Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3675 από polis
Απαντήθηκε από polis στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
καλημερα πηγα χθεσ στο leroy και οι τιμεσ ειναι 600 για την 600 για την Foyer 700 Compact στα 750 και για την Foyer 700 Grande Vision στα 800 η αν θελεισ με βεντιλατερ 1039.διαφορα μεγαλη δεν βλεπω στην Compact απο την Grande Vision για τα 50 ευρω λεμε .αστερι αν επιτρεπεται να μου πεισ απο που πηρεσ το βεντιλατερ και τα υλικα τα κανονισεσ με τον τζακα η μονοσ σου και ο τζακασ εκανε τα υπολοιπα απο τισ 2 ποια λετε να ειναι καλυτερη για ενιαιο χωρο 65 τετ.αστερι αν μπορεισ να μου στειλισ το τηλ του τζακα μου εδωσαν μια καρτα απο εκει απλοσ να δω αν ειναι ο ιδιοσ η αν θελεισ πεσ μου τον λενε μπεν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3676 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

alxakc έγραψε: Να μάθουμε πρώτα αν τα τζάκια ήταν ανοιχτά, ενεργειακά ή κάτι άλλο. Να μάθουμε και τι συνέβη ακριβώς και μετά βγάζουμε συμπεράσματα.


για να σκάσουν μάλλον είχαν νερό μέσα...

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3678 από pmet
Απαντήθηκε από pmet στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Καλημέρα και από εμένα .

Και εγώ πρόσφατα αναβάθμισα την κλασσική εστία τζακιού που είχα με πυροτουβλο με μια ενεργειακή κασέτα της Edilkamin την Luce Plus 54 με βεντιλατερ . Αρκετά σημαντικό λόγο στην απόφαση έπαιξε και η εμφάνιση της εστίας βέβαια . Επίσης να αναφέρω ότι στην εστία την κλασσική είχα θέματα και κάπνιζε το τζάκι , οτιδήποτε είχα δοκιμάσει δεν ειχε δουλέψει αφού τελικά βρέθηκε κακοτεχνία στην καμινάδα .

Προτίμησα την λύση της κασέτας επειδή δεν ήθελα να κάνω πολλά γκρεμίσματα για να το ξαναφτιαχτώ από την αρχή . Την εγκατάσταση την έκανα μόνος μου μαζί με τον πατέρα μου έχοντας δει από κοντά μια αντίστοιχη εγκατάσταση , έχοντας διαβάσει αρκετά manual , έχοντας παρακολουθήσει συζητήσεις σε forum , και βέβαια έχοντας ακούσει απόψεις από μαγαζιά που είχα ψάξει για να πάρω τιμές .

Αποφάσισα να την κάνω μόνος μου , πρώτον γιατί άκουσα διαφορετικές απόψεις από τον καθένα επαγγελματία που πήγαινα , επίσης λόγο εποχής όλοι ήταν τόσο απασχολημένοι που δεν σου έδιναν και τόση σημασία , ημερομηνίες εγκατάστασης μετά από μήνα περίπου , καθώς και το κόστος εγκατάστασης που ζητούσαν μου φάνηκε ακριβό . Προσωπική εκτίμηση αυτό βέβαια και καταλαβαίνω την άσχημη εποχή που διάλεξα να το βάλω .


Στην εγκατάσταση τώρα …..


Στην πρώτη φωτο φαίνεται το τζάκι όπως ήταν πριν (pic1) .







Στην επομένη η τομή που έγινε για να μπορούμε να δουλέψουμε μεσα και να γκρεμίσουμε την καμινάδα (pic2) .






Στην επομένη φαίνεται η αλλαγή και τοποθέτηση καμινάδας καινούργιας (pic3) . Μπήκε και μισο μέτρο περίπου στην πλάκα της οροφής μέσα , στην καμινάδα που ήδη υπάρχει και φτάνει στην ταράτσα . Επίσης μπήκε πετρομβαβακας στα κενά και στο τελείωμα τσιμέντο (αφου η χτιστή καμινάδα ηταν τετράγωνη) ώστε να μην υπάρχει περίπτωση επιστροφής καυσαερίων .






Στην επόμενη φαίνονται και οι δυο σωλήνες για αεραγωγούς σε 2 δωμάτια (pic4) .







Και στην τελευταία το τελικο αποτέλεσμα (pic5) .Έχουν γίνει και άλλες αλλαγές στο εμφανισιακο κομμάτι , αλλά δεν εχω φωτο εύκαιρη .








Συμπεράσματα και μερικές απορίες αν ξερει κάποιος να μου λύσει .

1ον Το τζάκι λειτουργεί άψογα , τουλάχιστον από θέμα καπνίσματος (που το ειχα έννοια) . Δεν εχω μυρωδιές από κάπνα , καυσαέρια κτλπ .Εκτός από τις πρώτες ώρες λειτουργιάς (λογικο) .
2ον Το τζάκι αφού ζεσταθεί (και φτάσει θερμοκρασία 50 βαθμούς , όπως λέει στο manual) ξεκινάνε και δουλεύουν τα 2 βεντιλατερ που έχει .Εχει και manual άνοιγμα των βεντιλατερ ποιο πριν αν χρειάζεσαι . Στην 2η σκάλα όταν λειτουργούν κάνουν θόρυβο , λίγο ενοχλητικό για κάποιον που κάθεται στο σαλόνι . Ένα βουητό δηλαδή . Βέβαια η ροη του αέρα και στον χώρο και στα δωμάτια είναι πολύ καλύτερη .
3ον Εχει μια σαν ροδέλα από κάτω που ρυθμίζεις την εισαγωγή του αέρα από τον χώρο μέσα , ώστε να πάρει περισσότερο αέρα και να δυναμώσει η ένταση της φωτιάς . Να αναφέρω ότι έρχεται ξεχωριστός σωλήνας Φ14 απεξω και καταλήγει στην βάση του τζακιού .
4ον Ικανοποιητική ζέστη όταν του βάλεις μέσα αρκετά ξύλα , και καυτός αέρας στου αεραγωγούς . Γενικά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα .


Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι . Στον αεροθάλαμο που έχω από πάνω (όπως φαίνεται στην 3η και 4η φωτο) και περναει η μεταλλική καμινάδα βλέπω ότι μαζεύεται αρκετή ζέστη και βγαίνει αέρας ζεστό από την περσίδα εκτόνωσης που εχω πάνω στην φούσκα . Όλα αυτά παρόλο που δεν έχω μονώσει μέσα στην φούσκα με πετροβαμβακα . Απλά η ροη του αέρα είναι χαμηλή – φυσική ροη . Σκεφτομαι την άνοιξη πλέον να κάνω μερικές εργασίες βελτίωσης . Έλεγα να βάλω ένα μικρό μοτέρ που να φέρνει αέρα απέξω (πχ σαν και αυτά που βάζουν στα μπάνια) ώστε να έρχεται φρέσκος αέρας απέξω , να ζεσταίνεται μεσα στον αεροθάλαμο και να βγαίνει από την περσίδα . Οποτε να εκμεταλλεύομαι και την ζέστη που δημιουργείται – συσσωρεύεται εκει μέσα . Άσχετα με τον σωλήνα που φέρνει αέρα απέξω στο τζακι από κάτω . Τι λέτε θα λειτουργήσει – αξίζει να το κάνω ?

Επίσης ο αεραγωγός που έχω από κατω να τον αφήνω ανοικτό ? Δεν φέρνει αέρα απέξω απλα τρυπά που πηγαίνει στον αεροθάλαμο είναι . Φαντάζομαι ότι τραβαει αέρα κρύο από τον χώρο και τον βγάζει από την περσίδα πανω ζεστό (παλι με φυσικη ροη)

Το μαύρισμα του τζαμιού , ειδικά στις γωνίες , είναι ανεκτό ώστε να χρειάζεται καθάρισμα κάθε 2-3 μέρες και χρήση 5-6 ώρες κάθε μέρα ? Πρόσεξα ότι το τζαμί που ακουμπά στο πλαίσιο πάνω στην πόρτα δεν έχει κορδόνι αμίαντου η κάτι άλλο γύρω γύρω , μόνο γύρω από το πλαίσιο της πόρτας που κλείνει στο υπόλοιπο σώμα του τζακιού πάνω .

Τα βεντιλατερ (12χ12 cm , 220V) είναι σαν και αυτά που βάζουν στα pc (μεταλλικά βέβαια) υπάρχει τίποτα άλλο να δοκίμαζα ώστε να εχει λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερη δύναμη ?



Γενικά όπως είπα είμαι ευχαριστημένος από την λειτουργία του , αλλα πιστεύω ότι μπορεί να λειτουργήσει και ποιο καλά . Επίσης να αναφέρω ότι στο σπίτι οσο λειτουργεί το τζακι η θερμοκρασία του ενιαίου χώρου σαλόνι-κουζίνα περίπου 50μ2 διατηρείτε στους 22 βαθμούς , το ίδιο και στο δωμάτιο το πρώτο . Στο δεύτερο που η διαδρομή είναι μεγαλύτερη (6-8 μέτρα) λιγότερο λόγο χαμηλότερης ροής αέρα .


Μάκης
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3716 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

polis έγραψε: καλημερα πηγα χθεσ στο leroy και οι τιμεσ ειναι 600 για την 600 για την Foyer 700 Compact στα 750 και για την Foyer 700 Grande Vision στα 800 η αν θελεισ με βεντιλατερ 1039.διαφορα μεγαλη δεν βλεπω στην Compact απο την Grande Vision για τα 50 ευρω λεμε .αστερι αν επιτρεπεται να μου πεισ απο που πηρεσ το βεντιλατερ και τα υλικα τα κανονισεσ με τον τζακα η μονοσ σου και ο τζακασ εκανε τα υπολοιπα απο τισ 2 ποια λετε να ειναι καλυτερη για ενιαιο χωρο 65 τετ.αστερι αν μπορεισ να μου στειλισ το τηλ του τζακα μου εδωσαν μια καρτα απο εκει απλοσ να δω αν ειναι ο ιδιοσ η αν θελεισ πεσ μου τον λενε μπεν.


Τα υλικά τα έφερε ο Μπεν. Δώστου χαιρετίσματα. Η grande vision έχει νομίζω μεγαλύτερο τζάμι για να βλέπεις περισσότερη φλόγα. Κατά τα άλλα ίδιες. Όποια σου κάθεται καλύτερα στο μάτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3718 από sofix
Απαντήθηκε από sofix στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Asteris, σου ειναι ευκολο να ανεβασεις μια φωτο απο τα τζακια σου?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3719 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
θα το κάνω αύριο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.499 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ