Hello, Big Brother!

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101361 από DOOM_NX
Hello, Big Brother! δημιουργήθηκε από DOOM_NX
Τελικά παρακολουθούνται όλα. ΟΛΑ.

Τα γεγονότα

Μετά την αποκάλυψη της Guardian ότι το δίκτυο κινητής Verizon παραδίδει από τον Απρίλιο όλα τα στοιχεία κλήσεων των πελατών της σε ΗΠΑ και εξωτερικό, στην υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας, ένα δεύτερο έγγραφο που αποκαλύπτει η Washington Post, αποκαλύπτει πως η ίδια υπηρεσία, έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και το αναρτημένο υλικό στους λογαριασμούς μας, από τις εταιρείες Apple, Google, Facebook, Microsoft, Dropbox, Skype, YouTube, Yahoo, AOL.

Σύμφωνα με την Washington Post, αυτή την παρουσίαση των 41 slides, χαρακτηρισμένη ως άκρως απόρρητη, χρησιμοποιήθηκε από πράκτορες της NSA και του FBI για εκπαιδευτικούς λόγους. Τι αποκαλύπτει; Την ύπαρξη ενός προγράμματος με τον κωδικό όνομα PRISM.



Τι είναι το PRISM

Είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» η NSA από το 2007, της κοστίζει 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και στόχος του είναι να συλλέγει από εταιρείες τεχνολογίας στοιχεία χρηστών από τους πελάτες τους. Τι στοιχεία; E-mail, Chat, βίντεο, φωτογραφίες, αποθηκευμένα αρχεία, VoIP, μεταφορές αρχείων, Video Conferencing, ειδοποιήσεις για log-in ή συγκεκριμένες δραστηριότητες και γενικότερα, online δραστηριότητα. To PRISM έχει εγκριθεί από το Κονγκρέσο από το 2007, μέσα στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την «Προστασία της Αμερικής» και επιτρέπει την συλλογή δεδομένων χωρίς ένταλμα, για αλλοδαπούς. Οι υπηρεσίες ασφαλείας, δεν ζητούν απλά τα στοιχεία. Σύμφωνα με τις εφημερίδες που αποκαλύπτουν το σκάνδαλο, έχουν «άμεση πρόσβαση» στα συστήματα των εταιρειών που έχουν αποκαλύφθεί.

Ποιοι συμμετέχουν; Πρώτη η Microsoft από το 2007. Η Yahoo από τον Μάρτιο του 2008. Η Google από τον Ιανουάριο του 2009. Το Facebook από τον Ιούνιο του 2009. Το PalTalk από τον Δεκέμβριο του 2009. Το Youtube από τον Σεπτέμβριο του 2010. Το Skype από τον Φεβρουάριο του 2011. Η AOL από τον Μάρτιο του 2011. Η Apple από τον Οκτώβριο του 2012. Το Dropbox ακολουθεί.

Το Facebook, η Google, η Microsoft, η Apple, το Dropbox και η Yahoo! με δηλώσεις τους στα media έχουν αρνηθεί ότι προσφέρουν στις υπηρεσίες ασφαλείας πρόσβαση στα συστήματά τους. Άρνηση, αλλά και βεβαιότητα από τους πράκτορες της NSA που δημιουργεί ερωτήματα για το αν το PRISM είναι τελικά η παρακολούθηση των επικοινωνιών ξένων και ντόπιων υπηκόων που έχει συμφωνηθεί με τις εταιρείες, ή μία μέθοδος που έχουν εφεύρει οι υπηρεσίες ασφαλείας και εξασφαλίζουν τα δεδομένα αυτά, χωρίς τη συναίνεση των εταιρειών.

Πόσο αποδοτικό είναι το πρόγραμμα; Σύμφωνα με το TIME, είναι τόσο αποδοτικό που τα συμπεράσματα ή τα στοιχεία του, χρησιμοποιούνται ως αναφορές περισσότερες από 4 φορές κάθε μέρα στα reports με τα οποία ενημερώνεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τα θέματα ασφαλείας της χώρας του. Το πρόγραμμα υποτίθεται πως παρακολουθεί την ηλεκτρονική δραστηριότητα ξένων υπηκόων που «μπορεί» να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αυτό επεκτείνεται και στις επικοινωνίες ή τα στοιχεία Αμερικανών Πολιτών.

Οι αντιδράσεις

Όπως είπαμε, οι περισσότερες εταιρείες δήλωσαν πως δεν έχουν γνώση του σχεδίου PRISM, παρά τα όσα φαίνονται στην παρουσίαση που διέρρευσε εργαζόμενος στις υπηρεσίες ασφαλείας που «ανησυχεί για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών». Ο Λευκός Οίκος από εχθές έχει υποστηρίξει τις πρακτικές της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας της χώρας, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχός της, σε δηλώσεις του σε Αμερικανικά μέσα, έχει ζητήσει από τους Αμερικανούς να «εμπιστευτούν τις υπηρεσίες ασφαλείας καθώς ξέρουν τι κάνουν για την ασφάλειά τους».

Επειδή όμως ανάμεσα στους «ξένους» ανήκετε εσείς κι εγώ και πολλοί άλλοι που ούτως ή άλλως δεν έχουμε καμία πρόθεση να πραγματοποιήσουμε τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ και ακόμα ασχολούμαστε με έννοιες όπως η ιδιωτικότητα, η ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, μαζί με τις υποχρεώσεις μας, το σκάνδαλο PRISM είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση για το γεγονός ότι το διαδίκτυο και οι δημοφιλείς του υπηρεσίες, είναι από το 2007 το νέο πεδίο μάχης και εξουσίας. Κι εμάς, δεν μας αρέσει να διαβάζονται οι επικοινωνίες μας και τα αρχεία μας. Εσάς;


www.digitallife.gr/prism-scandal-reveals...-on-everything-61059

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101362 από Fokion
Απαντήθηκε από Fokion στο θέμα Hello, Big Brother!
τρικυμία στο κουτάλι....

όταν οι περισσότεροι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΆ πατάνε το κουμπί "που είμαι" στο facebook με τα φορσκουεαρ και όλα τα σχετικά...
ανεβάζουν προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες
ή αναλλογα σε ποιες σελίδες πατάνε like δείχνουν τα χομπυ τους και τις προτιμήσεις τους...

( η ανωτερω μομφη δεν ειναι προφανώς προς τον Παναγιώτη, αλλα προς ολα τα παρεμφερη κειμενα τυπου James Bond )

ENERGY GP 8000 (X2) εφυγαν - απολυτα ευχαριστημενος
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...mid=144&limitstart=0
ECOSPAR AUGIRA 23KW NEW ENTRY....
www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=59591&Itemid=384
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by Fokion.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101366 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Απ: Hello, Big Brother!
Παλαιότερα τον οκτώβρη του 2012 είχα γράψει σχετικά:

GeoTa έγραψε: Ωραιο βιντεακι 2μισι λεπτών για να καταλαβεις οτι πρεπει να προσέχεις τι ανεβαζεις στο ιντερνετ...


Edit: μόλις είδα ότι ο σύνδεσμος δεν είναι πλέον εγκυρος . Αν μπορέσω να το βρω θα το ξαναβάλω

Το νόημα ήταν οτι δίνουμε πάρα πολλές πληροφορίες για τους εαυτός μας μέσω διαδικτύου οι οποίες εύκολα υποκλέπτονται. Είχαν στήσει λοιπόν κάτι τύποι - στη Σουηδία νομίζω- ένα τσαντίρι σε μια πλατεία και καλούσαν τον κόσμο να μπει μέσα στο τσαντίρι να μιλήσει με το μέντιουμ...μπαίναν λοιπόν και άρχιζε το μέντιουμ έκανες αυτό το άλλο και έχεις αυτή τη γκόμενα άλλα σε αρέσει και η άλλη κτλ

Στο τέλος τους αποκάλυπταν το "μυστικό" και μένανε παγωτό.
Last edit: 10 Χρόνια 10 Μήνες πριν by GeoTa.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101368 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Απ: Hello, Big Brother!
μαλλον μιλαμε για το big brother 2 ,3 η δεν ξερω ποιο :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101370 από GeoTa
Απαντήθηκε από GeoTa στο θέμα Απ: Hello, Big Brother!
Το βρήκα

www.videoman.gr/32300

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 10 Μήνες πριν #101377 από DOOM_NX
Απαντήθηκε από DOOM_NX στο θέμα Απ: Hello, Big Brother!

GeoTa έγραψε: Το βρήκα

www.videoman.gr/32300

Το θυμάμαι! Το είχα βρει έξυπνο αλλά και τρομακτικό συνάμα...

@dimlyk: Έχουμε χάσει το μέτρημα νομίζω! :woohoo:

@Fokion, δυστυχώς έτσι είναι... Ποτέ δε μ'άρεσε η ιδέα να δίνω αναφορά που είμαι και τι κάνω ανά πάσα στιγμή σε κάθε περίεργο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ