Τα φώτα σας παρακαλώ...

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19264 από kostaskar
Τα φώτα σας παρακαλώ... δημιουργήθηκε από kostaskar
Γεια σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας
θέλω να ζητήσω κατ αρχήν συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλά η περιπέτεια μας είναι πολύ μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι τον περσινό χειμώνα είχαμε το σπίτι γιαπί για 1.5 μήνα
Τα Χριστούγεννα αγοράσαμε το s75 με συρόμενη πόρτα της αυστριακής εταιρίας austroflamm με κάποια προαιρετικά πράγματα που διέθετε η εταιρία: ένα κεραμικό υλικό (σχ.2)που «ντύνεις» με αυτό την εστία για να διατηρεί την θερμοκρασία για 3-4 ώρες μετά το σβήσιμο της φωτιάς (κάτι σαν πυρότουβλο) ,καθώς και έναν μεταλλικό θερμοθάλαμο (σχ.1)για να μπορέσουμε να συνδέσουμε αεραγωγούς αλουμινίου που θα πηγαίναμε στα άλλα δωμάτια με την βοήθεια ενός βεντιλατέρ σε απόσταση 9 μέτρων από το τζάκι.
Αφού ξηλώσαμε το παραδοσιακό μας τζάκι, εγκαταστήσαμε το καινούργιο ενεργειακό μας που δυστυχώς στο δοκιμαστικό άναμμα λόγω κακής τοποθέτησης υπερθερμάνθηκε και μυρίζε υπερβολικά (πετροβάμβακας ,μηχανουργίλα, αλουμινίλα ) κοντέψαμε να πάμε στο νοσοκομείο .
(ο θερμοθάλαμος που κατασκεύασε ο τζακάς με πετροβάμβακα ήταν αρκετά χαμηλοτάβανος (15 cm από την εστία ), επίσης είχε «κολλήσει» μεταξύ της μεταλλικής θήκης που σύρετε η πόρτα και της πυράντοχης γυψοσανίδας της πρόσοψης τον πετροβάμβακα
Άνοιξε λοιπόν ο μάστορας την γυψοσανίδα στην πρόσοψη για να δει τι συμβαίνει.
Ο πετροβάμβακας μεταξύ θήκης της πόρτας και γυψοσανίδας ειχε σχεδόν λειώσει και βρωμοκοπούσε. Κάψαμε περίπου 600 κιλά ξύλα (ξερή ελιά) σε αυτή την κατάσταση γιατί ο τζακάς επέμενε ότι θα φύγουν οι μυρωδιές με το κάψιμο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση γινόταν χειρότερη μέρα την μέρα.
Απευθυνθήκαμε στην αντιπροσωπεία της austroflamm που μας έστειλε τον τεχνικό της , όπου αυτός διαπίστωσε τις κακοτεχνίες. Μας σύστησε να βγάλουμε τον πετροβάμβακα και να τον αντικαταστήσουμε με ένα θερμομονωτικό υλικό της εταιρίας promat το promasill και να ψηλώσουμε την οροφή του νέου θερμοθαλάμου πράγμα το οποίο και κάναμε. Αυτά όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος.
Εδώ θέλω να ρωτήσω για το αν είναι σωστό ο αέρας της καύσης με τον αέρα που ζεσταίνεται για χρήση να έρχονται από την ίδια τρύπα στον εξωτερικό τοίχο. Μήπως έπρεπε να πάει με ξεχωριστούς αλουμινοσωλήνες;
Με τις αλλαγές (σχ.3) αυτές το τζάκι μύριζε τα ίδια πράγματα αλλά σαφώς λιγότερο από πριν και μερικές μέρες σχεδόν καθόλου .
Αφού φτάσαμε να κάψουμε περίπου 3 τόνους άρχιζε σιγά να εμφανίζετε και μια άλλη βαριά μυρωδιά ,κάτι σαν ξινίλα. Παρατήρησα καθαρίζοντας το τζάμι ότι το υαλοκορδόνι είχε φθαρεί ανομοιόμορφα καθώς επίσης στο σημείο που ενώνονται τα άκρα του είχε καεί ένα κομμάτι υφάσματος που τα κάλυπτε. Κάνω την υπόθεση ότι μπορεί να είναι και από αυτό. Πήραμε καινούργιο υαλοκορδόνι και θα το αλλάξουμε αυτές τις μέρες αλλά έχω τις αμφιβολίες μου.
Όσον αφορά την λειτουργία και την απόδοση δεν μπορώ να πω ότι έχουμε δει θαύματα απλά καταφέρνει να φτάσει την θερμοκρασία στο σαλόνι (40τ.μ.)γύρω στους 20 και στα δωμάτια ίσα που έσπαγε. Να σημειώσω πώς λειτουργούσαμε το τζάκι με σύνεση , δηλ δεν το φουντάραμε (για τους παραπάνω λόγους) αλλά αφήναμε να κάνει κάρβουνο και τότε βάζαμε 1-2 ξύλα τα οποία μπορώ να πω ότι καιγόταν αρκετά γρήγορα (οξυά και ελιά) με το κλαπέτο του αέρα καύσης περίπου στο μέσο της διαδρομής για 8-10 ώρες κάθε μέρα
Αν κάποιος από το forum έχει την καλοσύνη και την διάθεση να βοηθήσει στο από πού μπορεί να προέρχονται αυτές οι μυρωδιές, ας μας πει την γνώμη του παρακαλώ, γιατί ο χειμώνας φέτος με την τιμή του πετρελαιου μαλλον θα είναι πιο κρύος από ποτέ.
Σας ευχαριστώ


Υ.Γ προσπάθησα να σχεδιάσω το πώς είναι η κατασκευή μήπως γίνουν πιο κατανοητα αυτά που λέω
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19274 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τα φώτα σας παρακαλώ...
Σε πρώτη ανάγνωση, φαίνεται ότι το τζάκι υπερθερμαίνεται εντός του θερμοθαλάμου και την πληρώνουν οι μονώσεις και τα ευπαθή σημεία (πχ κορδόνι). Το έχετε κλείσει εντός ενός στενού σχετικά θερμοθαλάμου, αλλά δεν φροντίσατε να του δώσετε αρκετή ροή αέρα για να απάγει την θερμότητα γρήγορα. Κοινώς έπρεπε να βάλετε με κάποιο τρόπο ένα βεντιλατέρ να σπρώχνει αέρα από την κάτω μεριά μέσα στον θερμοθάλαμο, ώστε να δημιουργείται γρήγορη ροή τριγύρω από το τζάκι και να βγαίνει γρήγορα ο θερμός αέρας από τις περσίδες. Τώρα με την φυσική ροή που έχετε και με περσίδες 15χ15 (πολύ μικρές για φυσική ροή), ο αέρας μέσα στον θερμοθάλαμο κινείται πολύ αργά και ανεβαίνει σε θερμοκρασίες που δεν θα έπρεπε προτού βγεί. Θα πρέπει να φροντίσετε να ο αέρας εξόδου να είναι κάτω από 120 βαθμούς, ιδανικά κάτω και από 100.

Πόσα μέτρα είναι το σπίτι, περιοχή, μονώσεις?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19276 από kostaskar
Απαντήθηκε από kostaskar στο θέμα Τα φώτα σας παρακαλώ...
Σας ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση σας

Το σπιτι είναι 130 μέτρα στο Χαλανδρι κατασκευής του 1981 χωρις μόνωση στους τοιχους με αλουμινένια πορτοπαραθυρα.
το μέγιστο της θερμοκρασίας που βγαινει απο τις περσίδες (μετα τισ αλλαγές) και χωρις να λειτουργεί το βεντιλατερ για τα δωματια ειναι 100 βαθμοι περιπου. Με το βεντιλατερ το μεγιστο ειναι 82 (ενδειξη του κοντρολερ του βεντιλατερ)
Ξέχασα να σχεδιάσω και να αναφέρω οτι έχουν ανοιχτει και 2 αλλες περσίδες στα πλάγια του χτιστου θερμοθαλάμου για να εκτονωνεται.
Last edit: 11 Χρόνια 8 Μήνες πριν by kostaskar. Αιτία: παραλειψη

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19294 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τα φώτα σας παρακαλώ...
Το τζάκι δεδομένου ότι το καίτε σιγά, καλή θερμοκρασία βγάζει. Είναι βέβαια μικρό για τέτοιο σπίτι (10kW για 130 αμόνωτα τετραγωνικά). Εγώ Θα έπαιρνα κάτι πάνω από 14-15kW. Τώρα, οι μυρωδιές και τα λοιπά είναι σίγουρα κάποια τοπική υπερθέρμανση μέσα στον θερμοθάλαμο, κάπου δεν γίνεται σωστή ροή αέρα και το μαντέμι του ανεβάζει θερμοκρασία. Ξαναφωνάξτε τον τεχνικό της εταιρίας να σας πει τι φταίει, να μπορέσετε τουλάχιστον να το κάψετε στο max και να δείτε λίγο παραπάνω θερμοκρασίες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19323 από kostaskar
Απαντήθηκε από kostaskar στο θέμα Τα φώτα σας παρακαλώ...
Ας ζέστενε τουλαχιστον το σαλονι χωρις μυρωδιες και θα ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι :)
Αναρωτιεμαι αν βάλουμε ξεχωριστα αέρα στην καυση και στον αεροθάλαμο αν θα πετυχουμε κατι η απλως θα ξανακανουμε το σπιτι μας γιαπι

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19330 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Τα φώτα σας παρακαλώ...
Δεν θα έχετε διαφορά, όλα τα foyer έτσι λειτουργούν, με μιά οπή στον τοίχο για αναπλήρωση του αέρα που καίει το τζάκι. Αν βάλεις ξεχωριστή παροχή κατευθείαν στο τζάκι, το κάνεις για να μην έχεις τυχόν κρύο αέρα να μπαίνει στο σπίτι όταν δεν καίει η εστία. Άλλωστε ο θερμός αέρας χρήσης, έτσι κι αλλιώς από την μπροστινή είσοδο απο το δωμάτιο έρχεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.164 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ