Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18096 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημερα καλημερα.. το αν σπασει το τζαμι κ με ποσο νερο εχει σχεση με παρα πολλες παραμετρους, κυριοτερες οι διαστεσεις και το σχημα (η θερμοκρασια ειναι δεδομενη και ποικιλει) αλλα αυτο το σχημα στ τζακι που βλεπω Βασιλη ειναι απαραδεκτο και αισθητικα και γι λογους αποδοσης. Αστερη εννοουσα οτι εκεινο εχει 35% κ εμενα 70%! Πλακα κανω, μην πιανεσαι απο εκφρασεις που φαινεται καθαρα οτι ειναι απο παρορμηση. Μην δινετε παραδειγματα απο τ σπιτια σας, κ εγω περσι σε 145 τμ εκαψα 4-5 τονους μονο, λεει τιποτα αυτο? Αν το πω σοβαρα.. κοτσανες λεει αυτο ε!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18099 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ολοι εσεις οι σχετικοι με τα τζακια....!!! :silly: :blink: :blush: :oops: :woohoo:


Ποσο m³/h ειναι καλο ναχει το μοτερ που θα αγορασω;;; το σπιτι μου ειναι 110 τετραγωνικα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18100 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Το τζακι που εβαλες ποιο ειναι?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18101 από nkpanda
Απαντήθηκε από nkpanda στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας. Παρακολουθώ το Forum , έχω διαβάσει τα περισσότερα θέματα και νομίζω ότι έχω μάθει αρκετά πράγματα. Η πληρφόρηση που δίνετε όλοι με τις γνώσεις σας είναι πολύ σημαντική.

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την εισαγωγή εξωτερικού αέρα για την καύση. Το τζάκι είναι παλαιό πέτρινο κτιστό ( 1880) και αναγκαστικά θα μπει κασέτα. Η πλευρά στην οποία βρίσκεται είναι 200 cm κάτω από το έδαφος.

Η εστία ( La Nordica 70 CRYSTAL) θα τοποθετηθεί σε βάση 50 cm πάνω από το δάπεδο. Τον αέρα το θέλει από κάτω και στις προδιαγραφές απαιτείται διατομή 120 cm. Υπάρχουν δύο επιλογές.

Η πρώτη με αγωγό διατομής φ160 η Φ180 πίσω από την εστία από ύψος 200 cm θα κατέβει προς τα κάτω και μετά από 180 cm θα πάρει μια στροφή προς τα πάνω ώστε το στόμιο εξόδου να βρεθεί κάτω από την εστία. ( θα έχει επιπλέον και μήκος 60 cm για την οριζόντια εισαγωγή από των εξωτερικό χώρο του τοίχου). - Επισυνάπτεται σχετικό (ο Θεός να το κάνει) σκίτσο .

Η δεύτερη ( το έδαφος που βρίσκεται το σπίτι είναι επικλινές ) από τα πλάγια με παραλληλόγραμμο αγωγό διατομής 15Χ10 που θα κινηθεί σε ύψος 40 cm στους εσωτερικούς τοίχους και με συνολικό μήκος 410 cm και τρεις γωνίες θα βρεθεί κάτω από την εστία.

Η πρώτη λύση για μένα από πλευράς εμφάνισης και κατασκευής είναι προτιμότερη.
Βέβαια το ζήτημα είναι αν λειτουργικά στέκει. Θα είναι αγωγός εισαγωγής φρέσκου αέρα η θα λειτουργεί σαν μια δεύτερη καμινάδα, θα ζεσταίνει τα πουλιά και ο απαιτούμενος αέρας θα μπαίνει από χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα; (Με κίνδυνο καπνίσματος από την υποπίεση, του ψυχρού ρεύματος αέρα που θα κατευθύνεται προς την εστία και πιθανής ανάγκης για κάποιο ανοικτό παράθυρο )

Θα ήθελα την γνώμη σας και μάλιστα αν υπάρχει εμπειρία από παρόμοια λειτουργία θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να γνωρίζω την πραγματική κατάσταση.

Σας ευχαριστώ.

Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18113 από michalisgr
Απαντήθηκε από michalisgr στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

kosmidis80 έγραψε: Το τζακι που εβαλες ποιο ειναι?


ειναι ενα της Pantherm.. εχει ηδη μοτερ αλλα ειναι αρκετα μικρο..θελω κατι αποδοτικοτερο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 9 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν #18116 από JimG
Απαντήθηκε από JimG στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

soco98 έγραψε:

Asteris έγραψε: Οι Nordica είναι πολύ ωραίες εστίες, απόδοτικές, με μικρή κατανάλωση, αλλά έχουν μικρή ισχύ, δεν κάνουν για πολλά μέτρα. Αν μιλάς μόνο για σαλόνι τότε σου κάνει άνετα. Αν θες να ζεστάνεις όλο το σπίτι, ίσως να θες λίγο μεγαλύτερη. Από ότι είδα, διάλεξες και την Crystal. Το θες το γυαλί, ή θες να γλυτώσεις 2-3 κατοστάρικα αν πάρεις την απλή?

Δεν μας είπες περιοχή, τετραγωνικά, τύπο σπιτιού και παλαιότητα/μόνωση.


Το σπιτι είναι 143τμ, μεζονετα, στη Θηβα και μονωση 10ετιας.Δεν σκοπευω να ζεστενομαι με το τζακι γιατι του χρονου θα βαλω καυστηρα πελετ{υπαρχει και άλλο σπιτι κατω}.Το αναβω πιο πολύ για θαλπωρη και σκεφτηκα, αφου το αναβω να ζεσταινω το σαλονι και ότι άλλο μπορω από τον κατω οροφο. Στις διαστασεις της nordika βρεισκω την Palazzetti Ecopalex N88 και την salguedaAero E760 {από λεφτα δεν ξερω οι δυο τλευταιες τι λενε}. Επειδη βλεπω ότι εχεις γνωσεις και όχι γνωμες εσυ τι λες.Γνωριζεις καμοια άλλη;



Aγαπητε soco καλησπερα.

Το ξέρω οτι λόγο του κειμένου που ακολουθεί μπορει και να σε κουράσω αλλα πιστέυω οτι σ ενδιαφέρει.

Παρ όλο που παρατηρω τα άρθρα στο φορουμ εδω και πολυ καιρο ειναι η πρωτη μου φορα που γραφω.

Λόγο του οτι βρίσκομαι στον χωρο του τζακιού αρκετα χρονια τωρα, κι επειδη εχω δει οτι υπαρχει μεγάλη συγχυση και άγνοια οσον αφορα τις αποδόσεις των τζακιων και γενικα των συσκευων καυσης στερεών καυσίμων θα σου πω κι εγω την αποψη μου και τον λόγο για τον οποιο περα απο τα αναγραφομενα kw πρεπει να προσέξεις κι αλλες παραμετρους για να είσαι σιγουρος οτι οντως τα αναγραφομενα kw είναι και τα αληθινά.

Κατ αρχήν για να αναγραφεί νομιμα μια τιμη αποδοσης σε μια συσκευη πρεπει να περασει απο μια σειρα τεστ τα οποια θα πιστοποιησουν οτι οι συσκευες πληρουν καποιες προδιαγραφες. Βέβαια αυτες οι προδιαγραφες είναι σε αλλες χωρες πιο ελαστικές και σε αλλες πολυ πιο απαιτιτικες.
Για παράδειγμα μετρησεις και τεστ γινονται στις περισσοτερες χωρες. Απο βουλγαρια που θα ελεγα οτι ειναι απο τις πλεον ελαστικες νομοθεσιες μεχρι και στην αυστρια που εχουν τους αυστηροτερους νομους περι στερεων καυσίμων στον κόσμο.

Ο λόγος για τον οποιο γινεται αυτο ειναι διοτι σε καποια κράτη οπως η αυστρια η γερμανια και αλλες ευρωπαικες χωρες επιδοτουν τον τελικο χρηστη με ένα συμαντικο ποσοστο του κοστους εφ όσον η συσκευη που αγοράζει θεωρείται οικολογικη, οποτε οι μετρησεις και οι νομοθεσιες αυτες αφορουν κυριως τα καυσαέρια την κατανάλωση ξυλου ανα ωρα και το μονοξειδιο του ανθρακα που απελευθερωνει η καθε συσκευη στην ατμοσφαιρα, οποτε καταλαβαίνεις οτι για να έχουμε χαμηλα επιπεδα καυσαεριων πρεπει να εχουμε χαμηλη κατανάλωση ξύλου και αρκετα υψηλο ποσοστο αποδοτηκοτητας.

Μία πιστοποιηση EN 13229 ( www.soliftec.com/en13229.htm )την οποια έχει για παραδειγμα η invicta είναι απο τις πιο απλές που μπορει να παρει μια συσκευή χωρις όμως να υπαρχει σαν standart η κατανάλωση του ξύλου ανα ωρα τα επίπεδα καυσαερίων.
Για να πάρεις μια ιδέα παρακάτω σου γράφω την καθαρή θερμιδική απόδοση ανα κιλο ξύλου.

Based on wood moisture content of 15% wet basis
Woods gross heat energy content: 15,490kJ per kg
Woods gross heat energy content: 6,600 BTU per lb

Or 4.3kW heat per kg. Or 2.615HP per lb

Οπότε αντιλαμβάνεσαι οτι σε οποιαδήποτε συσκευη και να πετάξω εγω 5 κιλά ξύλου θα έχω μεσα στον χωρο κάυσης 21,5 kw. Εαν το τζάκι μας υποθετικα εχει 80% αποδοτηκότητα τοτε η ενέργεια που θα πάρω στον χώρο θα είναι 17,2 kw άλλα έτσι ενας ευρωπαιος δεν θα επερνε ποτε επιδοτηση λογο της υψηλης κατανάλωσης και των υψηλων επίπεδων μονοξειδιου του ανθρακα.

Για τον λόγο αυτόν υπαρχουν ενα κάρο αλλες πιστοποιησεις οι οποιες εχουν σαν στανταρ και πολλες αλλες παραμέτρους οπως να έχει υψηλα ποσοστα αποδοτηκότιατς (και οχι πανω απο 30% που ειναι η EN 13229) το μονοξείδιο σε χαμηλα επίπεδα και όλα αυτα που είπα παραπάνω αλλα έτσι αναγκαστικα μειώνεται το καυσιμο αρα μειωνεται και η απόδοση μιας συσκευης.

Αρα δεν ειναι καθόλου τυχαιο το οτι βλέπεις ακριβές συσκευές να έχουν χαμήλες αποδόσεις και φτηνές συσκευές να έχουν υψηλες αποδόσεις.

Φυσικά και στη nordica (www.lanordica-extraflame.com/en/fireplac...stal-ventilato_p9075) που θέλεις να πάρεις αν βαλουμε 5 κιλα ξύλο θα πάρουμε 16,64 kw (επειδη εχουμε αποδοτικότητα 78,8%) στο συγκερκιμένο μοντελο αλλα με μια τέτοια μέτρηση δεν θα μπορουσε να πάρει επιδότισεις απο τα ευρωπαικά κράτη, γι αυτο τον λόγο βλεπεις οτι αποδιδει 9kw me 2,6 κιλα ανα ωρα.

Στην invicta και palazzeti (η οποια palazzeti είναι επίσης αξιόλογη εταιρία) δέν μπόρεσα να βρώ κατανάλωση ανα ώρα. Παρακάτω είναι οι πιστοποιησεις των palazzeti kai nordica.
www.palazzetti.it/en/palazzetti_per_la_n...a/certificazioni.php
www.lanordica-extraflame.com/en/certifications

Γι αυτόν τον λόγο θεωρώ οτι η σκέψη σου για το nordica ειναι πολυ σωστη.
Last edit: 11 Χρόνια 9 Μήνες πριν by JimG.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.494 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ