ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171112 από ΜΚ79
Καλησπέρα σας, μετά από ιδιοκατασκευή αντλίας θερμότητας χαμηλών που έκανα για προσωπική χρήση,πρώτα απ 'ολα, να ευχαριστήσω παλαιότερες αναρτήσεις του hunter1977 στο site που ήταν αφορμή για την ιδιοκατασκευή και ύστερα να αναφέρω χρήσιμα δεδομένα μέτρησης. Αφορά σπίτι ισόγειο 70 τ.μ. στα νότια προάστια αττικής , η αντλία θερμότητας είναι on/off και όχι inverter για τον λόγο ότι δεν βρίσκω έτοιμο πακέτο driver με συμπιεστή ακόμα στην ελληνική αγορά.
Τον χειμώνα (1/11-1/5) του 2018 πριν κάνουμε εγκατάσταση καλοριφέρ αποφασίσαμε να ζεσταθούμε με 3 θερμοπομπούς 1500w max ο καθένας, να αναφέρω ότι υπάρχει ηλιακός με αντίσταση. Τα δωμάτια ήταν ζεστά, το σαλόνι δεν ζεσταινόταν ποτέ( τον έπαιρνες κοντά σου) και εννοείται ότι όταν δεν είχε ήλιο ανάβαμε θερμοσίφωνα και σαν πενταμελή οικογένεια έιχαμε χρήση αρκετή. Το κόστος κατανάλωσης στην ΔΕΗ μόνο για θέρμανση ήταν 720€.
Τον χειμώνα του 2019 προχωράμε σε εγκατάσταση καλοριφέρ με σώματα για 55 βαθμούς νερά, boiler 300l με εναλλάκτη για αντλία θερμότητας και μίας αντλίας ιδιοκατασκευής περίπου 7kw θερμικής ισχύς. Έγιναν πολλές αλλαγές ή βελτιώσεις στην αντλία μέχρι τώρα γιατί σαν ιδιοκατασκευή ισχύει το βλέποντας και κάνοντας.. Πρώτη φορά στο σπίτι 22 βαθμούς σταθερή θερμοκρασία και ασταμάτητο ΖΝΧ, οπότε ευχαριστημένοι. Το κόστος για θέρμανση στην ΔΕΗ περίπου 500€ με 3100 kwh κατανάλωση.
Φέτος τον χειμώνα προσθέσαμε δοχείο αδράνειας( buffer ) στην θέρμανση και αλλαγή συμπιεστή με νέο scroll οικονομικότερο. Υπολογίζω σύμφωνα με τις μετρήσεις μου να βγω στις 2500 kwh συνολική κατανάλωσης θέρμανσης και κόστος γύρω στα 380€.

Αυτά προς το παρόν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171120 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
απλα ενα μπραβο για το εγχειρημα
σωστη η τοποθετηση του δοχειου αδρανειας ειδικα μια και ειναι on off
δες τωρα και την αλλαγη προμηθευτη ρευματος αν δεν τοχεις κανει ηδη
και προσεξε τις αλλαγες(γιατι σε βλεπβ ετοιμο και γι αλλες) μια και απο ενα σημειο και μετα ειναι μη ανταποδοτικες οικονομικα αλλα φυσικα υπαρχει η ψυχικη ικανοποιηση


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
3 Χρόνια 4 Μήνες πριν #171122 από ΜΚ79
Απαντήθηκε από ΜΚ79 στο θέμα ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Από προμηθευτή elpedison εδώ και 5 μήνες(έχει μια μικρή διαφορά) μιας και είχα νυκτερινό, όσο αφορά την αντλία είμαι σε φάση πειραματισμού με εναλλάκτη (φρέον-φρέον) υγρού-αερίου στο ίδιο κύκλωμα και αναμένω ηλεκτρονική εκτονωτική βαλβίδα για βελτίωση. Σαν το cop ενός inverter δεν θα είναι αλλά θα γίνει κι αυτό όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.
Γηράσκω αεί διδασκόμενος!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.061 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ