Απόδοση A/C σε σχέση με την κατανάλωση

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #146444 από dimitris11
Αυτο ειναι ενα κλιματιστικο τοιχου το οποιο κανονικα μπαινει ψηλα.
Το εχω βαλει χαμηλα και το εχω γυρισει αναποδα και πανω απο αυτο εχω τοποθετησει ενα μεταλικο πλαισιο σε τετοιο υψος ωστε οταν καθεσαι διπλα στον καναπε να μην σε πιανει ο αερας.

Αρχικως το λειτουργουσα με τον κλασικο τροπο ψηλα.
Εν συνεχεια το εβαλα χαμηλα στο ιδιο υψος που ειναι τωρα αλλα να φυσα προς τα κατω,αυτη ηταν η χειροτερη τοποθετηση.
Μετα ειπα να το γυρισω αναποδα και μου αρεσε,τελος προσθεσα και το μεταλικο πλαισιο.Φυσικα ο ψυκτικος που εκανε ολες τις αλλαγες ηταν αντιθετος σ'αυτη την τοποθετηση.
Το εχω ετσι τρια χρονια.Δεν μπορω να το λειτουργησω το καλοκαιρι για ψυξη.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": jnet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 1 Μήνας πριν #146449 από etsa67
Όσο αφορά τη θερμιδική αξία τους ναι έτσι είναι.
Όμως θα σου πώ τι συμβαίνει.
τα κλιματιστικά συμπεριφέρονται όπως ακριβώς οι αντλίες θερμότητας , δηλ. αντλούν τη θερμότητα του περιβάλλοντος χαμηλής θερμοκρασίας και τη μεταφέρουν στον χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας μόνο που σε χαμηλές θερμοκρασίες μειώνεται και η θερμότητα που περικλείεται στον αέρα και το cop φυσικά των ψυκτικών μηχανών.
Δηλαδή όταν η εξ. θερμοκρασία μειώνεται , αναγκάζεται ο συμπιεστής να λειτουργήσει περισσότερο. Στο καλοριφέρ συμβαίνει το ίδιο αλλά η θερμοκρασία των νερών στα σώματα αυξάνεται και ο χώρος θερμαίνεται γρηγορότερα.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα καλοριφέρ θερμαίνουν τα δομικά υλικά με ακτινοβολία όπως ένα απλό τζάκι θερμαίνει τους τοίχους κοντά στην εστία. Αποτέλεσμα είναι να αυξάνει η θερμοκρασία του αέρα πιο εύκολα και να κρυώνει πολύ πιο δύσκολα επειδή η μεταφορά της θερμότητας τώρα δεν εκδηλώνεται με ραγδαίο τρόπο επειδή οι τοίχοι έχουν αρκετή θερμοχωρητικότητα.
Οι άνεση (σχετική υγρασία) είναι ικανοποιητική , όσο τα σώματα δέχονται θερμοκρασίες μικρότερες των 65c και τα σώματα μας αντιλαμβάνονται τις ζεστές επιφάνειες και δεν ακτινοβολούν θερμότητα προς αυτές έτσι αισθανόμαστε αρκετά ζεστά ακόμη και με 20 c. Δεν μπορείς να πει κάποιος το ίδιο και με τα Κλιματιστικά. Αντιθέτως ξηραίνουν τον αέρα όταν τον θερμαίνουν γιατί συνεχώς τον ανακυκλοφορούν και του ανεβάζουν το σημείο δρόσου του.
Πιστεύω να βοήθησα χωρίς να δυσαρέστησα κάποιον , συγνώμη γι αυτό αν συμβεί.

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.060 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ