Primus 45

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154611 από dimosmav
Απαντήθηκε από dimosmav στο θέμα Primus 45
Η αυτόματη έναυση όντως είναι για να ανάβει μόνος του (αυτό όμως στην περίπτωση του δικού μας λέβητα είναι ζητούμενο γιατί εξαρτάται καθοριστικά από παράγοντες όπως: καθαρή εστία χωρίς στάχτη πάνω στην αντίσταση, επαρκής κάλυψη με πέλλετ της αντίστασης). Αν δεν ισχύουν αυτά ... τζίφος. ΄Προτιμότερο είναι σε περιπτώσεις που ο λέβητας μένει για πολλές ώρες σε αδράνεια να ταΐζεται ανά διαστήματα για να έχει θράκα. Αν τον ανάβεις για λίγες ώρες πρωί-βράδυ θα έχεις αυτά τα προβλήματα. Νομίζω ότι είναι πιο οικονομικό για το συγκεκριμένο λέβητα να δουλεύει συνέχεια έστω και πιο χαμηλά απ' το να κρυώνει το νερό και το σώμα του και να προσπαθεί να τα ξαναζεστάνει από την αρχή μαζί και το σπίτι σου που δεν είναι και μικρό. Αυτό μου έχει δείξει η χρήση του αυτά τα χρόνια συν το ότι έχει ζέστη στο σπίτι όλη την ημέρα. Πιστεύω πως είναι θέμα κατάλληλης τακτικής που θα ακολουθήσεις για να μην έχεις προβλήματα. Σε μένα ταιριάζει η συνεχής λειτουργία του σε κάποιον άλλο ίσως όχι. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις (αν δεν τό 'χεις κάνει ήδη) για 2-3 μέρες(να προλάβει να ζεσταθεί το σπίτι, να δεις καταναλώσεις, αν σε βολεύει) και αν δε σε ικανοποιεί το αλλάζεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154619 από nikossarris
Απαντήθηκε από nikossarris στο θέμα Primus 45
καλησπερα στην παρεα..εχω εδω και 6 χρονια το primus 60 και καιω πυρινα καθε χρονο.φετος για πρωτη χρονια λεω να καψω πελλετ καθως η πυρινα στην περιοχη μου ειναι ειδος προς εξαφανιση. εδω και μια εβδομαδα με το πελλετ βλεπω να εγκλοβιζεται καπνα μεσα στον λεβητα μολις κοψει η τροφοδοσια,αμεσως ειπα μαλλον βουλομενη καμιναδα, το κοιταξα αλλα τιποτα. μετα ειπα να παρω την εταιρια μου ειπε να κοψω λιγο τον αερα το εκανα αλλα τιποτα.εχει κανενας καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει?? με την πυρινα δεν ειχα τετοια προβληματα..ευχαριστω

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154629 από asterix81
Απαντήθηκε από asterix81 στο θέμα Primus 45
Σε τι θερμοκρασια προτεινεις να τον δουλευω? 60 η 65?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154631 από dimosmav
Απαντήθηκε από dimosmav στο θέμα Primus 45
asterix81
Εγώ τον έχω να κλείνει στους 63 βαθμούς και αρχίζει να στέλνει νερά από τους 45.
nikossarris
Εννοείς ότι συνεχίζει να καίγεται το πέλλετ που βρίσκεται στην εστία. Αυτό είναι φυσιολογικό και θα συμβαίνει μέχρι να καεί όλο όσο βρίσκεται εκεί. Ίσως η πυρήνα να έσβηνε όταν σταματούσε να λειτουργεί ο λέβητας. Δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω κάψει ποτέ πυρήνα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154643 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Primus 45

nikossarris έγραψε: καλησπερα στην παρεα..εχω εδω και 6 χρονια το primus 60 και καιω πυρινα καθε χρονο.φετος για πρωτη χρονια λεω να καψω πελλετ καθως η πυρινα στην περιοχη μου ειναι ειδος προς εξαφανιση. εδω και μια εβδομαδα με το πελλετ βλεπω να εγκλοβιζεται καπνα μεσα στον λεβητα μολις κοψει η τροφοδοσια,αμεσως ειπα μαλλον βουλομενη καμιναδα, το κοιταξα αλλα τιποτα. μετα ειπα να παρω την εταιρια μου ειπε να κοψω λιγο τον αερα το εκανα αλλα τιποτα.εχει κανενας καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει?? με την πυρινα δεν ειχα τετοια προβληματα..ευχαριστω


Εχω τον bioplex της Thermostahl που είναι ίδιας φιλοσοφίας με τον δικό σου, καιω πυρήνα μαζί με πέλετ. Οταν καίω μόνο πέλλετ με το που σβήσει καπνίζει πολύ ε´νω με την πυρήνα ή μιγμα πυρήνα πέλλετ δεν το κάνει.
Αυτό οφείλεται ότι το πέλλετ έχει κενά και κραταει ανάμεσα του πολυ αέρα οπότε σιγοκαει και καπνίζει η πυρήνα γεμίζει τα κενά και είναι και λιγότερο ευφλεκτη από το πελλετ ετσι μπουκώνει διατηρεί θράκα χαμηλή και δεν καπνίζει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
7 Χρόνια 4 Μήνες πριν #154745 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45
@asterix81

Καλώς ή κακώς είναι καυστήρας με τον οποίο πρέπει να ασχολείσαι. Δύο τρόποι υπάρχουν για να πετύχεις αυτό που θέλεις. ή θα κάνεις δικό σου αυτοματισμό που θα δίνει κάθε χ ώρες λίγο πέλλετ ώστε να μην πέφτει η στάθμη εντελώς αλλά να συνεχίζει να διατηρεί θράκα ή θα πρέπει να πηγαίνεις στον καυστήρα για να κοντρολάρεις εσύ την έναυση.

Αν κατήσεις off στον πίνακα ελέγχου, μπορείς πατώντας συνεχόμενα το + να ταίζεις πέλλετ. Πρέπει να φροντίσεις να έχει αρκετό πέλλετ πάνω στην αντίσταση ώστε να μπορεί να κάνει σωστή έναυση. Δυστυχώς σε μόνιμη κατάστηαση η εστία είναι γεμάτη στάχτη (έτσι πρέπει να είναι) με αποτέλεσμα η αντίσταση να είναι και αυτή καλυμμένη με στάχτη. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν αυξήσεις το χρόνο αρχικού ταίσματος και να γεμίσει πέλλετ η εστία, η αντίσταση δε θα μπορεί να αποδώσει σωστά μιας και θα είναι καλυμμένη με στάχτη. Θα πρέπει να καθαρίσεις το χώρο μόνο γύρω από την αντίσταση και αν το γεμίσεις πέλλετ για αν γίνει σωστή έναυση. Διαφορετικά, θα πρέπει να το δουλεύεις συνέχεια όπως είπαν κάποιοι φίλοι πιο πάνω.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.230 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ