ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΠΟΙΛΕΡ

Περισσότερα
3 Χρόνια 1 Μήνας πριν #172480 από ΜΚ79
 Καλησπέρα παιδιά, κατ` αρχάς να αναφέρω ότι πρόκειται για μια ιδιοκατασκευή αντλίας χαμηλών που την χρησιμοποιώ για θέρμανση με σώματα πάνελ υπολογισμένα για 55 C και ΖΝΧ με κάθετο μπόιλερ 300L με εναλλάκτη για αντλία και είμαι ευχαριστημένος μέχρις στιγμής με το αποτέλεσμα.
Η απορία μου ουσιαστικά αφορά την υδραυλική σύνδεση boiler και σωμάτων ως προς την καλύτερη λειτουργία. Η σύνδεση ως τώρα είναι ένας κυκλοφορητής που πέρνει εντολή από τους θερμοστάτες ανεξάρτητα και οι θερμοστάτες δίνουν εντολή με χρονοκαθυστέρηση στην αντλία, boiler και θέρμανση δουλέυουν με τον ίδιο κυκλοφορητή και μία τρίοδη βάνα ορίζει την θέρμανση μπόιλερ ή σώματα. Στο κύκλωμα της θέρμανσης υπάρχει buffer σε σειρά δηλαδή ως αποθηκευτικό χώρο. Ο κυκλοφορητής wilo inverter έχει ρύθμιση του μανομετρικού βάση του κυκλώματος σου για την βέλτιστη ταχύτητα, τον έχω ρυθμίσει στους 5 C διαφορικό είσοδο- έξοδο νερά σε εξωτερική θερμοκρασία 7 C. Παρατηρώ ότι στην λειτουργία του boiler το διαφορικό είσοδο- έξοδο νερά είναι 2,5-3 C στην ίδια ρύθμιση του κυκλοφορητή και λογικό το βρίσκω γιατί ειναι πολύ μικρότερο το κύκλωμα στην ίδια ταχύτητα.
Καταλαβαίνω ότι λογικά χρειάζομαι δέυτερο κυκλοφορητή για το boiler ως μία λυση.
Θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη για κύκλωμα με 3 κυκλοφορητές δηλαδή η αντλία με δικό της κυκλοφορητή να ζεσταίνει το buffer και από το buffer ένας κυκλοφορητής να ζεσταίνει το boiler και ένας άλλος να ζεσταίνει τα σώματα και αν έιναι ωφέλιμο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 1 Μήνας πριν #172484 από alto
μια χαρά είσαι, μην πειράξεις τίποτα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.080 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ