Νέα Αντλία μαζί με Λέβητα πετρελαίου Χωρίς Δοχείο

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153624 από Justme82
Ο σκοπός είναι να δουλεύει το σύστημα με 35-45 άντε 55-60 στα πολύ κρύα και εφόσον τα σώματα είναι αρκετά υπερδιαστασιολογημενα πιστεύω θα πέτυχει αυτό (σε 24ωρη λειτουργία βέβαια). Αυτό για την απώλεια μου φαίνεται σωστό που λες και δεν το ήξερα. Οπότε σε θερμοκρασίες 45 πχ αυτό το 15 θα είναι περίπου 7.5% λογικα.

Για την πλεονάζουσα ενέργεια είχαμε αρκετές σκέψεις αλλά πιστεύω πως η καλύτερη είναι επειδή και ο ένας όροφος είναι μεγάλος και ανοιχτός κάπως να πηγαίνει εκεί ο πλεονασμός. Αναφέρομαι την στιγμή που θα κόψει η ζήτηση και το inverter θα λειτουργεί ακόμη.

Αυτό για το δοχείο που αναφέρεις λογικό μου φαίνεται αλλά θέλει κάποιος γνώσεις ώστε να το πέτυχει σωστά και πολύ σημαντικό είναι να έρχονται μέσα στο δοχείο ζεστά νερά από το κύκλωμα πιστεύω ώστε να μην ζεσταίνει από το 0 ο λέβητας.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153639 από dimlyk
λαθος δικο μου ως προς τον ορο ...δεν υπαρχει περισσεια ενεργειας με την μορφη που αναφερεις ...σταματαει η ζητηση ...σταματαει η αντλια ...θα πρεπει εσυ πλεον να θες να συνεχιζει αν δουλευει τροφοδοτοντας κατι αλλο .
οσο αφορα το δοχειο με τα στοιχεια που αναφερουμε μαλλον δεν αξιζει τον κοπο ...ενα χιλιαρι με νερο 45 βαθμων θα κρατησει ζεστο το σπιτι το πρωι 2-3 ωρες το πολυ μονο αν η θερμοκρασια του ξεπερναει του 60-65 βαθμους αξιζει να το συζηταμε


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Justme82

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 6 Μήνες πριν #153689 από Justme82
Εάν βάλω αντλία μεσαίων θερμοκρασιών η εάν παίζει η αντλία σε υψηλές θερμοκρασίες από όσο έχω αντιληφθεί πάει το COP περίπατο κάτω ίσως και από το 2 οπότε πιστεύω δεν έχει νόημα να πάμε σε δοχείο αδράνειας μεγάλο για αποθήκευση ενέργειας με αυτό το σκεπτικό.

Για το περίσσευμα ενέργειας μου είπανε (ίσως δεν το κατάλαβα και εγώ καλά) πως όταν σταματάει η ζήτηση το inverter κλείνει αλλά συνεχίζει να παράγεται ζεστό νερό για λίγο ακόμη απτέ το περίσσευμα αυτό φαντάζομαι πρέπει και καλό είναι να πάει κάπου και μου φαίνεται λογικό. Γνωρίζω βέβαια πως στα inverter η καμπύλή με τα start – stop έχει μικρότερες διαβαθμίσεις (στα διαγράμματα αναφέρομαι που φαίνονται στις αντλίες) και είναι καλυτέρα να λειτουργούν συνέχεια με το ελάχιστο απαιτούμενο φορτίο.

Εν τέλει εχω ακούσει αρκετά στο θεμα πάνω μέχρι που μου έκανα προσφορά για 23άρα αντλία χωρίς καν να γνωρίζουν επιπλέον λεπτομερείς για το σπιτι και βέβαια την απέρριψα. Θα καταλήξω όταν έχω περισσότερες πληροφορίες αλλα και οικονομικά στοιχεία για τις 2 αντλίες που έχω κατά νου και θα κριθεί στις λεπτομέρειες το θέμα πιστεύω.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις συμβουλές!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ