Κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106508 από stergiosbik
Mastora αν μπλεξεις με τον ξυλοφουρνο υπαρχει κ αυτην η λυση.
(Στην ουσια ενας φορητος φουρνος ειναι που χρησιμοποιουσαν παλια οι κτηνοτροφοι λογω συχνων μετακινησεων)



Την γαστρα εννοω κ οχι τα υπολοιπα.Μηχανισμοι,μπαρμπεκιου. ;)
Θα φτιαχνεις φαγητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Οπως εγω οταν παω στο χωριο. :)
Θα βρεις κ ενα μπακιρενιο ταψι(να ειναι γανωμενο ομως ε; ;) ) κ θα τρως ανωτερα κ απο προεδρος!

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106514 από DOOM_NX
Εμείς τέτοια γάστρα έχουμε και πρόσφατα η μάνα μου άρχισε να την καίει με πέλλετ. Όντως δε συγκρίνεται η γεύση...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106516 από vazelos
mastora κανε τη βαση και βαλε 2-3 τσιμεντολιθουσ και καλυψε τουσ με αμμο θαλασσησ μεχρι το υψοσ που χρειαζεται καιθα βγει ο τρουλλοσ στρογγυλοσ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106517 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Κατασκευή παραδοσιακού ξυλόφουρνου

stergiosbik έγραψε: Mastora αν μπλεξεις με τον ξυλοφουρνο υπαρχει κ αυτην η λυση.
(Στην ουσια ενας φορητος φουρνος ειναι που χρησιμοποιουσαν παλια οι κτηνοτροφοι λογω συχνων μετακινησεων)



Την γαστρα εννοω κ οχι τα υπολοιπα.Μηχανισμοι,μπαρμπεκιου. ;)
Θα φτιαχνεις φαγητα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.Οπως εγω οταν παω στο χωριο. :)
Θα βρεις κ ενα μπακιρενιο ταψι(να ειναι γανωμενο ομως ε; ;) ) κ θα τρως ανωτερα κ απο προεδρος!


Στεργιο δεν το επιασα. Βάζεις δηλαδη σε ενα γανωμένο ταψί επάνω την θράκα και μετα το οποίο ψησιμο βαζεις απο κάτω από το ταψί την γάστρα και ψηνεις εκεί με την βοηθεια της ζέστης που είναι στην θράκα πανω από το ταψι?

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by jnet.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106530 από ragavelas
Καις την γάστρα για λίγη ώρα (κάνα μισάωρο θυμάμαι την έκαιγε η γιαγιά μου, μπορεί και λιγότερο) με έντονη φλόγα (πάντα θυμάμαι έβαζε αρκετά ψιλά ξυλαράκια, προσανάματα). Απομακρύνεις σχεδόν όλα τα κάρβουνα και αφήνεις την στάχτη, βάζεις το ταψί λίγο πάνω από τη στάχτη (το στήριζε σε δυο τούβλα) και σκεπάζεις το ταψί με τη γάστρα.
Έτσι από κάτω το ταψί ζεσταίνεται με την στάχτη και από πάνω με τη γάστρα. Ο λόγος που η γάστρα είναι σκεπασμένη με στάχτη είναι για να κρατάει τη θερμότητα
Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by ragavelas.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #106533 από stergiosbik
Θα την καψεις καλα.
Μετα θα βαλεις το ταψι.
Το ταψι δεν θ ακουμπαει στα καρβουνα.Θα εχει αερα απο τα καρβουνα(καλα ειναι να κανεις μια κατασκευη απο σιδερο-πυροστια-που θα παταει πανω το ταψι.Τριγωνικη ,τετραγωνη,στρογγυλη αρκει να παταει καλα το ταψι για να μην τουμπαρει)
Απο πανω θα βαλεις την γαστρα κ θα την καλυψεις με καρβουνα.
Μεχρι να παρεις τον αερα θα χρειαστει λιγος χρονος αλλα το φαγητο που θα φτιαχνεις μετα ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
Εγγυημενο εδω κ καποιες εκατονταδες χρονια!!! :cheer:

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Last edit: 10 Χρόνια 8 Μήνες πριν by stergiosbik.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.070 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ