Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4326 από dimilaz
Απαντήθηκε από dimilaz στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Το σπιτι του φιλου μου ειναι 200τμ, ειναι στο Ν Πελλας με εξωτερικη θερμοκρασια απο -5 εως 10 βαθμους.
Την τελευταια φορα που πηγα εξω ειχε 0 βαθμους και αυτος ειχε μεσα 24 βαθμους.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4329 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

dimilaz έγραψε: Καλημερα, ειμαι καινουργιος στο forum και ενδιαφέρομαι για αγορα κασετας.
Ειμαι αναμεσα στις invicta 700 grande vision, la Nordica 70 ventilato, edilkamin ecostar και την dovre 2510. Ολες εκτος την dovre(1500 eur) εχουν 1000eur.
Αυτο που με ενδιαφερει εκτος απο την αποδοση ειναι και το ποσο ευκολα λερωνετε το τζαμι, ξερω οτι στην dovre λερωνετε πολυ ευκολα (θελει καθημερινο καθαρισμα) αλλα ειναι απιστευτο ποσο καλα θερμαινει.


Σε αυτες (εκτος της dovre) καταληγω και εγω για χωρο 90μ2. Μου κινησε ομως τρομερο ενδιαφερον η invicta 800των 18kw που κοστιζει 1400ευρω,μιας και δεν θελω να δουλευω συνεχεια την εστια στο φουλ,και αφετερου διοτι θελω να στειλω ενα αεραγωγο στα 8μ σε δωματιο.

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by pantelis1973.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4339 από polis
Απαντήθηκε από polis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
και εγω θα παω μαλλον για την invicta 700 grande vision .απλωσ αλλη μια ερωτηση απο οτι βλεπω ειναι 14 kW αρα ειμαι ανετα με τον πανω οροφο που ειναι 65 τμ.υπαρχει πιθανοτιτα αν δεν περνω αερα απο εξω αλλα απο μεσα να σπασει λιγο το κρυο στον κατω οροφο γιατι κατω αναβω το καλοριφερ μετα τισ 8 το βραδυ προτου να παει για υπνο η μικρη ξερω οτι η ζεστη παει πανω αλλα επειδη ο κατω οροφοσ με τον πανω επικοινονουν με μια σκαλα δεν εχει τιποτα λεω μηπωσ γινεται τιποτα.ολη η ζεστη απο τον κατω οροφο οταν αναβω το καλοριφερ παει συνεχεια επανω αναβει 2 ωρεσ και ο λεβητασ για να πει απο το 19 στο 21.ευχαριστω.για την αλλαγη μαλλον θα την κανω τον μαρτιο που θα μπορω να ανοιξω και λιγο το παραθυρο οταν θα μυριζει το μαντεμι σαν καινουγιο που θα ειναι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4349 από str1979
Απαντήθηκε από str1979 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλησπερα κ παλι

μετα απο αρκετό ψάξιμο και 2-3 καλα καψίματα νομίζω οτι βρηκα τι φταίει για την μυρωδιά

ειναι η κολλητική ταινία με την οποία εχω πιασει τον υαλοβάμβακα στην καμινάδα κ η οποια άρχισε να λειώνει απο την ζεστη και μυρίζει.
Δεν ξερω ομως μετα απο ποσα καψιματα θα σταματησει να μυριζει

Εβαλα ενα μικρο θερμομετρο στο επανω μερος της φουσκας και οταν το εκαψα γερα, μέτρησα θερμοκρασία αέρα 110 C. απο κει κ πανω το θερμόμετρο δεν μετρούσε γιατι τερμάτισε. Πιστεύω πως τον ειχα φασει 120-130 βαθμους γιατι τα παντα ζεματούσαν κ δεν μπορούσες πχ να ακουμπήσεις την περσίδα με το δάχτυλο ουτε για πλακά

με μερικούς προχείρους πειραματισμούς, οταν το μαντεμι ειναι σχετικα ζεστο και βαλω μονο ενα κουτσουρο μεσα (μεσε) να καίει με κλειστο τον αερα, η θερμοκρασία του αερα στο επανω μερος της φουσκας οπου ειναι η περσιδα εχει περιπου 80-82 βαθμούς και ο ενιαίος χωρος μου 23-24 βαθμούς με εξωτερική θερμοκρασία 9 βαθμούς.

Να πω οτι τα ξυλα μου ειναι καταξερα

Εχω κλεισει ολα τα σωματα απο σαλονοκουζινα κ χωλ και εχω αφησει μονο στα υπνοδωματια.Πηρα κ εναν ασυρματο θερμοστατη (για να μην ξυλωνω θερμοστατες κ τραβα γραμμες) κ τον εβαλα στο πιο κρυο υπνοδωματιο του σπιτιου κ ετσι ο καυστήρας πετρελαίου περνει μπρος μονο οταν δοσει εντολη ο ασυρματος θερμοστατης απο το δωματιο.

Γενικα ειμαι οικανοποιημενος απο την αποδοση του, τραβαει καλα και με κλειστο τον αερα αργει να καψει τα ξυλα.
Οι δοκιμές συνεχίζονται...

Invicta Compact 700
Συνημμένα:
Last edit: 12 Χρόνια 3 Μήνες πριν by str1979.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4350 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
γεια χαρα...εχω και εγω ενα ενεργειακο τζακι μεσα στο σαλονι μου.. φετος το εκανα μαζι με την αγορα της σομπας πελλετ. βασικα απο τοτε που ηρθε η σομπα μας αναβει 1-2 φορες τη βδομαδα και αν.. εχει πανω 2 εξοδους για ζεστο αερα και ενα μπουτον που ανεβαζει η κατεβαζεις την ενταση του αερα.. πιστευω πως το μοτερ που μου βαλανε ειναι λιγο μικρο μιας και δε βγαζει τρεεεελοοο αερα..ουτε ακουγεται οπως ακουγονται καποια αλλα τζακια που εχω δει.. εμενα το τζακι μου ζεσταινε ολο το σαλονι και τη κουζινα..εχω πολλους ενιαιους χωρους... το θεμα ειναι οτι βαριεμαι να στιβαζω τα ξυλα.. 1 τονο αγορα και μου βγηκε ο πατος... το τζακι οσο καλο και να ειναι ΔΕ νομιζω οτι μπορει να ζεστανει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σπιτι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #4352 από pantelis1973
Απαντήθηκε από pantelis1973 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

michalisgr έγραψε: γεια χαρα...εχω και εγω ενα ενεργειακο τζακι μεσα στο σαλονι μου.. φετος το εκανα μαζι με την αγορα της σομπας πελλετ. βασικα απο τοτε που ηρθε η σομπα μας αναβει 1-2 φορες τη βδομαδα και αν.. εχει πανω 2 εξοδους για ζεστο αερα και ενα μπουτον που ανεβαζει η κατεβαζεις την ενταση του αερα.. πιστευω πως το μοτερ που μου βαλανε ειναι λιγο μικρο μιας και δε βγαζει τρεεεελοοο αερα..ουτε ακουγεται οπως ακουγονται καποια αλλα τζακια που εχω δει.. εμενα το τζακι μου ζεσταινε ολο το σαλονι και τη κουζινα..εχω πολλους ενιαιους χωρους... το θεμα ειναι οτι βαριεμαι να στιβαζω τα ξυλα.. 1 τονο αγορα και μου βγηκε ο πατος... το τζακι οσο καλο και να ειναι ΔΕ νομιζω οτι μπορει να ζεστανει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σπιτι...


Μιχαλη δωσε πληροφοριες για το τζακι,μαρκα,kw,τιμη και ποσα μ2 ειναι ο χωρος. Καντο μια δοκιμη και καψτο μια ημερα και θα δεις οτι θα σε ζεστανει..

Δεν κανει κρυο στην Ελλάδα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.465 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ