Χρήση ενεργειακού τζακιού και κλιματιστικού

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15664 από tom007
απορια : ζεστο νερο χρησης απο που παιρνετε;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15787 από valsam

tom007 έγραψε: απορια : ζεστο νερο χρησης απο που παιρνετε;

Aπο τον θερμοσιφωνο ρε φιλε,εγω τον εχω να αναβει καθε πρωι στις 6 με 7 καει 4 kw νυχτερινο για μια ωρα δηλ.30-35 λεπτα του ευρω και εχω 100 λιτρα ζεστο νερο ολη μερα δηλ. 9-10 ευρω τον μηνα 120 ευρω τον χρονο,με πετρελαιο που εκαιγα για να ζεστανω το μποιλερ μου εβγαινε κατι παραπανω απο τα διπλασια χρηματα με τους υπολογισμους που ειχα κανει,για ηλιακο θελει για να βαλω 1200-1500 ευρω δηλ. 10-12 χρονια για να κανω αποσβεση,με ξυλα(ειτε τζακι λεβητα,ειτε λεβητα ξυλου η πυρολησης) ποσα κιλα θα ηθελα να ζεστανω 100 λιτρα νερο,δεν θα ηθελα 2-3 κιλα στην καλυτερη που στοιχιζουν εαν ο τονος εχει 120-150 τουλαχιστον 25-35 λεπτα του ευρω?
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by valsam.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15854 από tom007
φιλε valsam δε ρωτησα με καμια δοση ειρωνιας.μεχρι περσυ ημουν στη θεση σου με αεροθερμο τζακι θερμοπομπους νορβηγικους κλιματιστικο και ο λεβητας πετρελαιου στεγνος ουτε σταγονα μεσα απο την ανοιξη του 2011.γεμισα το σπιτι με θερμαντικες συσκευες σε σημειο που ελεγα να ανοιξω τη πορτα και να κανω μια εκθεση αλα bioenergy να μπαινει ο κοσμος να θαυμαζει.οταν ανοιγα τη βρυση ομως παγωμενο νερο.δε νομιζω με μια ωρα θερμοσιφωνο να εχεις ζεστο νερο ολη μερα.επισης και σπιτι(οσο μικρο και να ειναι) χωρις λεβητα δεν γινεται.οσο για συνδιασμο κλιματιστικο-τζακι με τα πολλα κρυα που το δοκιμασα μια χαρα ηταν ανετα τους 22 βαθμους επιανα απο ακρη σε ακρη του σπιτιου(100 τ.μ διωροφο με κεκλιμενη πλακα απο πανω μεγιστο υψος ταβανιου 4,5μ)
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟΟΟ :woohoo:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15863 από stefspir
Το χειμώνα που μας πέρασε, έκανα χρήση των ήδη εγκατεστημένων κλιματιστικών, λόγω οικονομικού στριμώγματος...

Χρησιμοποίησα τις παρακάτω συσκευές για θέρμανση και ζεστό νερό
1 A/C 24.000btu inverter B
2 A/C 12.000btu inverter A
2 Αερόθερμο μπάνιου
3 Υποβοήθηση ηλιακού 4kw
Η παραπάνω κατανάλωση που είχα στην περίοδο σε σχέση με το μέσο όρο των προηγουμένων αντίστοιχων περιόδων ήταν 1.500kwh
Με κόστος 0,22Ε / kwh (πλούσια..) μου κόστισε 330Ε
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσω τα 120 λίτρα = 115Ε που έκαψα γιορτές και ημέρες με πολύ κρύο.

Γενικό Σύνολο : 445Ε
Τα προηγούμενα χρόνια η μέση κατανάλωση μου ήταν 1.500 λίτρα = 1.455Ε

Το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο σε σχέση με το πετρέλαιο (όσο να 'ναι μια δροσούλα την είχαμε....) αλλά τι να κάνουμε φέτος σκοπός μας ήταν η οικονομία και από αυτή την άποψη τη δουλειά μας την κάναμε..
(σημείωση: λείπουμε πολλές ώρες από το σπίτι και δεν έχουμε παιδιά για να υπάρχει άμεση ανάγκη διαρκούς και σταθερής θέρμανσης στο σπίτι)
Last edit: 11 Χρόνια 10 Μήνες πριν by stefspir.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 10 Μήνες πριν #15885 από valsam

tom007 έγραψε: φιλε valsam δε ρωτησα με καμια δοση ειρωνιας.μεχρι περσυ ημουν στη θεση σου με αεροθερμο τζακι θερμοπομπους νορβηγικους κλιματιστικο και ο λεβητας πετρελαιου στεγνος ουτε σταγονα μεσα απο την ανοιξη του 2011.γεμισα το σπιτι με θερμαντικες συσκευες σε σημειο που ελεγα να ανοιξω τη πορτα και να κανω μια εκθεση αλα bioenergy να μπαινει ο κοσμος να θαυμαζει.οταν ανοιγα τη βρυση ομως παγωμενο νερο.δε νομιζω με μια ωρα θερμοσιφωνο να εχεις ζεστο νερο ολη μερα.επισης και σπιτι(οσο μικρο και να ειναι) χωρις λεβητα δεν γινεται.οσο για συνδιασμο κλιματιστικο-τζακι με τα πολλα κρυα που το δοκιμασα μια χαρα ηταν ανετα τους 22 βαθμους επιανα απο ακρη σε ακρη του σπιτιου(100 τ.μ διωροφο με κεκλιμενη πλακα απο πανω μεγιστο υψος ταβανιου 4,5μ)
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟΟΟ :woohoo:

Μα ουτε'γω σε ειρωνευτικα ρε φιλε,αληθεια σου λεω τωρα μετα τον Μαρτιο που σταματησα το πετρελαιο και δεν θα ξαναβαλω αναβω μια ωρα καθε μερα με νυχτερινω τον θερμοσιφωνα και εχουμε ζεστο νερο.
Φιλε δεν σε καταλαβαινω απ'την μια λες ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟΟΟ και μετα γραφεις "οσο για συνδιασμο κλιματιστικο-τζακι με τα πολλα κρυα που το δοκιμασα μια χαρα ηταν ανετα τους 22 βαθμους επιανα απο ακρη σε ακρη του σπιτιου"
Αφου οπως λες εκτος του αεροθερμου τζακιου ειχες και σωματα νορβιγικα αρα ειχες και ζεστη μεσο ακτινοβολιας ετσι δεν ειναι?
Αρα δεν ειχες μονο θερμανση αεροθερμη?
Τελικα τι εβαλες και καταργησες τα προηγουμενα αφου λες "μεχρι περσυ"?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 8 Μήνες πριν #19947 από Στελιος1
Οπως ειπε και ο Αστερης τ κλιματιστικο θα <αντιλαμβανεται> πιο θερμο τ χωρο. Περσι εβαλα κλιματιστικο ακριβως πανω απο το τζακι (διπλα δηλαδη),απλο οχι ινβερτερ και για να μην σταματα το εβαζα στ 28 βαθμους. Ο λογος τ θεσης αυτης ηταν οτι προθερμαινα τ αερα του εξω στοιχειου με την καπνοδοχο απο την πλακα και επανω και επρεπε να ναι κοντα. Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε οποιον μπορει να το κανει, με απειρες μετρησεις ειδα οτι τφροφοδοτουσα τ κλιματιστικο με 4-10 βαθμους πανω απ τ περιβαλοντος, η αποδοση του ετσι εμενε σταθερη εως και το μηδεν περιπου..

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.067 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ