Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν - 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29666 από filosofos
Απαντήθηκε από filosofos στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
ηλεκτροδιεγερση προμηθεας=απατη
μονοφασικη συνδεσμολογια 1-14 kw
τριφασικη συνδεσμολογια 1-100kw!αυτα διατεινονται στο site τους που ειναι υπο κατασκευη εδω και αιωνες!
Ας θυμηθουμε τι πουλουσαν πρωτερα και πως συνδεονται σε σχεση με την τριφασικη και μονοφασικη λειτουργια.η εταιρεια προωθουσε λεβητες ιοντων μαρκας galan ρωσικης προελευσης,οι οποιοι μεχρι τα 80 τ.μ ηταν μονοφασικοι και μετα απο 60 μεχρι 280 τ.μ αναγκαστικα τριφασικοι.
galan ochag-2(kw)---μεχρι 30 τ.μ μεση καταναλωση 0,75 kw/h και καλα
galan ochag-3(kw)---μεχρι 40 τ.μ μεση καταναλωση 1,25 kw/h
galan ochag 5(kw)--mexri 66 τ.μ μεση καταναλωση 1.5 kw/h
απο δω και περα ξεκινανε τα τριφασικα με καταναλωσεις ρευματος εγκεφαλικο.
Υποψιν αυτην την καταναλωση την δινει η εταιρεια,προσθεστε ενα 25% χαλαρα!
εν κατακλειδι αλλαξε ο μανωλιος και εβαλε τα ρουχα του αλλιως!!!!!!!!κατα την ταπεινη μου αποψη
Last edit: 11 Χρόνια 6 Μήνες πριν by filosofos.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29711 από APNEAS30
Απαντήθηκε από APNEAS30 στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.....ΠΑΝΤΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΟΛΛΛΛΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ......ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΝΟΜΠΕΛ...ΣΤΟ ΤΙ ΟΜΩΣ????????

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29713 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
Γραφε πεζα! Με τα κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29816 από APNEAS30
Απαντήθηκε από APNEAS30 στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
:(

Zητώ συγνώμη ....κάκη συνήθεια

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #29872 από YIANM
Απαντήθηκε από YIANM στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012




ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»






Έγινε γνωστή στο διαδίκτυο η Ελληνική πατέντα που θερμαίνει ένα σπίτι με την ισχύ μιας τοστιέρας και χωράει μέσα και σε μια παπουτσοθήκη.
Περισσότερα θα βρείτε στο παρακάτω link:

www.madatoforos.com/2012/09/blog-post_4280.html

Ο όγκος του συστήματος δεν με απασχολεί, αλλά με απασχολεί πόση ισχύ καταναλώνει πόση δίνει και ποια η απόδοσή του.

Μιας και έγινε λόγος για τοστιέρα. Η μέση ισχύς των περισσότερων τοστιέρων που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τα 800 W. Ένα το κρατούμενο λοιπόν.
Μιας και έγινε λόγος και για θέρμανση σπιτιού. Ένα μέσο σπίτι με όχι και τόσο καλή μόνωση χρειάζεται θέρμανση 100W/τμ, ένα σπίτι 90τμ θέλει φορτίο 9kW. Δύο τα κρατούμενα.

Από τα παραπάνω να υποθέσω λοιπόν ότι με το σύστημα ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, από ηλεκτρική ισχύ 800W δίνει ισχύ τουλάχιστον θερμική 10kW; Δηλαδή έχουμε μια απόδοση 1150% ή συντελεστή COP 12.5; Δηλαδή στο 1W καταναλισκόμενης ενέργειας δίνει 12.5W θερμικής ενέργειας.

Για το γεγονός που ανέφερε ο εφευρέτης ότι με το σύστημα αυτό έχουμε εξοικονόμηση 50% σε σχέση με το πετρέλαιο. Η εξοικονόμηση 50% στα χρήματα μπορεί με μια πολύ καλή προσέγγιση να μεταφραστεί σε 50% λιγότερη ενέργεια. Και αν θεωρήσουμε ότι συγκριτικά οι ώρες λειτουργίας του συστήματος είναι ίδια με το πετρέλαιο τότε σημαίνει 50% λιγότερη ισχύ.
Άρα λοιπόν άμα είχαμε ένα σπίτι με θερμικό φορτίο 9kW το σύστημα έπρεπε να είχε ισχύ 4.5-5kW. Διαφορετικά για να έχει το σύστημα την ισχύ μιας τοστιέρας (800W) τότε η θερμική ισχύς του σπιτιού θα πρέπει να είναι αυξημένη κατά 50% δηλαδή 1200W πράγμα αδιανόητο.

Όσον αφορά για το φαινόμενο της ηλεκτροδιέγερσης που επικαλείται ο εφευρέτης ότι είναι η αρχή λειτουργίας του εν λόγω συστήματος και ζεσταίνει το νερό σαν τον φούρνο μικροκυμάτων.

Είτε έχουμε θέρμανση με κλασσική ηλεκτρική αντίσταση είτε έχουμε θέρμανση με μικροκύματα η μετατροπή ενέργειας από ηλεκτρική σε θερμική είναι 1W προς 1W. Το μοναδικό πλεονέκτημα της θέρμανσης με μικροκύματα είναι ότι η θέρμανση είναι ταχύτερη έναντι της ηλεκτρικής αντίστασης, αυτό επουδενί δεν σημαίνει οτι έχουμε και υψηλότερη ισχύ.

Τώρα για τα 0.3kW που χρειάζεται ένας χώρος για να ζεσταθεί με το σύστημα, προσωπικά δεν πείστηκα καθόλου ότι ισχύει αυτό το νούμερο, αφού δεν υπάρχουνε στο διαδίκτυο επίσημες εργαστηριακές μετρήσεις. Ο εφευρέτης επικαλέστηκε ότι έγιναν κάποια πειράματα σε ψυγεία με φρούτα το καλοκαίρι και μάλλον από εκεί θα μετρήθηκε η ισχύς και η απόδοση του συστήματος, αλλά επί του συγκεκριμένου πειράματος επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες αν μετρήθηκε σωστά η ισχύς και τα φορτία.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
energy-engineer.blogspot.gr

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 6 Μήνες πριν #33466 από teogan
Απαντήθηκε από teogan στο θέμα Ecothermica: σύστημα "Προμηθέας"
Σχετικά με το σύστημα Προμηθέας:
Ενημερώθηκα από τον αντιπρόσωπο της Λάρισας και κατάλαβα τα εξής:
Κάθε σώμα έχει ενσωματωμένο λέβητα που θερμαίνει το νερό. Έστω ότι υπάρχουν 6 σώματα για 100τμ. Τα σώματα ενώνονται σειριακά μεταξύ τους με καλώδιο που εξυπηρετεί τον εξής αυτοματισμό: κάθε χρονική στιγμή λειτουργεί μόνο 1 από τα 6 σώματα. Επομένως σε δεδομένο χρονικό διάστημα, κάθε σώμα λειτουργεί μόνο το 1/6 του συνολικού χρόνου. Ο χρόνος αυτός αρκεί για να θερμανθεί το νερό στην απαιτούμενη θερμοκρασία (π.χ. 60-70 βαθμούς). Λόγω της μεγάλης ειδικής θερμότητας (θερμοχωρητικότητας) του νερού, στο διάστημα που δεν λειτουργεί το σώμα το νερό δεν προλαβαίνει να κρυώσει μέχρι τον επόμενο κύκλο λειτουργίας. Φαντάζομαι ότι με τον τρόπο αυτό το σύστημα εκμεταλλεύεται την υψηλή ειδική θερμότητα του νερού, αλλά σίγουρα θα πρέπει να λειτουργεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (κανείς δεν ξέρει πόσο).
Όσον αφορά την κατανάλωση, επειδή σε κάθε χρονική στιγμή λειτουργεί πάντα 1 σώμα, οι ονομαστικές τιμές είναι: Μέγιστη ισχύς 3.5-4 kW, Μέση ισχύς 2.5-3 kW.
Εξάλλου, όλα τα σώματα τροφοδοτούνται με κοινή γραμμή από τον πίνακα 16Α. Επομένως συμπεραίνω ότι η ισχύς δεν είναι μεγαλύτερη από 230V*16A=3.68KW, οπότε επιβεβαιώνεται η ονομαστική μέση κατανάλωση. Ας το επιβεβαιώσει κάποιος ηλεκτρολόγος που να ασχολείται με αυτά.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω και με τα παραδείγματα της ιστοσελίδας:
www.ionianeco.gr/thermanse/thermanse/deixreosi.html
έκανα ένα δικό μου σενάριο, που αφορά το κόστος για 7 μήνες με ημερήσιο και νυχτερινό ρεύμα:
Για τους 4 χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριο-Μάρτιο) θεωρώ 12ωρη λειτουργία (8 με ημερήσια χρέωση 0.14798 €/KWh και 4 με νυχτερινή χρέωση 0.05591 €/KWh):
1. Ημερήσια χρέωση: 4kW*8h*120days*0.14798€/KWh=568.25€
2. Νυχτερινή χρέωση: 4kW*4h*120days*0.05591€/KWh=107.35€
Για τους άλλους 3 φθινοπωρινούς/ανοιξιάτικους μήνες (Νοέμβριο, Απρίλιο και Μάιο) θεωρώ 6ωρη λειτουργία (2 με ημερήσια χρέωση και 4 με νυχτερινή χρέωση), οπότε αντίστοιχα προκύπτουν 106.55€ και 80.52€.
Το σύνολο για 7 μήνες είναι 862.67€, με όλα τα νούμερα τραβηγμένα προς τα πάνω (4kW μέγιστη ισχύς, 12 ώρες λειτουργία το χειμώνα και 6 ώρες το φθινόπωρο και την άνοιξη μέχρι τέλος Μαίου κλπ).
Αν βάλετε νούμερα πιο κοντά στο μέσο όρο, θα βγει προφανώς αρκετά λιγότερο.
Ας κάνει ο καθένας τους υπολογισμούς του τι πληρώνει τώρα στη θέρμανση με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και να δει αν τον συμφέρει το σύστημα αυτό. Εγώ είμαι θετικός να κάνω την εγκατάσταση, αλλά θα ήθελα να περιμένω να ρωτήσω και αν το έχει λειτουργήσει πρώτα κάποιος άλλος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.065 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ