Κοινότητα
Postit
Τα μέλη μας
Blog
Forum
Ανακοινώσεις
Κλείσιμο

 • Σελίδα:
 • 1

ΘΕΜΑ: Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας

Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας 7 Χρόνια 10 Μήνες πριν #2

 • jnet
 • Το Άβαταρ του/της jnet
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:6471
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες969
  • Κάρμα: 36
Το forum που φιλοξενείτε στο domain energ.gr είναι ένας ανοιχτός διαδικτυακός χώρος συνάντησης.

Οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα αφορούν θέματα σχετικά με την Ενέργεια και το Περιβάλλον και είναι προσωπικές απόψεις των μελών.

Το energ.gr σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ασπάζεται τις προσωπικές απόψεις των μελών του, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στα γραφόμενα τους.


Για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων οι διαχειριστές του energ.gr έχουν θεσπίσει τους κανόνες που ακολουθούν.

Παρακαλούνται τα μέλη του φόρουμ να έχουν αποδεχτεί πλήρως τους κανόνες λειτουργίας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να ενημερώσουν τους διαχειριστές για την απενεργοποίηση του λογαριασμού τους.
Πλήρη αποδοχή των όρων συνεπάγεται και από τους επισκέπτες του ιστοχώρου.

Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν ανά πάση στιγμή και χωρίς καμιά προειδοποίηση αφού δημοσιευτούν εκ νέου, εφόσον οι διαχειριστές το κρίνουν απαραίτητο.

Διατηρείτε επίσης το δικαίωμα της διακοπής ή τροποποίησης μέρους ή του συνόλου των υπηρεσιών του ιστοχώρου σε μεμονωμένους χρήστες ή καθολικά αν αυτό επιβάλετε χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίηση.

Δυνατή είναι επιπλέον και η διαγραφή των λογαριασμών ή των δημοσιεύσεων των χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης του forum.

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο ελληνικό μέρος του forum είναι τα ελληνικά. Απαγορεύεται η χρήση άλλης γλώσσας εκτός αν επιβάλλεται για την κατανόηση κάποιας έννοιας. Απαγορεύεται επίσης και η χρησιμοποίηση greeklish γιατί με την χρήση τους δυσχεραίνεται η κατανόηση των κειμένων.

Η χρήση των κεφαλαίων χαρακτήρων στην γλώσσα του διαδικτύου σημαίνει πως φωνάζουμε. Αποφεύγεται την χρήση τους για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και για να διαβάζονται τα κείμενα ποιο ευχάριστα. Αν χρειαστεί σε κάτι να δώσετε έμφαση χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες.

Οι δημοσιεύσεις και τα θέματα σας θα πρέπει να δημοσιεύονται σε κατηγορίες σχετικές με το περιεχόμενο τους και ο τίτλος τους να είναι όσο το δυνατόν ποιο κατατοπιστικός για την σωστή αντίληψη τους από τους αναγνώστες.
Αν παρόλα αυτά διαπιστώσετε πως έχετε δημοσιεύσει κάποιο θέμα σας σε λάθος κατηγορία επικοινωνήστε με κάποιο συντονιστή για την μεταφορά του.

Πριν δημοσιεύσετε κάποιο θέμα σας χρησιμοποιήστε την αναζήτηση στο forum. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ανοιχτή ή παλιότερη συζήτηση σε θέμα σχετικό με το δικό σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε της διπλοεγγραφές και την ακαταστασία στο forum.

Να έχετε υπόψη σας πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία σας, κατά συνέπεια μην κατηγορήσετε ποτέ κανένα αντίθετα ζητήστε ευγενικά και όσο το δυνατόν αναλυτικότερα αυτό που θέλετε ώστε να αυξήσετε την πιθανότητα να πάρετε απάντηση.

Κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως τα λεγόμενα στις δημόσιες συζητήσεις είναι απόλυτα σωστά μιας και εκφράζουν προσωπικές απόψεις των μελών της κοινότητας. Είναι στο χέρι σας να φιλτράρετε τις πληροφορίες και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Παρόλα αυτά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τεκμηριώνουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τις απόψεις και τα λεγόμενα τους ειδικά δε όταν χρησιμοποιούν αναφορές από άλλες πηγές όπου υποχρεούνται να το αναφέρουν αναλυτικά.

Για την καλύτερη δόμηση καλό θα είναι όταν απαντάτε σε κάποιο μήνυμα να παραθέτεται το σημείο εκείνο του μηνύματος που αναφέρεστε και όχι ολόκληρο το μήνυμα ή ακόμη χειρότερα τίποτα από τα δύο.

Απαγορεύεται η εγγραφή του ίδιου χρήστη σε πολλούς λογαριασμούς εκτός και αν υπάρχει βάσιμη δικαιολογία για αυτή την πράξη.

Απαγορεύεται η συζήτηση και αναφορά σε θέματα σχετικά με παράνομο λογισμικό και η παραπομπή σε άλλα sites στα οποία υπάρχουν αναφορές όχι μόνο σε πηγές παράνομου λογισμικού αλλά και πληροφορίες που αφορούν την εξουδετέρωσή τους.

Απαγορεύεται η δημοσίευση υβριστικών, δυσφημιστικών ή προσβλητικών μηνυμάτων ή οποιουδήποτε άλλου υλικού μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Απαγορεύονται οι υβριστικές φράσεις και εκφράσεις που προσβάλλουν την κοινότητα και μπορούν δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, καυγάδες ή αντιδικίες.

Απαγορεύονται οι συστάσεις προς τους άλλους χρήστες του forum ή ακόμη και προς τους συντονιστές με σκοπό την επίπληξη τους, που απορρέει από την στάση και τις απόψεις τους . Υπεύθυνος για την επίλυση τέτοιων θεμάτων είναι πλέον ο διαχειριστής του forum που μπορεί να δράσει έπειτα από κοινοποίηση σας.

Απαγορεύεται η δημοσίευση διαφημιστικών μηνυμάτων η οποιουδήποτε άλλου είδους διαφημιστικού περιεχόμενο χωρίς την έγγραφη άδεια διαχειριστή του energ.gr.

Απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών προϊόντων, απαγορευμένων από την ελληνική και όχι μόνο ισχύουσα νομοθεσία.
Ειδικά για αγγελίες και πωλήσεις προϊόντων επιτρεπομένων υπάρχει ειδική πρόνοια στο forum. Υπάρχει ειδικός τομέας για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού και εκεί και μόνο θα μπορούν να δημοσιεύονται οι αγγελίες σας σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν και τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις.
Πρέπει να επισημανθεί πως το energ.gr ουδεμία σχέση και κανένα όφελος από την αγοραπωλησία αγαθών και κατά συνέπεια και καμία ευθύνη για την ποιότητα τους. Η συναλλαγή εξ ολοκλήρου αφορά των πωλητή και τον αγοραστή και όχι το energ.gr.
Οι αγγελίες προϊόντων δεν αφορούν εμπόρους και καταστήματα και υπάρχουν μόνο για την εξυπηρέτηση των μελών της κοινότητας.
Όταν επιτευχθεί ο σκοπός της αγγελίας πρέπει να ενημερώσετε τους συντονιστές για να χαρακτηριστεί το θέμα ως κλειστό.


Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών ή τρίτων προσώπων χωρίς την άδεια τους. Στα προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβάνονται και ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, φωτογραφίες, e-mail, κωδικοί.

Από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή για κάποιο χρήστη, ο μοναδικός υπεύθυνος για τις δημοσιεύσεις και τις πράξεις που συμβαίνουν από τον λογαριασμό είναι ο ίδιος ο χρήστης.

Για οποιαδήποτε υπόνοια μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του λογαριασμού σας ή προσπάθεια παραβίασης παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την ομάδα των συντονιστών.

Απαγορεύεται σε όλα τα μέλη (απλά και πιστοποιημένα) η οργάνωση οποιασδήποτε δραστηριότητας που αφορά την κοινότητα, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ενημέρωση της ομάδας διαχείρισης (μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) και την λήψη της σχετικής έγκρισης από αυτήν.

Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσίευση κειμένων που δεν σχετίζονται άμεσα με τον τίτλο και το περιεχόμενο των θεμάτων (off-topic).
Η περιορισμένη χρήση τους και πάντοτε με την υποχρεωτική επισήμανση στην αρχή και το τέλος του κειμένου, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στα θέματα που περιλαμβάνονται στις θεματικές ενότητες ‘Χαλαρή Κουβέντα’ και ‘Δραστηριότητες Κοινότητας’.

Απαγορεύεται ρητά η παραβίαση οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες. Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται διαγραφή του θέματος των δημοσιεύσεων και του χρήστη παραβάτη χωρίς προειδοποίηση από το energ.gr.


Το φόρουμ energ.gr διατίθεται για χρήση μόνο σε φυσικά πρόσωπα.
Δεν επιτρέπεται η χρήση του από εκπροσώπους εταιρειών, κατόχους blog, ιστοσελίδων ή άλλων επαγγελματιών.
Επίσης όταν φυσικά πρόσωπα έχουν επαγγελματική σχέση με εταιρεία που σχετίζεται με υπηρεσίες για ενέργεια και περιβάλλον ή άλλο παρεμφερές αντικείμενο εργασιών, από τις οποίες αποκομίζουν χρηματικό όφελος,
δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συζητήσεις όπου το θέμα αφορά το αντικείμενο της επιχείρησής αυτής, προς αποφυγή κατάχρησης του φόρουμ από επαγγελματίες/εταιρείες με σκοπό την προβολή.

Το ίδιο ισχύει και για τα προσωπικά μηνύματα. Η διαχειριστική ομάδα έχει δικαίωμα να παρακολουθεί τα προσωπικά μηνύματα και να εφαρμόζει τους κανόνες σε περίπτωση που αυτοί δεν τηρούνται.

Για δελτία τύπου, (ανακοίνωση δραστηριοτήτων σας οι οποίες δημοσιεύονται δωρεάν) που αφορούν μεμονωμένες εκδηλώσεις, στείλτε σχετικά αρχεία (απλό κείμενο όχι αφισάκι ή pdf) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έτσι ώστε να δημοσιευτούν.

Εάν είστε ειδικός σε κάποιο επάγγελμα σχετικό με την ενέργεια και περιβάλλον ή άλλο παρεμφερές επάγγελμα, μπορείτε να δείτε εδώ σχετικό άρθρο για το πώς μπορείτε να γίνεται εθελοντικός επιστημονικός συνεργάτης στο forum energ.gr
energ.gr/j15/index.php?option=com_conten...29:the-cms&Itemid=41Οι διαχειριστές και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να περικόψουν, να κλειδώσουν η ακόμη και να διαγράψουν σύμφωνα με την κρίση τους οποιοδήποτε θέμα ή δημοσίευση αντίκειται στους παραπάνω κανόνες συγγραφής και απαγόρευσης.

Έχουν επίσης το δικαίωμα να λογοκρίνουν και να διορθώνουν οποιαδήποτε δημοσίευση προσβάλει τους κανόνες δεοντολογίας που έχουν αναφερθεί χωρίς καμιά προειδοποίηση.

Κατά την πλοήγηση στις σελίδες του energ.gr και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του αποδέχεστε την συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ποιο συγκεκριμένα μπορούν να συλλεχθούν το όνομα χρήστη, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η IP διεύθυνση σας. Η διαχείριση και η προστασία αυτών των δεδομένων υπόκειται στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και παγκόσμιας νομοθεσίας.
Το energ.gr δεσμεύεται πως δεν θα παραχωρήσει σε κανένα τρίτο αυτά τα δεδομένα χωρίς την έγκριση σας εκτός και αν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.Αποποίηση Ευθύνης

Όπως αναφέρθηκε και προηγούμενα οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο παρόν forum αφορούν θέματα σχετικά με την ενέργεια και το Περιβάλλον και είναι προσωπικές απόψεις των μελών.

Το energ.gr σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ασπάζεται τις προσωπικές απόψεις των μελών του. Δεν υπάρχει καμιά ευθύνη για την πληρότητα και το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύονται. Αν για κάποιο λόγο υπάρξει αντίρρηση και ένσταση για τα γραφόμενα κάποιου μέλους υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης ή ακόμη και διαγραφής αρκεί να έχουμε ενημερωθεί έγκυρα και έγκαιρα εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Σε περίπτωση παραβίασης των ανωτέρω κανόνων συγγραφής οι επιπτώσεις σε καμία περίπτωση δεν βαραίνουν το energ.gr αλλά τον ίδιο το χρήστη.

Σε περίπτωση πρόσκλησης ζημιάς των επισκεπτών και χρηστών του forum κατά την χρήση του, η οποία οφείλετε σε σφάλματα των εξυπηρετητών (μόλυνση από ιούς κλπ) καμία ευθύνη και κανένα κόστος δεν αναλογεί στο energ.gr

Το energ.gr δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τις παρεχόμενες υπηρεσίες χωρίς προειδοποίηση.

Γενικά η χρήση των υπηρεσιών γίνεται με πρωτοβουλία των μελών, στα οποία ανήκει καθολικά και η ευθύνη.


Πνευματικά Δικαιώματα

Το περιεχόμενο του energ.gr στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα γραφικά υπόκεινται στις εθνικές και διεθνής διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η διανομή και η αντιγραφή οποιουδήποτε μέρους του forum χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.

Τα μηνύματα και οι δημοσιεύσεις των μελών του energ.gr συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και των αρχείων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους τα οποία και παραχωρεί στο energ.gr χωρίς να μπορεί να τα αποσύρει σε καμία περίπτωση.Οι παραπάνω κανόνες όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του παρόντος έχουν θεσπιστεί για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο παρόν forum. Πρόκειται για ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αφήσουμε να μετατραπεί σε αρένα διαμαχών.


Με εκτίμηση,
Η διαχειριστική ομάδα energ.gr
Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

How selfish soever man may be supposed, there are evidently some principles in his nature, which interest him in the fortune of others, and render their happiness necessary to him, though he derives nothing from it except the pleasure of seeing it. Smith, Adam...
Τελευταία διόρθωση: 5 Χρόνια 7 Μήνες πριν από PRIMUS 45.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
The following user(s) said Thank You: loxagos07, ΛΕΩΝ, daimont, Kostandino, maestros, spartah3ad

Όροι Χρήσης και Κανόνες Λειτουργίας 6 Χρόνια 1 Μήνας πριν #106342

 • jnet
 • Το Άβαταρ του/της jnet
 • ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 • More Details
  • Δημοσιεύσεις:6471
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες969
  • Κάρμα: 36
Απαγορεύονται οι υβριστικές φράσεις και εκφράσεις που προσβάλλουν την κοινότητα και μπορούν δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, καυγάδες ή αντιδικίες.

Επειδη η κατάσταση εχει φτασει στο απροχωρητο εδωσα εντολή σε οποιον ξανα υποπεσει σε τετοιες εκφρασεις να του γινεται αποκλεισμός αμεσα.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

How selfish soever man may be supposed, there are evidently some principles in his nature, which interest him in the fortune of others, and render their happiness necessary to him, though he derives nothing from it except the pleasure of seeing it. Smith, Adam...
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
 • Σελίδα:
 • 1
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.301 δευτερόλεπτα