Greenpeace:Στεγη Θηλεων αξιζουν ενα ζεστο σπιτικό

Περισσότερα
9 Χρόνια 3 Μήνες πριν #143374 από jnet
www.greenpeace.org/greece/el/campaigns/c...ange/stegi-zestasia/

Η Μαρία, η Κατερίνα και άλλα 10 κορίτσια άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα, έχουν βρει ένα σπιτικό στη Στέγη Θηλέων Π.Φαλήρου “Άγιος Αλέξανδρος”. Κυρίως, έχουν βρει μία νέα οικογένεια, μία δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους ξανά και τα εφόδια ώστε όταν μεγαλώσουν να σταθούν μόνες στα πόδια τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Στέγη δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση, χάρη όμως στις αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού, του Δήμου και της κοινωνίας του Παλαιού Φαλήρου, τα απαραίτητα δεν έχουν λείψει από αυτά τα παιδιά.

Τους λείπει όμως η θέρμανση.

Κάποιες ώρες της ημέρας η Στέγη θερμαίνεται, αφού μοιράζεται τον ίδιο καυστήρα με τον παιδικό σταθμό που συστεγάζεται. Τις νύχτες, τα παιδιά κουκουλώνονται όσο περισσότερο μπορούν και η μόνη πηγή θέρμανσης είναι τα κλιματιστικά, που φουσκώνουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για να μπορούσε το κτίριο να είναι ζεστό όλο το 24ωρο (καθώς τα παιδιά μένουν εκεί), θα χρειάζονταν περίπου 10.500 λίτρα πετρέλαιο, συνολικού ετήσιου κόστους μέχρι και 12.000 ευρώ! Χρήματα που δεν υπάρχουν.

Τι θα κάνουμε:

Θέλουμε να απεξαρτηθεί το κτίριο από το πανάκριβο πετρέλαιο και να εγκαταστήσουμε στην ταράτσα φωτοβολταϊκά, που θα τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα αντλίες θερμότητας. Αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε εξασφαλίσει για τα παιδιά δωρεάν, καθαρή θέρμανση. Για πάντα!

Βοήθησέ μας να βοηθήσουμε.

Διάλεξε από τη δεξιά στήλη το ποσό που μπορείς να διαθέσεις ώστε να μαζέψουμε τα χρήματα που χρειάζονται και να ξεκινήσουμε τις εργασίες, το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι μόνο ότι προσφέρεις ένα ζεστό σπιτικό στα κορίτσια της Στέγης. Κάνεις κάτι πολύ σημαντικό και για το δικό σου σπίτι: διεκδικείς την εφαρμογή λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε κτίριο στην Ελλάδα, για να σταθεί ενεργειακά “στα δικά του πόδια” και να απαλλαχτεί από το κόστος του ρεύματος.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.051 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ