Ενδιαφέροντα άρθρα γενικού περιεχομένου

Περισσότερα
12 Χρόνια 4 Μήνες πριν #809 από jnet
Λες να είναι τυχερή γενία

της Ρέας Βιτάλη

Υπάρχει μια φράση εξαιρετικά αθώα και πονόψυχη σε πρώτη ανάγνωση, που ωστόσο μέρα τη μέρα μεταλλάσσεται μέσα μου σε ιδιαιτέρως μονόφθαλμη και επικίνδυνα ύπουλη. «Δεν με νοιάζει για μένα αλλά για το παιδί μου. Τι κόσμο τους παραδίδουμε;». Σε μια πρόταση καθρεφτίζεται όλη η «ηθική» μας δεοντολογία και ο πυρήνας του κακού. Όλα τα μετράμε με χρήμα. Όλα υφίστανται αν έχουν αντίκρισμα σε χρήμα αλλιώς ακυρώνονται. Είπα λοιπόν να μετρήσω τα ευεργετήματα του κόσμου που παραδίδουμε στην νέα γενιά. Των παιδιών μας. Θα τα γράψω όπως έρχονται στο μυαλό για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι…Και θέλω τη βοήθειά σας για να συμπληρώσουμε τη λίστα.

Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που αποτελείται από μαμάδες και μπαμπάδες. Όπως τ΄ακούτε! Ο «μπαμπάς» της δικής μου γενιάς ήταν σαν Θεός. Υπήρχε ως προστάτης κάπου ψηλά. Ο σημερινός μπαμπάς ασχολείται με το παιδί του όσο κανένας μπαμπάς στην ιστορία των μπαμπάδων.

Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που η κακομεταχείριση των παιδιών είναι κατακριτέα απόλυτα. Και τα δικαιώματα των παιδιών προστατεύονται. Ξέρετε πουλάκια μου τι σφαλιάρα και τι ξύλο έφαγε η γενιά μου και μάλιστα με την περίεργη κορόνα «σ΄άρεσε;». Ξέρετε τι δικαίωμα χαστουκιού είχαν οι δάσκαλοι πάνω σε βλαστάρια; Το μαρτύριο με το τράβηγμα της φαβορίτας το θυμάστε οι παλιοί; Οι σύγχρονοι γονείς νοιάζονται για την ψυχή του παιδιού σχεδόν μέχρι ενοχής. Ασχολούνται με τα σώψυχά του. Μιλάνε. Ανταλλάσουν γνώμες. Έχουν επαφή πραγματική. Όλο και πιο πολύ απευθύνονται σε ειδικούς και όχι στην κριτική διάθεση της γειτόνισσας και στην αυθεντία «μιας κυρίας από απέναντι που το παιδάκι της»….

Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που όγκωσε το πουλί. Το «πήρε» σε όλους τους χώρους και όλες τις στάσεις. Το θεοποίησε, το προσκύνησε. Γέμισε εκδόσεις περιοδικών τα περίπτερα «πώς να τον παίρνετε». Και μετά είδε ότι υπάρχουν και άλλα συρτάρια στο ανθρώπινο σώμα…Και τ΄ανοίγουμε πια κι αυτά. Και ψάχνουμε ο ένας τον άλλον.

Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που σέβεται τα μέχρι πρόσφατα αποκαλούμενα χόμπυ και τα παραδέχεται ως επάγγελμα. Μια τεράστια ποικιλία επιλογών. Μια ορθάνοιχτη βεντάλια. Μακάρι να φτάσουν μέχρι την ιερή ενασχόληση με τη γη…Μακάρι! Στα χρόνια μας όλα περιστρέφονταν γύρω από νομική, αρχιτεκτονική, ιατρική και παντοδύναμο δημόσιο. Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που τα ζόμπι του δημοσίου επιτέλους θα εξανθρωπιστούν.

Θα παραδώσουμε έναν κόσμο που ταξιδεύεται… Που έχουν τη δυνατότητα και σχεδόν την υποχρέωση να τον σεργιανίσουν, να τον ψαχουλέψουν, να τον συναισθανθούν. Να πλαλήσουν μακριά από ομφαλοσκοπήσεις και σαχλαμάρες περιούσιων λαών. Να σεβαστούν τελικά, μέσα από τη διαδικασία την διαφορετικότητα. Να μάθουν! Πιο πολύ από το να δείξουν.

Τους παραδίνουμε έναν κόσμο που έλκεται από τη μόνη ταυτότητα της γοητείας (ότι θεωρεί ο καθένας γοητευτικό) και όχι από καταναγκαστικές ταυτοποιήσεις των άλλων επάνω στο άτομο. Έναν κόσμο που όλο και πιο πολύ σέβεται τις ιδιαιτερότητες του καθενός και τη σεξουαλική του ταυτότητα. Στα χρόνια μας η ομοφυλοφιλία ή είχε το άλλοθι της καλλιτεχνίας ή ήταν για γέλια και κλάματα. Ξέρετε πόσες ζωές ανθρώπων ακυρώθηκαν ή ακόμα χειρότερο εξαναγκάστηκαν σε ανούσιες οικογενειακές θεατρικές παραστάσεις με δήθεν γάμους, δήθεν σχέσεις, δήθεν, δήθεν, δήθεν…

Τους παραδίδουμε έναν κόσμο ανοιχτό στη πληροφόρηση. Στη σχεδόν δωρεάν πληροφόρηση. Αρκεί νάχεις ένα κομπιούτερ…Και όλες οι βιβλιοθήκες, όλα τα μουσεία σε καλωσορίζουν στην πόρτα τους.

Τους παραδίδουμε έναν κόσμο με επιλογές…Ποτέ τόσο μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας δεν είχε πιο πολλές επιλογές ! Τους παραδίδουμε έναν κόσμο απομυθοποιημένο. Έλιωσαν πολιτικά συστήματα, ξεχείλωσαν μασίφ πεποιθήσεις…Σχεδόν χύθηκε το ένα στο σχήμα του άλλου. Τι ευλογία! Κανένας δεν δικαιούται εκ προοιμίου φωτοστέφανο. Ξέπεσαν θρησκείες. Βγήκε η γλώσσα στους ενδιάμεσους. Τα παπαδαριά κάθε θρησκείας που έσκαγαν κεφαλάκι στη συνάντηση της ψυχής μας με το θείο…Όποιο «θείο» χρίζει η ψυχή του καθενός μας ως «θείο». Όλο και πιο πολύ στερούνται οβολού τα παγκάρια τους.

Τους παραδίδουμε έναν κόσμο που το χρήμα απομυθοποιήθηκε. Έναν κόσμο που έφτασε στον πάτο καθώς η «ελίτ» του είναι πεινασμένα-πλούσια ανθρωπάκια βουτηγμένα στη διαφθορά που φλερτάρουν με της φυλακής τα κάγκελα…Έρμη ελίτ! Τώρα που το σκέφτομαι…

Χρόνια και χρόνια βρώμας και σκόνης…Θα παραδώσουμε έναν κόσμο ξεσκονισμένο. Ναι αυτό κυρίως!

Με δυο κουβέντες…Έγινε ένα πάρτυ στον πλανήτη πουλάκια μου…Πάρτυ και τον κακό του τον καιρό! Έβρεξε χρήμα, σαχλή δήθεν πολυτέλεια, φώτα- κακό- φασαρία, βεγγαλικά, σαματάς, μεγαλεία. Μεγάλο φέσι τελικά. Μεταξύ μας…Τα ποτά όλα μπόμπες. Πολύ κακό για το τίποτα. Για άλλα σπαράζει η ανθρώπινη ψυχή, για άλλα ξεψυχάει…Το μάθαμε αργά…Αρκεί που το μάθαμε. Και τώρα πια η δική μας η γενιά θ΄ανασκουμπωθούμε, θα ξεβολευτούμε, θα πλύνουμε τα πιάτα, θα συγυρίσουμε το χώρο…Λευκό χώρο, καθαρό πεντακάθαρο θα σας παραδώσουμε χρυσάφια μου… Οικονομική κληρονομιά τζίφος. Αυτό είναι το καλύτερο! Οι κληρονομιές πάντα σέρνουν βαριές αλυσίδες… Πόσο μακριά να πας με αλυσίδες στα πόδια. Θα σας κληρονομήσουμε γνώση και αγκαλιά. Τη σφιχτή αγκαλιά που δίνει εκείνος που θεώρησε ότι πήγε πολύ μακριά, που κουράστηκε να περπατά και που κάποια στιγμή πονηρεύτηκε ότι μπορεί να μην είχε πάει τόσο μακριά όσο νόμιζε …Την αγκαλιά που δίνει κάποιος που επιτέλους ξεπέζεψε! Τελικά άλλα είναι τα απαραίτητα! Για άλλα λιμοκτονεί η ψυχή του ανθρώπου… Τα αληθινά πλούτη μας τα έφερε η προσγείωση. Ευτυχώς προσγειωθήκαμε ανώμαλα. Το τράνταγμα ήταν όλα τα λεφτά, αγγελούδια μου! Θα σας συναντήσουμε στην πίστα του αεροδρομίου…Στον αεροδιάδρομο. Εσείς για απογείωση. Καλό σας ταξίδι! Προορισμός Ζωή…Δώστε ένα φιλί από μας στον κόσμο και μη κωλώνετε!

www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=8232

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Μήνες πριν #2459 από KERBEROS
Σκληρές αλήθειες, αλλά ΑΛΗΘΕΙΕΣ!


Του Βασίλη Μαχιά 05/07/2011 -E-net.gr - Ελευθεροτυπία

Εγκατέλειψα την Ελλάδα προ εφταετίας. Τις καλές εποχές δηλαδή. Ολυμπιακοί, ευρωπαϊκό, Eurovision και καφάσια οι άδειες σαμπάνιες στη Μύκονο. «Που πας;», με ρωτούσαν απορημένοι οι φίλοι μου. «Πουθενά δεν θα βρεις καλύτερα!». Τώρα πια η στάση τους έχει αλλάξει. «Μη τυχόν και γυρίσεις! Καλά είσαι εκεί. Δεν παλεύεται εδώ η κατάσταση.».




Όχι, ουδεμία αίσθηση διορατικότητας είχα για τα δεινά που έμελε να ακολουθήσουν. Προφήτης δεν είμαι, πόσο δε μάλλον σοφός. Πολύ απλά δεν είχα «δόντι», κομματικό μέσο, γνωριμίες ή οικογενειακή επιχείρηση. Αλλά ούτε και τη διάθεση να ανταγωνιστώ αυτούς που τα είχαν. Με λίγα λόγια, καμία τύχη. Είχα ανάγκη από ένα σύστημα που να προστατεύει τον πολίτη από την ανομία. Ένα σύστημα που να αποδέχεται ως αλήθεια το αυτονόητο, να επιβραβεύει το άριστο και να απορρίπτει τον παραλογισμό. Τα κουβαδάκια μου, δηλαδή, και σε άλλη παραλία!





Θα μου πείτε τώρα, δικαίως, «τι δουλειά έχεις εσύ να εκφέρεις άποψη για τα τεκταινόμενα; Τι σε κόφτει; Αφού είσαι αμέτοχος, δεν σε αγγίζουν ούτε το μεσοπρόθεσμο, ούτε οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.» Οι πιο παθιασμένοι θα βιαστούν να με κρίνουν. «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Δεν κάθεσαι στα αυγά σου εκεί στο Λονδίνο και άσε μας εμάς να κάνουμε ό,τι νομίζουμε.»









Σωστό, εν μέρει. Αλλά επειδή ακριβώς είμαι αμέτοχος διαθέτω και το εξής πλεονέκτημα. Βλέπω τα πράγματα αποστασιοποιημένος από πάθη και συγκινησιακές φορτίσεις. Με ψυχρή λογική. Κι έτσι λογικά και ψυχρά επιθυμώ να εκφράσω την ακόλουθη απορία προς άπαντες αγανακτισμένους. Μα, αλήθεια, πραγματικά δεν γνωρίζετε ποιοι τα φάγανε τα λεφτά; Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα ποιοι είναι οι κλέφτες, οι ψεύτες κι οι λωποδύτες; Θέλετε να τους ξετρυπώσετε, το γνωρίζω, μα πολύ φοβάμαι πως ψάχνετε σε λάθος κρυψώνες.Ας σας δώσω εγώ λοιπόν μερικά παραδείγματα (συγχωρέστε μου τις γενικεύσεις, προφανώς και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις):
· Κλέφτες είναι οι χρυσοί ολυμπιονίκες μας που αφού μας χάρισαν την ψευδαίσθηση εθνικής ανάτασης τσεπώνοντας ταυτόχρονα τα πλουσιοπάροχα πριμ της πολιτείας, αποδείχτηκαν στην πλειοψηφία τους ντοπέ. Τσάμπα τα κροκοδείλια δάκρυα που έχυσαν μπροστά στις κάμερες. Ο Έλλην φορολογούμενος πλήρωσε!
· Κλέφτες, όπως αποδεικνύεται, είναι οι πρόεδροι των ομάδων σας τους οποίους αποθεώνετε τις Κυριακές μεσημέρια διότι «στήνουν» παιχνίδια, ξεπλένουν βρώμικο χρήμα και ζημιώνουν τόσο το κράτος (ΟΠΑΠ) όσο και όσους δοκιμάζουν την τύχη τους παίζοντας στοίχημα.
· Κλέφτες επίσης οι ιδιοκτήτες καμπόσων νυχτερινών μαγαζιών όπου χρόνια ολόκληρα αφήνατε μηνιάτικα και δώρα (πάλε ποτέ) για μια ζεμπεκιά, για το καλό το πρώτο τραπέζι, για φιστίκια, αλκοόλ και γαρούφαλλα. Αποδεδειγμένες οικονομικές ατασθαλίες, εκτεταμένη φοροδιαφυγή, παραβίαση αδειών λειτουργίας κλπ.
· Κλέφτες αρκετοί από τους εθνικούς τροβαδούρους μας που ξέχασαν ή αμέλησαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους. Με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον τραγουδιστή-αηδόνι, σύζυγο νυν βουλευτού και πρώην υπουργού. Μα, με ψίχουλα θα ασχολούμεθα τώρα κύριε δικαστά;
· Κλέφτης ο ταξιτζής που με χρεώνει διπλά και τριπλά για μία κούρσα αεροδρόμιο-Κολωνό κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αθήνα. Λόγω κάποιας περίεργης σύμπτωσης μάλιστα το «καπέλο» αποδεικνύεται πάντα υψηλότερο τις φορές που παραδέχομαι πως ζω μόνιμα έξω. Αθάνατη Ελληνική φιλοξενία! Για απόδειξη δε ούτε ερώτημα.
· Κλέφτες οι μοναχοί που επιδίδονται σε business εκατομμυρίων με ξιπασμένους πολιτικούς καλώντας σας ταυτόχρονα σε προσευχή και νηστεία. Κατά τα άλλα, τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του θεού τω θεώ.
· Κλέφτες και οι παπάδες που τσεπώνουν αδήλωτα τρακοσάρια «για την εκκλησία» από γάμους και βαφτίσια. Και ο δίσκος φυσικά να γυρίζει.
· Κλέφτης ο καφετζής στην Πλάκα της Κρήτης που αρνείται πεισματικά να χτυπήσει στην ταμιακή του το φραπεδάκι που παραγγέλνω για την παραλία.
· Κλέφτης και ο εφημεριδοπώλης στο διπλανό χωριό της Ελούντας για τον ίδιο λόγο.
· Κλέφτες οι εφοριακοί που κάνουν τα στραβά μάτια στους φοροφυγάδες.
· Κλέφτες οι αστυνομικοί που χρηματίζονται για να παρέχουν προστασία σε άλλους κλέφτες.
· Κλέφτες όσοι παίρνουνε άδεια από την σημαία γιατί πληρώνονται χωρίς να παράγουν.
· Κλέφτες όσοι ζητάνε διευκολύνσεις και ρουσφέτια για «το παιδί που ζορίζεται στο στρατόπεδο» και «την θυγατέρα με τα τέσσερα μάστερ που θέλει να δουλέψει στην τοπική ΔΕΚΟ».
· Κλέφτες οι δημόσιοι υπάλληλοι που την κοπανάνε από το γραφείο στις 12:30. Κλέφτες και οι συνάδελφοί τους που τους χτυπάνε την κάρτα. Αλλά είπαμε: μεταξύ κατεργάρηδων αλληλεγγύη..
· Κλέφτες οι υπάλληλοι δήμων και νομαρχιών που εκδίδουν μεν τιμολόγια αλλά πλαστά.
· Κλέφτες οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων γιατί πολύ απλά αυθαιρέτησαν.
· Κλέφτες και οι μηχανικοί που παραβαίνουν τους όρους δόμησης για να βγάλουν παραπάνω τετραγωνικά ως υπερυψωμένα υπόγεια και ημιυπαίθριους.
· Κλέφτες οι επίορκοι δικαστές και οι φίλοι τους δικηγόροι που εμπλέκονται σε κυκλώματα.
· Κλέφτες οι συνδικαλιστές που παραλύουν το κράτος, μας κόβουν το ρεύμα και ζημιώνουν όσους επιθυμούν να δουλέψουν.
· Κλέφτες οι εκπαιδευτικοί που λαμβάνουνε μαύρα από ιδιαίτερα.
· Κλέφτες οι δημοσιογράφοι που κουβαλούν μετρητό αγνώστου προελεύσεως σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων.
· Κλέφτες οι καθηγητές πανεπιστημίου που διορίζουν παιδιά και εγγόνια στις σχολές τους με αδιαφανείς διαδικασίες. Αν δεν κοιτάξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
· Κλέφτες αυτοί που πωλούν τενεκέδες λάδι παραγωγής τους χωρίς να δηλώνουν το επιπλέον εισόδημα.
· Κλέφτες γιατροί και φαρμακοποιοί που στήνουν εισπρακτικές εταιρίες στην πλάτη των ασθενών γράφοντάς τους αχρείαστα φάρμακα που ασφαλώς κάποιος εν τέλει πρέπει να πληρώσει (τα ασφαλιστικά ταμεία γι' αυτούς που αναρωτιούνται).
· Κλέφτες οι νοικοκύρηδες που διατηρούν ανασφάλιστες οικονόμους και στερούν πόρους από τα ταμεία.
· Κλέφτες οι αιώνιοι φοιτητές γιατί καταναλώνουν κρατικούς πόρους κωλοβαρώντας.
Κλέφτες, κλέφτες, κλέφτες. Μιάμιση σελίδα κλέφτες (ενδεικτικά). Συμπέρασμα; Κλέφτες υπάρχουν πολλοί. Αλλά εσείς βεβαίως δεν ανήκετε σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Ούτε και που πήρε το μάτι σας κάτι ύποπτο, κάτι ανάρμοστο γύρω σας τόσα χρόνια. Όχι, εσείς είστε όλοι τα θύματα μίας μεγάλης πλεκτάνης. Μιας αμερικανοσιωνικής συνομωσίας ενάντια στο ταλαίπωρο Ελληνικό έθνος που αρνείται να καταναλώσει κουτόχορτο αντιστεκόμενο στα αντιλαϊκά σχέδια των πολυεθνικών. Κούνια που μας κούναγε! ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ! ΕΓΩ, ΕΣΥ, Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ!





Την αγανάκτησή σας λοιπόν δεν την συμμερίζομαι. Το αίσθημα αδικίας σας δεν το καταλαβαίνω. Για ένα πράγμα μονάχα εξακολουθώ να αναρωτιέμαι. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΩΡΕ ΈΛΛΗΝΕΣ; Έχουμε καταντήσει οι ψωμοζήτουλες της Ευρώπης εξαρτώντας την επιβίωση μας από λεφτά άλλων. Και όταν αυτοί μας τα δίνουν (ναι, με τόκο βεβαίως - κι εμείς το ίδιο θα κάναμε), εμείς τους ζητάμε και τα ρέστα. Απαιτούμε. Εκβιάζουμε. Θεωρούμε πως μας έχουν ανάγκη. Πως μας οφείλουν χρέος μεγάλο επειδή κάπου κάποιοι κάποτε σε αυτόν τον τόπο παρήγαγαν πολιτισμό. Επειδή τότε εκείνοι κοιμόντουσαν ακόμα στις σπηλιές με τα αγρίμια.









Οι εποχές άλλαξαν Έλληνες και εμείς αμελήσαμε να επιβιβαστούμε στο τραίνο του χρόνου.
Ας πάρουμε μερικά μαθήματα από το παράδειγμα άλλων πραγματικά υπερήφανων λαών, όπως οι Ιάπωνες λόγου χάρη. Ξεφυλλίζω μία εκ των μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδων στην Μ. Βρετανία λίγες εβδομάδες μετά την ανυπολόγιστη τραγωδία που χτύπησε το νησί τους. Ολοσέλιδη καταχώρηση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Ιάπωνα πρωθυπουργό. Αναφέρεται στην οικονομική βοήθεια που προσέφερε ο Βρετανός φορολογούμενος στο δοκιμαζόμενο έθνος του. «Από τα βάθη της καρδιάς μας σας ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράσταση σας τούτες τις δύσκολες ώρες. Ο Ιαπωνικός λαός δεν ξεχνά. Θα ορθοποδήσουμε. Θα ανταποδώσουμε. Ευχαριστούμε.»




Ευχαριστούμε. Έτσι απλά. Αντρίκια. Λακωνικά. Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε πως τα λεφτά που μας δανείζουν οι ξένοι ξεφυτρώνουν ως μάννα εξ' ουρανού. Δίχως κόπο. Δίχως ιδρώτα. Δίχως δουλειά. Έχουμε καταντήσει τόσο εγωπαθείς που αδυνατούμε να αντιληφθούμε πως τα λεφτά δεν ανήκουν σε αόρατους αιμοδιψείς τραπεζίτες, πως δεν είναι παρά οι οικονομίες νοικοκυριών και συνταξιούχων, οι καταθέσεις τους, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων, οι φόροι που έχουν πληρώσει στο κράτος τους. Και κάτι ακόμα: αρνούμαστε να δεχθούμε πως έχουν κάθε δικαίωμα να επιλέξουν τι θα τα κάνουν. Ακόμη και να τα κάψουν, που λέει ο λόγος, έχουν δικαίωμα παρά να τα δανείσουν σε εξυπνάκηδες κομπιναδόρους αρχοντοχωριάτες που πλαστογραφούνε στατιστικές προκειμένου να κοροϊδέψουν τους αγαθούς και τους αδαείς. Τους εαυτούς μας κοροϊδεύουμε Έλληνες. Κανέναν άλλον. Ξεχάσαμε το ευχαριστώ. Απαξιώσαμε το φιλότιμο. Γίναμε αγνώμονες. Αχάριστοι.





Την λύση φίλοι μου δεν θα την βρείτε στους δρόμους και στις αγανακτισμένες πορείες. Η λύση είναι (ακόμα) στα χέρια σας. Μπροστά στα μάτια σας. Αντισταθείτε στην ανομία. Καταδικάστε την παρανομία ακόμη κι αν αυτή είναι μέσα στο σπίτι σας. Καταγγείλτε τον κλέφτη ακόμα κι αν αυτός είναι ο αδερφός σας. Περιθωριοποιείστε τον καταχραστή ακόμη κι αν τυγχάνει να είναι συνάδελφός σας (που μάλλον θα είναι εδώ που τα λέμε). Τιμωρήστε τον φοροδιαφυγά. Μην ψωνίζετε το παραμικρό από όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις. Επιβραβεύστε τον τίμιο, τον σωστό, τον νομοταγή επαγγελματία. Μα, πάνω απ' όλα ΑΛΛΑΞΤΕ! Τους γύρω σας και τον εαυτό σας. Διαφορετικά κάντε την αγανάκτησή σας κορνίζα πάνω από το τζάκι να την βλέπουνε τα παιδιά μας και να την φτύνουν.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10736 από jnet
Τι ενδιαφέροντα θα βρείτε στην Θεσσαλονίκη.

Thessaloniki Tourism προτείνουν:
1. Να κάνετε βαρκάδα στο Θερμαϊκό και να αγναντέψετε την Πόλη από τη θάλασσα.
2. Να βρεθείτε στο Ναό των Ασωμάτων (Αγγέλων) στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου «Ροτόντα», για να θαυμάσετε ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα της Ρωμαϊκής περιόδου σε παγκόσμια κλίμακα, να θαμπωθείτε από τον πλούτο των αγιογραφιών του, που ανάγονται στον 4ο αιώνα και είναι τα αρχαιότερα εντοίχια ψηφιδωτά έκπαγλης τέχνης και να αφουγκραστείτε τη «μαγική» μεγαφωνική ηχητική του.
3. Να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, πραγματική κιβωτό εθνικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας.
4. Να ανεβείτε στην κορυφή του Λευκού Πύργου για να αγναντέψετε την εκπληκτική θέα.
5. Να απολαύσετε τα φημισμένα «Τρίγωνα Πανοράματος».
6. Να επισκεφτείτε τον ιερό Ναό αφιερωμένο στον προστάτη και πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, την ιστορικότερη και μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα.
7. Να εξερευνήσετε την Αρχαία Αγορά κοινωνικό και θρησκευτικό κέντρο όλης της πόλης την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή.
8. Να γευτείτε τους υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες στην «Ψαροταβέρνα του Τάσου» στην Αρετσού, το πολυβραβευμένο ελληνικό εστιατόριο, αγαπημένο στέκι διασημοτήτων, όπως της Μελίνας Μερκούρης, του Ζίλ Ντασέν, του Κάλβιν Κλαιν, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Μίκη Θεοδωράκη και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
9. Να ανεβείτε στα κάστρα για να αγναντέψετε βράδυ την ξελογιάστρα Θεσσαλονίκη.
10. Να πιείτε καφέ στην παραλία αγναντεύοντας τη θάλασσα και αν είστε ακόμα πιο τυχεροί και το χιονισμένο Όλυμπο.
11. Να επισκεφτείτε το Βυζαντινό Μουσείο για να θαυμάσετε τις εξαιρετικές συλλογές του, που περιλαμβάνουν καλλιτεχνικούς θησαυρούς και ιστορικά κειμήλια της Βυζαντινής περιόδου από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.
12. Να επισκεφτείτε το Ιερό Ησυχαστήριο του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου που ίδρυσε ο Γέροντας Παΐσιος o Αγιορείτης σε έναν ειδυλλιακό τόπο στη Σουρωτή.
13. Να διώξετε το άγχος σας και να δροσίσετε τις αισθήσεις σας, απολαμβάνοντας έναν περίπατο στο πλακόστρωτο της Παραλίας.
14. Να εξερευνήσετε τους Παλαιοχριστιανικούς και Βυζαντινούς Ναούς της Πόλης, χαρακτηρισμένα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.
15. Να περπατήσετε στα χνάρια της ιστορίας στην Πλατεία Ναυαρίνου.
16. Να θαυμάσετε την Πλατεία Αριστοτέλους, μια από τις ομορφότερες πλατείες στον κόσμο.
17. Να «πεταχτείτε» για ουζάκι με υπέροχους θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα, στο Μπαξέ.
18. Να επισκεφτείτε τις ξακουσμένες σκεπαστές αγορές, Καπάνι, Μοδιάνο και Άθωνος, να νιώσετε την αύρα μιας άλλης εποχής.
19. Να επισκεφτείτε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας το Blé, για να δείτε τον ψηλότερο ξυλόφουρνο στον κόσμο και να γευτείτε αληθινό ψωμί και παραδοσιακές γεύσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, φτιαγμένες με αυθεντικά και αγνά υλικά.
20. Να απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο.
21. Να «μεθύσετε» στα φημισμένα Λαδάδικα, μέρα και νύχτα, περιδιαβαίνοντας στα πλακόστρωτα δρομάκια πλάι στα διατηρητέα κτίρια με τις χρωματιστές προσόψεις, νιώθοντας την αίσθηση του χρόνου να χάνεται καθώς εικόνες της παλιάς αγοράς της Θεσσαλονίκης ξετυλίγονται μπροστά σας.
22. Να θαυμάσετε τον μοναδικό στον κόσμο χρωματικό πλούτο των αγιογραφιών του Ναΐσκου του Αγίου Νικολάου των Ορφανών.
23. Να επισκεφτείτε το Ναό της Αγίας Σοφίας, έναν από τους σημαντικότερους ναούς της Ορθοδοξίας.
24. Να δείτε μια μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής.
25. Να περιδιαβείτε στα καλντερίμια της Άνω Πόλης.
26. Να πιείτε καφέ στην Περαία, αγναντεύοντας τη Θεσσαλονίκη.
27. Να εξερευνήσετε τους χώρους του λιμανιού.
28. Να κάνετε τα ψώνια σας στα αμέτρητα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Πόλης, μέχρι τελικής πτώσεως.
29. Να πιείτε καφέ στον πεζόδρομο της Ικτίνου, παρατηρώντας τον κόσμο να περνά.
30. Να χαζέψτε την ομορφιά των άνθεων στα "Λουλουδάδικα¨ στην οδό Κομνηνών.
31. Να επισκεφτείτε τους ατμοσφαιρικούς Κήπους του Πασά.
32. Να δοκιμάσετε το γνήσιο κουλούρι Θεσσαλονίκης.
33. Να ξαπλώσετε στο χορτάρι στις παρυφές του Λευκού Πύργου.
34. Να δείτε συντροφιά με το Μέγα Αλέξανδρο τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα.
35. Να γευτείτε τα φημισμένα τσουρέκια Θεσσαλονίκης.
36. Να ακολουθήσετε τους δρόμους του κρασιού της Θεσσαλονίκης και να ξεναγηθεί τε στα οινοποιία της.
37. Να επισκεφτείτε τον υδροβιότοπο στο Δέλτα του Αξιού ποταμού.
38. Να χαλαρώσετε κάνοντας ποδήλατο στην Παραλία.
39. Να εξερευνήσετε τις παραλίες της Θεσσαλονίκης, ( 14 έχουν τιμηθεί με γαλάζια σημαία για το 2011).
40. Να επισκεφτείτε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, για να θαυμάσετε τις εξαιρετικές συλλογές του.
41. Να γλεντήσετε μέχρι το πρωί στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.
42. Να απολαύσετε την εξαιρετική γαστρονομία της, καθώς με ιστορία πλέον των 2.000 χρόνων και την πανσπερμία γεύσεων και μυστικών συνταγών, η Θεσσαλονίκη ήταν πάντοτε η βασίλισσα των γεύσεων για όλους τους Έλληνες, με απίθανες γεύσεις, μοναδικές και γαργαλιστικές για κάθε ουρανίσκο, μια ασύγκριτη εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.
43. Να θαυμάσετε τα υπέροχα νεοκλασικά κτίσματα κατά μήκος των Λεωφόρων Βασ. Όλγας και Βασ. Γεωργίου.
44. Να επισκεφτείτε την Αψίδα του Γαλέριου (Καμάρα), τα Ανάκτορα, το Οκτάγωνο και τον Ιππόδρομο.
45. Να απολαύσετε την απερίγραπτη θέα, από τον εξώστη στον Πύργο του Τριγωνίου.
46. Να αγγίξετε τα βυζαντινά τείχη στην οδό Κάστρων.
47. Να επισκεφτείτε το περίτεχνο Γενή Τζαμί, όπου εκεί στεγάζονταν παλαιότερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.
48. Να επισκεφτείτε τη σκεπαστή αγορά «Μπεζεστένι» , την ομορφότερη αγορά των Βαλκανίων του 16ου αιώνα, σύμφωνα με περιηγητές της εποχής.
49. Να φωτογραφηθείτε στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου.
50. Να πιείτε τσίπουρο κάτω από τον ίσκιο του πλάτανου στο ιστορικό Τσινάρι.
51. Να πιείτε καφέ στο Μουσείο Φωτογραφίας, χαζεύοντας τα καράβια να μπαινοβγαίνουν στο λιμάνι.
52. Να απολαύσετε τα φημισμένα μπακαλιαράκια.
53. Να επισκεφτείτε το Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ).
54. Να χαζέψετε στους πάγκους των παλαιοπωλών στο Μπιτ Παζάρ.
55. Να απολαύσετε νοστιμιές στα μεζεδοπωλεία στις σκεπαστές αγορές.
56. Να επισκεφτείτε την Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στα Βασιλικά.
57. Να βρεθείτε στο δάσος του Σέιχ Σου για να απολαύσετε τη φύση αλλά και τη θέα της Πόλης.
58. Να δείτε τα φώτα της Πόλης από την πλευρά του λιμανιού.
59. Να εξερευνήσετε τις αμέτρητες στοές της Πόλης.
60. Να γίνεται μια παρέα με τον κόσμο, το βραδάκι στα στενά της Συγγρού και της Βαλαωρίτου.
61. Να επισκεφτείτε τον ιερό ναό των Αγίων Απόστολων, ανακηρυγμένο από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
62. Να περιηγηθείτε με το Λεωφορείο Πολιτιστικής Διαδρομής του Ο.Α.Σ.Θ..
63. Να περπατήσετε στην περιοχή του Κουλέ Καφέ και να αισθανθείτε την αύρα μιας άλλης εποχής.
64. Να επισκεφτείτε το βυζαντινό μοναστήρι, τη Μονή Βλαττάδων και να θαυμάσετε την απερίγραπτη θέα.
65. Να θαυμάσετε την 360ο θέα από τον περιστρεφόμενο Πύργο του Ο.Τ.Ε..
66. Να βρεθείτε στα Μακεδονικά Τέμπη στο γραφικό κατάφυτο φαράγγι της Ρεντίνας, τόπο ειδυλλιακό με αιωνόβια πλατάνια, αρχαία και βυζαντινά μνημεία, άγρια βράχια και σπάνια ομορφιά..
67. Να επισκεφτείτε το Φάρο του Αγγελοχωρίου, έναν από τους 25 διατηρητέους της Ελλάδας.
68. Να επισκεφτείτε το Μουσείο Κινηματογράφου.
69. Να επισκεφτείτε τη Μονή Λατόμου για να θαυμάσετε το ψηφιδωτό της κόγχης, 5ου - 6ου αιώνα και τοιχογραφίες του 12ου αιώνα.
70. Να επισκεφτείτε τη Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης και το εκκλησιαστικό μουσείο της.
71. Να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών σ΄ ένα από τα ξεχωριστά εστιατόρια της Πόλης.
72. Να θαυμάσετε τα μοναδικά σε λιτότητα, λειτουργικότητα και κομψότητα, κτίσματα της Λαϊκής Μακεδονίτικης Αρχιτεκτονικής στην Άνω Πόλη.
73. Να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
74. Να δροσιστείτε κάτω από τον πλάτανο στο πάρκο Τσιρογιάννη, με θέα το Λευκό Πύργο.
75. Να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στο κύμα, στον ιστιοπλοϊκό όμιλο.
76. Να γευτείτε εξαιρετικούς θαλασσινούς μεζέδες στην Παραλία της Επανομής κάτω από τον ίσκιο των πλάτανων δίπλα στο κύμα.
77. Να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα, καθισμένοι στα σκαλάκια της παραλίας μπροστά στο Λευκό Πύργο.
78. Να επισκεφτείτε το ζωολογικό κήπο στης πόλης, πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους.
79. Να ψωνίσετε κομψοτεχνήματα από τα κοσμηματοπωλεία της πόλης.
80. Να εξερευνήστε τα καταστήματα, γύρω από την πλατεία Εμπορίου, γραφικά απομεινάρια μιας άλλης εποχής.
81. Να εφοδιαστείτε εξαιρετικά τοπικά και ελληνικά εδέσματα από το «Παντοπωλείο» στην οδό Κομνηνών, για κάνετε πικ-νικ στα πάρκα της παραλίας ή του Δημαρχείου.
82. Να γευτείτε φρέσκο ψάρι σε μια από τις ψαροταβέρνες της Πόλης.
83. Να δοκιμάστε το φημισμένο γύρο Θεσσαλονίκης.
84. Να κάνετε βόλτα στην Παραλία με άμαξα.
85. Να αφεθείτε σε εικαστικές αναζητήσεις, που φιλοξενούνται σε μνημειακούς χώρους, σε αποθήκες στο λιμάνι, σε μουσεία και γκαλερί, μια πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία.
86. Να επισκεφτείτε τους εξαιρετικούς Μεταβυζαντινούς ναούς της.
87. Να κάνετε μαθήματα ιστιοπλοΐας και να ξανοιχτεί τε με ιστιοπλοϊκό στο μαγευτικό ορίζοντα.
88. Να τέρψετε τον ουρανίσκο σας με τα υπέροχα σιρόπιασμα γλυκά, διάσημα σε όλο τον κόσμο.
89. Να θαυμάσετε την εκπληκτική ανατολή του ηλίου πίσω από το Χορτιάτη.
90. Να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα νερά στο ναυάγιο, στην Επανομή και να εξερευνήσετε τον προστατευόμενο υδροβιότοπο της περιοχής.
91. Να απολαύσετε τα φώτα της Θεσσαλονίκης, «αραγμένοι» σε μια ξαπλώστρα στην αμμουδιά της Περαίας.
92. Να εξερευνήσετε την ιστορία της Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Ιστορίας.
93. Να επισκεφτείτε το Μουσείο Τεχνολογίας, μοναδικό στο είδος του σ τα Βαλκάνια.
94. Να περπατήσετε στο πλακόστρωτο της παραλίας από την Περαία μέχρι τον Μπαξέ.
95. Να επισκεφτείτε την Κατακόμβη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
96. Να γευτείτε υπέροχους λουκουμάδες στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας.
97. Να συνδυάσετε την σκιά των πλάτανων με το κολύμπι, στις παραλίες του Σταυρού.
98. Να επισκεφτείτε την Αγιορείτικη Εστία, που στεγάζεται στο εξαιρετικό νεοκλασικό Μέγαρο Νεδέλκου για να θαυμάσετε την έκθεση των κειμηλίων και να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας στο περιβόλι της Παναγιάς.
99. Να διασκεδάσετε μέχρι πρωίας σ’ ένα γνήσιο ρεμπετάδικο.
100. Να αποδράσετε με μια αλησμόνητη επίσκεψη στη Βεργίνα, το Δίον και την Πέλλα, περιδιαβαίνοντας στους δρόμους των αρχαίων Μακεδόνων.
100+1. Να δείτε τη Θεσσαλονίκη από ψηλά, με ελικόπτερο, ή με αεροπλάνο
της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης μέρα ή νύχτα. Η ανυπέρβλητη ομορφιά θα σας κόψει την ανάσα

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν #10821 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Η αλήθεια για την Ελλάδα - Το post που σαρώνει στο διαδίκτυο!Μια πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια ενός Έλληνα κάνει το γύρο των social media...και του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Φιλοξενείται μάλιστα και στο 9gag μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες παγκοσμίως.Ο Δημήτρης από την Ελλάδα, όπως συστήνεται στον κόσμο, ετοίμασε στα αγγλικά μια εκτενέστατη δημοσίευση γύρω από τους μύθους και την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Θίγοντας έτσι σημαντικά ζητήματα. Το δημοσίευμα εξηγεί τα όσα τα ξένα μέσα συχνά δεν λένε.

Το βρήκα στο παρακάτω Blog ή αρχική πηγή όμως φαίνεται στο τέλος του άρθρου : ypo-skian.blogspot.com/2012/02/post.html#more

HELLO 9GAGers!
Το όνομά μου είναι Δημήτρης και είμαι από την Ελλάδα
Η Ελλάδα είναι μία από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο. Έχουμε ένα μπλε της θάλασσας και το μπλε του ουρανού! θαυμάσιο ήλιο και ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μας επισκέπτονται για να απολαύσουν κάθε χρόνο τον όμορφο καιρό μας, την πολύ μεγάλη ιστορία μας, το εξαιρετικό μεσογειακό φαγητό μας και τη φημισμένη φιλοξενία μας!
Ωστόσο, όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει πρόσφατα πολλά προβλήματα. Η οικονομία μας έχει καταρρεύσει. Οι ξεπεσμένοι πολιτικοί μας δίνουν συνεχώς ψευδείς υποσχέσεις γεμάτες σκατά και οι μάζες τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν.
Η αστυνομία μας, αντί να προστατεύει εμάς, προστατεύει τους ξεπεσμένους πολιτικούς μας και τα συμφέροντα των τραπεζών και των πλουσίων. Η αστυνομική βία στην Ελλάδα έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Σχεδόν κάθε μέρα μπορείτε να δείτε ΜΑΤ να εκτοξεύουν δακρυγόνα στους πάντες, χωρίς να συγκινούνται. Ακόμη και σε ηλικιωμένους και παιδιά, χωρίς λόγο!
Με την ευκαιρία, ο "γέρος" που βλέπετε είναι ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είναι φημισμένος για το κατέβασμα της σημαίας με τη σβάστικα από την Ακρόπολη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Wikipedia λέει συγκεκριμένα: "Στις 30 Μαΐου 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας ανέβηκαν στην Ακρόπολη και γκρέμισαν τη σβάστικα, που ήταν εκεί από την 27η Απριλίου του 1941, όταν οι δυνάμεις των Ναζί είχαν εισέλθει στην Αθήνα. Αυτή ήταν η πρώτη πράξη αντίστασης που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Ενέπνευσε όχι μόνο τους Έλληνες, για όλους τους ανθρώπους, να αντισταθεί ενάντια στην κατοχή, και καθιέρωσε και τους δύο ως δύο διεθνείς αντι-ναζιστές ήρωες.

"Αυτός ο "Μπάτσος" που έχει ΧΑΡΑ στο πρόσωπό του, ασεβεί στην χώρα του και στην ιστορία της χώρας του ρίχνοντας δακρυγόνα ειδικά σε αυτό τον ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και ασεβούν σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, Εδώ είναι μια άλλη φωτογραφία του ίδιου "γέρου" που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ: Κατά τη διάρκεια των ταραχών, είπαν ότι υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που σπάσανε καταστήματα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα / ιδιωτικές περιουσίες και έριξαν βόμβες μολότοφ στην Αθήνα. Κάποιοι άνθρωποι πήραν φωτογραφίες από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα και κρατούσαν ξύλα και έριχναν πέτρες εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και γενικά "έκαναν φασαρία". Είναι τμήμα της ελληνικής αστυνομίας! Μυστικοί αστυνομικοί οπλισμένοι με ραβδιά, πέτρες, τούβλα, φορώντας πολιτική περιβολή. Οτιδήποτε τοποθετημένο σε μια όμορφη "συμφωνία ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ» από την κυβέρνηση για αλλαγή της κοινής γνώμης με τη δική τους προπαγάνδα ...
Εδώ είναι μερικές εικόνες από αυτούς τους ανθρώπους. Μια εικόνα = χίλιες λέξεις: Έλληνες χάνουν τις δουλειές τους. Χάνουμε τα σπίτια μας. Πολλές φορές διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε μας (που σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ) αν δεν πληρώσει ένα νέο φόρο που έχει ως στόχο να δοθεί στις τράπεζες και στους διεθνείς πιστωτές μας.
Η πείνα είναι πάνω από όλα, πολλοί άστεγοι και δεν μπορούμε να καταπολεμήσουμε αυτό το σύγχρονο νέο μοντέλο δικτατορίας. Εμείς ακούμε τα νέα σας και τα μέσα ενημέρωσης που κάνουν μια ΑΠΑΙΣΙΑ προπαγάνδα για τους Έλληνες και λένε ότι είμαστε τρομεροί άνθρωποι που δεν πληρώνουμε τους φόρους μας, που κλέβουμε και ότι είμαστε τεμπέληδες. Λοιπόν, σε ότι αφορά αυτό, επιτρέψτε μου να αφιερώσω ένα screenshot του Warrel Dane Nevermore του Τ-shirt του: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ!!! Θέλετε απόδειξη; Πάμε λοιπόν: Οι Έλληνες γνωρίζουν τα πάντα γύρω από ΜΥΘΟΥΣ! Ορισμένοι μύθοι είναι εμπνευσμένοι Ορισμένοι μύθοι είναι Παραπλανητικοί Ας αναλύσουμε τον σύγχρονο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΟ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑ VS ΕΛΛΑΔΑ
Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες Μέσος όρος ωρών εργασίας ανά έτος σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ
Έλληνες
Ναι οι Έλληνες ξόδεψαν τα δάνεια τους όλα σε Σουβλάκι και ΟΥΖΟ! Ναι, οι Έλληνες δεν παράγουν τίποτα! Οι εξαγωγές από την Ελλάδα ήταν 31,5% το 2011
(Q1 2011)Η Ελλάδα παράγει
Αλουμίνιο
Βωξίτη
Μάρμαρο
Νικέλιο
Χαλκό
Τσιμέντο
Σωλήνες
Μαγνήσιο
Χρυσό
Μπετονίτη
Περλίτη
Όσμιο
Φυσικό αέριο
ΛΑΔΙ
Και φυσικά μεσογειακές γεύσεις!
Οι Έλληνες μολύνουν το Περιβάλλον τους. 387 παραλίες έχουν κερδίσει την Γαλάζια Σημαία από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Εκπληρώνοντας 40 εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια! και άλλες 1000 είναι ΕΝΤΕΛΩΣ παρθένες! Ναι, μα η Ελλάδα δεν έχει μέλλον! Αυτός είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ μύθος που έχουμε να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
Οι Έλληνες βρίσκαμε πάντα τρόπους για να ξανασηκωθούν από πολέμους, δικτατορίες, υφέσεις και πολλές άλλες φορές δυστυχώς στην τεράστια ιστορία τους! είμαστε εργατικοί είμαστε επίμονοι, είμαστε μαχητές και είμαστε πάντα ΝΙΚΗΤΕΣ
Μερικά γεγονότα που τα μέσα ενημέρωσης της χώρας σας δεν σας λένε:- Η Γερμανία οφείλει προς την Ελλάδα: 575 δισεκατομμύρια ευρώ για αποζημίωση για τον πόλεμο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) δάνειο πολέμου που πήραν δια της βίας από την Ελλάδα ΚΑΤΑ το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο
Δεν είναι οποιοσδήποτε Έλληνας αυτός που σας δίνει τα στοιχεία, αυτό ειπώθηκε από τον κ. Jacques Delpla, Οικονομικό Σύμβουλο του Sarkozy, του Πρόεδρου της Γαλλίας!-
Η Ελλάδα δεν είναι υπεύθυνη για την κρίση Ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τα ανεξέλεγκτα τραπεζικά δάνεια για πωλήσεις γης. Ήμασταν πάντα μια μικρή χώρα χωρίς μεγάλες βιομηχανίες, όπως αυτές της Γαλλίας και της Γερμανίας ή της Ολλανδίας. Αντιμετωπίσαμε τόσους πολέμους (κατάληψη από τους Τούρκους για 400 χρόνια μέχρι 1821 - 2 μεγάλοι πόλεμοι) κατά τους οποίους οι Έλληνες σφάχτηκαν σε τεράστιους αριθμούς, πόλεις και χωριά σβήστηκαν από το χάρτη, γυναίκες και παιδιά και άοπλοι άμαχοι, σκοτώθηκαν ή πέθαναν από την πείνα, μετά ακολούθησε ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, μετά ακολούθησε η Δικτατορία της ΧΟΥΝΤΑΣ.-
Οι ξεπεσμένοι πολιτικοί μας σε συνεργασία με τους ξεπεσμένους Γερμανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες υπέγραψαν το ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS, όπου έχουν υπογράψει για την αγορά τεράστιων ποσοτήτων προϊόντων της Siemens (από φώτα τροχαίας, σε κάμερες κυκλοφορίας, τον εξοπλισμό ασφαλείας, για να - το όνομα σας), για δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ χρήματα από ΕΛΛΗΝΕΣ, που έφυγαν χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεσή μας και πήγαν σε γερμανικές τσέπες.-
Η Ελλάδα αναγκάστηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία να αγοράσει ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ στρατιωτικό εξοπλισμό 10 φορές στην τιμή που θα αγόραζε εξοπλισμό από τους Ρώσους. Ελληνικά χρήματα που πήγαν σε γαλλικές και γερμανικές τσέπες και πάλι. Όσον αφορά τα νέα παιχνίδια μας αφορούσαν:- Γερμανικά υποβρύχια όλα ελαττωματικά, πλέοντας διαγωνίως! Ίσως αυτό είναι μια νέα φευγαλέα τεχνική στη θάλασσα! Όσο για τον υπόλοιπο στρατιωτικό εξοπλισμό που αγοράσαμε; Ήταν όλα τα σκουριασμένα και εκτός λειτουργίας. Λίγα ακόμη ελληνικά δισεκατομμύρια ευρώ που πήγαν στους γερμανικούς και γαλλικούς κάδους απορριμμάτων.- Το ελληνικό μετρό στην Αθήνα, φτιάχτηκε από μια γερμανική εταιρεία! Και πάλι: δισεκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΩ πήγαν σε ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ τσέπες!

Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο και πιο σημαντικό, να θυμάστε:
ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
Μισούμε τους ξεπεσμένους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ σας (ούτε τους δικούς μας!)
Μισούμε τα MEDIA σας που ψεύδονται! (ούτε τα δικά μας!)
ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ αυτή τη μάχη, οι μεγάλες Τράπεζες θα κερδίσουν τον πόλεμο. Εάν η χώρα μας πέσει στα νύχια τους, Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ!
Έτσι, παρακαλώ, σηκωθείτε από τον καναπέ σας και βγείτε στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ και τους ΔΡΟΜΟΥΣ και ΥΨΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ και ΥΨΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΣΑΣ! ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙΤΕ για όλα όσα φέρνουν σε αυτόν τον κόσμο ΑΔΙΚΙΑ. Σας αφορά! Ο κόσμος αλλάζει! Χώρες υποδουλώνονται στις διεθνείς τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες! Το ACTA είναι για να κρατήσει το στόμα μας κλειστό!
Η Ελλάδα είναι στη γραμμή, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΣΕΙΤΕ για κάτι που δεν είμαστε ένοχοι! Η χώρα μας έχει υποστεί βλάβη και χρειαζόμαστε την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σας. Όχι το μίσος σας!
Ευχαριστώ που το διαβάσατε... Ευχαριστώ για την ΣΚΕΨΗ!
Από ΕΛΛΑΔΑ με αγάπη!

Αρχική Πηγή
Last edit: 12 Χρόνια 4 Εβδομάδες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10849 από sugarboy
Πολύ "ΔΥΝΑΤΑ" άρθρα, ΟΛΑ τα παραπάνω που διάβασα. Σας ευχαριστώ.

AMECO, BIOENERGYPOINT, SAVA, SCHWEIGHOFER

Μην πατάς το (-), θα βραχεί το πέλλετ σου και θα καεί η αντίσταση απο τον καυστήρα σου! ;)

---ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΙΛΑΩ ΘΑ ΤΣΑΚΙΖΩ ΚΟΚΚΑΛΑ---
PRIMUS INTER PARES

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 1 Μήνας πριν #10859 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ
Μια σκανδαλώδη​ς Ηλίαση - «πράσινη ανάπτυξη»
Του Κώστα Βαξεβάνη

Και ξαφνικά η Ελλάδα γέμισε με μη κερδοσκοπικές εταιρείες που μαζεύουν σκουπίδια, με κανάλια που δεντροφυτεύουν και σκαλίζουν σχεδόν ευλαβικά κόπρανα σκύλων, και επιχειρηματίες που ανακάλυψαν ξαφνικά πως πρέπει να σώσουν τον πλανήτη.Στους κεντρικούς δρόμους, ανάμεσα στα κόκκινα «ενοικιάζεται» που κυριαρχούν πια, πινακίδες με παλ πράσινα χρώματα, περιγράφουν το νέο μέλλον της Ελλάδας. «Φτηνή, οικολογική ενέργεια».Στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο όρος «πράσινη ανάπτυξη», έχει μεγαλύτερη συχνότητα και από τα «θα» που κυριαρχούν στις ομιλίες πολιτικών. Πρόκειται για ένα όραμα κοντά στα άλλα που συνέθεταν τον ζεν χαρακτήρα του; Ο πρώην πρωθυπουργός προσέφερε επίσης το κύρος του στο συνέδριο του Ινστιτούτου για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4scence) στο οποίο μετέχει ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου. Έναν οργανισμό που προωθεί την ιδέα της πράσινη ανάπτυξης. Την ίδια περίοδο οι Τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει να δίνουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό δάνειο, δίνουν δάνεια για πράσινη ενέργεια.Εν ολίγοις τα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έμελε να ζήσει στον παροξυσμό των πράσινων επενδύσεων. Τι συμβαίνει; Μέσα σε αυτό το νέο πολιτικό κλίμα της οικολογικής αθωότητας αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μετά την «πετυχημένη»|του πορεία στο υπουργείο Οικονομίας, ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει στρατηγικό στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος» από το υπουργείο του.Το πρόγραμμα «Ήλιος» έχει παρουσιαστεί ως ένα πρόγραμμα παραγωγής ηλιακής ενέργειας από την Ελλάδα, την οποία θα αγοράζει η Γερμανία και τα έσοδα, γύρω στα 25 δις, θα ξεχρεώνουν τμήμα του χρέους. Μια έκταση όσο η Χίος, θα στρωθεί με κάτοπτρα για να παραχθεί ενέργεια που θα μας σώσει. Πράσινη ανάπτυξη; Όχι, ένα αναπτυξιακό τρυκ που χρεώνει την Ελλάδα με ένα ακόμη δάνειο.Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει δωρεάν τη γη για αυτήν τη δραστηριότητα για δεκαετίες. Στη συνέχεια να αγοράσει τη γερμανική βεβαίως τεχνολογία ύψους αρκετών δις. Αν υποθέσουμε πως θα μεταφερθεί η ενέργεια στην Γερμανία πρέπει να δημιουργηθούν πανευρωπαϊκά δίκτυα που στοιχίζουν πολύ περισσότερο από το κέρδος της επένδυσης. Επίσης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τεχνολογία που να επιτρέπει την μεταφορά της ενέργειας στη Γερμανία, δηλαδή σε τόσο μεγάλη απόσταση και χωρίς απώλειες. Άρα ή Ελλάδα αγοράζει την γερμανική υποδομή, χρεώνεται και δεν μπορεί να δώσει ενέργεια στην Γερμανία. Ένα project που θα ματαιωθεί με ευθύνη των «κακών και τεμπέληδων» ελλήνων, αλλά οι Γερμανοί θα έχουν εισπράξει το καλό χρήμα.Το επικρατέστερο σενάριο όμως δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα θα παράγει ενέργεια για την Γερμανία, αλλά αυτή η ενέργεια θα προωθείται στην Ελλάδα. Θα αγοράζουμε ηλεκτρική ενέργεια, που παράγεται στην Ελλάδα από την Γερμανία. Σε τιμές μάλιστα που δεν θα είναι αυτές της ΔΕΗ, αλλά των επιδοτούμενων φωτοβολταικών. Θα αγοράζει δηλαδή από την Ελλάδα 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα και θα μεταπουλάει στην ίδια την Ελλάδα 0,35 ευρώ την κιλοβατώρα. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει την τιμολογιακή πολιτική μονομερώς. Να καθορίζει δηλαδή πόσο θα αγοράζουμε το ρεύμα το οποίο όμως θα πουλάμε στη σταθερή τιμή των 0,22 ευρώ ανά κιλοβατώρα.Η Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα μετά την άρνηση της Ισπανίας να προχωρήσει σε μια τέτοια επένδυση ασύμφορη και σε καιρό κρίσης.Όλα αυτά τα σπουδαία και οικολογικά βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ψηφιστούν σύντομα στην ελληνική Βουλή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα φέρει σε πέρας μία ακόμη ευρωπαϊκή πολιτική, για να «σώσει» την χώρα. Η Ελλάδα θα υπογράψει ένα ακόμη ασύμφορο δάνειο, και κάποιοι βεβαίως θα πλουτίσουν. Εγχώριοι κατασκευαστές, αντιπρόσωποι, dealers της πράσινης ανάπτυξης κλπ.Όλα αυτά σύντομα και ταυτόχρονα με μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για την πράσινη σωτηρία που θα τρέχει καβάλα στα πράσινα άλογα της πολιτικής. Την Ηλίαση βεβαίως θα την πληρώσουμε εμείς. ΠΗΓΗ: 24 Φεβ 2012, www.koutipandoras.gr/?p=16157

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ