Κάμερες Τροχαίας

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96601 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Κάμερες Τροχαίας
Κάμερα από περιπολικό, πρέπει να σε σταματήσει, να σου δείξει το πιστόλι με την ταχύτητα που πήγαινες, να υπογράψεις την κλήση και να στην δώσουν ΕΠΙΤΟΠΟΥ. Αυτό που γίνεται με το ραβασάκι στο σπίτι, που σε καλούν να παραλάβεις, είναι για να βεβαιώσεις με την θέλησή σου ότι ήσουν εσύ μέσα στο φωτογραφισμένο όχημα. Αν δεν πας και πεις ότι εκείνη την μέρα το αμάξι το οδηγούσε άλλος (επιτρέπεται στην ελληνική νομοθεσία να το οδηγεί οποιοσδήποτε νόμιμος κάτοχος διπλώματος, γυναίκα-μάνα-μπαμπάς-αδερφός-γκόμενα), τότε η τροχαία δεν έχει που να δώσει την κλήση και τελειώνει εκεί το θέμα. Φυσικά αν σας πιέσουν για να πείτε ποιός οδηγούσε, δεν είστε υποχρεωμένοι, δικιά τους δουλειά είναι να το βρουν αν θέλουν...

Το ίδιο συνέβαινε αν θυμάστε πριν κάποια χρόνια και στα διόδια Μαλγάρων, που σε χτυπούσε το ραντάρ στην προηγούμενη αερογέφυρα και σου δίναν κλήση στα διόδια. Πήγαν 15 άτομα δικαστικά και το κόψανε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96603 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Κάμερες Τροχαίας
Αστέρη (και δεν το λέω για σένα) αυτές είναι οι κουτοπονηριές που μας έχουν φάει. Αν πηγαίνω με 170 στον περιφερειακό, θα τους πω ότι δεν οδηγούσα εγώ το αυτοκίνητό μου, αλλά κάποιος άλλος και θα τη γλυτώσω έτσι απλά;
Σαν αυτό με το σινιάλο από το αντίθετο ρεύμα, όταν πλησιάζουμε σε μπλόκο.
Sorry, αλλά οδηγούμε - ένα πολύ μεγάλο ποσοστό - σαν κάφροι...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν - 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96608 από Asteris
Απαντήθηκε από Asteris στο θέμα Κάμερες Τροχαίας
Δεν είναι κουτοπονηριά, είναι ο νόμος. Το πιστόλι που έγραψε με 119χλμ τον Γιώργο, πρέπει να καλιμπράρεται κάθε βδομάδα, αλλά μάλλον έχει να καλιμπραριστεί από τότε που αγοράστηκε. Όταν λοιπόν το 119 μπορεί να είναι πραγματικά 109, ενώ στήνονται και σε κάθε απίθανο και μη επικίνδυνο σημείο μόνο και μόνο για να μαζέψουν λεφτά, τότε ναι, και εγώ θα εξαντλώ ότι μου επιτρέπει ο νόμος.

Πριν 5 χρόνια, μόλις είχαν παραδώσει την νέα ΕΟ Θεσσαλονίκης-Σερρών, με όριο τα 120. Με σταματήσαν με 115 και θέλαν να με γράψουν γιατί δεν είχαν μαζευτεί ακόμη οι προσωρινές πινακίδες των 80χαω. Ο δρόμος άψογος, απλά είχαν μείνει οι πινακίδες των έργων. Αφού μαλώναμε για 15 λεπτά και δεν παραλάμβανα την κλήση (θα πήγαινε στην εταιρία στην Αθήνα και σιγά μην πληρωνόταν), συμβιβαστήκαμε με μιά ζώνη των 35€. Σερραϊκή τροχαία, λίγο πριν βγεις από τα όρια του νομού. Σε άλλη φάση φρενάριζα να μπω σε χωριό και ο τυπάς πρόλαβε να με χτυπήσει στα 58χαω, πάλι το συμβιβάσαμε με ζώνη, άλλος χοντροβλαχόμπατσος στα Λαγκαδίκια ήθελε να με γράψει ΧΩΡΙΣ να έχει καν πιστόλι ραντάρ, με το μάτι με έκοψε ότι πήγαινα με 110 (με 100 παρά πήγαινα), δεν δέχτηκα την κλήση και αφού με ξετίναξε για 10 λεπτά (δίπλωμα-άδεια-ασφάλεια-Κτεο, άρχισε να τσεκάρει αν δουλεύουν τα φώτα, τα στοπ, τα πιτσιλιστήρια), βρήκε και έγραψε για φυμέ, "όποιον σταματάω θα τον γράψω για κάτι, δεν μου γλυτώνει" έλεγε. Στο τσαφ τον γλύτωσε τον ξυλοδαρμό εκείνη την μέρα, με μάζεψε η γυναίκα μου.

9 στις 10 παραβάσεις που σε σταματάνε είναι για να εισπράξουν. Τα 170 στον περιφερειακό είναι το 1 στα 10. Έχει και δεκάδες παραβιάσεις Στοπ και κόκκινου σηματοδότη μέσα στην πόλη που φέρνουν και τους θανάτους, αλλά αυτά είναι πολύ πιό σπάνια και δεν αφήνουν γρήγορα λεφτά, πιό εύκολο να μαζεύεις 350άρια από την Καρδία που το αμάξι μαζεύει μόνο του 10-20 χιλιόμετρα στον κατήφορο και γίνεται ο σούπερ γουάου επικίνδυνος οδηγός των 120χαω...
Last edit: 11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν by Asteris.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stelios, AngelsGR, μανολης, glf

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96610 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Κάμερες Τροχαίας
σωστα τα περι εισπραξης και τα παζαρια ...
κι αυτο εν μερει γινεται γιατι δεν υπαρχει νομιμοτητα
αυτος ειναι κι ενας λογος που κατα κανονα "ξεσκιζουν" πινακιδες εκτος νομου
γιατι το δικαστηριο στοιχιζει περισσοτερα ;)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96613 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Κάμερες Τροχαίας
Δεν λέω ότι καλώς έγραψαν τον Γιώργο. Φυσικά και υπάρχουν αδικίες και παραλείψεις. Και εννοείται ότι θέλουν να εισπράξουν. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν οδηγούμε απαράδεκτα. Σαν τις κότες πηγαίνουμε όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη κι εδώ όποιον πάρει ο Χάρος. Οπως οι Αγγλοι, που τα κάνουν π... κάθε καλοκαίρι στα νησιά. Γιατί εδώ τους παίρνει. Είμαστε κράτος για τα μπάζα.
Με είχε σταματήσει ένας χοντροβλαχόμπατσος που λες κι εσύ και απογοητεύτηκε όταν είδε να φοράω ζώνη. "Το γλυτώσαμε το προστιματάκι" είπε ο βλαξ. Ναι, του λεω, γι' αυτό φορούσα ζώνη κι όχι γιατί με περιμένει ένα παιδί στο σπίτι.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #96619 από alex_nous
Απαντήθηκε από alex_nous στο θέμα Απ: Κάμερες Τροχαίας
Μάλλον τα έχετε μπερδέψει λιγάκι φιλαράκια. Υπάρχουν πολλά είδη ραντάρ. Υπάρχει το φορητό πιστόλι, με το οποίο πρέπει η κλήση αν δεν κάνω λάθος να σου επιδοθεί επιτόπου, το σταθερό φωτογραφικό ραντάρ που σου έρχεται ραβασάκι στο σπίτι και τέλος τα φορητά φωτογραφικά ραντάρ που και πάλι σου έρχεται ραβασάκι. Τα φορητά αυτά μπορεί να είναι και περιπολικά που έχουν ενσωματωμένο σύστημα με ραντάρ κάμερες, που είναι και το πιο σύνηθες, το οποίο παρκάρουν στην άκρη του δρόμου και αυτό τραβάει αυτόματα φωτογραφίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Κανείς δεν μπορεί να σας γράψει με το μάτι. Φυσικά και μπορείς να κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι οδηγούσε άλλος το αυτοκίνητο, η οποία πάει στον εισαγγελέα και διατάζει να πληρωθεί από τον οδηγό. Αν δεν δηλώσεις τα στοιχεία του οδηγού ο εισαγγελέας μπορεί να το θεωρήσει απείθεια και χίλια δυο άλλα ποινικά αδικήματα και πολύ απλά να σου κόψει τον κ@λο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Αντί να τα βάζουμε με αυτόν που τρέχει και προκαλεί ατυχήματα τα βάζουμε με τον "μπάτσο" που τον γράφει. Όλοι μας αν χάσουμε κάποιον δικό μας άνθρωπο τότε πάλι τα βάζουμε με τον "μπάτσο" που δεν έγραψε τον ανεγκέφαλο που έτρεχε. Η Αστυνομία είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας μας. Έχει καλούς και κακούς, σωστούς επαγγελματίες και σωστούς καραγκιόζηδες. Δεν διάλεξαν τους καλύτερους και πιο αγνούς και τους φόρεσαν στολή.
Είναι δύσκολο να κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.
Όλα τα παραπάνω χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν σας, τα γράφω ως "μπάτσος" και μέλος αυτής κοινωνίας.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": GeoTa, Axilleas

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.079 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ