Πόσο γρήγορα θα πουλήσουμε την Κύπρο;

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95663 από χρηστος8
Σόϊμπλε :Θα Αφήσουμε Τους Τούρκους Να Εισβάλλουν!

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Απόδειξη της υπεροντοτητας πληροφορίας ! Η δήλωση ενός μέλους της ανθρώπινης φυλής που βρίσκεται στο πόστο του ώστε να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο και όχι τη μηχανή! Μπορεί ποτέ ένας άνθρωπος σε τέτοια θέση να έχει υπαλληλιστικη στάση? Μπορεί ποτέ ένας άνθρωπος που επεμβαίνει στην μοίρα της ανθρωπότητας να επιλέγει να είναι σωστός στην δουλειά του που του ανάθεσε η μηχανή χωρίς να σκεφτεί τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη Ζωή ? Δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτή την θέση ένας ανώτερος άνθρωπος?

Ειδικά η στάση του κυρίου Σόιμπλε, ήταν… πώς να το πω, απαράδεκτη. Τουλάχιστον απαράδεκτη”. Με αυτά τα λόγια, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και γ.γ. της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, δίνει το πρώτο στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ ΕΕ, ΔΝΤ και Κύπρου. Με ωμούς εκβιασμούς και απειλές ότι θα χυθεί αίμα…

Όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, είδε ότι τα πράγματα “χοντραίνουν”, έβγαλε τον άσο από το μανίκι. “Αν συνεχίσουμε έτσι και λάβετε μια απόφαση για κούρεμα αυτού του ύψους, εγώ θα παραιτηθώ. Και, αν γίνει αυτό, πιστέψτε με, θα το μετανιώσετε”.

Προς στιγμήν, επικράτησε παγωμάρα. Ήταν η ώρα για την αντεπίθεση των Ευρωπαίων. Άρχισε η -γνωστή πια για εμάς τους Έλληνες- μέθοδος του σοκ. Άρχισαν να διαρρέονται πληροφορίες για κούρεμα 60% στις καταθέσεις και, όλως τυχαίως, η Άγκυρα να απειλεί εμμέσως με νέα εισβολή. Τότε, το όπλο πήρε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και άρχισε τις έμμεσες απειλές για ΑΟΖ και αναβάθμιση των κατεχομένων.

Κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η μη σύναψη συμφωνίας είναι πιθανό να οδηγήσει την Κύπρο στο χάος. Άτακτη χρεοκοπία και έξοδος από την Ευρωζώνη. “Σε αυτή την περίπτωση, η Κύπρος δεν θα μπορεί να ελπίζει στους πόρους από το φυσικό αέριο, καθώς η Τουρκία προβάλλει δίκαιες αξιώσεις. Σε μια όξυνση στην περιοχή, εμείς δεν θα είμαστε παρόντες. Ούτως ή άλλως, την ίδια ώρα, η τουρκική πλευρά της Κύπρου θα αναπτύσσεται και με τη βοήθεια της ΕΕ”. Στη συνέχεια άρχισαν οι πιέσεις. Και φτάσαμε στο 30% κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ…

Πηγή της ΕΕ ανέφερε ότι με μεσολάβηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι επετεύχθη συμφωνία σε «συμβιβαστική» πρόταση για κούρεμα καταθέσεων ύψους 30% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου και «haircut» ύψους 4% για καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ στις άλλες τράπεζες (εκτός της Λαϊκής). Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «αν η Κύπρος συμφωνήσει το Eurogroup θα συνεδριάσει μόνο για μια υπογραφή», αποκαλύπτοντας ότι η Λευκωσία δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δανειστές…

itabloid.gr


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ;;; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ...ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ... Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ!!!



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by χρηστος8.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": KERBEROS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95669 από vag1234
Μόνο και μόνο για να μην κρεμάσουν τον Σαμαρα ξεπούλησαν την Κύπρο ...

Ραγιάδες ήμασταν, ραγιάδες θα είμαστε, ραγιάδες θα είναι και τα παιδιά μας αν δεν αντιδράσουμε..

Μόνο και μόνο η εικόνα της σημερινής παρέλασης τα λέει όλα ...

Ο τσολακογλου ήταν 'γατακι' μπροστά στην σημερινή ηγεσία .. Και δεν εξαιρω κανέναν τους..

Ομορφάντρα μου ΔΕΝ πειράζει, που πήρες τόσο ακριβό μηχάνημα, τώρα παρακάλα μην ακριβύνει και αλλό το καυσιμό σου!!!
Θέλουμε φθηνό Ελληνικό & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ PELLET!!!!!!!!!...[IMG][/IMG][IMG]...[/IMG]
...
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by vag1234.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95679 από KERBEROS
Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Τώρα που θα ξεκινήσει η ολοκληρωτική καταστροφή της Κύπρου, κάποιοι θα αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα.
Κι επειδή οι νουθεσίες τους για σκύψιμο του κεφαλιού είναι αποκρουστικές, θα ψάχνουν λαγούμια να κρυφτούν, αφού θα αποκαλυφθεί ο προδοτικός τους ρόλος.

Το πάρτι μόλις άρχισε. Ο σπόρος ρίχτηκε στην Κύπρο και θα καρπίσει κι εδώ.

Απ' την αρχή, για όσους έχουν κοινή λογική, το 'όχι' ήταν χαμένη υπόθεση. Βοήθησε πάντως να φανούν τα αποτρόπαια πρόσωπα των ντόπιων δοσίλογων. Ούτε που φαντάζονται τι θα επακολουθήσει. Οι προδότες δεν έχουν ποτέ καλό τέλος.

Το κεφαλαιώδες ιστορικά ζήτημα είναι τι θα διασωθεί από τα νύχια των ντόπιων και ξένων αρπακτικών. Ο χρόνος τρέχει εις βάρος του τόπου.

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95688 από stratis 1
Το σχεδιο των Γερμανων αρχισε να ξεκαθαριζει.
Χαλανε την τραπεζικη πιστη σε πρωτη φαση της Κυπρου.
Αφηνουν να εννοηθεί οτι θα συμβει κουρεμα καταθεσεων και σε αλλες χωρες της ευρωζωνης.
Αρα με λιγα λογια παρτε τα λεφτα σας απο τις τραπεζες του νοτου.
Που ειναι ασφαλη τα λεφτα??
Μα φυσικα στη Γερμανια .
Βλεπω οτι σε λιγα χρονια οι τραπεζες της Ευρωπης θα ειναι Γερμανικες.
Με αυτον τον τροπο θα ελεγχουν τη Γερμανικη αυτοκρατορια.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95703 από kostas.b
Πολυ ομορφα και πατριωτικα λογια διαβαζω σε αυτο το θεμα.Το μενος που τρεφουμε και οχι αδικα για τους Γερμανους δεν μας επιτρεπει να δουμε καποια πραγματα λιγο ποιο ψυχραιμα και ορθολογικα.

Οι κυπριοι για να στυριξουν τα χρηματοπιστωτικα τους ιδρυματα χρειαζονταν 5,8 δις ευρω τα οποια εδω και καιρο απο την προηγουμενη κυβερνηση τους θα μπορουσαν να τα ειχαν παρει κανοντας ενα κουρεμα των καταθεσεων ανω των 100.000 χιλ ευρω χωρις ταυτοχρονα να πληξουν τον απλο λαο ο οποιος στην πλειοψηφια του δεν εχει τοσο μεγαλο υψος καταθεσεων.

Απο τα 40 δις καταθεσεων στις τραπεζες τους το 55% ανοικει σε ξενους μεγαλοκαταθετες και οχι σε κυπριους.Αντι λοιπον να πουν ευθης εξαρχης οτι κουρευουν αυτες τις καταθεσεις που δεν ανοικουν στον κυπριακο λαο και στις επιχειρησεις τους αυτοι επελεξαν να παρουν αρχικα το 6% μεχρι 100.000 χιλ ευρω και 10% ανω των 100.000 χιλ ευρω.
Αυτο μου μοιαζει ως στοργικο χαδι ή ως χτυπημα φιλικο στην πλατη των ρωσων μαφιοζων που χρονια τωρα κερδοσκοπουν σε βαρος του ρωσικου λαου λυμαινοντας τον πλουτο της χωρας τους και οχι μονο.

Βεβαια στο αρχικο σχεδιο της κυβερνησης η βουλη τους σωστα ειπε το ηρωικο οχι ομως πλεον η εμπιστοσυνη μεταξυ κρατους και πολιτη ειχε πληγει πολυ σοβαρα.

Καταληγοντας θα ηθελα να προσθεσω πως σαφως και το σχεδιο του κεφαλαιου ειναι η Κυπρος να φτωχυνει τοσο ωστε τον φυσικο της πλουτο να τον παρουνε ποιο ευκολα και με λιγοτερα ανταλλαγματα.
Απο την αλλη ομως οι πολιτικοι της σταθηκαν κατωτεροι των περιστασεων μη μπορωντας να κατανοησουν να προβλεψουν και να δωσουν καιριες λυσεις στα προβληματα της χωρας τους.

Διαγράφηκε link που απαγορεύεται

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #95709 από alex_nous
Εκ του αποτελέσματος, αν μπορούμε να κρίνουμε τα αποτελέσματα από τώρα, το όχι των Κυπρίων ίσως λογιστικά να είναι λάθος. Όμως αυτό δεν μειώνει το μέγεθος του όχι που ταρακούνησε ολόκληρο τον κόσμο. Έστω και για λίγο ένας μικρός λαός τόλμησε να αντισταθεί στις ορέξεις των δυνατών-δυναστών. Ίσως να είναι η αρχή, η σπίθα, το σύνθημα, η ευκαιρία ή όπως θέλει ο καθένας να το πει για κάτι καλύτερο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ