farmer bio 16 kw

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126404 από bill069
farmer bio 16 kw δημιουργήθηκε από bill069
Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου εδω και 2 μηνες ψς κατοχος του biofarmer 16kw με αισθητηρες λ και αντισταθμισης εξωτερικων θερμοκρασιων,ο οποιος δεν εχει συνδεθει γιατι οπως μου ειπε ο εγκαταστατης με τον υδραυλικο του προυποθετει να υπαρχει δοχειο αδρανειας το οποιο λογω κοστους το αφησα για του χρονου,λοιπον η καταναλωση σε σπιτι 77 τμ με ζνχ με εξωτερικες θερμοκρασιες απο 3-4 τη νυχτα εως 8-10 την ημερα δεν φτανει 2 τσουβαλια με θερμοκρασιες το βραδυ απο-3-4 εως +5-6 την ημερα καιει 2,3 εως και 2,5 τσουβαλια την ημερα 24ωρη λειτουργια με εσωτερικη θερμοκρασια σπιτιου 18-21,ο λεβητας δεν εχει αντισταση μετα το πρωτο αναμα οταν τον δοκιμαζα ανακαλυψα οτι και να τον σβησεις εχει θρακα και μετα απο 12 ωρες ξαναπαιρνει ,αναβει κανονικα χωρις να χρειαστει να βαλεις φωτια το πελλετ αφου για καποια στιγμη εψαχνα να βρω μηπως εχει αντισταση ,τον καθαριζω καθε 10 μερες περιπου στην ουσια μαζευω την σταχτη απο κατω αυτα προς το παρον .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126412 από kyriazisg
Απαντήθηκε από kyriazisg στο θέμα farmer bio 16 kw
Φίλε bill069 καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας .
Για πιο λόγο σου είπαν ότι η αντιστάθμιση χρειάζεται δοχείο αδρανείας ?
Το μόνο που κάνει η τρίοδη είναι να κάνει μίξη των νερών ώστε να πιάνει την σωστή θερμοκρασία που του έχουμε ρυθμίσει βάσει κάποιων standard τιμών που ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα και της εξωτερικής θερμοκρασίας .
Στην δικιά μου εγκατάσταση λειτουργώ την αντιστάθμιση χωρίς buffer tank και δουλεύει μια χαρά .
Η μόνη διαφορά μας είναι ότι έχω τον 24άρι αλλά δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο . Είναι κρίμα να έχεις τόσα αισθητήρια και λειτουργίες που σου παρέχει ο λέβητας και να μην είσαι σε θέση να τα αξιοποιήσεις . Επειδή έχουμε ίδια τετραγωνικά σπίτια , θεωρώ ότι είναι πολυτέλεια να εγκαταστήσεις και δοχείο αδρανείας , οι διαφορές στην κατανάλωση που θα δείς θα είναι αμελητέες και η απόσβεση του δεν θα γίνει ποτέ .
Αυτά που σου γράφω είναι προσωπική μου γνώμη , αλλά γιατί δεν παίρνεις και τον αντιπρόσωπο στο Βόλο , να ζητήσεις τον κύριο Ρόρρη να στα εξηγήσει πολύ καλύτερα ?

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126537 από kakos
Απαντήθηκε από kakos στο θέμα farmer bio 16 kw

bill069 έγραψε: Θα ηθελα να μοιραστω μαζι σας την εμπειρια μου εδω και 2 μηνες ψς κατοχος του biofarmer 16kw με αισθητηρες λ και αντισταθμισης εξωτερικων θερμοκρασιων,ο οποιος δεν εχει συνδεθει γιατι οπως μου ειπε ο εγκαταστατης με τον υδραυλικο του προυποθετει να υπαρχει δοχειο αδρανειας το οποιο λογω κοστους το αφησα για του χρονου,λοιπον η καταναλωση σε σπιτι 77 τμ με ζνχ με εξωτερικες θερμοκρασιες απο 3-4 τη νυχτα εως 8-10 την ημερα δεν φτανει 2 τσουβαλια με θερμοκρασιες το βραδυ απο-3-4 εως +5-6 την ημερα καιει 2,3 εως και 2,5 τσουβαλια την ημερα 24ωρη λειτουργια με εσωτερικη θερμοκρασια σπιτιου 18-21,ο λεβητας δεν εχει αντισταση μετα το πρωτο αναμα οταν τον δοκιμαζα ανακαλυψα οτι και να τον σβησεις εχει θρακα και μετα απο 12 ωρες ξαναπαιρνει ,αναβει κανονικα χωρις να χρειαστει να βαλεις φωτια το πελλετ αφου για καποια στιγμη εψαχνα να βρω μηπως εχει αντισταση ,τον καθαριζω καθε 10 μερες περιπου στην ουσια μαζευω την σταχτη απο κατω αυτα προς το παρον .


Θα συμφωνήσω με τον προλαλλήσαντα, δοχείο αδράνειας περιττό. Με την αντιστάθμιση και γενικά με την τετράοδη δεν θα κάνεις και τρελή οικονομία. Θα έχεις απλά καλύτερη διαχείρηση και όλα αυτά αν είχες περισσότερα τετραγωνικά και ενδοδαπέδια. Τα καλοριφέρ για να είναι αποδοτικά θέλουν θερμοκρασίες απο 60 βαθμούς και πάνω επομένως η τετράοδη είναι ψιλοπεριττή. Αν θέλεις να κάνεις κάτι αντίστοιχο όμως για εμένα ποιο αποδοτικό (το δουλεύω εδώ και 3 χρόνια τώρα) βάλε έναν κυκλοφοριτή Inverter και Θερμοστατικές κεφαλές σε όλα τα σώματα του σπιτιού σου. Ετσι θα κερδίσεις την διαχείριση των νερών (αντί τετράοδης) και το σημαντικότερο είναι ότι θα έχεις ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλα τα δωμμάτια του σπιτιού σου. Η κατανάλωση επίσης δεν έχει να κάνει μόνο με τα τετραγωνικά άλλα και με τις θερμιδικές απώλειες του σπιτιού σου. Μην παρασέρνεσαι λοιπόν αν κάποιος καίει 1,5 και κάποιος άλλος 2,5 τσουβάλια την ημέρα με τον ίδιο ή παρόμοιο λέβητα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υπόλοιπα.

ΚΑΒΑΛΑ - ΚΩΣΤΑΣ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126548 από kyriazisg
Απαντήθηκε από kyriazisg στο θέμα farmer bio 16 kw
Προσωπικά έχω 3όδη με σερβοκινητήρα και κάνει αυτόματα την μίξη των νερών .
Θα συμφωνήσω με τον Kakos ότι δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικά τα panels με χαμηλές θερμοκρασίες , αλλά από την στιγμή που το σπίτι έχει πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία , ο λέβητας την συντηρεί με αποτέλεσμα η ζέστη να είναι πιο γλυκιά και ομαλή και να μην σε πνίγει . Όσο για τις θερμοστατικές κεφαλές σαν σκεπτικό είναι πολύ σωστό αλλά δεν ξέρω αν σε τόσο μικρό σπίτι , με λίγα σώματα θα βοηθήσουν . Για τον κυκλοφορητή δεν το συζητώ ότι χρειάζεται inverter και να εγκατασταθεί από μάστορα που να ξέρει να τον ρυθμίζει .

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126592 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα farmer bio 16 kw
Γεια σου "BILL069" καλές και οικονομικές ζέστες να έχεις και απροβλημάτηστες.
Γνώμη μου είναι να δουλέψεις άμεσα την αντιστάθμιση αφού είναι διαθέσιμη, το κόστος μιας τρίοδης ανάμειξης δεν είναι δα και τόσο τραγικό το έξοδο θα βγει έστω και από την ελάχιστη μείωση του καυσίμου, πέρα από αυτό θα έχεις πιο σταθερή θερμοκρασία στον χώρο σου, σε μένα τα νερά προσαγωγής είναι στους 50 C° σε σώματα πάνελ με κολλημένη την θερμοκρασία στους 22.6 C°. Το δοχείο αδράνειας αν και δεν φαίνεται να είναι απόλυτα απαραίτητο για τον τύπο καυστήρα που έχεις, θα έλεγα μόνο αν το βάλεις θα καταλάβεις την διαφορά.
Η κατανάλωση που παρουσιάζεις μου φαίνεται λογική αν και δεν περιγράφεις την κατάσταση του διαμερίσματος.

Δέστε και αυτό που λένε "φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι"
3 κιλά το 24 άωρο οικονομία επειδή έβαλες αντιστάθμιση
τον μήνα είναι 90 κιλά
για όλη την περίοδο είναι 450 κιλά
450/15= 30 σακουλάκια πέλλετ να τα βάλω με 4€ =120€

τα 3 κιλά είναι στην τύχη δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι λένε όμως ότι η αντιστάθμιση μπορεί να φτάσει μέχρι και 35% οικονομία, εδώ το έβαλα με 10% για σένα "BILL069"

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126764 από kyriazisg
Απαντήθηκε από kyriazisg στο θέμα farmer bio 16 kw
Ο λόγος πιστεύω που καταλήξαμε στον λέβητα αυτό κατά μεγάλο μέρος είναι η αντιστάθμιση .
Σου επισυνάπτω μια φωτογραφία της οθόνης κατά την λειτουργία της αντιστάθμισης .
Επειδή έκανα συνεχόμενες αλλαγές στις θερμοκρασίες του θερμοστάτη θα δεις ότι η ζητούμενη θερμοκρασία που ζητάει είναι 39,6 ενώ εκείνη τη στιγμή στέλνει 42,9 , οπότε η τρίοδη θα αρχίσει να γυρνάει κάνοντας μίξη των νερών επιστροφής με αυτά της προσαγωγής μέχρι να πιάσει αυτή την θερμοκρασία (η οποία μεταβάλεται συνέχεια βάσει και της εξωτερικής θερμοκρασίας) , οπότε αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση των ζεστών νερών του boiler (λιγότερες ώρες λειτουργίας και μεγαλύτερη αναμονή) και φυσικά καυσίμου .
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση είμαι στη διάθεση σου .
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ