Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17894 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Μα αυτήν η κόφτρα είναι που καθυστερεί τα καυσαέρια, ώστε να περάσουν περισσότερη ώρα μέσα στην εστία και κοντά στα μέταλλα, για να προλάβουν να αφήσουν την θερμότητά τους εκεί και όχι να την πάρουν μαζί τους προς την καμινάδα. Έτσι ανεβάζουν απόδοση, δεν ρίχνουν. Είναι κάτι αντίστοιχο με τις διαδρομές στους ξυλολέβητες.


Ακριβώς αυτό που λες λεω:
"...για να προλάβουν να αφήσουν την θερμότητά τους εκεί και όχι να την πάρουν μαζί τους προς την καμινάδα". Άρα αν για παραδειγμα χωρίς κόφτρα θα πηγαιναν στον εναλλάκτη καπναέρια με 150οC, με την κόφτρα τα καπναέρια θα πάνε στον εναλλάκτη με 100-120οC, γιατί θα έχουν αφήσει μέρος της θερμότητάς τους στα μέταλλα.

Πού έχω λάθος; Τα ρωτάω αυτά μπας και προσθέσω καμμιά κόφτρα στο τζάκι μου (αν γινεται βεβαια)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17895 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

michalisgr έγραψε: εμενα θα μου πειτε για κανα καλο μοτερ;;


Στο Μακρή ρώτησες;;

www.makrismotors.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17901 από nkpanda
Απαντήθηκε από nkpanda στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας. Παρακολουθώ το Forum , έχω διαβάσει τα περισσότερα θέματα και νομίζω ότι έχω μάθει αρκετά πράγματα. Η βοήθεια που δίνετε όλοι με τις γνώσεις σας είναι πολύ σημαντική.

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με την εισαγωγή εξωτερικού αέρα για την καύση. Το τζάκι είναι παλαιό πέτρινο κτιστό ( 1880) και αναγκαστικά θα μπει κασέτα. Η πλευρά στην οποία βρίσκεται είναι 200 cm κάτω από το έδαφος.

Η εστία ( La Nordica 70 CRYSTAL) θα τοποθετηθεί σε βάση 50 cm πάνω από το δάπεδο. Τον αέρα το θέλει από κάτω και στις προδιαγραφές απαιτείται διατομή 120 cm. Υπάρχουν δύο επιλογές.

Η πρώτη με αγωγό διατομής φ160 η Φ180 πίσω από την εστία από ύψος 200 cm θα κατέβει προς τα κάτω και μετά από 180 cm θα πάρει μια στροφή προς τα πάνω ώστε το στόμιο εξόδου να βρεθεί κάτω από την εστία. ( θα έχει επιπλέον και μήκος 60 cm για την οριζόντια εισαγωγή από των εξωτερικό χώρο του τοίχου). [ Επισυνάπτεται σχετικό (ο Θεός να το κάνει) σκίτσο ]

Η δεύτερη ( το έδαφος που βρίσκεται το σπίτι είναι επικλινές ) από τα πλάγια με παραλληλόγραμμο αγωγό διατομής 15Χ10 που θα κινηθεί σε ύψος 40 cm στους εσωτερικούς τοίχους και με συνολικό μήκος 410 cm και τρεις γωνίες θα βρεθεί κάτω από την εστία.

Η πρώτη λύση για μένα από πλευράς εμφάνισης και κατασκευής είναι προτιμότερη.
Βέβαια το ζήτημα είναι αν λειτουργικά στέκει. Θα είναι αγωγός εισαγωγής φρέσκου αέρα η θα λειτουργεί σαν μια δεύτερη καμινάδα, θα ζεσταίνει τα πουλιά και ο απαιτούμενος αέρας θα μπαίνει από χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα; (Με κίνδυνο καπνίσματος από την υποπίεση, του ψυχρού ρεύματος αέρα που θα κατευθύνεται προς την εστία και πιθανής ανάγκης για κάποιο ανοικτό παράθυρο )

Θα ήθελα την γνώμη σας και μάλιστα αν υπάρχει εμπειρία από παρόμοια λειτουργία θα μου ήταν πολύ χρήσιμο να γνωρίζω την πραγματική κατάσταση.

Σας ευχαριστώ.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by nkpanda.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17908 από Στελιος1
Απαντήθηκε από Στελιος1 στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Ολοι οι κοντρολερς δεν κανουν κανονικα, ειναι λαθος τροπος φτηνιαρικος. Οτι φηφιακο δοκιμασα παραγει βομβο τ μηχανακι στ χαμηλες στροφες. Κ εγω αυτο 810 βαζω τωρα αλλα η αληθεια να λεγεται.. φτηνοδουλιες ειναι αυτες. Με ροοστρατη κανονικο τυλιγμα με μεσαια ληψη που εχω σε γταμμη στ εργαστηριο ολα ειναι τελειως.. τελεια! Μηχανακι με 3 σκαλες και ηλεκτρονικο αισθητηρα 3-4 θεσεων μαζι με ρελε κτλ ειναι τι σωστο, η για απλο μηχανακι μετασχηματιστης συν τα αλλα, κοστιζουν ομως ε..
Κανενα δεν εχω περασει μαντεμενιο- μετατροπη σε ενεργειακο σε πελατη οκ! Αντιθετα εχω εστια δηθεν ενεργειακη ακριβοπληρωμενη πριν 10 χρονια να καθεται, δεν θα τ εβαζα σε κανεναν επειδη τοτε την εφαγα εγω! Αστερη καλα τα λες αλλα δεν εμβαθυνεις στ θεμα, δεν υπαρχει χωρος καυσης (δε μιλαω για το μοτερ ιντζεκσιον στ αμαξι σου και τον κυλινδρο) που ολος ο αερας να καταναλωνεται για τ καυση. Καλα τα λες αλλα.. τα νουμερα σου απεχουν παρασαγκας απ τ πραγματικα, για δεκαδες κυβικα θα πρεπει να μιλησουμε για το πιο τελειο ενεργειακο τζακι στ κοσμο. Ενα κιλο ξυλα (δεν τ ξερω αλλα δεν εχω λογο να αμφιβαλω) μπορει να θελει μονο 3 κμ αερα αλλα πρακτικα αν το καψεις σε τζακι η σομπα μονον με 10-20 κμ εχεις πιασει το τελειο, τ απιστευτο.
Κοιταξτε παιδια, ενεργειακο (κακος ορος αλλα επικρατησε) ειναι οταν εχει υψηλες θερμοκρασιες καυσης για να εχει λιγοτερους ρυπους-καλυτερη καυση, με αυτην τ εννοια εγω δεν κανω ''ενεργειακα'', ουτε και υπαρχει ενεργειακο χωρις πυροπλακες μεσα. Αλλο αυτο και αλλο ο βαθμος αποδοσης ο πραγματικος κ εμενα με νοιαζει αυτος και μονον.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17931 από valsam
Απαντήθηκε από valsam στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Δηλ. ρε Στελιο τι λες,ποσο ενεργειακα ειναι τα invicta,αυτοι λενε 74% αποδοση,εσυ ποσο λες να υπερβαλουν?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #17938 από δημητριαδης
Απαντήθηκε από δημητριαδης στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλησπερα εχω δει ενα πολωνικο τησ kratki 14kw 74% αποδοση εχετε καμια γνωμη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.548 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ