Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92255 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

giorgos m 35 έγραψε: Γνώμη μου ειναι οτι οι λεβητες τύπου primus δεν ειναι για να τους δουλεύεις αποκλειστικά με πελετ,για μίξη με πυρινοξιλο ίσως. αν θες αποκλειστικά πελετ θα πας σε ενα λεβητα με καυστήρα πελετ η σε εναν λεβητα απο αυτους που μας λεει ο χριστος8 ποιο πανω που ειναι ακριβότεροι. Τωρα οταν κας πυρινοξιλο που το κόστος του ειναι φθηνό η καλύτερη επέμβαση που θα κάνω στο λεβητα, αν γινετε ειναι το κλαπετο που εχει και χαμηλό κόστος. Εγω φέτος εχω δαπανήσει εως τωρα 398Ε με αγορα χονδρικής απο 50Ε - 80Ε τον τονο και μικροποσότητες λιανικής 100-120Ε.


Λογικό αυτό που λές. Άλλωστε ένας από τους λόγους που πήρα λέβητα που καίει τα πάντα είναι γιατί φοβάμαι τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά στην Ελλάδα. Αν ήξερα πως οι τιμές και η ποιότητα στο πέλλετ θα μείνουν σταθερές και δε θα είναι χρηματιστήριο θα έμενα μόνο με πέλλετ. Επίσης θέλω να τον κάψω με ξύλο και να δω τη συμπεριφορά του. Γενικά το ξύλο έχει διατηρήσει σταθερή και χαμηλή τιμή, ενώ νομίζω βραδύκαυστα ξύλα όπως ελιάς θα ήταν ιδανικά για τετοιο λέβητα. Τυγχάνει να έχω τέτοια ξύλα οπότε ήταν κι αυτός ένας παράγοντας που με επηρρέασε στην επιλογή. Πάντως 50-80 ευρώ είναι πολύ χαμηλές τιμές. Το πήρες χύμα το υλικό μήπως; Γενικα είσαι ευχαριστημένος και απο μαυρίλα, πίσσα, υγροποιήσεις πως πάει;
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92257 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Primus 45

Καλογιάννης έγραψε: Κλαπέτο όταν έχεις μόνο ελέυθερη ροή φρέσκου αέρα το καταλαβαίνω. Σε αυτούς τους λέβητες που έχεις βεβιασμένη ροή αέρα μιας και τους τροφοδοτείς με ανεμιστήρα δεν είναι πιθανό να ντουμανιάσει ο καυστήρας; Από τη μία πιέζεις αέρα να μπει, από την άλλη τον στραγγαλίζεις. Οι λέβητες πετρελαίου ίσως δεν είχαν τόση ανάγκη από αέρα και είχαν καλύτερο έλεγχο.


βεβιασμένη ροή και αναρρόφηση είναι διαφορετικά πράγματα. Με τον ανεμιστήρα που βάζει μέσα αέρα έχεις βεβιασμένη ροή (αλλά δεν είναι πιεστικοί όπως του πετρελαίου - είναι φυσικού ή τεχνητού ελκυσμού). Οταν είναι φυσικού ελκυσμού, ο αέρας που έβαλες φεύγει μόνος του έξω...όταν τεχνητού, τότε τον αναρροφείς με ανεμιστήρα. Ένας λέβητας θα ντουμανιάσει όταν δεν έχεις ελκυσμό, και στην μία και στην άλλη περίπτωση. Ακόμα και οι τεχνητού ελκυσμού χρειάζονται ελκυσμό από την καμινάδα για να λειτουργήσουν, μην τα μπερδεύεις αυτά.

Επίσης, υπάρχουν λέβητες τεχνητού ελκυσμού που δεν έχουν ανεμιστήρα βεβιασμένης ροής προσαγωγής αέρα αλλά μόνο ελκυσμού (βλέπε Windhager).

Τέλοσπάντων, όταν έχεις λέβητα, χρειάζεσαι πάντα ελκυσμό...λίγο ή πολύ. Αν θα βάλεις το κλαπέτο, πάντα το βάζεις στην θέση που θα σου δίνει τον ελάχιστο απαραίτητο ελκυσμό για να λειτουργήσει ο λέβητας. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει βάλε το εκεί...όλα γίνονται με μετρήσεις, όργανα, παρατήρηση.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Καλογιάννης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92352 από panelbas
Απαντήθηκε από panelbas στο θέμα Primus 45
190,,,εγώ τον Δεκέμβρη το αγόρασα 95 ευρό
Βασίλης,Χαλκιδική

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92357 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

panelbas έγραψε: 190,,,εγώ τον Δεκέμβρη το αγόρασα 95 ευρό
Βασίλης,Χαλκιδική


Μιλάμε για ολόκληρο κουκούτσι και όχι πυρήνα, εντελώς διαφορετικά καύσιμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92362 από panelbas
Απαντήθηκε από panelbas στο θέμα Primus 45
Συγνώμη,,δεν κατάλαβα ότι η τιμή ήταν για το κουκούτσι της ελιάς,,αναφέρομε στο πυρηνόξυλο.Διαβάζω όλα τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για τον λέβητα.Εγώ έχω τον 34 και ένας γείτονας έχει τον 45.Τους αγοράσαμε μαζί τον Οκτ 2011.Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.Καίω πυρην περίπου 50 κιλά το 24ωρο,20 βαθμούς την ημέρα 17 την νύκτα από 12 μεσάνυχτα μέχρι 8-9 το πρωί.Ο φίλος με τον 45η καίει πέλλετ 3 σακκίδια το 24ωρο (45κ).Η αίσθησή μου είναι οτι τα προβλήματα που αναφέρονται οφείλονται στην σπουδή της εταιρείας να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.
Βασίλης,Χαλκιδική

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Μήνες πριν #92399 από LEONAS
Απαντήθηκε από LEONAS στο θέμα Primus 45

electron έγραψε:

Καλογιάννης έγραψε: Electron σε ευχαριστώ. Πάντως 248 θερμοκρασία καυσαερίων είναι πολύ υψηλή νομίζω. Όπως επίσης και η μέτρηση του CO σου (1673 ppm) είναι πολύ υψηλή αλλά και της περίσσειας του οξυγόνου. Άλλωστε ναφέρεις και τις τιμές κάτω από τις οποίες πρέπει να είσαι (δε ξέρω αν αυτές είναι για καυστήρα πέλλετ βέβαια). Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει και το είδος του πέλλετ. Κάνατε άλλες μετρήσεις ή μήπως σου έδωσε κάποια συμβουλ/εξήγηση ο τεχνικός που ήρθε;


Τα καυσαέρια τα έδειχνε ο αισθητηρας του primus στα 220. Δηλαδή είχε 28 βαθμούς διάφορα με το αισθητήριο του αναλυτη. Τωρα σε οτι αφορα τη μετριση που ειχε 1673 ppm (αυτό έπαιζε αλώστε μεταξύ 1400~1700ppm) τα επιτρεπτά ορια βαση νομοθεσίας ειναι (αν δεν κανω λάθος) 2400ppm >28(kW). Επίσης παίζει και ρολο το καύσιμο αν είχα βαλει πχ πελλετ schweighofer πιθανόν να είχα καλύτερες τιμές. Εσυ εχεις μετρήσει τον δικο σου?. (βάση νομοθεσίας πρέπει να υπάρχει φίλο συντήρησης που να αναφέρει τις τιμές)

Οσο για τα kw και ποσο πελλετ έκαψε αδυνατώ να σας απαντήσω καθώς το σιλο ηταν γεματο και δεν το υπολόγισα, και δεν ξερω να το υπολογίσω τα kw που εδωσε (για τον φιλο που ρωτάει παραπάνω)

γενικά στην 1ωρα 1και κατι δεν έκαψε πολύ.

Συμβουλές δεν μου έδωσε ο τεχνικός απλά μου ειπε οτι ο λέβητας λειτουργεί οπως θα έπρεπε.





Η μετρηση που σου εκανε ειναι λαθος και γενικα οποιος μετραει τετοιους
λεβητες δεν ειναι σωστη η μετρηση.

Το ζητας το τσιπας !!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.337 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ