Primus 45

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161470 από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ
Απαντήθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΧΑΣ στο θέμα Primus 45
Θα ηθελα να σας προτεινω κατι για το θεμα τις επιστροφης φλογας που το εχω κανει στο δικο μου το λεβητα για λογους ασφαλειας απο επιστροφη φλογας.Παρτε ενα θερμοστατη αποστασεως ww.euroclimahellas.gr/productdetails.aspx?product=307d76d0-bd81-43e9-836 ρυθμιζομενο εως 90 βαθμους περαστε μεσα απο την επαφη την ΦΑΣΗ (ρευμα) που παει στον κοχλια.και ρυθμιστε τον 75-85 βαθμους αναλογα.το αισθητηριο πιαστε το επανω στην σωληνα που πεφτουν τα πελλετ οσο πιο κοντα προς το τελειωμα του σωληνα προς δοχειο καυσης εξωτερικα.οταν θα πιασει την θερμοκρασια ο θερμοστατης που εχετε επιλεξει κοβει το μοτερ του κοχλια με αποτελεσμα να μην κανει ριψει να καουν τα πελλετ οσα ειναι στο δοχειο καυσης και να μπει σε σβυσιμο η αλλαρμ λογο ελλειψης πελλετ η φλογας.δες τε τις φωτο.ετσι θα σωσετε τον κοχλια σιλο -ΦΩΤΙΑ-Λεβητοστασιο!!!!!!!.ενας αλλος τροπος που εχω σκεφτει ειναι να βαλεται μια ηλεκτροβαλβιδα νερου συνδεμενη παλι με θερμοστατη οπως πιο πανω και οταν συμβει κατι και ανοιξει να ριχνει νερο στην σωληνα του κοχλια.






Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161473 από ΠΑΠΑΣ.
Απαντήθηκε από ΠΑΠΑΣ. στο θέμα Primus 45

Καλογιάννης έγραψε: Καλό χειμώνα εύχομαι και καλές καύσεις. Αυτός ο καυστήρας μου έχει βγάλει την ψυχή κατά καιρούς. Πάλι ξεκινήσαμε τη σεζόν και γύρισε πίσω η καύση μέσω του κοχλία. Είναι τραγικός ο σχεδιασμός του. Και άντε πάλι καπνίλα παντού, μισοκαμμένο πέλλετ, όξινη υγρασία μέσα στο σιλό των πέλλετ και συνέχεια καπνός να τρέμει το φυλοκάρδι σου μην αρπάξει καμια φωτιά. Και φλατζόκολλα έχουμε, και σύμφωνα με τις οδηγίες γίνονται όλα. Το μόνο που δεν έχει είναι λάστιχο στο καπάκι του σιλό, το δικό μου έχει αυτόν τον πεπιεσμένο φελλό. Θα τους τηλεφωνήσω από Δευτέρα να δω τι θα μου πουν πάλι, πριν κάποια χρόνια δεν είχα βγάλει άκρη, μόνο για το λάστιχο μου λέγανε.

Οποιαδήποτε συμβουλή ή εμεπιρία ευπρόσδεκτη, ειδικά τώρα που τους καίμε χρόνια και τους μάθαμε.


Ποσες ωρες ειχε να δουλεψει ο λεβητας και σου γυρισε η φλογα;Σιγουρα γυρισε φλογα η μονο καπνος και γεμισε το σιλο πισσα;Μου κανει εντυπωση,γιατι το καλοκαιρι που αναβω για ζεστο νερο ο λεβητας σχεδον χτυπαει 24ωρο σε αναμονη χωρις κανενα προβλημα επιστροφης.Τωρα μετα την 'αναβαθμιση' της πλακετας οπου καθε 1 ωρα δινει για 4 δευτερα πολυ καλυτερα.
Φυσικα κυριως εχει να κανει με την εγκατασταση της καμιναδας γιαυτο πιστευω υπαρχουν μεγαλες διαφορες στη συμπεριφορα του λεβητα απο τη μια εγκατασταση στην αλλη.Σιγουρα η σιλικονη κανει πολυ καλη δουλεια.Ακομα και τα υαλοκορδονα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161478 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ΠΑΠΑΣ το ότι γύρισε φλόγα, όταν λέμε φλόγα εννοούμε να σιγοκαίγεται το πέλλετ, είναι σίγουρο. Έκαιγε και ο κοχλίας και το σιλό στο κάτω μέρος του και έβγαζε συνέχεια καπνούς. Έβγαλα πολλά κιλά σιγοκαμμένο υλικό και παρόλα αυτά λόγω θερμοκρασίας των πέλλετ αυτά συνέχιζαν αν καίνε. Ο καυστήρας ήταν κλειστός για κανα 18ωρο, μέχρι να το πάρω χαμπάρι πως έκαιγε, αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή προφανώς. Νομίζω ένας λόγος είναι πως η καμινάδα έχει υπερβολικά καλό ελκυσμό. Χθες έβαλα αεροστόπ στο χείλος του καπακιού του σιλό γιατί με το φελλό που έχει σίγουρα δε κάνει καλή φραγή. Φυσικά με ελαιοπυρήνα που είναι διαφορετικό υλικό δε μπορεί να περάσει αέρας όπως και να έχει, στα πέλλετ είναι διαφορετικά φυσικά.

Papg έχεις δίκιο, όλα τα άλλα είναι ανοησίες, είναι άθλιος ο σχεδιασμός, το θέμα είναι να βγάλουμε μία ακόμη χρονιά καθαρά, του χρόνου έρχεται αέριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161480 από papg
Απαντήθηκε από papg στο θέμα Primus 45
Αφού είναι για μία χρονιά δεν αξίζει να μπεις σε διαδικασία μετατροπών. Δές με ημίμετρα να βγάλεις την χρονιά.
Δεν ξέρω αν συγκεκριμένος λέβητας έχει ρύθμιση αλλά και με έναν παράλληλα χρονοδιακόπτη να ρυθμίζεις ανά διαστήματα τροφοδοσία υλικού.(προσοχή μόνο να έχεις αποθέρμανση).Στην καμινάδα σου αν έχει μεγάλο ελκυσμό σκέψου τη λύση του τάμπερ.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161525 από ΠΑΠΑΣ.
Απαντήθηκε από ΠΑΠΑΣ. στο θέμα Primus 45

Καλογιάννης έγραψε: Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ΠΑΠΑΣ το ότι γύρισε φλόγα, όταν λέμε φλόγα εννοούμε να σιγοκαίγεται το πέλλετ, είναι σίγουρο. Έκαιγε και ο κοχλίας και το σιλό στο κάτω μέρος του και έβγαζε συνέχεια καπνούς. Έβγαλα πολλά κιλά σιγοκαμμένο υλικό και παρόλα αυτά λόγω θερμοκρασίας των πέλλετ αυτά συνέχιζαν αν καίνε. Ο καυστήρας ήταν κλειστός για κανα 18ωρο, μέχρι να το πάρω χαμπάρι πως έκαιγε, αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή προφανώς. Νομίζω ένας λόγος είναι πως η καμινάδα έχει υπερβολικά καλό ελκυσμό. Χθες έβαλα αεροστόπ στο χείλος του καπακιού του σιλό γιατί με το φελλό που έχει σίγουρα δε κάνει καλή φραγή. Φυσικά με ελαιοπυρήνα που είναι διαφορετικό υλικό δε μπορεί να περάσει αέρας όπως και να έχει, στα πέλλετ είναι διαφορετικά φυσικά.

Papg έχεις δίκιο, όλα τα άλλα είναι ανοησίες, είναι άθλιος ο σχεδιασμός, το θέμα είναι να βγάλουμε μία ακόμη χρονιά καθαρά, του χρόνου έρχεται αέριο.


Μαλλον η πλακετα σου δεν υποστηριζει τη λειτουργια με το χρονικο.Κανει πολυ καλη δουλεια.Καθε ωρα {χωρις να αναβει ο λεβητας} ενεργοποιειται ο κοχλιας για 4".

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
6 Χρόνια 4 Μήνες πριν #161542 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
ΠΑΠΑΣ δε γνωρίζω να έχει τέτοια λειτουργία. Αν δε κάνω λάθος αυτή η λειτουργία είναι κυρίως για να μη πέφτει η στάθμη πέλλετ και έχεις σφάλμα έναυσης. Βέβαια και στο δικό μου θέμα θα βοηθούσε καθώς δε θα επέτρεπε στη φλόγα να γυρνά σιγά σιγά προς τα πίσω. Τον καθάρισα καλά το ΣΚ και έλεγξα, αλλά ίσως όχι αρκετά καλά, να έχει φλατζόκολλα. Μου φάνηκε πως είχε (αναφέρομαι πάντα στην άκρη του κοχλία που είναι μέσα στην εστία κάυσης). Τώρα που τον καίω δοκιμαστικά βλέπω πως και λίγη καπνίλα έχει στο σιλό και ο σωλήνας του κοχλία είναι αρκετά εως πολύ ζεστός, κι αυτό ενώ συνεχίζει και λειτουργεί. Δηλαδή δε μιλάμε για επιστροφή φλόγας αυτή τη στιγμή αλλά για το ότι ανεβάζει θερμοκρασία ο κοχλίας μιας και συνδέεται με την εστία άμεσα.

Έχω την εντύπωση πως αυτό το έκανε στην αρχή όταν τον αγόρασα πριν βάλω φλατζόκολλα όπου και καπνό γυρνούσε στο σιλό και ζεσταινόταν ο κοχλίας, οπότε σκέφτομαι μήπως θέλει ανανέωση η φλατζόκολλα. Μετά από 4 χρόνια και τόσα τριψίματα δεν αποκλείεται αν και μου φάνηκε πως ήταν κλειστό εκείνο το χείλος, είτε απο φλατζόκολλα είτε από πέτρα που αφήνει το καμμένο πέλλετ. Θα δω τι θα κάνει σήμερα και θα βάλω φλατζόκολλα όπως και να έχει και θα σας πω νέα για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

ΠΑΠΑΣ μπορώ να ζητήσω αυτή τη πλακέτα από την εταιρεία; Παλιά πάντως στο πρόβλημα ακπνού και επιστροφής φλόγας δνε ήταν καθόλου συνεργάσιμοι μιας και δε θέλανε να παραδεχτούν το λάθος σχεδιασμό. Για λάστιχα και κακούς εκλυσμούς μου λέγανε και δεν υπήρχε διάθεση συννενόησης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.260 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ