Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16193 από irwas
Απαντήθηκε από irwas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλησπέρα, θα ήθελα κ εγώ με τη σειρά μου τη γνώμη σας για το τζάκι που έχω στο σπίτι. Το τζάκι μου είναι μαντεμένιο, με πόρτα, και το μαντέμι είναι 12 χιλιοστά, ελληνικής κατασκευής και δεν έχει όυτε βεντιλατέρ όυτε φούσκα. Η γυψοσανίδα είναι απλή χωρίς επένδυση με πετροβάμβακα ενώ οι περσίδες είναι δύο και σχετικά μικρές. Η απόδοση του τζακιού είναι μικρή και θα ήθελα να την αυξήσω. Από μία μικρή έρευνα που έκανα μου πρότειναν 1)να βάλω σε αεροθάλαμο ο οποίος θα είναι κολλημένος πάνω ακριβώς στο τζάκι και θα έχει και βεντιλατέρ (κόστος 1000 ευρώ περίπου),2)να βάλω αεροθάλαμο στην καμινάδα με βεντιλατέρ 3)να το αφήσω όπως είναι και να βάλω επένδυση στην γυψοσανίδα με πετροβάμβακα και να μεγαλώσω τις περσίδες. Επίσης, το τζάκι ενώ το καθάρισε ειδικός, κάποιες ώρες της ημέρας μυρίζει έντονα κάπνα. Τι μου προτείνετε να κάνω; Αξίζει κάτι από τα παραπάνω ή είναι καλύτερα να αντικατασταθεί όλο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16197 από kmarios
Απαντήθηκε από kmarios στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
έχω χτιστό τζάκι και σκέφτομαι να βάλω κασέτα. Υπάρχει κάποια πατέντα να το συνδυάσω με φούρνο μιας και δεν μας βλέπω με ρεύμα για πολύ ακόμα
:evil:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16358 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας και πάλι.
Οι εργασίες βρίσκονται στο τέλος και θα ήθελα να ποστάρω δυο φωτογραφίες να τις δείτε και να διορθώσετε τυχόν λάθη ή παραλήψεις που μπορεί να έχω κάνει.

Όπως φαίνεται έχω φτιάξει αεροθάλαμο (λόγω γωνιών δεν χωρούσε ο έτοιμος που υπάρχει στην αγορά). Από μέσα υπάρχει ανοξείδωτη σωλήνα Φ160 σε Φ250 με δυο γωνίες 45άρες επί της Φ 160 (μετά γίνεται Φ250 με διαστολή φυσικά). Ο εύκαμπτος που φαίνεται έχει διάμετρο Φ300 και οι αλλοι τρεις εύκαμπτοι (εισαγωγή κάτω αριστερά και εξαγωγές πάνω δεξιά και αριστερά) Φ100. Οι κολλήσεις έχουν γίνει με μαγγανέζα. Το τζάκι άναψε και διαρροές δεν υπήρξαν.

Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση βεντιλατέρ, ακολουθώντας τις συμβουλές σας, με παροχή καμιά 500αριά κυβικά και ροοστάτη (το οποία εδώ στα Χανιά δεν τα βρίσκω οπότε μάλλον παραγγελία).

Εχθές το άναψα και έβαλα απ΄έξω δυο δυνατά σεσουάρ να φυσάνε κρύο αέρα προκειμένου να δω πόσο θα φυσάνε οι αεραγωγοί και ποσο ζεστά. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικά καθότι φυσούσαν αρκετά και ζεστό αέρα. Θεωρώ ότι αν ανάψει το τζάκι περισσότερη ώρα και είναι και κλειστη η γυψοσανίδα ο αέρας θα είναι ακόμα πιο ζεστός.

Οι περσίδες που θα βάλω θα ειναι απο αυτές που μπορεί να κλείνουν και να κατευθύνουν τον αέρα (45 ευρώ η μία μαζί με το κουτί της με αναμονή για σύνδεση με αεραγωγό, λίγο ακριβές δεν νομίζετε; ).

Η κασέτα που βλέπετε είναι η Nordica inserto 70 ventilato η οποία πλέον λειτουργεί σωστά με παροχή απ΄έξω με Φ 125 από κάτω της.

Περιμένω σχόλια και τυχόν συμβουλές.

Ευχαριστώ!
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by ragavelas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16364 από erimitis
Απαντήθηκε από erimitis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
φιλε μου το θερμοθαλαμο που τον εχεις φτιαξει εαν επιτρεπεται και για ποιο θερμοθαλαμο λες που κυκλοφορει στην αγορα?Βαλε μια φωτο απο το θερμοθαλαμο εαν γινεται
Εγω παντως θα ελεγα να βαλεις εναλλακτη και δευτερον η περσιδες εχουν μπει αρκετα ψηλα.Απο εκει θα εχεις ζεστη ετσι και αλλιως απο την ελευθερη ροη.Οσο ποιο χαμηλα φυσαει το τζακι τοσο ποιο καλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16365 από ragavelas
Απαντήθηκε από ragavelas στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Έχεις δίκιο λάθος λέξη χρησιμοποίησα, εναλλάκτη εννοούσα! Αυτόν που έχουν χρησιμοποιείσει και άλλα μέλη (ένα μέτρο σε ύψος μία είσοδος κατω δύο πάνω, γύρω στα 120 ευρώ, υπάρχει στην πρώτη σελίδα του νήματος). Απλά όπως είπα δεν μπορούσε να μπει λόγω ιδιομορφίας του χώρου οπότε τον έφτιαξα με εύκαμπτο. Αυτό που φαίνεται είναι γύρω στο 1,30 σε ύψος.

Οπότε λες να βγουν πιο χαμηλά οι εξόδοι ε; Βασικά αυτό δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Εκεί ήταν τα ανοίγματα που είχαν κάνει όταν έφτιαξαν το τζάκι για αυτό και το βλέπεις έτσι. Προτείνεις να βγουν χαμηλά;

Απο μοτέρ πάντως σκέφτομαι ένα 400άρι με ροοστάτη που βρήκα στο ιντερνετ (www.tzaki.com.gr/results.php?Cat_ID=13 το δεύτερο).

Επίσης μια άλλη σκέψη είναι να τυλίξω με κάποιο μονωτικό τον εύκαμπτο για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #16366 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
O erimitis έχει δικιο. Κράτα αυτες τις περσιδες για τη φυσική ροή και κανε άλλες πιο χαμηλά για τον εναλλάκτη.

Αυτον τον έτοιμο θερμοθάλαμο που δε σου ταιριαζε που το βρήκες;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.527 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ