Μαγειρική σε τζάκι - ξυλόσομπα

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72432 από Asteris
Με αφορμή τις γαστρονομικές ανησυχίες που εμφανίστηκαν στο θέμα Ενεργειακά τζάκια, ανοίγω νέο θέμα σχετικά με συνταγές και διαδικασίες μαγειρέματος σε τζάκια και ξυλόσομπες με φούρνο.

Την αρχή να κάνει ο Legend7ts, που μας έκανε το στομάχι μεσημεριάτικα να γουργουρίζει με τον μπεκρή μεζέ που ανέφερε...

www.energ.gr/j15/index.php?option=com_ku...5640&Itemid=53#72424
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by KERBEROS.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72449 από legend7ts
Απαντήθηκε από legend7ts στο θέμα Μαγειρική σε τζάκι - ξυλόσομπα
Το λοιπόν αγαπητοί συνάδελφοι πάρτε μολύβι και χαρτί !!!!
Υλικα!!!
Μια μπριζολα χοιρινη (την κόβουμε κομματάκια)
Ενα λουκάνικο κατα προτίμηση λόγο πικαντικο
Μια κόκκινη πιπερια γλυκια
Λίγο ρίγανη
Αλατοπιπερο
Τέσσερα κομμάτια μπαχαρι
Μια κούπα φλιτζανιου κόκκινο κρασί
Τρις κούπες φλιτζανιου νερό
Μια κούπα φλιτζανιου ελαιόλαδο
Ενα κουταλακι σούπας πελτε
Ενα κρεμμύδι ψιλοκομενο
Λίγο φέτα
Το βάζουμε στο τζάκι μας περίπου για 1:30 ώρα , να έχει πιει το νεράκι του μας ενδιαφέρει. Την φέτα την βάζουμε κατα τη διάρκεια δηλαδή γύρω στα 45-50 λεπτα. Το κοιτάμε κάθε μισή και το ανακατεβουμε. Καμία φορα ίσως χρειαστεί να βάλουμε και λίγο νεράκι.
Καλη σας όρεξη!!!!!
Last edit: 11 Χρόνια 3 Μήνες πριν by legend7ts.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72485 από dmtr
Απαντήθηκε από dmtr στο θέμα Μαγειρική σε τζάκι - ξυλόσομπα
Ωραίο θέμα άνοιξες Αστέρη. Μ' αρέσει.

Λοιπόν ένα μεζέ και από μένα.

Σ' ένα αλουμινόχαρτο βάζουμε λίγο λάδι, 2 λιαστές ντομάτες κομένες στα 4 και λίγη καφτερή πιπεριά. Επάνω ένα κομάτι φέτα (από αυτά που είναι έτοιμα κομένα μέσα σε άρμη (δε λέω μάρκα για να μη κάνω διαφήμιση :) ). Μία στρώση οριζοντίως παστουρμά (χωρίς το τσιμένι ή με το τσιμένι ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε) και άλλη μία στρώση κάθετα. (Προσοχή τα κομάτια του παστουρμά να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών μεταξύ τους). Από πάνω μια ή δυο φέτες φρέσκια ντομάτα, ανάλογα το μέγεθος για να σκεπασθεί όλη η επιφάνεια του παστουρμά. Άλλο ένα κομάτι φέτα σαν το προηγούμενο που το περεχάμε με ελαιόλαδο. Άλλες 2 λιαστές ντομάτες στα 4 από πάνω και λίγες ροδέλες καφτερης πιπεριάς. Το τυλίγετε μέσα στο αλουμινόχαρτο με τρόπο που να μη χυθεί το λάδι. Το ξανατυλίγετε σε νέο φύλλο αλουμινόχαρτο στην κάθετη φορά (90 μοίρες γωνία). Αν νομίζετε ότι χρειάζετε βάλτε και τρίτο φύλλο αλουμινόχαρτο. Όλο μαζί όπως είναι για κάνα 20λεπτο στο τζάκι.
Τρώγεται ζεστό.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72501 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μαγειρική σε τζάκι - ξυλόσομπα
εσυ εδωσες μια προχωρημενη εκδοχη της ψητης φετας

εγω θα δωσω την πιο απλη παραδοσικαη συνταγη
υλικα φετα και πιπερια πρασινη καυτερη
ψηνουμε πρωτα την πιπερια ,,,ξεφλουδισμα ...και ψιλοκοψιμο με το μαχαιρι
ψηνουμε την φετα σε αλουμινοχαρτο ...μολις λιωσει καλα ( η καλη φετα δεν γινεται γαλα )
την βαζουμε σ ενα πιατακι και ανακατευουμε μ ενα πηρουνι την πιπερια ..τοσο απλα

παραλλαγες ..προσθηκη μπουκοβου πριν το ψησιμο και λαδι ...και σχεδον οτι μπορει να φανταστει ο καθενας

ΥΓ για τους μη τυχερους οπως εγω χωρις τζακι ,,,η ψητη φετα γινεται παρα πολθυ καλα στο φουρνο μικροκυματων


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72644 από ΕΥΘΥΜΙΟΥΓΙΑΝΝΗΣ

dimlyk έγραψε: εσυ εδωσες μια προχωρημενη εκδοχη της ψητης φετας

εγω θα δωσω την πιο απλη παραδοσικαη συνταγη
υλικα φετα και πιπερια πρασινη καυτερη
ψηνουμε πρωτα την πιπερια ,,,ξεφλουδισμα ...και ψιλοκοψιμο με το μαχαιρι
ψηνουμε την φετα σε αλουμινοχαρτο ...μολις λιωσει καλα ( η καλη φετα δεν γινεται γαλα )
την βαζουμε σ ενα πιατακι και ανακατευουμε μ ενα πηρουνι την πιπερια ..τοσο απλα

παραλλαγες ..προσθηκη μπουκοβου πριν το ψησιμο και λαδι ...και σχεδον οτι μπορει να φανταστει ο καθενας

ΥΓ για τους μη τυχερους οπως εγω χωρις τζακι ,,,η ψητη φετα γινεται παρα πολθυ καλα στο φουρνο μικροκυματων


άστοοοοο!!!!!! :lol: :lol: μη ανέβεις κατά σ απάν... δεεεεεεε!!!!! :woohoo: :woohoo:
χωρίς λάδι.... ΚΑΙ λίγο ξυδάκι.... και ανακάτεμα... καμπόσο δεεεεεεεε...νννννν!!!!!
ΝΑ ΣΕ ΠΩ.... θέλει το κατι τηςςςςςςςς του το πράμα....... αλλά σεις κει κατ.... μπα... δε....

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 3 Μήνες πριν #72650 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Μαγειρική σε τζάκι - ξυλόσομπα
γιαννη ,,,την συνταγη την εμαθα στην φλωρινα !!!!

για να μη σου πω κιολας οτι συντελεσα και λιγο στην διαδοση της :)


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.071 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ