"Πνοή Ελπίδας"

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109073 από alexia
"Πνοή Ελπίδας" δημιουργήθηκε από alexia
Η Πνοή Ελπίδας , Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με την επωνυμία «Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας και Ισότητας – Πνοή Ελπίδας" ιδρύθηκε πρόσφατα, μετά από δράση πολλών ετών, σε όλη την Ελλάδα.

Η Πνοή Ελπίδας έχει έδρα το Τριάδι του δήμου Θέρμης (Θεσ/νίκη) και δραστηριοποιείται βοηθώντας οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη σε ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, εξοπλισμό σπιτιού, σχολικά είδη κλπ. αγαθά, στα πλαίσια της αλληλεγγύης & της στήριξης.

1. Οι σκοποί της ΠΝΟΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι κοινωφελείς, ανθρωπιστικοί, οικολογικοί, πολιτιστικοί, μορφωτικοί, πολιτισμικοί και περιλαμβάνουν, ενδεικτικά:
• Την εθελοντική προσφορά
• Την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη
• Την προστασία του περιβάλλοντος

2. Την µε κάθε νόµιµο μέσο προσφορά βοήθειας, αρωγής, αγάπης, περίθαλψης και ανέσεων σε άτομα και ομάδες ατόμων και πληθυσμούς, που χρειάζονται τέτοια προσφορά ,

3. την συνεργασία, επαφή και κοινή δράση µε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον δήμο, στην πόλη μας και στην Ελλάδα γενικότερα, και οι οποίοι διέπονται με παρόμοιους σκοπούς και επιδιώξεις.

4. Την ομοσπονδοποίηση και δικτύωση εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας, της αλληλεγγύης, του πολιτισμού.

5. την δημιουργία υποστηρικτικών δομών συμβουλευτικής αρωγής προς όλους τους ανθρώπους που την χρειάζονται, προκειμένου να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν σχέδια δράσης και προγράμματα, που θα τους καταφέρουν να πετύχουν μια βιώσιμη κατάσταση έναντι στα προβλήματα & την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση της χώρας.

Για την επιτυχία των σκοπών αυτών η ομάδα, εκτός από τις δικές της δυνάμεις, μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή – συνεργασία κάθε κρατικού ή ιδιωτικού φορέα ή φυσικού προσώπου εκτός ή εντός της Ελλάδας.

Η ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ αναπτύσσει συνεργασίες με μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα , ή Φορείς από Ελλάδα ή εξωτερικό , τα οποία μετέχουν στην υλοποίηση των σκοπών και προγραμμάτων της.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι δραστηριοποιούμαστε ως ομάδα αλληλεγγύης που έμπρακτα, έχει τη δυνατότατα να συγκεντρώνει από κάθε μεμονωμένο άτομο ή οργανωμένο φορέα και να προωθεί, ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, σχολικά είδη, οικιακό εξοπλισμό, κλπ, σε οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη από τους συνανθρώπους τους.

Συγκεντρώνουμε όλα τα παραπάνω σε καλή κατάσταση και μετά από διαλογή, αλλά και προσεκτικό έλεγχο των συνθηκών κάθε περιστατικού, τα προωθούμε όπου χρειάζεται και παρακαλώ τα μέλη των ομάδων σας να ευαισθητοποιηθούν στην προσφορά των υλικών που αναφέρθηκαν, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ, ΧΑΡΤΙΚΩΝ ΚΛΠ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ώστε η αλληλεγγύη να γίνει τρόπος ζωής στην οικογένειά μας και μονοπάτι εξόδου από την δυσπραγία της πατρίδας μας.

Στην διάθεσή σας,

Αλεξία Κοσμίδου

Τηλ. 6945-589654 (απογ. ώρες)


Συνημμένα:
Last edit: 10 Χρόνια 6 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109074 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα "Πνοή Ελπίδας"
Αλεξία σε καλοσωρίζουμε στο energ και φυσικά ολη την "Πνοή Ελπίδας"

Ηδη μετά από την πρώτη σύμπραξη με την αποστολή ξύλων στο Βασιλούλι ερχετε και κάτι ακόμη:

Η Creta Pellet αποφάσισε να δίνει το 2% του παραγόμενου τζίρου της που θα γίνεται μέσα από το energ.gr σε τρόφιμα για οικογένειες και ατομα που έχουν ανάγκη. Η Ομάδα αξιολόγησης του energ.gr καλωσόρισε την κίνηση αυτή οπότε η διάθεση θα μπορούσε να γίνει απο εσάς στις 47 οικογένειες που εχετε αυτή την στιγμή υπο την φροντίδα σας.

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109076 από house
Απαντήθηκε από house στο θέμα "Πνοή Ελπίδας"
Ας τα δώσετε στην εκκλησία (τοσα χρόνια μια χαρα δουλεια κάνει ) ......πολυ κακός που τα δίνετε σε μη κερδοσκοπική επιχείρηση .... που ασχολείται με : οικολογικοί, πολιτιστικοί, μορφωτικοί, πολιτισμικο και οτι νανε θα ελεγα εγω !!!

Στην εκκλησια κυριοι που ταιζει τοσο κοσμο , και στο τελος εκει θα παμε και εμεις !!!!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109077 από alexia
Απαντήθηκε από alexia στο θέμα "Πνοή Ελπίδας"
Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την επιθυμία αυτήν κι ελπίζουμε να δημιουργήσει παράδειγμα προς μίμηση μια τέτοια ενέργεια, την στιγμή που τόσες ακόμη οικογένειες έχουν έλλειψη βασικών ειδών & υπηρεσιών (τρόφιμα, σχολικά είδη, κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο, πετρέλαιο, ξύλα, ρουχισμό, υποστήριξη σε πληρωμή λογαριασμών Δεη, ενοικίων κλπ).

Εμείς θα είμαστε στην διάθεση κάθε εταιρίας ή απλού πολίτη, να του εξηγήσουμε τον τρόπο που προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τέτοιες οικογένειες, και πάντα ανοιχτοί σε κάθε πρόταση, να το υλοποιήσουμε μαζί.

Εξάλλου, ένα από τα σλόγκαν μας είναι οτι το λίγο του καθενός μπορεί να γίνει πάρα πολύ, για κάποιον που πραγματικά το χρειάζεται. Προϋπόθεση αποτελεί η ανιδιοτέλεια και η αγάπη.

Ευχαριστώ θερμά την εταιρία Creta Pellet για την προσφορά της και το energ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109918 από mastoras
Απαντήθηκε από mastoras στο θέμα "Πνοή Ελπίδας"
Εχω μπει και εγώ στην ομάδα του συλλόγου ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑ θέλοντας να δω από κοντά τις ανάγκες πολλών άτυχων συνανθρώπων μας, που υπάρχουν γύρω μας και μέχρι σήμερα δεν γνώριζα.

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να βοηθήσω όσο μπορώ........αν και έχω χάσει το κουράγιο μου από την πρώτη στιγμή που είδα την φριχτή πραγματικότητα της κατάστασης που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας.

Και αυτή την κατάσταση την αντιλήφθηκα, βλέποντας τις ανάγκες που έχει ο σύλλογος, για να μπορεί να στηρίζει και να υποστηρίζει το φιλανθρωπικό του έργο......το οποίο δεν σταματάει ποτέ.

Ακούστηκε κάτι για την Εκκλησία. Νομίζετε ότι μπορεί πλέον η Εκλλησία να καλύψει όλες τις ανάγκες των φτωχών και άπορων συνανθρώπων μας ?
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο:
"Ταλαιπωρημένα μάτια, χέρια που τρέμουν από την πείνα, γυμνά πόδια και σκισμένα ρούχα. Χιλιάδες άνθρωποι στη δυτική Θεσσαλονίκη πεινούν. Χάνουν δουλειά και σπίτι εξαιτίας της κρίσης, μένουν στον δρόμο. Νηστικοί, αντιμετωπίζουν κακουχίες και προσπαθούν να επιβιώσουν. Μόνη ελπίδα έχουν τον Θεό. Περνούν το κατώφλι ιερών ναών και ζητούν βοήθεια από την Εκκλησία.

Μόλις σε τρία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα συσσίτια της Ιεράς μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχει πενταπλασιαστεί.

«Η κοινωνία της δυτικής Θεσσαλονίκης δεν αντέχει άλλο. Η κρίση έχει γονατίσει τους πολίτες, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και την πείνα. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν στους ναούς για ένα πιάτο φαγητό. Ερχονται και ζητούν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα ή το ενοίκιο. Η Εκκλησία απλώνει το χέρι για να τους βοηθήσει με όσα μέσα διαθέτει» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πατέρας Στέφανος Βασιλείου, υπεύθυνος του φιλόπτωχου ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Τα στοιχεία της μητρόπολης για τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετέχουν στα συσσίτια συγκλονίζουν. Τον Δεκέμβριο του 2010 σιτίζονταν 1.387 άτομα, τον Δεκέμβριο του 2011 συνολικά 2.445 και το 2012 σιτίζονταν 5.248 άτομα. Τον Μάιο του 2013 ο αριθμός εκτοξεύτηκε στους 6.249 ανθρώπους.

«Ανησυχούμε γιατί πιστεύουμε πως ο αριθμός των συνανθρώπων μας που πεινούν είναι μεγαλύτερος. Πολλοί ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια. Προσπαθούμε να τους εντοπίσουμε και με διακριτικό τρόπο να γεμίσουμε το τραπέζι τους» σημειώνει ο πατέρας Στέφανος."


Πέρα από το καθημερινό όμως φαγητό φίλοι μου, υπάρχουν χιλιάδες άλλες ανάγκες άτυχων συνανθρώπων μας και συμπολιτών μας.

Και 100 σύλλογοι να υπήρχαν σε κάθε περιοχή, και πάλι δεν θα έφταναν να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Και ξέρετε γιατί ?

Γιατί όλοι μας γυρνάμε το κεφάλι από την άλλη μεριά όταν αντικρίσουμε την δυστυχία.......και γινόμαστε λαγοί, όταν χρειαστεί και πρέπει να βοηθήσουμε.

Αυτά !!!!
Κατά τα άλλα...εμείς οι Ελληνες........ και μπλα μπλα μπλα. Και φυσικά δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. :angry:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": alexia

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109927 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα "Πνοή Ελπίδας"
Θα ηθελα αν γνωριζει καποιος να μας πει για τους συνανθρωπους μας που ζουν σε χαρτοκιβωτια κατω απο την γεφυρα της Δυτικης εισοδου της πολης στο υψος των ΚΤΕΛ - επι της προεκτασης της 26ης. Υπαρχει καποιος που να γνωριζει τι ακριβως γινετε εκει?

Για οσους δεν γνωριζουν, περασα πριν λιγες μερες τυχαια και επεσε το ματι μου σε μια παραγκουπολη απο χαρτοκουτες και μερικες τραγικες φιγουρες τριγυρω να μην ζητιανευουν, να μην παρακαλανε για ελεημοσυνη αλλα απλα να περιμενουν το τελος απο το κρυο του επικειμενου χειμωνα...

Ο συλογος μηπως εχει καποιες πληροφοριες? Μηπως θα μπουρουσαμε να κοιταξουμε κι αυτο το θεμα και βοηθησουμε με τροφιμα τουλαχιστον?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.069 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ