Ταχυθερμαντές για ΖΝΧ: υπέρ και κατά

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92778 από Gdevil
Οι ταχυθερμαντήρες πετυχαίνουν οικονομία με 3 τρόπους.
α) ζεσταίνουν όσο νερό καταναλώνεις
β) καταναλώνεις λιγοτερο νερό (κάνουν περιορισμό της ροής αλλά με τα ειδικά ακροφύσια που έχουν μια χαρά ευχαριστιέσαι το ντουζ)
γ) δεν έχεις τις απώλειες του "χλιαρού" νερού (το νερό δλδ στο μπόιλερ που το ζεσταίνεις από τους 10 που έχει το δίκτυο μέχρι τους 25-30 και ουσιαστικά μετά πάλι ξανακρυώνει)

Εχουν το μειονέκτημα της "τοπικής" τοποθέτησης.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως θές ένα για την κουζίνα και ένα για το μπάνιο (μαζί με πατέντα για να πηγαίνει και στο νιπτήρα)

Αν τα βάλεις κάτω και τα υπολογίσεις είναι πολύ πιο οικονομικά από το μπόιλερ.
Αυτό που εμένα με έχει σταματήσει και δεν έχω βάλει είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω νερό δίπλα δίπλα με ρεύμα. B)
Οπότε αν και όποτε βάλω ταχυθερμαντήρα θα τον βάλω έξω από το σπίτι στην κεντρική παροχή και θα αλλάξω μόνο το ακροφύσιο της ντουζιέρας με κάποιο που θα έχει μικρότερη ροή. Για κουζίνα και για τον νιπτήρα ο περιορισμός της ροής θα γίνεται από τους λεβιέδες.


Ειδικός δεν είμαι. Οτι γράφω είναι προσωπικές σκέψεις. Όποιος τις διαβάζει ας τις κρίνει πριν τις αποδεχτεί ή πριν τις απορρίψει.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92797 από mastoras

Gdevil έγραψε: Αυτό που εμένα με έχει σταματήσει και δεν έχω βάλει είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω νερό δίπλα δίπλα με ρεύμα.


Χα χα σωστό αυτό. Σύντομα θα ξεκινήσω την εγκατάσταση του δικού μου ταχυθερμαντήρα στο λουτρό, και θα σας πω εντυπώσεις.

Δεν το ξεκίνησα μέχρι τώρα, μέχρι να βρω τον κατάλληλο χρόνο, γιατί απαιτείται ιδιαίτερη, επιμελή και χρονοβόρα εργασία τοποθέτησης για την ελαχιστοποίηση κάθε κινδύνου.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #92824 από Savvas
Η δική μου άποψη είναι η εξής.
Πέρυσι έβαλα ταχυθερμοσίφωνα, που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο ώστε μέσω του κολεκτέρ και μιας τρίοδης χειροκίνητης βάνας να μπορώ να το στέλνω σε όλο το σπίτι εναλλακτικά του κανονικού θερμοσίφωνα.

Πρόκειται για ένα Siemens μονοφασικό των 6KW.
Αν τον θέλεις για κύρια χρήση, καλύτερα να το ξεχάσεις. Στα 6KW σου δίνει ένα ΔΤ στο νερό περί τους 25-30οC ανάλογα της ροής που θα ζητήσεις. Για μπάνιο σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό το χειμώνα, το καλοκαίρι όμως είναι πιο αποδοτικός. (αν υπολογίσεις ότι σε ήπιο κλίμα το χειμώνα έχειςτο νερό γύρω στους 10-12oC, έχεις τελική θερμοκρασία 35-42οC. Αν όμως το νερό πχ είνια πιο κρύο, δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να μειώσει πάραπολύ τη ροή, και δεν είναι πρακτικό).
Πιο πολύ κάνει για βοηθητική χρήση, όπως να πλύνεις λίγα πιάτα, να νιφτείς το πρωϊ χωρίς να κοκκαλώσεις απο το κρύο κτλ.

Αν θες ταχυθερμοσίφωνα για κύρια χρήση ζεστού νερού πρέπει απαραίτητα να πας σε λύση τριφασικού μοντέλου των 15-18 kW με ένα κόστος γύρω στα 400-500€ ευρώ και φυσικά υπο την προϋπόθεση ότι έχεις την ανάλογη ηλεκτρολογική εγκατάστση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.058 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ