Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18201 από gyrismata
Απαντήθηκε από gyrismata στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα σε όλους!

Ανήκω και γω στην πολυπαθή ομάδα των ανενημέρωτων καταναλωτών που είχα την τύχη μέσα από ψάξιμο στα τυφλά να πέσω πάνω στο forum αυτό και να ενημερωθώ υπεύθυνα για το κεφάλαιο τζάκι. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί αν έκανα την αναζήτηση πέρυσι δεν θα είχα αυτήν τη δυνατότητα και μοιραία θα έπεφτα στα δίχτυα των απανταχού αετονύχηδων που, με λύσσα και μένος και το κυριότερο χωρίς επιχειρήματα, προσπαθούν να σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. (Κλασσική περίπτωση ενός <<επαγγελματία>> του χώρου που μόλις του ανέφερα ότι θέλω να αγοράσω το Invicta από το Leroy Merlin εμμέσως πλην σαφώς μου είπε ότι αυτοί κοροιδεύουν τον κόσμο και ότι τα τζάκια είναι όλα κινέζικα.Μιλάμε δηλαδή για ατράνταχτα επιχειρήματα ενός <<τζακά με 30 χρόνια εμπειρία>> που ούτε καν τα έχει δει τα invicta.)Συγχωρέστε μου το ύφος και το πλατίασμα αλλά 15 μέρες που ψάχνομαι έχω ακούσει απίθανα πράγματα και έχω αγανακτήσει ο χριστιανός.Δυστυχώς λόγω φόρτου εργασίας δεν είχα το χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα (έχω διαβάσει τις 50 πρώτες σελίδες).Κάποια πράγματα τεχνικής φύσεως ομολογώ πως όσες φορές και να τα διάβασα αδυνατώ να τα κατανοήσω πλήρως. Ας μπω όμως στο κυρίως θέμα.
Το σπίτι μου βρίσκεται στην Σκύρο (νησί απέναντι από την Εύβοια). Η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι στους 6-7 βαθμούς, όμως λόγω της υψηλής υγρασίας (>95%) το αίσθημα ψύχους είναι γύρω στο 0. Η καύσιμη ύλη εδώ είναι 95% πεύκο και 5% ελιά με πολύ υψηλά ποσοστά υγρασίας δυστυχώς. Το σπίτι μου είναι γύρω στα 35-40 τετραγωνικά ενώ το ταβάνι είναι περίπου στα 3,5 μέτρα.Η καμινάδα από το ταβάνι εώς το τέρμα είναι περίπου 2,5 μέτρα.Ο χώρος είναι ενιαίος τραπεζοσαλόνι και 2 κρεβατοκάμαρες.Πέρυσι έβαλα και καινούρια κουφώματα Europa.Γενικά εξοπλίζω το σπίτι σιγά σιγά μπας και κάνω κάνα μωρό όντας 33 χρονών πλέον :lol: Έχω επισυνάψει και τις αντίστοιχες φωτογραφίες.
Όσον αφορά το τζάκι τώρα.Είναι εστία ανοικτού τύπου με πυρότουβλα , το χειμώνα πρέπαι να αφήνω ένα παραθυράκι ανοικτό για να μην καπνίζει και δεν έχει καθαριστεί ποτέ η καμινάδα (βέβαια τα τελευταία 2 χρόνια που μένω εδώ δεν έκανα και βαριά χρήση). Οι διαστάσεις του είναι Μήκος ανοίγματος=72,Χαμηλότερο ύψος=38 Βάθος=62.Δεν θε με πείραζε να γκρεμίσω το τζάκι, βέβαια θα προτιμούσα να το απέφευγα, αλλά αν μου πείτε ότι είναι μονόδρομος θα το κάνω. Μετά από τις 50 σελίδες που διάβασα θα ήθελα να εγκαταστήσω ένα foyer invicta μάλλον σαν του κύριου Asteris (αν μπορούσατε να μου προτείνετε συγκεκριμένο μοντέλο με τον κωδικό του για τις ανάγκες του σπιτιού μου) αλλά οποιαδήποτε άλλη γνώμη ευπρόσδεκτη.
Τώρα τίθεται και το θέμα της εγκατάστασης...Ο <<καλύτερος>> μάστορας του νησιού θέλει 500 ευρώ μεροκάματο και τα υλικά δικά μου αλλά όταν του ανέφερα κάτι για θερμοθάλαμο άλλαξε την κουβέντα γιατί προφανώς ήταν άγνωστη λέξη για αυτόν. Μία άλλη εταιρία από την Αθήνα μου ζήτησε 1000 ευρώ μόνο για την εγκατάσταση...Το worst case σενάριο για μένα είναι και ένα κάρο λεφτά να δώσω και σωστή δουλειά να μην γίνει. Ειλικρινά προτιμώ να δώσω στον κύριο Asteris τα λεφτά να έρθει Σκύρο να πάρω και 2 εργάτες με 50 ευρώ μεροκάματο και να τους λέει τι να κάνουν και τα υλικά δικά μου φυσικά.

Αυτό που ζητάω (από τον κύριο Asteris κυρίως που έχει ανάγει το θέμα τζάκι στην σωστή του διάσταση και θαυμάζω την οξύνειά του) είναι το εξής, εφόσον υπάρχει ο χρόνος και η καλή διάθεση φυσικά.
Επειδή εγώ δεν τα παίρνω και πολύ τα κατασκευαστικά (είσοδοι-έξοδοι αέρα,εναλλάκτης θερμότητας,μονώσεις,τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν και ούτω καθεξής) θα μπορούσατε να συντάξετε έναν απλό και ολοκληρωμένο οδηγό "δια ναυτιλομένους" από το άλφα εώς το ωμέγα προσαρμοσμένο στα δεδομένα που σας έδωσα έτσι ώστε εάν αναγκαστώ να υποκύψω και να πάρω έναν ντόπιο μάστορα να του πω επακριβώς τι θέλω να κάνει και με ποια υλικά.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια καλοπροαίρετη παραίνεση και παρέμβαση.

Μανώλης
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by gyrismata.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18207 από Kostakis
Απαντήθηκε από Kostakis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε:

Kostakis έγραψε:

Kostakis έγραψε: Γεια και χαρά σε όλους!

Είμαι νέος στο forum. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας σχετικά με το θέμα "τζάκι".

Αγοράσαμε σπίτι με την σύζυγό μου και θέλουμε να βάλουμε τζάκι ενεργειακό-αερόθερμο. Ενώ είμαστε στην αρχή του ψαξίματος μας προβλημάτισε το κυριότερο: η εστία.

Το πρώτο κατάστημα μας μίλησε για εστία με κεραμική επένδυση.
Στο επόμενο κατάστημα μας μίλησαν για μαντέμι και στο τρίτο για εστία από χάλυβα.

Δεν ξέρουμε τα + και τα - του κάθε υλικού, δεν ξέρουμε που να καταλήξουμε. Μας έχουν μπερδέψει, ο καθένας θέλει να πουλήσει το δικό του φυσικά ενώ κανείς δε μας μίλησε ξεκάθαρα για τα μείον της εστίας που δεν προωθεί ο ίδιος.

Μπορείτε να με βοηθήσετε; Να με διαφωτίσετε; Τι να επιλέξουμε;

Σας ευχαριστώ!




Εκτός από "ξεμάλλιασμα" παίζουν και πληροφορίες στο forum??? :dry: :( :ohmy:


Και τα τρία υλικά έχουν εφαρμογές σε τζάκια και μάλιστα πετυχημένες. Τώρα, σαν καλύτερο υλικό για εστίες, είναι το μαντέμι. Μεγαλύτερη αντοχή και μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Αν ο κατασκευαστής θέλει να γλυτώσει πάχος μαντεμιού, βάζει κεραμικά.

Εσένα πάντως σε ενδιαφέρει κυρίως η ισχύς που χρειάζεσαι για το σπίτι σου και κατόπιν να βγεις στην γύρα για να βρεις τζάκι που να δίνει 70+ απόδοση. Γραπτώς. Και όχι από βουλγαρικό ίδρυμα, εκεί βγάζουν κάτι 85+ ελαφρά την καρδία, που απλά δεν ισχύουν. Ούτε οι ισχύς είναι πραγματικές, σου δηλώνουν πόσο θερμική ενέργεια του ξύλου μπορεί να κάψει το τζάκι, όχι πόση θα καταλήξει πραγματικά στον χώρο.

Από ότι φαίνεται δεν διάβασες όλο το τόπικ από την αρχή. Ξεκίνα τώρα και θα σου λυθούν αρκετές απορίες. Μετά, σοφότερος, ξαναρώτα ότι απορία σου έχει μείνει...



Asteris σ'ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν τα διάβασα όλα όχι γιατί βαριόμουν αλλά επειδή δεν υπάρχει χρόνος.. Διάβασα μια δημοσίευση του vasilisd στη σελίδα 6

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...itstart=75&Itemid=53


Τρέχουμε με το σπίτι, η σύζυγος δουλεύει, εγώ φροντίζω και το μωρό και πρέπει να τελειώσουμε κάποιες δουλειές για να φύγουμε διακοπές.

Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Για να είμαι ειλικρινής, το θέμα της απόδοσης (να μας δώσουν γραπτώς), δεν το είχαμε σκεφτεί. Δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ με ανάλογο θέμα και τώρα να που πρέπει αλλά από γνώσεις τίποτα!

Το σπίτι είναι 110 τ.μ. και για την ώρα θα ζεσταίνουμε μόνο σαλόνι-κουζίνα (ενιαίος χώρος),γύρω στα 40 τ.μ. δηλαδή. όταν λέω "μόνο" εννοώ ότι δε θα βάλουμε αεραγωγούς για τα δωμάτια (για την ώρα).Αργότερα όμως δεν το αποκλείω, οπότε θα πρέπει να βάλω εστία που να με καλύπτει και στο μέλλον. Από μάρκες, μου έδειξαν regal και της camino. Μου έδειξαν επίσης μία γαλλική και μία ιταλική (δεν τις θυμάμαι τώρα).

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλουμε να το τρενάρουμε πολύ γιατί πολλά καταστήματα + εργοστάσια κλείνουν τον Αύγουστο και καλό θα ήταν να καταλήξουμε και να παραγγείλουμε ώστε Σεπτέμβριο να την έχουμε για να τοποθετηθεί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18214 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ρε παιδια καλα τα λετε ολα αυτα για πιστοποιησεις και μετρησεις.Υπαρχει ομως αλλη επιλογη στην τιμη του ινμπικτα ωστε να μπορουμε να συγκρινουμε και να το εχει τοποθετησει βεβαια καποιος?ολα τα υπολοιπα ειναι στο 2000 που αναφερεται βεβαια ινμπικτα +μπεν=2000

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18223 από maria
Απαντήθηκε από maria στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ?
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ 150 Μ2.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ LA NORDICA KAI PALAZZETI?
ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18232 από JimG
Απαντήθηκε από JimG στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

χρηστος8 έγραψε: [quote="JimG"

Για να μήν υπάρξει καμια παρεξήγηση δεν παίρνω το μέρος κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας απλα προσπαθω να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποιο βγαίνουν οι μετρήσεις για να αρχίσει λίγο να ενημερώνεται ο κοσμος γιατι ολοι κοιτανε τα kw και τιποτε άλλο. Ειναι σαν να πηγαίνουμε ν αγοράσουμε αμαξι να ψάχνουμε κατι με υποδύναμη μεγαλη χωρις να κοιταμε καταναλωση, ποιοτητα κατασκευης κλπ.

Απο κεί και πέρα εφ όσων ο τελικός καταναλωτής είναι πλέον ενημερωμένος μπορεί να κρίνει απο μόνος του.

Γιατι κακα τα ψέματα οι περισσότεροι δεν είναι ενημερωμένοι.








Αγαπητε Δημητρη απο τα ποσταρισματα σου... δεν μπορεσα να καταλαβω πως ενας υποψηφιος αγοραστης τζακιου επιλεγει το τζακι του σωστα.
Θεωρεις την επιλογη ενος τζακιου Ελληνικου χωρις τα απαραιτητα πιστοποιητικα ΕΝ 13229 ασφαλη επιλογη;;;
Επειδη πριν μερικους μηνες βρεθηκα σε αναλογη θεση... να επιλεξω μεταξυ των πολλων Ελληνικων τζακιων αγνωστων λοιπων χαρακτηριστικων η των επωνυμων με ΕΝ 13229, αναγραφομενη καταναλωση ανα ωρα, βαθμο αποδοσης, και λοιπα χαρακτηριστικα ειμαι σιγουρος οτι εκανα το σωστο.
Ναι πηρα ενα τζακι καταρχην φτηνο, που κανει τιμια αυτα που υποσχεται...και παραπανω απο αυτα που περιμενα μπορω να πω.
Η γνωμη μου ειναι οτι απλα τζακι σαν το ΙΝΒΙΚΤΑ που εβαλα χαλαει την πιατσα σε καποιους που θελουν να πουλησουν πανακριβα και χωρις να υποσχονται θερμανση παρα μονο λαγους με πετραχηλια.[/quote]

Ουσιαστικα αυτο που ειπα είναι οτι απλα ένα ΕΝ 13229 είναι θετικό βέβαια αλλα δεν αρκει.

Εχεις βαλει και τις τρεις συσκευες που προαναφερθηκαν διπλα διπλα να δουλευουν με την ιδια ποσοτητα καυσίμου και με τις ίδιες καμινάδες και ειδες διαφορά, η απλα επειδη είσαι ευχαριστημένος με το ενα που εβαλες θεωρείς οτι οι υπολοιποι προσπαθουν να κοροιδεψουν τον κόσμο? Γιατι εαν δεν έχεις μετρο συγκρισης δεν νομιζω οτι είναι δίκαιο να εκφερεις τετοιες απόψεις.

Ο καθένας μας μπορει να μελετήσει και να καταλήξει σε αυτο που νομιζει αρκει να είναι ενημερωμένος... και αυτην την ενημέρωση προσπαθησα να δώσω παραπάνω χωρις να έχω καμια διαθεση για Greek style αντιπαραθέσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18237 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
@ JimG


Αν ενα ΕΝ 13229 ειναι θετικο αλλα δεν αρκει (εχει το ινβικτα) τοτε τα αλλα Ελληνικα που δεν εχουν τιποτα υπερεχουν καπου για να τα επιλεξω;;;



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.480 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ