεν έχεις μικρά σκανταλιάρικα παιδιά είναι ευκολία.


δηλαδη ισα που το γλυκανες λιγο στη μυτη. δεν επηρεασε το υαλοκορδονο στο συρταρακι? εχει ακομα αποσταση ετσι?


Δεν επιρεάστηκε το υαλοκόρδονο ούτε η λειτουργικότητα του συρταριού για να καταλάβεις ένα ελαφρώς ξύρισμα θα μπορούσαμε να πούμε στα γρεζάκια που εξέχουν μπροστά στο χείλος και το εμποδίζουν να ανοίξει με ευκολία όταν είναι κλειστή η πόρτα, έχει γρέζια και από την κάτω πλευρά εάν θές να ανοίγει πολύ άνετα (σφαίρα που λέμε) παίρνεις λίγο και αυτά, δεν επηρεάζει καθόλου το σφράγισμα του συρταριού στο υαλοκόρδονο, σε όσους έχουν μικρά ζιζάνια δεν το συνιστώ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55168 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pzarkad έγραψε:

kostas.b έγραψε: Οπως ακριβως τα λεει ο φιλος pzarkad ειναι.
Εχω την ιδια κασσετα 700 της invicta την οποια επειδη δεν μου αρεσε οταν την τοποθετησα μεσα στο υπαρχων τζακι αποφασισα να το γκρεμισω εξ ολοκληρου.
Τωρα την εχω εγκαταστησει και περιμενω τον γυψοσανιδα να μου την κλεισει.Την εχω αναψει πεντε φορες και παρατηρω οτι η λαμαρινα του θερμοθαλαμου της αποδιδει πολλη ζεστη ενω και η καμιναδα με το χερι δεν αγγιζεται.Σημερα μαλιστα πανω στην λαμαρινα της εψησα και καστανα.
Η ζεστη που βγαζουν ολ' αυτα μαζι ειναι απιστευτη οποτε οποιος μπορει ακομα και στις κασσετες να φιαξει θερμοθαλαμο καλο ειναι να το κανει.Η θερμικη ενεργεια που θα παρει απο τον θερμοθαλαμο δεν ειναι καθολου αμελητεα.

kostas.b,
Αφού δεν έχεις κλείσει ακόμη με γυψοσανίδες, πρόσεξε τις διαστάσεις της εισόδου και της εκτόνωσης, όπως έχει αναφερθεί εδώ μεσα στο forum.

Ποιές πρέπει να είναι οι αναλογίες εισαγωγής- εκτόνωσης;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 5 Μήνες πριν #55179 από Zena
Απαντήθηκε από Zena στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pzarkad έγραψε: MICK,
Έχω την Invicta 700 turbo (κασέτα). Τα βεντιλατέρ της κασέτας έχουν δύο σκάλες - ταχύτητες και έχω συνδέσει εύκαμπτους αεραγωγούς. Στη 2η ταχύτητα - τη μεγαλύτερη - ο αέρας που βγαίνει 125o+ είναι πολύ λιγότερος από τον αέρα της εκτόνωσης 100ο. Βέβαια τα βεντιλατέρ βγάζουν πολύ και από στο πάνω μέρος της εστίας.
Βλέπε φώτο:
Αριστερά από το θερμόμετρο είναι η έξοδος του αεραγωγού της κασέτας και δεξιά από την εκτόνωση του θερμοθαλάμου.
Επαναλαμβάνω - mtbmtb13 συμφωνείς - ότι όταν τοποθετείται κασέτα βεντιλατεράτη και μπορούμε (σημαντικό) θα πρέπει να φτιάχνουμε θερμοθάλαμο με τις αντίστοιχες εισόδους - εκτονώσεις για να κερδίσουμε και από την παραγωγή θερμότητας της κασέτας γενικά. Αυτό μου το πρότεινε ο τεχνικός που μου το εγκατέστησε (Α, ρε Γιώργο)

Σε τι ύψος από το πάνω μέρος της εστίας έχεις βγάλει τους αεραγωγούς;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.528 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ