αντλια θερμοτητας NIBE

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136109 από enarpi
αντλια θερμοτητας NIBE δημιουργήθηκε από enarpi
Καλησπέρα σε όλους!
Ενδιαφέρομαι για αντλία θερμότητας και έχω δυο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους προσφορές...Ο ένας θερμουδραυλικός προτείνει monoblock αντλία της Σουηδικής εταιρίας ΝΙΒΕ η οποία αποδίδει κατά τα λεγόμενά του 17-20 kw και ο άλλος προτείνει Daikin και μάλιστα 2 split unit μονάδες των 14 kw η καθεμία. Στην ενδοδαπέδια , ο πρώτος δουλεύει την εταιρία oventrop και ο δεύτερος HIRSCH και comap. Έχει κανείς άποψη για τις προαναφερθείσες εταιρίες?
Να σημειώσω ότι και οι δυο συμφωνούν ότι οι ανάγκες της μονοκατοικίας είναι 16 kw και βρισκόμαστε στην Β. Ελλάδα, όπου οι αρνητικές θερμοκρασίες μας συνοδεύουν αρκετές μέρες και κυρίως νύχτες του χειμώνα. Ποια η ουσιαστική διαφορά monoblock και split και ποια να προτιμήσω εν τέλει?
Last edit: 9 Χρόνια 8 Μήνες πριν by PRIMUS 45.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 8 Μήνες πριν #136113 από parth
Απαντήθηκε από parth στο θέμα αντλια θερμοτητας NIBE
Οι αντλιες θερμοτητας αερα-νερου αποτελουνται απο δυο τμηματα: την εξωτερική μονάδα(συμπιεστής) και την υδραυλική μονάδα. Οι δυο μοναδες αυτες συνδεονται με ψυκτικους σωλήνες και στην υδραυλική μονάδα παραγεται το θερμο/κρυο νερο και με παροχές π.χ 1" πηγαίνει στις καταναλώσεις. Στις μονομπλοκ οι δυο αυτες μοναδες ειναι στον εξωτερικο χωρο σε ενα ενιαιο κουτί και εχουν εξοδο ζεστου-κρυου νερου (όπως πχ οι λεβητες). Στις split τοποθετεις την εξ.μοναδα και πας με ψυκτικους σωλήνες στην υδραυλική μονάδα μέσα στο σπίτι, από όπου ξεκινούν οι σωλήνες του ζεστου-κρυου νερου. Η πρώτη λυση ειναι λιγο πιο ακριβή στην αγορά αλλα εχει μικρο κοστος τοποθετησης, η δευτερη πιο φθηνη αλλα με περισσοτερα υλικα/εργατικά, οποτε βγαινουν περιπου το ιδιο. Για κρυα κλίματα ίσως ειναι καλύτερη λύση η split, για να εχεις καπως μεγαλυτερη αποδοση.
Για τις λύσεις που προτείνεις, πες μας τις τιμές και τις αποδόσεις (COP/EER) καθε μονάδας για να βγούν συμπεράσματα. Επίσης κοίτα σε hitachi/ toshiba/ mitsubishi βγαζουν παρα πολυ καλες μοναδες

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ