StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147145 από betonly
Απαντήθηκε από betonly στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
σαν τι βλεπης εσυ να μιν πηγενη καλα στην εγκατασταση΄? μην ρωτησησ εαν εχει τριοδες το ενα το αλλο εχει τα παντα. ο χρηστοσ ξερη εχουμε μιληση. εχω την εγκατασταση 25 χρονια με πετραιλεο. εβαλα λεβητα πελλετ λογο κρισισ οπωσ ολοι μασ και δεν αποδισδη μιλησα πολλεσ φορεσ με την starfire κανε αυτο κανε το αλλο αλλα τιποτα. και επιδη δεν ειμαι μιχανολογος ενας απλοσ υδραυλικοσ 30 χρονον ειμαι θελο να πω μονο αυτο. οταν δεν εχουμε θερμοκρασια νερου απο τον λεβητα τα σωματα ειναι παρα πολυ απλο μα παρα πολυ απλο να μην ζεστενοντε. παραδηγμα με μια κατσαρολα ζεστο νερο μπορουν να ζεσταθουν 10 ατομα? οχι ε πως θα ζεσταθουν 10 σωματα?. η εγκατασταση ειναι μια χαρα φταιη ο λεβητας και τα πολλα νερα στο δυκτιο. γιατι εαν ειχε να κανη με ριθμισησ νομιζο θα ειχε τελιωση το θεμα αλλα μαλλον στο βαρουφακηθα παω για να κανουμε και χιουμορ να ειστε καλα ολοι και ευχαριστω που για το δικο μου θεμα γραφετε καποιεσ γραμουλες.

cpp έγραψε: etsa εισαι σίγουρος πως δεν υπάρχει καποιο αλλο θέμα με την εγκατασταση?

Τώρα θα μου πεις τα νερα επρεπε να ζεσταίνονται .. . και θα έχεις δίκιο.

Απλα σε έμενα κάτι άλλο μου φαινεται πως δεν πάει καλά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147146 από jimthess
Απαντήθηκε από jimthess στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Φίλε μου και εγω ,χωρίς να είμαι μηχανικός και γνωρίζοντας πόσο αποδίδει το μηχάνημα, μόνον με την λογική φαίνεται να είναι πρόβλημα εγκατάστασης.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
8 Χρόνια 11 Μήνες πριν #147148 από etsa67
Απαντήθηκε από etsa67 στο θέμα Re:StarFire maxi 30 (Θεσσαλονίκη)
Χρήστο , καλησπέρα.
Αυτά τα Κόμπακτ είναι μηχανήματα που λειτουργούν σα ρομπότ, δεν μπορείς να παίξεις ή να κάψεις πέλλετ Β ποιότητας ,δεν σε αφήνει το κοντρόλλερ δεν έχεις πολλές δυνατότητες και γενικά για μένα δεν κάνουν όχι γιατί δεν είναι αξιόλογα αλλά τα ενεργειακά συστήματα θέλω να λειτουργούν όπως εγώ αποφασίζω με δικό μου πρόγραμμα προσαρμοζόμενο στις έκαστες απαιτήσεις του κάθε συστήματος.
Οι κατασκευαστές στη Ιταλία (έχω μιλήσει) τα φτιάχνουν για σπίτια που πληρούν κάποιες προδιαγραφές.
Τα 30 kw είναι λίγα και όταν λειτουργούν στο κοντά στο μέγιστο της ισχύος
Εγώ λειτουργώ με άλλη φιλοσοφία που δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία εγκαταστάσεων για να συγκρίνεις συστήματα.
Ότι Π.Χ σε αυτό το σπίτι δεν κάνει το κόμπακτ πρέπει να εγκα/θεί ο τάδε διαιρούμενου τύπου αλλιώς δεν θα ζεσταθείς.
Όύτε θα περιμένω από τους Ιταλούς να μου υποδείξουν ότι οι συγκεκριμένοι είναι και οι καλύτεροι αντίθετα έχω την εμπειρία και τη γνώση που συνεχώς μου αρέσει να εξελίσω και με την μελέτη επιλέγω το κατάλληλο μηχάνημα για κάθε περίπτωση.
Να σου πώ ένα παράδειγμα. Έχω ενημερώσει τους Σλοβένους που δίνουν τον Fumis για Palazetti και τους idealenergy να διωρθώσουν μια παράμετρο η οποία ρυθμίζει το κατά πόσο γρήγορα μπαίνει στη πλήρη ισχύ όταν η θερμοκρασία του νερού κατεβαίνει κάτω από τη θερμοκρασία επιλογής και τείνει να βγεί από τη φλόγα συντήρησης και να περάσει ένα-ένα τα στάδια ισχύος για ομαλή επαναφορά.
Τους έχω πεί δύο φορές ότι δεν το θέλω να κάνει τη συγκεκριμένη επαναφορά με τέρμα τα γκάζια αλλά δεν μου απάντησαν ακόμα.
Ξέρεις ότι με τα PLC αν τα διαβάζεις θα πάθεις πλάκα τι μπορείς να κάνεις.
Σου το λέω ότι θα είναι σαν παιχνίδι και θα μπορείς να κάψεις ότι μακακία θέλεις.΄
Άντε τώρα να κάνεις όλα τα παραπάνω σε κόμπακτ μηχανήματα αφού οι τεχνικοί της κάθε εταιρείας δεν μπορούν να σου απαντήσουν.
Τα πιστεύεις αυτά ή όχι αν δεν σου αρέσει η τεχνολογία και δεν έχεις περιέργεια δεν θα μάθεις ποτέ έτσι λειτουργώ με περιέργεια για να μαθαίνω και να εξελίσσομαι.
Αν μου επιτραπούν τα οικονομικά μου θα ήθελα να κάνω μερικά μαθήματα με τους Σλοβένους και να μιλήσουμε για ένα πολύ πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρα λ και σε μικρούς καυστήρες.
Το πέλλετ σαν θερμιδική αξία αποδίδει όταν καεί με CO2=12% και Ο2=7% 5,3 KW/KG κατωτέρα ισχύ, το πετρέλαιο 9,3kw/litro, το Υγραέριο 6,8kw/litro.
Πρόσεχε οι τιμές αναφέρονται σε kw/ λίτρο στα υγρά καύσιμα διότι κοστολογούνται στο λίτρο και έχουν μειωμένη τιμή ισχύος λόγω του ότι οι κατώτερες τιμές της θερμογόνου δυνάμεως τους αναγράφονται στα κιλά τους kai ;oxi sta l;itra ;opoy kostologo;yntai.
Το ειδικό βάρος του Πετρελαίου είναι 840 γρ/λιτρο και του υγραερίου (LPG) στα 530/λίτρο.
Τέλος όσον αφορά την απόδοση των συσκευών σε πληροφορώ ότι όταν ένας λέβητας είναι 50000 kcαλ/h μπορεί να εργαστεί και με φλόγα των 15-50 kw. ;Eχει τη θερμαινόμενη επιφάνεια να αντλήσει και τη λανθάνουσα θερμότητα συμπύκνωσης και αυξάνει το β .Απόδοσης πραγματικά.
Οι συσκευές κόμπακτ δεν έχουν την ανάλογη θερμαινόμενη επιφάνεια η φλόγα αναπτύσσεται κάθετα και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο θάλαμο καύσεως για να περάσουν στο νερό με ακτινοβολία τη θερμότητά της. Απλά για να το ξέρεις , διαθέτουν μεγάλη ειδική φόρτιση με μικρό θάλαμο με καλό σχετικά εναλλάκτη και προσπαθούν με μια αυξημένη αντίθληψη να δώσουν στο νερό τα μέγιστα των θερμοκρασιών περιορίζοντας τη μεγάλη επιφάνεια ροής εξόδου γι αυτό χρησιμοποιούν βεντιλατέρ καυσαερίων.
Ο λέβητας πέλλετ πρέπει να διαθέτει μεγάλο θάλαμο καύσης και αναδίπλωση καυσαερίων στην εστία και πέρασμα στον εναλλάκτη για αύξηση του β απόδοσης.
Αν ο κόμπακτ διέθετε μεγάλο θάλαμο όπως ένας κανονικός λέβητας πέλλετ -ξύλου ο φίλος μας θα ζεσταινόταν.
Το θερμοκρασιακό κέρδος (70) % γίνεται στο θάλαμο καύσης απλά στα τούμπα απομαστεύεις λίγο περισσότερη διαθέσιμη ενέργεια που δεν δόθηκε χωρίς βρεχόμενο θάλαμο αξιόλογης επιφάνειας ιδίως στο πέλλετ χάνεις σημαντικά ενέργεια και άς έχεις στα καυσαέρια 130 c.
Eίναι περισσότερο κατασκευαστικό το φαινόμενο.
Eλπίζω να βοήθησα να αποσαφηνιστούν κάποια θέματα ,αλλά είναι καλά να βρεθούμε και από κοντά μία ημέρα να τα πόυμε καλύτερα, αν μπορείς φυσικά.
Στάθης και

Στάθης Μηχανολόγος Μηχανικός

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ