Οδηγός αγοράς νέας ενεργειακής εστίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19630 από nasos
Asteris,

θα μπορούσες να μου δώσεις "τα φώτα σου" ως γνώστης του αντικειμένου !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19631 από Asteris

nasos έγραψε: Καλησπέρα,

μόλις έχω εγγραφεί στο forum και θα ήθελα τις συμβουλές σας για την αναβάθμιση του τζακιού της οικίας μου το οποίο είναι μαντεμένιο ανοιχτού τύπου ελληνικής κατασκευής σε ενεργειακό.
Για να σας δώσω μερικές πληροφορίες το σπίτι βρίσκεται 10 χλμ εκτός Θεσσαλονίκης σε ύψωμα με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες - υγρασία τους χειμερινούς μήνες. Είναι διώροφη μεζονέτα 120 τμ με νορμάλ μόνωση.
Η θέση του υπάρχοντος τζακιού βρίσκετε έναντι της σκάλας που οδηγεί σε υπνοδωμάτια.
Εώς τώρα έχω λάβει δύο προσφορές η πρώτη αφορά ανακατασκευή του τζακιού με αντικατάσταση της εστίας με ελληνικής κατασκευής με θερμοθάλαμο , βεντιλατέρ περίπου στα 2200 τοποθετημένο, και η δευτερη τοποθέτηση κασέτας Laudel 800 Vision Totale 18 kw, περίπου στα 2400 τοποθετημένο.
Επειδη δεν θέλω να μπώ σε διδικασία αεραγωγών σε διάφορα σημεία στου σπιτιού (μόνο απο τις περσίδες της γυψοσανίδας) , θα ήθελα να ρωτησω τα εξής:1)θα υπάρχει επαρκής θέρμανση στα υπνοδωμάτια (2ος οροφος) , ο θόρυβος των βεντιλατέρ είναι ενοχλητικός 3)τι ποσότητα ξύλου να υπολογίζω όταν την αντίστοιχη περσινη περίοδο έκαψα 2.8 τονους πετρέλαιο και 5 τόνους ξύλο
Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται και άλλες αντίστοιχες εστίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Διάβασες το τόπικ από την αρχή και θες να βάλεις ελληνική εστία και να δώσεις και 2200€? Πιστοποίηση έχει? Μετρήθηκε? Ισχύ, απόδοση υπάρχουν, ή είναι ότι κάτσει?

Την Laudel 800 μπορείς να την βρεις στο Leroy Merlin ως Invicta Turbo 800 στα 1400€ (Laudel είναι τα μοντέλα που πάνε ανατολική ευρώπη) και να βρεις έναν μάστορα να στην περάσει με 3-4 κατοστάρικα.

Επαρκή θέρμανση με την Invicta θα έχεις. Με το ελληνικό, χλωμό έως πεθαμένο. Στο δικό μου αντίστοιχο σπίτι είχα 25 κάτω 21 πάνω. Βλέπω όμως ότι έκαψες πολλά πέρυσι, οπότε έχεις χειρότερες μονώσεις. Πέρυσι εγώ έκαψα σκέτους 8 τόνους ξύλο (συν 150 λίτρα πετρέλαιο). Αν δεν πειράξεις μονώσεις, θα κάψεις περίπου 8-10 τόνους ξύλα (αναλόγως υγρασίας). Αν μονώσεις την σοφίτα σου με στρώμα πετροβάμβακα, κερδίζεις 1-1.5 τόνο ξύλα και λιγότερη πτώση θερμοκρασίας στον πάνω όροφο την νύχτα. Ο θόρυβος στην δεύτερη σκάλα της κασέτας, είναι λίγο ενοχλητικός, αλλά πιστεύω ότι μετά τις πρώτες 2-3 ώρες λειτουργίας που θα πιάνει το σπίτι θερμοκρασίες, δεν θα χρειάζεται η δεύτερη σκάλα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19786 από Στελιος1
Ευτυχως εχω πολυ δουλεια επομενο για τετοια εποχη, ολοι εχουν και τσιμπανε τις τιμες. Θα στο εκανα Νασο με 1800, τα 800 θα τα εδινες στ γιορτες εφ οσον ησουν ικανοποιημενος πληρως. Εγγυηση η δημοσια δεσμευση μου και μαρτυρια ολων εδω μεσα.. Ετσι.. Για να δειτε οτι δεν ειναι οι μαστοροι ασχετοι και πονηροι, οτι εχει Ελληνικα παρα μα παρα πολυ καλυτερα στ ιδια λεφτα με ενα ξενο. Ο κανονας δεν ειναι οτι οποιος κανει τζακι εχει προβληματα, ενα 90% ειναι ικανοποιημενοι! Φαινεται το αντιθετο διοτι.. Αυτος που ειναι ικανοποιημενος δεν ασχολειτε με αυτο πλεον, αντιθετα ενας που εχει προβλημα, προσπαθωντας να το λυσει μιλαει γ αυτο συνεχως. Αυτο ειναι ολο. Απο ολοκληρη Ελλαδα μονο καμια εκατοστη ατομα μιλαμε στ φορουμ γ τζακια, αλλοι επειδη εχουν σχεση λογω δουλέιας οπως εγω, αλλοι επειδη κανουν ερευνα αγορας, αλλοι επειδη εχουν προβλημα και μερικοι που εχουν αγαπη στ τζακι οπως κ εγω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19855 από Asteris
Ποιά είναι αυτά τα τζάκια τα ελληνικά τα καλύτερα, θα μας πεις ρε συ Στέλιο? Θέλουμε να τα αγοράσουμε λέμε. Δεν έχω κανένα λόγο να διαφημίζω το invicta σαν φτηνή καλή λύση, αν υπάρχει όντως ελληνικό που είναι καλύτερο στα ίδια λεφτά. Και να μπει βέβαια και κάποιος που να το έχει πάρει και να μας πει ότι έχω τόσα μέτρα σπίτι, μένω εκεί, έκαψα τόσους τόνους ξύλα και είχα τόση θερμοκρασία.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19856 από Στελιος1
Ενα απλο μαντεμενιο αν τ βαλει ενας σιδερας μια καλη πορτα να σφραγιζει ειναι τα τζακια που συζητατε κυριως εδω. Δεν αναφερεστε σε τιποτα ιδιαιτερο και κυριως αναφερεστε σε μια συγκεκριμενη κατηγορια που δεν ειναι τζακια ακριβως. Ετσι. Επειδη τ βαλατε σπιτι σας. Δεν διαφωνω ακριβως με οσα λετε, τα παραλετε ομως και οποτε μιλησα σοβαρα με ενστασεις μου κανεις δεν ασχοληθηκε με αυτο, περασε ετσι στ ντουκου που λεμε. Θα αρχισω να σκεφτομαι συνομοσιες, Εβραιους, Νιμπιρου και αλλα παρομοια στ τελος (πλακα κανω). Πχ πες μου την γνωμη σου σε κατι.. Η καπνοδοχος στ τζακι σου εχει μια ροη 10 εκ το δευτερολεπτο η ειναι νεκρη τελειως? Αυτη η ροη (λογικη, ουτε μικρη ουτε μεγαλη πιστευω) επι το εμβαδο τ καπνοδοχου επι θερμοκρασια εξοδου (διαβασα καπου και τ απιστευτο 280 αν θυμαμαι καλα) επι ,3 ειναι οι απωλειες. Ολα οσα λετε ειναι υπερδιπλασια η υποδιπλασια τ πραγματικων μεγεθων αναλογως το πως βολευει. Προσωπικα σου βγαζω τ καπελο για την προσπαθεια που κανεις και ζηλευω τ πολυτελεια τ χρονου σου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 7 Μήνες πριν #19857 από Στελιος1
Ο μονος λογος που αντιδρω ειναι γιατι ερχεται ο πελατης και θελει να ακουσει οτι.. Με 2 ξυλαρακια θα ζεστανει πυργο! Και εγω δεν επιτρεπω στ εαυτο μου να το πω αυτο, στ υπερβολες (καλοπροαιρετες θα πω) θα αντιδρασω δεν γινεται. Εδω αντιδρατε εσεις (δε λεω εσας που βρηκα μονον εδω, υπαρχει βεντετα) που λεω δεν κανει ο εναλλακτης που παιρνετε, τ δοκιμασα πριν 20 χρονια και τ παρατησα και λεω βρηκα κατι αλλο κ εσεις.. Οχι! Στ γυψο ολα και ζητω οι ξενοι που μας φερνουν γυαλιστερα πραγματα κ εμεις πεθαινουμε μερα με την ημερα αλλα.. το ξενο λενε ειναι πιο γλυκο μμμ! Πως θα πω Αστερη ποιες Ελληνικες ειναι καλες?? Γιατι να τ κανω για να διαφημησω ''αντιπαλους'' ας μπουν να μιλησουν και να πεισουν αυτοι. Ας διαφημησουν εδω. Προσωπικα εχω πολυ κακες εμπειριες με τ δικους μας κατασκευαστες, πχ βρεθηκα σε αναγκη για μηχανακι πηγα σ εναν εδω και μου τ χρεωσε τρελα! Μετα απο λιγο καιρο βρηκα ακρη, πολυ φθηνα απ ευθειας απ τ εργοστασιο, τ πηρα τηλ να του τ πω και μου πουλησε και πνευμα (ααα οχι πολυ πιο φθηνα κανουν) γιατι δε θυμοταν ποιος ημουν. Αυτουνου τ εστια ετυχε να πρεπει να διορθωσω μπας κ βγαλει ζεστη, αλλα οχι δεν λεω ποιος ειναι! Αλλο ειναι αυτα ομως και αλλο να βγαζουμε τα ματια μονοι μας. Σε 2 χρονια ολοι ανεργοι θα ειμαστε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.132 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ