Σαν Σήμερα

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104864 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Σαν Σήμερα
Μηπως ομως κ οι αρχαιοι Ελληνες ειχαν μιλησει κ καταλαβει την υπαρξη του ΕΝΟΣ κ μονο Θεου; ;)
Το αν πιστευει κανεις η οχι ειναι καθαρα δικο του θεμα.
Αλλα γιατι θα πρεπει σωνει κ καλα η μειοψηφια-η μη θρησκευομενοι δηλ- να επιβαλλουν την αποψη τους στην πλειοψηφια κ μαλιστα σε μια χωρα με ΕΠΙΣΗΜΟ θρησκευμα την Ορθοδοξια κ με συντριπτικα μεγαλο ποσοστο πιστων;
Αυτο ακολουθει την φιλοσοφια των αρχαιων Ελληνων (που τοσο ευκολα υιοθετουμε οταν μας βολευει κ οταν δε μας βολευει την "ξεχναμε") περι δημοκρατιας κ ελευθεριας;
Φυσικα το ιδιο ισχυει κ με τους (που μεταφραζουν λαθος την Ορθοδοξια) "φανατικους" χριστιανους που θελουν να κανουν με το ζορι χριστιανους οσους δεν πιστευουν.
Το να περιμενεις βεβαια τον Χριστο να σε σωσει ενω εσυ θα καθεσαι στον καναπε φραπεδιαζομενος ειναι αν μη τι αλλο ηλιθιοτητα.
Μηπως ομως τηρωντας τον νομο του Θεου(ουσιαστικα δηλ. να ειμαστε καλοι ανθρωποι) σημαινει οτι δεν θα φταναμε εδω επιτρεποντας πασης φυσεως παρανομια κ κυριως οτι μπορει να ειναι μια διεξοδος γιατι εφαρμοζοντας τον θα σταματησουμε να ειμαστε απατεωνες;
Γιατι κακα τα ψεμματα ΟΛΟΙ μας ειμαστε λιγο η πολυ ανηθικοι ανθρωποι. :(

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jps

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104867 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Σαν Σήμερα
stratis 1

Σε ευχαριστω που θεωρεις την δικη μου ομολογια πιστεως φανατισμο...ειναι τιμη μου και καμαρι μου να ειμαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ .

Πιστεψε οτι νομιζεις...προφανως λες οτι τα προβληματα του δυτικου κοσμου δεν υπαρχουν στις Μουσουλμανικες χωρες...γι αυτο και εχει γεμισει το youtube με φρικαλεοτητες αποκεφαλισμων απο ισλαμιστες, κυριως Χριστιανων Ορθοδοξων..λεω εγω.

Η απλη ομολογια πιστεως ενος Χριστιανου Ορθοδοξου ειναι λογος αποκεφαλισμου απο τους Ισλαμιστες.

Η ελλειψη φανατισμου προφανως τους παρακινει ...οπως και η αγαπη προς τον συνανθρωπο.



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104869 από stratis 1
Απαντήθηκε από stratis 1 στο θέμα Σαν Σήμερα
Eιπα δεν μου αρεσει ο φανατισμος ουτε απο Χριστιανους ουτε απο Μουσουλμανους.
Αν διαλεγα εναν τροπο αμυνας ομως, σιγουρα δεν θα ηταν ο χριστιανικος τυπου¨ σφαξεμαι αγα μου να αγιασω.
Δεν περιμενω να αποφασισει ο θεος για το ποτε θα δρασω υπερ της ελευθεριας μου.
Προτιμω το... συν αθηνά και χείρα κίνει.
Δεν εφησυχαζομαι επειδη εχει κανει καποιες προβλεψεις ο Παισιος.
Μακαρι να βγουν αληθινές.
Πρωτα ειμαι Ελληνας, δευτερον ειμαι Χριστιανος Ορθοδοξος ,τριτον Κρητικός και καπου στο τελος Ευρωπαίος πολιτης.
Με αυτη τη σειρα και με αυτη τη προτεραιότητα .

Το οτι κοβουν κεφαλια οι φανατικοι Μουσουλμανοι πρεπει να το βλεπουν αυτοι που εχουν κανει το Χριστιανικο 'ποιμνιο' πραγματικα προβατα.
Με ευχες και λιτανιες επανασταση δεν γινεται.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 8 Μήνες πριν #104870 από χρηστος8
Απαντήθηκε από χρηστος8 στο θέμα Σαν Σήμερα
Δυστυχως Χριστιανος Ορθοδοξος χωρις απολυτη εμπιστοσυνη στο Θελημα του Θεου δεν γινεται...ουτε χωρις μετανοια προσευχη και εξομολογηση αδερφε Στρατη.
Ειμαι αναξιος και αμαρτωλος για να κρινω εγω εσενα...εσυ εχεις το ελευθερο απο μενα να με κρινεις οπως θελεις, δεν με πειραζει.
Μια ιστορια θα σου πω που με εκφραζει ως ανθρωπο και Χριστιανο απολυτα...

Κάποτε ζούσε σ’ ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή.
Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, με το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.
-"Μα καλά είσαι ανόητος;'' ρωτούσαν οι συγχωριανοί του.Πούλα το άλογο για το καλό σου, θα πιάσεις πολλά χρήματα και θα είσαι ευτυχισμένος!
-»Ααα, εμένα το άλογο με βοηθά στην εργασία μου.. Και ποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό;» απαντούσε ο γέροντας, «Μόνο Ο Θεός το ξέρει!»
Οι μέρες περνούσαν και το άλογο παρέμενε αχώριστη συντροφιά του γέροντα. Ένα πρωί ξύπνησε και είδε ότι το άλογό του είχε φύγει.
Οι συγχωριανοί του μαζεύτηκαν για να του εκφράσουν τη λύπη τους:
-»Τι μεγάλο κακό που σε βρήκε, τώρα ποιος θα σε βοηθά στις δουλειές σου; Ήσουν ανόητος που δεν πούλησες το άλογο.
Τώρα δεν έχεις ούτε τα χρήματα, ούτε το άλογο».
Ο γέροντας με τη χαρακτηριστική ηρεμία του απαντούσε:
-»Και ποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό; Μόνο Ο Θεός το ξέρει!»
Οι χωριανοί απομακρύνονταν νομίζοντας ότι του γέρου του έχει σαλέψει..
Ύστερα από λίγες μέρες το άλογο επέστρεψε στη μάντρα του γέροντα, μαζί με μερικά άλλα πανέμορφα άγρια άλογα που είχε συναντήσει στο δάσος.
Μαζεύτηκαν ξανά οι συγχωριανοί και του έλεγαν:
-»Τι τυχερός που είσαι! Σου έτυχε μεγάλο καλό, αφού τώρα έχεις περισσότερα άλογα να σε βοηθούν.»
Ο γέροντας τους απάντησε:
-»Και ποιος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό.. Μόνο Ο Κύριος γνωρίζει! Πάντως, είμαι ευχαριστημένος που το άλογό μου γύρισε.»
Οι συγχωριανοί του τον κοιτάζανε πάλι περιφρονητικά.
Μετά από λίγες μέρες, ο γιος του, καβαλικεύοντας ένα από τα άλογα, έπεσε κι έσπασε τα πόδια του, μένοντας ανήμπορος.
Μαζεύτηκαν πάλι οι χωριανοί λέγοντας:
-»Τι κακό που σε βρήκε! Με τα άλογα που ήρθαν, έχασες τελικά το δεξί σου χέρι στις δουλειές – τον γιο σου – που υποφέρει τώρα από τους πόνους και ίσως υποφέρει για όλη του τη ζωή.»
Ο γέρος απαντούσε πάλι:
-»Ποιος ξέρει …; μόνο Ο Θεός γνωρίζει τι είναι καλό και τι κακό!»
Δεν πέρασε μια βδομάδα από αυτό το ατύχημα και μια γειτονική χώρα κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του. Πέρασε, λοιπόν, και από την πόλη του ο στρατός και επιστράτευσε όλους τους νέους άντρες της πόλης. Δεν πήραν, φυσικά, τον γιο του, που είχε σπασμένα πόδια, κι έτσι δεν έλαβε μέρος στις άγριες μάχες που ακολούθησαν.
Ήρθαν πάλι οι συγχωριανοί και έλεγαν:
-»Είσαι πολύ τυχερός, αφού οι γιοι όλων μας πάνε να σκοτωθούν στον πόλεμο, ενώ εσύ θα έχεις τον γιο σου πάντα κοντά σου.»
Και ο γέροντας τούς απάντησε με τρυφερότητα:
-»Εμείς οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ποτέ αρκετά, για να κρίνουμε αν κάτι είναι ευλογία ή συμφορά. Ακόμη αδελφοί μου δεν το καταλάβατε: Μόνο Ο Θεός γνωρίζει το καλό και το κακό μας!!
Αυτό θα πει απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, γιατί μόνο Εκείνος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό για εμάς. Εκείνος μας δείχνει τον δρόμο και εμείς τον ακολουθούμε, με πίστη στην πρόνοια και στο έλεός Του. Πόσες φορές άραγε κλάψαμε στην προσευχή μας με δάκρυα αγνά, όπως ενός μικρού παιδιού; Πόσες φορές ζητήσαμε με πίστη κάτι; Άραγε όλες αυτές τις φορές βγάλαμε τον εγωισμό μας απο την προσευχή; Αφεθήκαμε στα χέρια του Κυρίου; Είπαμε ποτέ: Θέλω, αλλά Εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα; Γιατί μόνο Εκείνος ξέρει τι είναι καλό και τι κακό!!! ''



Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": mastoras

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 7 Μήνες πριν #106431 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Σαν Σήμερα
TO ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ..

6 Αυγούστου 1945, ο χρόνος σταματά στη Χιροσίμα



Ώρα 8:15. Το πρωινό της 6ης Αυγούστου για την Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων είναι πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες 365 μέρες του χρόνου. Ένα εκτυφλωτικό φως και μια λάβα από καυτό σύννεφο καπνού που ταξίδευε με απίστευτα μεγάλες ταχύτητες συνέτριψε και απανθράκωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου πάνω από 70.000 αθώες και ανυποψίαστες ψυχές προκαλώντας τον μεγαλύτερο όλεθρο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές. Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπους απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια. Επί του συνόλου των θανάτων εκτιμάται ότι το 60% οφείλεται στην αρχική θερμοκρασία (από ακαριαία ολική εξαέρωση ή τήξη του σώματος μέχρι εγκαύματα), το 20% από μηχανικό τραυματισμό από το ωστικό κύμα (καθαυτό έκρηξη) και το υπόλοιπο 20% από τη ραδιενέργεια. Από το 1945 μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ακόμα έχουν πεθάνει από ασθένειες που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, οι περισσότεροι από λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνου.

Για όσους βρίσκονταν εκεί και επέζησαν κάνουν λόγο μόνο για το πρώτο δευτερόλεπτο, τότε που είδαν ένα καθαρό φως, εκτυφλωτικό, έντονο φως. Μπορεί να υπήρξε και ήχος, αλλά κανείς δεν τον άκουσε μιας και το φως τρέχει πιο γρήγορα από τον ήχο.Η αρχική λάμψη εξαπέλυσε μία σειρά από δεινά. Πρώτη ήρθε η θερμότητα. Κράτησε για μια στιγμή, ήταν όμως τόσο έντονη.

Έλιωσε τα κεραμίδια στις στέγες και τους κρυστάλλους του χαλαζίτη μέσα στους γρανιτόλιθους. Kαρβούνιασε σε έκταση δύο σχεδόν μιλίων τους τηλεφωνικούς στύλους. Κι έκανε στάχτη τα ανθρώπινα πλάσματα, που βρίσκονταν εκεί κοντά, σε τέτοιο βαθμό ώστε τίποτα δεν έμεινε σαν κατάλοιπο, παρά μόνο οι σκιές τους καμμένες πάνω στην άσφαλτο ή πάνω στους πέτρινους τοίχους. Σε μία ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων κάηκε το γυμνό δέρμα όλων των ανθρώπων.

Αμέσως μετά ήρθε η έκρηξη. Εκρηξη σαρωτική με κίνηση απομακρύνσεως από την πύρινη σφαίρα, με τη δύναμη ενός ανέμου 800 χιλιομέτρων την ώρα. Μόνο τα αντικείμενα που παρουσίαζαν ελάχιστη επιφάνεια αντιστάσεως -οι κουπαστές στις γέφυρες, οι σωλήνες, οι στύλοι- παρέμειναν στην θέση τους. Κατά τα λοιπά, μέσα σ' έναν γιγάντιο κύκλο με διάμετρο 3,5 χιλιομέτρων, τα πάντα είχαν γίνει συντρίμμια.

Η θερμότητα και η έκρηξη προκάλεσαν και τροφοδότησαν χιλιάδες φωτιές σε χιλιάδες σημεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ λίγα λεπτά μετά την έκρηξη, άρχισε να πέφτει μια παράξενη βροχή. Οι σταγόνες ήταν μεγάλες σαν καρύδια και μαύρες! Το τρομακτικό αυτό φαινόμενο προέκυψε από την εξάτμιση της υγρασίας της πύρινης σφαίρας και την συμπύκνωσή της στο σύννεφο που ανέβλυζε από αυτή. Καθώς το σύννεφο που είχε σχηματισθεί από τους υδρατμούς και τον κονιορτό της Χιροσίμα έφτασε σε μεγαλύτερο ύψος και σε ψυχρότερα στρώματα αέρα, οι υδρατμοί συμπυκώθηκαν και έπεσαν κάτω σαν βροχή. Η βροχή δεν ήταν ικανή να σβήσει τις φωτιές, ήταν όμως ικανή, σαν "μαύρη βροχή", να αποκορυφώσει την κατάπληξη και τον πανικό. Χιλιάδες άνθρωποι έτρεχαν αλλόφρονες προς άγνωστες κατευθύνσεις υποτίθεται για να σωθούν. Μάταια...

Προφανώς και οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν την τραγικότητα των στιγμών και μάλιστα 68 χρόνια μετά. Φτάνουν μόνο για να αποτυπώσουν ένα κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας όταν το βομβαρδιστικό Β-29, Enola Gay, έριξε την πρώτη πυρινική βόμβα ουρανίου, την οποία οι Αμερικάνοι βάφτισαν «Little Boy» (Μικρό Αγόρι) στη Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων. «Ένα εκτυφλωτικό φως γέμισε το αεροσκάφος. Γυρίσαμε και κοιτάξαμε τη Χιροσίμα. Η πόλη ήταν σκεπασμένη από ένα τρομερό σύννεφο... που ανέβαινε σαν μανιτάρι. Κανείς δεν μιλούσε. Αίφνης, όλοι άρχισαν να φωνάζουν. Κοιτάξτε, κοιτάξτε, κοιτάξτε!». Ο συγκυβερνήτης του Enola Gay Λιούις έγραψε στο ημερολόγιό του: «Θεέ μου! Τι κάναμε;».

Την περίοδο εκείνη η Γερμανία είχε δηλώσει παράδοση στους Συμμάχους ήδη από τις 8 Μαΐου του 1945 και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αναπόφευκτο. Η Ιαπωνία ζητούσε από τον Ιούλιο τη σύναψη ειρήνης με τους Συμμάχους, αλλά υπό όρους. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ ωστόσο επέμειναν στην παράδοση της χώρας άνευ όρων, με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να αποσύρει την πρόταση ειρήνης. Την ίδια εποχή πραγματοποιείται επιτυχώς στην έρημο Αλαμογκόρντο η δοκιμή της πρώτης πυρηνικής βόμβας.

Η ρίψη της πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα, όπως και αυτής στο Ναγκασάκι τρεις μέρες αργότερα, έγιναν με προσωπική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν. Ο Τρούμαν υποστήριξε ότι έριξε τις βόμβες επειδή μια εισβολή στην Ιαπωνία θα κόστιζε χιλιάδες ζωές Αμερικανών. Έκτοτε όμως η επιχειρηματολογία αυτή έχει αμφισβητηθεί έντονα και επικρατεί ευρέως η άποψη ότι οι ΗΠΑ έκαναν μια επίδειξη δύναμης στον υπόλοιπο κόσμο – και ιδιαίτερα προς τη Σοβιετική Ένωση – αφού η Ιαπωνία δεν ήταν πλέον σε θέση να διατηρήσει τον πόλεμο, με 64 πόλεις τις κατεστραμμένες από συμβατικούς βομβαρδισμούς. Οι πολίτες της χώρας υπέφεραν από την πείνα ενώ η παραγωγή της χώρας βρισκόταν κυριολεκτικά στο μηδέν. Η Ιαπωνία είχε ήδη χάσει και απλά προσπαθούσε να επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με τους Συμμάχους. Ωστόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες επέλεξαν τη ρίψη των πυρηνικών βομβών, διαπράττοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μετά την πυρηνική επίθεση η Χιροσίμα ξαναχτίστηκε και το κοντινότερο στο σημείο της εκρήξεως όρθιο κτήριο χαρακτηρίσθηκε «Θόλος Genbaku» (原爆ドーム) ή «Ατομικός Θόλος», τμήμα σήμερα του Μνημείου Ειρήνης της Χιροσίμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 6 Μήνες πριν #109104 από tas
Απαντήθηκε από tas στο θέμα Σαν Σήμερα
Σμύρνη, 13 Σεπτεμβρίου 1922

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ