Πώς πτώχευσαν την Ελλάδα οι πολιτικοί της

Περισσότερα
12 Χρόνια 3 Εβδομάδες πριν #11908 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τάκης έγραψε:

ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ έγραψε: .....
Το ΚΚΕ κι όλα τα αριστερά κόμματα, ή δε τα ξέρουν όλα αυτά, ή τα ξέρουν και δε μιλάνε... ή δε μπορούν να τα βρούνε...
Άρα δεν έχουν δυνατότητα, παρά μόνο να επιβάλουν κάποιες φορές μια ξύλινη γλωσσά, που οι άλλοι την επιθυμούν για να εδραιώνουν τη θέση τους, να υποστηρίζονται από τον αγανακτισμένο κόσμο που βαρέθηκε τις πορείες και τις απεργίες.
Καλό τους κάνει αυτή η στείρα αντίδραση τόσα χρόνια, μαζεύουν ψήφους.
........
κι αν ναι.. μακάρι να έχουμε τη γνώση να τα διαχειριστούμε σωστά..
Παγκόσμια όμως, όπου υπάρχει φυσικός πλούτος, ο κόσμος πεινάει και συμμορίες καρπώνονται.
Μακάρι να μαστε η εξαίρεση.. αλλά φοβάμαι...


Ό,τι νάναι... Από όλον αυτόν τον χαμό το ΚΚΕ και τα άλλα αριστερά κόμματα σου φταίνε, επειδή δεν τα λένε!!! Υπάρχει περίπτωση νάχεις πρόβλημα ακοής ή και άλλα προβλήματα; Γιατί, όποιος παρακολουθεί το αριστερό κίνημα, γνωρίζει καλά ότι αυτά που περνάμε τα είχαν καταγγείλει και επισημάνει πριν από αρκετά χρόνια. Και για τον χαρακτήρα της ΕΕ σαν ένωση τραπεζών και κεφαλαίου και για την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά όμως ήταν στείρα αντιπολίτευση... Ενώ τα υπόλοιπα ήταν δημιουργικά, για την πάρτη τους.
Αν οι μόνοι που αγωνίζονται με συνέπεια να αντιμετωπισθεί το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων αντιμετωπίζονται από κάποιους ανερμάτιστους απαξιωτικά τι μένει κατ' αυτούς; Να σκύψουμε το κεφάλι στο κεφάλαιο και να ελπίζουμε στη μετά θάνατο ζωή. Ή να διαχειρισθούμε σωστά τον φυσικό πλούτο!!! Ποιοί να τον διαχειρισθούμε; Πρόκειται να σε ρωτήσουν; Αυτόν που θα σου τον δείχνουν από μακριά και θα τον έχουν πάρει για ένα κομμάτι ψωμί; Από ποιούς περιμένεις τη σωστή διαχείριση; Από αυτούς που διαχειρίσθηκαν και τα υπόλοιπα τα τελευταία σαράντα χρόνια; ή μήπως ελπίζεις σε τίποτα στρατόκαυλους που θάρθουν να σώσουν την πατρίδα; Όπως το '74 με την Κύπρο. Μόνον η αριστερά μένει για να ελπίσει ο κόσμος σε κάτι καλύτερο.


Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η (γενικότερη) αριστερά θα πάρει ενα σημαντικό ποσοστό στις επόμενες εκλογές, ενα κομμάτι που θα πιστεύψει πως μπορέι να κάνει την αλλαγή.. κι ενα κομμάτι αγανακτισμένων.
Μπορέι και να βρεθεί σε τροχιά εξουσίας.
Έχει μεγάλη σημασία να κατανοήσει πως το δεύτερο κομμάτι ψήφων, οι αγανακτισμένοι, δεν συμφωνούν ντε και καλά με τη πολιτική του "μη κέρδους", τις κρατικοποιήσης των πάντων, και της διαχείρησης από το λαό, όχι πλέον τουλάχιστον (προσωπική μου εκτίμηση)
Ας προσέξουν λοιπόν τη διαχείρηση της όποιας εξουσίας θα τους ανατεθεί.
Μπορεί και να χαν δίκιο σ αυτά που χρόνια λένε... αλλά ο τρόπος δεν έπεισε ποτέ.
Αυτό λένε τα ποσοστά δυστυχώς και μιά που μιλάμε για δημοκρατία και λαική βάση, αυτό πρέπει να το χουν υπόψιν τους ΟΛΟΙ, τουλάχιστον από δω και πέρα... πρέπει να γίνεται αυτό ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #12355 από kakos
Δείτε το είναι φοβερό αν μετά απο αυτό θα υπάρχουν ακόμη κόσμος που θα ψηφίσει τους ίδιους.
Ωστόσο η συγκεκριμένη τύπησα ψήφισε ΝΑΙ στο μνημόνιο. Επίσης εντύπωση μου κάνει ότι κατα την διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ο. του Πασόκ (νομίζω) για την ψήφιση του νέου μνημονίου, θέμα απο τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών, η αίθουσα είναι σχεδόν άδια και οι περισσότεροι πραγματικά κοντεύουν να λιώσουν στις καρέκλες τους απο την βαρεμάρα....... ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!!


tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/video_4120.html

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν - 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #12360 από KERBEROS

kakos έγραψε: Δείτε το είναι φοβερό αν μετά απο αυτό θα υπάρχουν ακόμη κόσμος που θα ψηφίσει τους ίδιους.


Ανησυχείς για το αν υπάρχει κόσμος που θα ψηφίσει τους ίδιους.

Διανύω τον 14ο χρόνο στα δημόσια σχολεία και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν στρατιές συναδέλφων που επί δεκαετίες έχουν ευεργετηθεί σκανδαλωδώς και με δεκάδες τρόπους από αυτούς τους 'ίδιους'.
Αυτές οι πολλές χιλιάδες συναδέλφων έχουν δεσμούς αίματος με τους επί 40 χρόνια επιβήτορές μας. Λες να μην υπάρχουν και άλλες πολλές δεκάδες χιλιάδες, για μην πω μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, τέτοιοι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα ψηφίσουν πάλι τους ίδιους;
Λες να μην υπάρχουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι του περίφημου ελληνικού ιδιωτικού τομέα, που ζούσαν και ζουν από το ελληνικό δημόσιο και μόνο; Αυτοί τι λες να κάνουν;
Φοβάμαι τα ίδια...
Απλά ελπίζω ότι πλέον και αυτοί που ψήφιζαν από ανασφάλεια αυτούς τους δήμιους, τώρα πια αντιλήφθηκαν το ρόλο τους και δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

Και μιλώντας για δημοσίους υπαλλήλους, ξέρεις ποιο είναι το χειρότερο;
Ότι κάθε άσχετος τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Εκεί είναι που τρελαίνεσαι...

Να έχεις οργώσει όλη την Ελλάδα, έχοντας διαλύσει την οικογένειά σου (ενώ κάποιοι άλλοι υπηρετούν δίπλα στα σπιτάκια τους).
Να έχεις γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα στους δρόμους, για να πας όπου σε στείλουν (ενώ κάποιοι άλλοι, πηγαίνουν με τα πόδια στα γραφεία των πολιτευτάδων).
Να κάνεις μάθημα σε μαγαζιά, τουαλέτες, αποθήκες κ.ά. σαν το ζώο (ενώ κάποιοι άλλοι ούτε ξέρουν τι θα πει τάξη).
Να μην έχεις πλέον λεφτά για να ζήσεις (ενώ κάποιοι άλλοι τόσα χρόνια έχουν κάνει τις καβάτζες τους δίπλα στα σπίτια τους).
Να κινδυνεύεις τώρα να σε απολύσουν, κι ας έχεις περάσει με ΑΣΕΠ -τον πρώτο κιόλας, τότε που μας δέρνανε κάποιοι 'προοδευτικοί'- (ενώ οι βδέλλες των πολιτικάντηδων ούτε που ανησυχούν).

Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι;

Κι επιστρέφοντας στον αρχικό προβληματισμό, σου λέω επίσης ότι πολλοί απ' αυτούς που φωνάζουν, πίσω από το παραβάν θα διαπράξουν και πάλι το ίδιο έγκλημα.' Έχουν φάει ψωμάκι' απ' τους βιαστές μας...

Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς,αλλά είναι και εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν...
Last edit: 12 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.078 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ