Τζάκια Ενεργειακά

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3577 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

pantelis1973 έγραψε: ) Κατέβασε το manual του 700 grandevision, έχει σχήματα για το πως θα κάνεις τις περσίδες πάνω και κάτω. Δεν θα κάνει σωστή ροή μόνο με τον αέρα από έξω. Τον εξωτερικό αέρα θα τον φέρεις με σωλήνα, ακριβώς στην μπροστινή πλευρά του συρταριού. Λύγισέ τον να γίνει οβάλ και βάλτον να κοιτάει προς τα εμπρός. Σε εκείνο το σημείο, θα αφήσεις 1χ20 εκ χαραμάδα, ώστε το τζάκι να τραβάει αέρα από τον σωλήνα προς τις γρίλιες του. Ή αν το τοποθετήσεις πάνω σε μάρμαρο, σήκωσέτο μισό εκατοστό, θα βοηθάει και το συρτάρι να ανοίξει χωρίς να γρατζουνάει κάτω.

2) Και εγώ την ίδια απορία είχα όταν πήρα το δικό μου, αλλά τελικά δεν είναι και απαραίτητη. Σφραγίζει τόσο καλά που μπορείς να καθυστερείς την φλόγα ρυθμίζοντας την μπροστινή ροή του αέρα. Αν πιάνουν τα χέρια σου πάντως, κάντο, ίσως να κερδίσεις κάνα δυό μονάδες απόδοσης. Ειδικά αν το κάνεις να ανοιγοκλείνει αυτόματα με το άνοιγμα της πόρτας.

3) Δεν χρειάζεται λαμαρίνα, σκέτος πετροβάμβακας φτάει. Να βάλεις και γύρω-γύρω από την εστία, έως χαμηλά και να φροντίσεις η εστία να έχει απόσταση 3-4 εκ από το πλάι και 8-10 από πίσω. Και η περσίδα να μπει 25-30 εκατοστά από το ταβάνι, όχι χαμηλότερα

Αστερη τα ιδια πανω κατω ισχυουν και την κασετα της invicta?


Η κασέτα τραβάει αέρα από τις κάτω γρίλιες της, την περνάει μέσα από τον θάλαμό της και την βγάζει από τις πάνω γρίλιες ή τις πάνω εξόδους αν τις έχει συνδέσει. Εξωτερικό αέρα για την καύση η συγκεκριμένη παίρνει όπως και η απλή εστία, από μπροστά και θέλει να της φέρεις ένα σωλήνα με τον εξωτερικό αέρα στο κάτω μέρος του συρταριού. Οι μονώσεις γύρω από το τζάκι είναι ίδιες και λίγο μικρότερες. Μόνωση στην φούσκα δεν χρειάζεται, δεν αφήνει τόσο ζεστό αέρα να ανέβει πάνω, οπότε η γυψοσανίδα δεν θέλει προστασία. Εξακολουθεί να θέλει μιά περσίδα εκτόνωσης ψηλά, για να βγαίνει ο θερμός αέρας που παγιδεύεται από την καμινάδα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3591 από Katakipapa
Απαντήθηκε από Katakipapa στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γεια σας και απο εμένα! Προσφατα προχωρησαμε στην μετατροπη του παραδοσιακου μας τζακιου σε ενεργειακο με κασετα. Καταληξαμε στην crystal100 της la nordica. Ημασταν καταενθουσιασμενοι με την επιλογη μας γιατι οπως μας ειχαν πει ηταν μια παρα πολυ καλη κασετα και πολυ ομορφη στην οψη σε σχεση με ολες τις υπολοιπες που ειχαμε δει..ομως η αποδοση δεν ηταν η αναμενομενη και εχω λιγακι απογοητευτει...βεβαια ο χωρος μας ειναι αρκετα μεγαλος, 80 m2 και αρκετα ψηλοταβανο, με καλη μονωση και θερμοδιακοπτομενα κοφωματα. Θα ηθελα αν μπορουσαν οι πιο εμπειροι να μου λυσουν καποιες αποροιες σε σχεση με την τοποθετηση. Η κασετα απο οτι ειδα μετα σε ενα βιντεο εχει απο κατω τρυπα για τον εξωτερικο αερα που παει στον θαλαμο καυσης. Στο παλιο τζακι κατα μηκος της εστιας στο μπροστα της μερος υπηρχε κενο απο οπου περνουσε εξωτερικος αερας και απλα ειχε τοποθετηθει απανω ενα λαμακι που το τραβουσαμε οσο θελαμε αναλογα την ποσοτητα του αερα που χρειαζομασταν η το κλεινεμε εντελως. Κατα την τοποθετηση της κασετας λοιπον εβγαλαν απλα το λαμακι και εσπρωξαν την κασετα μεσα.Τωρα που ξερω οτι απο κατω η κασετα ειχε υποδοχη για να μπει σωληνα κατευθειαν απο εξω σκεφτομαι οτι ο κατασκευαστης θα το εκανε για καποιο λογο οπως επισης με προβληματιζει το οτι εξωτερικα της κασετας υπαρχει κρυος εξωτερικος αερας...δεν εχουμε απωλειες ετσι; Οπωσ επισης οταν πειραζω αυτα που ελεγχουν υποτιθεται τον αερα που μπαινει στο θαλαμο βλεπω πολυ μικρη διαφορα οταν ειναι ανοιχτος και οταν ειναι κλειστος... Το αλλο που με ανησυχει ειναι οτι καποιοι με ρωτησαν αν εβαλε γυρω απο την κασετα αναμεσα στα πυροτουβλα μονωση. Ειναι απαραιτητο αυτο;Γκρεμισαν μερικα τουβλα που εμποδιζαν την κασετα να μπει μεσα, εβαλαν στην προυπαρχουσα ανοξειδωτη καμιναδα μια μικροτερη την κουμπωσαν στην κασετα εβαλαν δυο λαμαρινακια στον πατο του παλιου τζακιου για να ερθει η κασετα στο υψος που επρεπε και απλα την εσπρωξαν μεσα...αυτο..ενα αλλο θεμα που με ανησυχει ειναι ο θερμοστατης.τα βεντιλατερ λεει (πραγμα που μας το ειπαν μετα την τοποθετηση) παιρνουν μπροστα μονο οταν το τζακι ειναι πυρωμενο τοσο ωστε να βγαλει ζεστο αερα.το θεμα ειναι οτι στις οδηγειες λεει οτι δεν πρεπει να το πολυφορτωνουμε και εχει τυχει να το αναβουμε σιγα σιγα οπως λενε οι οδηγειες και τα βεντιλατερ πηραν μπροστα μετα απο τρεις ωρες που πλεον ειχα απελπιστει και δυναμωσα πολυ τη φωτια. Ετσι τωρα το αναβουμε καλα για να αρχισει να βγαζει αερα περιπου στα 45λεπτα..συγνωμη αν σας κουρασα αλλα εχω προβληματιστει πολυ.μακαρι να ειχα ανακαλυψει νωριτερα το φορουμ σας, θα ειχα κανει αλλη επιλογη και ας ηταν μεγαλυτερο το κοστος...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3598 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Κανονικά θα ήθελε να βάλετε απευθείας τον σωλήνα στην υποδοχή του και όχι να τον αφήσετε χύμα. Έτσι θα έπαιρνε αναγκαστικά μόνο εξωτερικό αέρα καύσης. Τώρα μπορεί να έχεις εισαγωγή κρύου αέρα μέσα στο σπίτι σου όταν πχ φυσάει δυνατά έξω, ενώ μπορεί και να έχεις θέμα με το τζάκι όταν ανάβεις δυνατά απορροφητήρα, θα κόβει αέρα από την εισαγωγή του τζακιού και η απόδοση θα πέφτει.

Όσο για το βεντιλατέρ, κανονικά ανοίγουν στους 50-60 βαθμούς. Αν το τζάκι δεν έχει πιάσει 60 βαθμούς σε μισή ώρα το πολύ, κάτι λάθος έχει γίνει. Το δικό μου σε ένα τέταρτο πιάνει 70 βαθμούς και αρχίζει το βεντιλατέρ.

Πάντως η κασέτα σου δεν είναι και ιδιαίτερα δυνατή για 100cm, 9.5kW είναι, οπότε φυσικό είναι τα ψηλοτάβανα 80τμ να δυσκολεύεται να τα ζεστάνει. Οι προδιαγραφές του λένε 272 κυβικά μέτρα, οπότε περίπου 90τμ με 3 μέτρα ύψος. Τουλάχιστον είναι αποδοτικό, οπότε θα κάνετε λίγες ώρες υπομονή για να ζεστάνει και μετά αφού λέτε ότι είναι καλά μονωμένο το σπίτι θα επαρκεί για συντήρηση. Εγώ για τον χώρο σας θα έπαιρνα πάνω από 16kW, για να καίει και λίγο χαλαρά, όχι συνέχεια στην τσίτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3599 από GeorgeG

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3601 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά
Γιατί υποπτεύομαι βλακεία του εργολάβου, που σύνδεσε τον 2ο, 4ο και 6ο στην ίδια καμινάδα? Συν το ότι μάλλον μιλάμε για ανοιχτά τζάκια, με κακή καύση και μπόλικη κάπνα συσσωρευμένη στην καμινάδα, που με το που μπουμπούνισε κάποιος την εστία του, άναψε όλη την καμινάδα μαζί...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #3608 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Τζάκια Ενεργειακά

Asteris έγραψε: Γιατί υποπτεύομαι βλακεία του εργολάβου, που σύνδεσε τον 2ο, 4ο και 6ο στην ίδια καμινάδα? Συν το ότι μάλλον μιλάμε για ανοιχτά τζάκια, με κακή καύση και μπόλικη κάπνα συσσωρευμένη στην καμινάδα, που με το που μπουμπούνισε κάποιος την εστία του, άναψε όλη την καμινάδα μαζί...


Ειναι δυνατον να εκανε εργολαβος τετοια κακοτεχνια?
Αποκλειεται!
Αφου ως γνωστον ειναι τα καλυτερα παιδια!

Υ.Γ.
Καμμια μερα που θα εχω ορεξη(θα τα εχω παρει στο κρανιο δηλ.!) θ ανοιξω νεο θεμα περι εργολαβων
και θα γελασει κ το παρδαλο κατσικι!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.463 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ