Primus 45

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91927 από tasis
Απαντήθηκε από tasis στο θέμα Primus 45
παιδια νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει απο το θεμα που ειναι ο primus

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91931 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45

tasis έγραψε: παιδια νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει απο το θεμα που ειναι ο primus





Γιαυτον συζηταμε!!!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91941 από bavel
Απαντήθηκε από bavel στο θέμα Primus 45
καλημέρα σε όλους!!
Θα αναφερθώ & εγώ με την σειρά μου στον πριμουςαφού σχεδόν ο χειμώνας τελειώνει και τα συμπεράσματα είναι πιο ασφαλή.οι απόψεις είναι καθαρά από την προσωπική εμπειρία.
Κατ' αρχήν το μηχάνημα έχει θέματα που πρέπει να λυθούν από την ίδια την εταιρεία& όχι από εμάς ως επιδοξη μακγκαιβερ
Α)Η διατομή με Φ150 αφορά το πελετ το οποίο ναι δεν έχει κάπνα καθόλου,με πυρηνοξυλο& ξύλο όμως γίνεται ανταρα, Β)το ίδιο θέμα με την θερμική ασφάλεια το είχα κ εγώ ( οφείλω να πω ότι μου το αντικατέστησαν χωρίς καμία επιβάρυνση ,όπως& το παρακάτω)διακόπτης που είναι στο σιλο, Γ)η κατανάλωση πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν μικρότερη με επιβραδυντες,κλαπε,με.........(συγνωμη δεν έχω ιδέα τι είναι αυτά ότι διαβάζω μόνο από εδώ μέσα αναφέρω , Δ)με καλύτερο -περισσοτερες λειτουργίες πίνακα ελέγχου ε) ευκολότερο καθαρισμό
Για όλα τα παραπάνω τα 2500 € είναι πολλά
Στα καλά της επιλογής μου τώρα χορτάσαμε ζέστη 22,5-24)με 700€ μέχρι στιγμής ( πυρηνοξυλο)με πετρέλαιο εκαιγα 250 λίτρα το 15 νθημερο επομένως σχεδόν θα κάνω απόσβεση όχι μόνο το μηχάνημα αλλά κ όλη την νέα εγκατάσταση που εκανα,Β )έχω την δυνατότητα να καίω τα πάντα χωρίς κανένα θέμα
Ως συμπέρασμα τώρα μπορώ να πω ότι αν είχα 3500 χιλιάρικα θα έπαιρνα fuzzy logik χαλαρά ( γεια σου φίλε κακος),για τούρκικο η βουλγαρικο ούτε λόγος
επομένως Ναι μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημενος με το συγκεκριμένο μηχάνημα αφού πέτυχα ζητούμενο υπερβολική ζέστη με λίγα χρήματα
sorry για την Ελένη αναφορά
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": PRIMUS 45

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91942 από Καλογιάννης
Απαντήθηκε από Καλογιάννης στο θέμα Primus 45

χρηστος8 έγραψε: @ giorgos m 35


Θεωρησε οτι θελεις για τον λεβητα, δικαιωμα σου ειναι.

Σε οτι με αφορα ομως, περι εμπορων και διαφημισης δεν αναφερθηκες εντεχνως.

Περι αυτου αν ξερεις κατι για μενα ειμαι ολος αυτια...αν δεν ξερεις και απλα συκοφαντεις, οφειλεις να ανασκευασεις αναφεροντας ποιους εννοεις.

Το ποιος ειμαι το γνωριζουν αρκετα μελη του forum, απο την πρωτη μερα λειτουργιας του.


Φίλε Χρήστο, σε γενικές γραμμές μιλάς με επιχειρήματα και αυτό το σέβομαι. Μπορεί να με στεναχωρεί η σκέψη πως ίσως έχω κάνει λάθος επιλογή, παρόλα αυτά προτιμώ να είμαι ενήμερος για τα θέματα του λέβητά μου, το ίδιο πιστεύω και οι περισσότεροι χρήστες. Παρόλα αυτά, γίνονται πολλά σχόλια που είναι ανούσια, ειρωνικά ακόμη και προκλητικά. Και μετά μπαίνουμε σε μία διαδικασία να μιλάμε για άσχετα πράματα όπως πιος είναι έμπορος και ποιος κάνει διαφήμιση.

Η πραγματικότητα όμως είναι απλή. Υπάρχουν εδώ χρήστες που έκαναν μία επιλογή με την οποία θα πρέπει να ζήσουν. Καλό είναι να γίνεται ανταλλαγή απόψεων με σκοπό την επίλυση θεμάτων και τη βελτίωση άλλων. Και νομίζω από αυτό κερδίζουν και οι μελλοντικοί χρήστες.

Και εγώ δε σου κρύβω πως αν ήξερα αυτά που ξέρω τώρα πιθανώς να μη τον αγόραζα. Αλλά την πάτησα από 10 μεριές. Είχα ένα οικονομικό ζήτημα, ο έμπορος/εγκαταστάτης μου τον πούλησε ως σκυλί που θα δουλεύει απροβλημάτιστα και που τάχα έχει 10 χρόνια εγγύηση ενώ έχει 5. Σημασία τώρα έχει πως μπορώ να λύσω το δυνατόν τα θέματά του. Εγώ 2 βασικά θέματα έχω εντοπίσει.

1ον ο καπνός στο σιλό. Το αν θα έχει ή οχι είναι θέμα τύχης. Αν έχει φλατζόκολλα στις συνδέσεις δε θα έχεις καπνό, αν όχι θα έχεις. Η εταιρεία εδώ το χειρίζεται απαράδεκτα μιας και κάθεται και σου λέει χίλια δυο άλλα πράματα (ερμητικά κλειστό το σιλό, λάστιχο στο καπάκι του, ελκυσμός καμινάδας κτλ) ενώ η λύση είναι απλούστατη. Ευτυχώς αυτό το ξεφορτωθήκαμε εύκολα.

2ον Κάποια θέματα με ηλεκτρονικά/ηλεκτρολογικά. Σε αυτό έχω την αίσθηση πως δεν είναι τόσο συχνά τα προβλήματα, αλλά δε παίρνω όρκο. Το μεγαλύτερο σφάλμα είναι και πάλι της εταιρείας που δε φαίνεται να γνωρίζει πως να τα αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικό το πρόβλημα με τον πίνακα που δε κουμπώνει σωστά και τελικά αποδεικνύεται πως ίσως είναι κάτι απλό όπως θερμική ασφάλεια. Οκ αυτό είναι αναλώσιμο. Βλέπω πολύ εκνευρισμό και σε αυτό το θέμα. Νομίζω το πρόβλημα είναι πως η εταιρεία δε σου λέει ξεκάθαρα πως το πρόβλημα οφείλεται σε αυτό και αν κάνεις τις παρακάτω ενέργειες θα λυθεί. Έχω υπόψη μου καλύτερους λέβητες (Opop Τσέχικοι) που καίνε συχνά πυκνά τις αντιστάσεις τους. 30 ευρώ η αντίσταση αλλά οκ είναι αναλώσιμο και κατά τα άλλα ο φίλος που τον έχει είναι απολύτα ικανοποιημένος. Και πάλι λοιπόν είναι θέμα στεναχώριας του πελάτη που δε βρίσκει εύκολα λύση παρά η σοβαρότητα του ζητήματος.

Τώρα όσον αφορά στη κατανάλωση αυτό είναι δύσκολα μετρήσιμο. Ο μόνος τρόπος να το κρίνεις είναι πρώτον να συγκρίνεις κατανάλωση πριν που είχες με πετρέλαιο και τώρα με πέλλετ. όσο περισσότερο ξεφέυγεις από το 1 προς 2.2 που είναι η αναλογία θερμογόνου δύναμης πετρέλαιο προς πέλλετ χοντρικά τόσο ξέρεις πως η κατανάλωσή σου με τον λέβητά σου είναι τσιμπημένη. Αυτό όταν το συγκρίνεις με σχετικά καλοσυντηρημένο καυστήρα πετρελαίου. Άλλος τρόπος θα ήταν αν έβγαζες τον Πρίμους και έβαζες άλλον στη θέση του και είχες σύγκριση καταναλώσεων στο ίδιο σπίτι και με ίδιες συνθήκες κάτι που θα ήταν ενδιαφέρον αλλά δύσκολο να γίνει. Μου κάνει εντύπωση που ακούω πως με άλλους λέβητες μπορείς με μισό πέλλετ να έχεις ίδια απόδοση. Σε τι στοιχεία βασίζεται αυτό; Οκ γενικό ποιοτικό συμπέρασμα μπορείς να βγάλεις πως ο Πρίμους καίει περισσότερο σε σχέση με κάποιον άλλον, αλλά για να γίνει το ποιοτικό συμπέρασμα ποσοτικό θες συγκεκριμένα δεδομένα.

Κατά τα άλλα ακριβώς πιο πάνω έκανα κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά στα θέματα κατανάλωσης περι θερμοκρασιών καυσαερίων, επιβραδυντών κτλ. Μιας και εγκαθιστάς τέτοια μηχανήματα θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου και να κάνουμε μία πιο ουσιαστική συζήτηση.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": χρηστος8

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91945 από agge72
Απαντήθηκε από agge72 στο θέμα Primus 45
Εγώ ρε παιδιά έχω την εξής ερωτήσεις και απάντηση δεν πήρα. Υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν επιβραδυντές καυσίμων ή ντάμπερ ή κλαπέτο σε αυτό το λέβητα; Οι θερμοκρασίες καυσαερίων πόσο πρέπει να είναι και υπάρχουν τρόποι να τις ρίξουμε στο μικρότερο δυνατό για να κερδίσουμε σε απόδοση; Γενικά έχει κανείς προτάσεις/ιδέες για βελτίωση της κατανάλωσης στο συγκεκριμένο λέβητα;


Την απαντηση και την λυση θα επρεπε να την ειχε η μαβιλ οχι με προχειροτητες οπως κανει σε ολα τα
αλλα προβληματα που προκυπτουν.(βαλτε φλατζοκολα για το ντουμανι-αλλαξε το μοτερ του κοχλιακ.α)

Η θερμοκρασιες καυσαεριον σε καλους λεβητες με διαδρομες και επιβρανδητηρες σε πληρη ισχυ
πρεπει να ειναι απο 150-180.

Για τον συγκεκρημενο οπως ξαναπα ειναι μια φτηνη αντιγραφη ενος τουρκικου λεβητα που ειχε φερει
η μαβιλ πριν 2-3 χρονια και χωρις καμια μελετη-βελτιωση-ερευνα τον εβγαλε στο εμποριο με μονο
στοχο το κερδος!

Δεν καταλαβα με ποιο σκεπτικο θα πρεπει (ολοι εμεις) να καθομαστε να κανουμε διαφορες μετατροπες
πανω σε εναν λεβητα που εχουμε δωσει ενα σωρο χρηματα να κανουμε μονοιμας της βλαβες που δεν
δικαιολογουνται μιας και τον εχουμε μονο 2 μηνες.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν #91948 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Primus 45
να ρωτησω κατι ...κι αφορα ολους τους λεβητες
μιλατε συνεχως για ρυθμισεις και καταναλωσεις
εχετε καλεσει τεχνικο να μετρησει και ρυθμισει τον λεβητα ?
ενας αρυθμιστος λεβητας σαφως καταναλωνει περισσοτερο
σαφως μαζευει περισσοτερη καπνα πιθανοτατα δημιουργει και καποια παραπανω προβληματα με την κακη καυση
νομιζω οτι αυτη πρεπει ναναι η αρχη

agge72
με το απλο σκεπτικο οτι ηδη τον εχουμε αγορασει


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει
Last edit: 11 Χρόνια 1 Μήνας πριν by dimlyk.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.224 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ