Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139083 από Argyrispro
Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ,

Αυτές τις ημέρες σχεδόν τελειώσαμε με την εγκατάσταση του πυρολυτικού ξυλολέβητα της Buderus logano s-121-2 38kw και είπα να κάνω μια παρουσίαση στο φόρουμ μιας και με βοήθησε παρά πολύ κατά την έρευνα αγοράς που έκανα τον προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η εγκατάσταση έγινε με κλειστό δοχείο διαστολής, βάλαμε τρίωδη βάνα φορτίου της ESBE χωρίς δοχείο αδρανείας. Ο λέβητας είναι 32,600 θερμίδες, τα σώματα στο σπίτι είναι περίπου 23,000 θερμίδες. Ο φίλος μου που κάναμε την εγκατάσταση που είναι και Μηχανολόγος (έκανε μελέτη χώρου), μου είπε να πάρουμε τον μεσαίο λέβητα που βγαίνει στις 27,000 θερμίδες αλλά δυστυχώς έπρεπε να περιμένω 2-3 μήνες γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το παίρνει ο κόσμος και έτσι πήρα τον 38άρι που είναι 5,000 θερμίδες παραπάνω (απάντηση από Buderus αυτή). Από πλευράς ολοκλήρωσης εγκατάστασης μένει μόνο να τελειώσω με το 1/3 των σωληνώσεων με armaflex. Οι παλιές μονώσεις είχαν φθαρεί και έτσι είπα να τις αλλάξω όλες.
Το σπίτι είναι μονοκατοικία, 150 τμ κατασκευασμένο το 1985, 3 και κάτι μέτρα ψηλό, χωρίς μονώσεις, με πυλωτή και ακάλυπτο από παντού σε περιοχή της Ερμιονίδος με αρκετό κρύο. Κουφώματα καινούργια αλουμινίου με διπλό τζάμι. Από πλευράς καυσίμου έχουμε πολύ καλά και ξερά ξύλα δικά μας (Ελιά και χαρουπιά κατά κύριο λόγω).

Στο άναμα τον φουλάρο με λεπτά ξερά κλαριά και 2-3 κούτσουρακια και μετά από 20 λεπτά όταν έχουν κάτσει τα κλαριά βάζω άλλα 2-3 κουτσουράκια. Σε περίπου 40-50 λεπτά ο λέβητας έχει ζεστάνει τα νερά τα δικά του 124 λίτρα + τα λίτρα των σωμάτων στους 70 βαθμούς και μετά από λίγη ώρα φτάνει τους 80 βαθμούς όπου και σταματά λειτουργία μέχρι να πέσει ξανά στους 75 ώστε να αρχίσει να δουλεύει ξανά. Κατά την καύση με πυρόλυση μετά τους 55 βαθμούς τα καυσαέρια από την καπνοδόχο είναι πραγματικά αόρατα (σίγουρα μετράνε και τα καλά ξερά ξύλα) σε σημείο που την 1η ημέρα της εγκατάστασης ανέβηκα στην ταράτσα και πήγα και έβαλα το χέρι μου στην καμινάδα για να βεβαιωθώ ότι όντως βγαίνουν καυσαέρια και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα!

Από πλευράς κατανάλωσης τώρα, η μέτρηση με ζυγαριά έγινε προχθές στον αγώνα κυπέλλου του ολυμπιακού με τον Πανιώνιο. Στις 7:20, 10 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα κατέβηκα και έβαλα 7 κιλά ξύλα ζυγισμένα, 1 κουτσουρο ξερό 5 κιλά χαρουπιά 5+ χρόνια κατάξερό στα όρια του σάπιου, 1 κομμάτι ελιάς 1 κιλό και 2 λεπτά ξυλαράκια 1 κιλού. Το νερό στον λέβητα ήταν στους 70 βαθμούς με αρκετά κάρβουνα. Θυμίζω ξανά ότι το 1/3 των σωληνώσεων ήταν τότε εντελώς ακάλυπτες, σήμερα πέρασα armaflex χωρίς όμως να κολλήσω τις ενώσεις. 2 ώρες με το τέλος του αγώνα, στις 21:20 τα ξύλα είχαν καεί αλλά τα κάρβουνα τους ήταν πολύ έντονα και το νερό στους 78 βαθμούς. Δηλαδή 3,5 κιλά ξύλο την ώρα ζυγισμένα σε φάση συντήρησης με το 1/3 των σωληνώσεων εντελώς ακάλυπτοι και με εξωτερική θερμοκρασία περίπου 14-15 βαθμούς. Σήμερα που πέρασα armaflex χωρίς όμως να το κολλήσω παρατηρώ ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Επόμενη μέτρηση θα γίνει όταν τελειώσουν όλα.
Ο Λέβητας είναι 410 κιλά, πάχος λαμαρίνας νομίζω 6cm από ατσάλι, πυρότουβλα βαρέως τύπου στον φλογοθάλαμο , 124 λίτρα νερού, πολύ συμπαγείς διαστάσεις και στιβαρή κατασκευή. Έχει ανεμιστήρα αναρρόφησης καυσαερίων αν και όταν είναι γεμάτος ξύλα καπνός βγαίνει στον χώρο ίσως επειδή το σπιράλ κάνει ένα Γ μέχρι να πάει στην καπνοδόχο. Η κατανάλωση ξύλου είναι πολύ καλύτερη του αναμενόμενου μιας και στο φυλλάδιο αναφέρει μέγιστη κατανάλωση ξύλου σε ονομαστική ισχύ 11,5 κιλά την ώρα πράγμα που με είχε φοβίσει λίγο! Εσωτερική θερμοκρασία από 22-25 βαθμούς αν και ακόμα δεν έχουν πιάσει τα καλά κρύα. Με δύο λόγια είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δικαιωμένος για την επιλογή μου να αγοράσω έναν λέβητα της Bosch-Buderus.






Καλό, ζεστό και οικονομικό χειμώνα να έχουμε! :P
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by Argyrispro.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139091 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw
Καλοριζικος!Ωραιο μηχανημα!Αφου εχεις και δικα σου ξυλα εισαι αρχοντας!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139098 από Argyrispro
Απαντήθηκε από Argyrispro στο θέμα Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw
Σε ευχαριστώ πολύ. Αν δεν είχα δικά μου ξύλα δεν θα έβαζα λέβητα ξύλου, γενικά είχα ακούσει πολλά για μεγάλες καταναλώσεις κτλ σε λέβητες ξύλου και ενεργειακών τζακιών και φοβόμουν όταν τον αγόρασα μην τυχών είχα τα ίδια θέματα γιατί ειναι λίγο μεγαλύτερος ο λέβητας απο αυτόν που χρειαζόμουν αλλά η μετρημένη κατανάλωση των 3,5 κιλών ξύλων την ώρα σε φάση συντήρησης ειναι εξαιρετική!. Στο άναμα βέβαια την πρώτη ώρα μέχρι να ανεβάσει τα 124 λίτρα που έχει μέσα απο 20 βαθμούς σε 70-80 σύν τα λίτρα των σωμάτων θα μου καίει αυτήν την μια ώρα ίσως και 8-9 κιλά ξύλα, αλλά απο όταν φτάσει μια θερμοκρασία τα νερά η συντήρηση έχει πραγματικά παρα πολύ μικρή κατανάλωση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139100 από panosf01
Απαντήθηκε από panosf01 στο θέμα Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw
Ειναι φυσιολογικο μεχρι να ανεβασει ολη αυτη η μαζα θερμοκρασια να εχεις υψηλοτερη καταναλωση,αποθηκευει ενεργεια.Ποσα κιλα καταναλωνεις την μερα αυτη την εποχη?Παντως 25C ειναι υπερβολη :whistle:
Last edit: 9 Χρόνια 4 Μήνες πριν by panosf01.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139102 από Argyrispro
Απαντήθηκε από Argyrispro στο θέμα Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw
Ακριβή κατανάλωση δεν έχω ακόμα, γιατί δεν έχω μετρήσει τα ξύλα που καίω κατά το άναμα που ειναι σίγουρα περισσότερα απο 3,5 κιλά την 1 ώρα μέχρι να ανεβάσει θερμοκρασία, βέβαια το φουλάρω με λεπτά κλαριά και ξυλαράκια μέχρι πάνω απο την μέση όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Σήμερα γέμισα ένα καρότσι ξύλα για να δώ σε καρότσια την κατανάλωση, και πήρα ξύλα απο αυτό για το σημερινό άναμα (εκτός απο τα προσανάμματα), δεν ξέρω πόσα κιλά θα ειναι καμιά 40αριά λογικά γιατί τα ξύλα που έβαλα ήταν πολύ ξερά. Σήμερα τον άναψα 4:37 το μεσημέρι και πρίν λίγο του έβαλα μερικά ακόμα ξύλα και το καρότσι θα με βγάλει σίγουρα και αύριο ή μπορεί να χρειαστεί να πάρω 2-3 κουτσουράκια ακόμα. Λογικά ειμαι κάπου γύρω στα 25 κιλά την ημέρα για 8-10 ώρες καύση. 25 βαθμοί ειναι υπερβολή και το ξέρω ΑΛΛΑ 1ον η πυρόλυση δουλεύει καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες, έτσι δεν το αφήνω να πέσουν τα νερά κάτω απο τους 70 βαθμούς και 2ον δεν το αφήνω να σβήσει και με 22 βαθμούς γιατί στην συντήρηση έχω πολύ μικρή κατανάλωση σε σχέση με το αρχικό άναμα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 4 Μήνες πριν #139106 από Argyrispro
Απαντήθηκε από Argyrispro στο θέμα Παρουσίαση: Buderus logano s-121-2 38kw
Επίσης το 1/3 των σωληνώσεων ειναι πλέον με armaflex αλλά οι ενώσεις δεν έχουν κολλήσει. Όταν τελειώσω και με αυτό θα φτιάξω ένα excel με καταναλώσεις μιας ημέρας-άναμα + συντήρηση και ώρες λειτουργίας. Πάντως και 1+ τόνους να καίω τον μήνα ειμαι φουλ ευχαριστημένος, καθώς έχω υπολογίσει περίπου στους 7 τόνους ξύλα να θέλω με αναλογία 1:3,5 σε σχέση με το πετρέλαιο. Αυτός που είχε τον ίδιο λέβητα που είχα δεί πρίν τον αγοράσω μου είχε πεί για 3-4 τόνους κατανάλωσης ότι θα χρειαζόμουν, πράγμα το οποίο θέωρησα απο την αρχή πολύ λίγο, μπορεί να γίνει βέβαια αν καίω 4-5 ώρες μόνο και έχω θερμοκρασίες 18-20 βαθμούς. Μπορεί να το δοκιμάσω αργότερα αυτό, πρός ώρας δοκιμάζω το μηχάνημα να δώ τι συμφέρει περισσότερο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.114 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ