Windhager Biowin 26kW

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126787 από dimlyk
Απαντήθηκε από dimlyk στο θέμα Windhager Biowin 26kW
κανεις δεν αμφισβητησε τα δεδομενα του εργαστηριου που γινονται κατω απο ελεγχομενες συνθηκες παρολο που και αποδοση και ισχυς εχουν αμεση σχεση με το καυσιμο.


Η δυστυχία αυτού του κόσμου είναι ότι οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση
Αγάπα τους εχθρούς σου - αυτό θα τους τρελάνει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126790 από SakiSystem
Απαντήθηκε από SakiSystem στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Κύριε Σαμαρά κάπου κάνετε λάθος, δεν υπήρξε νομίζω αμφιβολία για την ποιότητα του λέβητα, εντυπωσιάζει η μικρή ισχύς για τόσο μεγάλο χώρο σύμφωνα με αυτά που οι περισσότεροι γνωρίζουμε.
Αν είχατε την καλοσύνη εξηγήστε μας τα κριτήρια επιλογής για να μην μας πιάνουν "κότσους" αυτοί που αναφέρεστε.

Γηράσκω δ' αεί πολλά διδασκόμενος.
Σόλων ο Αθηναίος

www.energ.gr/index.php?option=com_kunena...&id=40367&Itemid=384

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126794 από stergiosbik
Απαντήθηκε από stergiosbik στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Eγω παντως θεωρω οτι το παρον νημα,ειναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρια ν αφησουμε τον Νικο,Βαγγελη κ Θοδωρη που ειναι μηχανολογοι,να συζητησουν με την ησυχια τους χωρις να πεταγομαστε κ να λεμε οτι μας κατεβει εφ οσον ΔΕΝ το κατεχουμε το θεμα,κ να μαθουμε-καταλαβουμε τι ακριβως ισχυει κ "παιζει" με τις συσκευες θερμανσης.
Ας μην του παρεμποδισουμε παρακαλω.
Κ οι τρεις εχουν δειξει πολλες φορες οτι πραγματικα βοηθανε με τις γνωσεις τους.
Νικο ειμαι απολυτα βεβαιος οτι οι Θοδωρης-Βαγγελης δεν εχουν καμμια απολυτως κακη προδιαθεση κ ουτε αποσκοπουν καπου.

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές!!!


Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": egglezos, PRIMUS 45

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126795 από theoilia
Απαντήθηκε από theoilia στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Απορίες εκφράζουμε κ.Σαμαρά.Και τις εκφράζουμε για να σας δώσουμε την δυνατότητα να μας βοηθήσετε με τις γνώσεις σας στις τυχόν επιλογές που θα κάνει ο οποιοσδήποτε απλός χρήστης,όπως είμαι και εγώ,μίας συσκευής θέρμανσης.

φέτος καίμε πετρέλαιο...


Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126798 από kosmidis80
Απαντήθηκε από kosmidis80 στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Μια διορθωση, δεν ειμαι μηχανολογος, μηχανικος περιβαλλοντος με ειδικευση στα λατομεια και στην ανακυκλωση. Η επαγγελματικη μου βεβαια σταδιοδρομια με εκανε να περασω απο εργαστηρια ποιοτικου ελεγχου, παραγωγη μηχανολογικου εξοπλισμου, πωλησεις και εχω καταληξει τα τελευταια χρονια και μεχρι πριν λιγες μερες στο After Sales Management. Σημερα ειμαι ανεργος και περιμενω στις επομενες μερες την νεα μου προσληψη σε εταιρια με αντιστοιχη θεση με την τελευταια.

Επισης δηλωνω 'τρελος' που εχει χασει χρημα και χρονο στο να βοηθα κοσμο. Αυτο ειναι το μονο που μου επιτρπει να εχω πεντακαθαρη συνειδηση και να κοιμαμε χωρις κανενα αγχος και προβλημα τα βραδια!

Το μεγαλο μου ονειρο και παθος αυτη την στιγμη ειναι να στησω μια μαζεμενη για αρχη μοναδα παραγωγης πελλετ. Το αν θα το κανω μεσα στην χρονια ή οχι κρεμεται απο μια μικρη κλωστη! ;)


Τελος με το μινι βιογραφικο. απλα καποια στιγμη ηθελα να τα αναφερω για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις με το ποιος ειμαι και το τι κανω σε μελη που δεν με γνωριζουν προσωπικα!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": stergiosbik, STAF, μανολης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126799 από egglezos
Απαντήθηκε από egglezos στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Πάμε πάλι από την αρχή:

1. Μελέτη θερμικών απωλειών από μηχανολόγο. Στο σύνολο θερμικών απωλειών, προσάυξηση 30% άν έχουμε διακοπτόμενη λειτουργία, πχ. λέβητες ον-οφφ, είτε είναι πέλλετ, είτε πετρέλαιο , είτε αέριο κτλ
ή προσάυξηση 0% άν έχουμε συνεχή λειτουργία, πχ. λέβητες ξύλου, λέβητες πέλλετ διαβαθμισμένης λειτουργίας, λέβητες πετρελαίου ή αερίου διαβαθμισμένης λειτουργίας.

2. Αν δεν υπάρχει, με κάλυψε απόλυτα ο Κος Κοσμίδης σε προηγούμενο του ποστάρισμα. Πρακτικός τρόπος υπολογισμού βάσει της υπάρχουσας κατανάλωσης του σπιτιού π.χ. σε πετρέλαιο τον πιο κρύο μήνα της σαιζόν (Φεβρουάριο) με ημερήσια αναγωγή: παράδειγμα (Χ λίτρα * βαθμός απόδοσης παλαιού λέβητα % * kw/lt καυσίμου [10 kw/lt για πετρέλαιο] / ημέρες (28) / επιθυμητές ημερήσιες ώρες λειτουργίας, συνήθως 10 για λέβητες πέλλετ = Χ kw.
Επαναλαμβάνω ότι ο τρόπος αυτός είναι πρακτικός, δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την ανάγκη διενέργειας μελέτης θερμαντικών απωλειών από μηχανολόγο και χρησιμοποιείται από εμένα επαληθευμένο στην πράξη σε πλείστες περιπτώσεις για να προτείνω λέβητα κατάλληλο για τους υποψήφιους πελάτες μου. Ο τρόπος αυτός έχει εφαρμογή στα δικά μου μηχανήματα που ξέρω τί αποδίδουν και όχι σε ότι μηχάνημα κυκλοφορεί στην αγορά.

Αμφιβάλατε κύριε SakiSystem και για την επιλογή του λέβητα όταν σας λέει ο ίδιος ο πελάτης ότι ζεσταίνεται κανονικά χωρίς πρόβλημα ενώ ο λέβητας διαβαθμίζει, άρα έχει περίσσια ισχύος. Τί άλλη απόδειξη θέλετε για να πειστείτε ότι όταν όλα γίνονται σωστά, σωστός λέβητας και σωστή διαστασολόγηση, η επιλογή ισχύος δεν είναι μικρή αλλά η σωστή?

Τι σημαίνει "σύμφωνα με αυτά που οι περισσότεροι γνωρίζουμε"? Τί γνωρίζετε και πώς το γνωρίζετε? Επιτρέψτε μου να σας πώ ότι επειδή εγώ προσωπικά μπήκα στον χώρο μόλις πρίν 10 χρόνια, δεν πήρα τίποτα ώς δεδομένο και αμφέβαλλα για όλα, με αποτέλεσμα να τα μάθω με έναν ίσως διαφορετικό τρόπο που δεν έχει σχέση με την πεπατημένη της ελληνικής θέρμανσης: Οταν όλοι π.χ. θεωρούν τους μαντεμένιους πετρελαίου ώς τους καλύτερους λέβητες, εγώ απλά γελάω...σκεφτείτε την θέρμανση σας με προσοχή και με λίγη σωστή θεωρία, θα καταλάβετε πώς πολλά από αυτά που θεωρείτε "δεδομένα" ή "συνηθισμένη πρακτική" είναι απλά λάθος...άν διαβάζετε ψυχολόγια, θα ξέρετε το παράδειγμα της μαϊμούς με την μπανάνα και το νερό...στο τέλος καμία δεν έπιανε την μπανάνα να την φάει, παρόλο που καμία δεν είχε δεί μπροστά της την τιμωρία (δες εδώ: www.diaforetiko.gr/to-pirama-tou-harry-h...pini-pragmatikotita/). Μήν πέφτετε λοιπόν και εσείς σε αυτή την παγίδα αγαπητέ...

ΥΓ: Τα ίδια ελέχθησαν και στο θέμα του VarioWIN πέρυσι. Το περίμενα ότι τα ίδια θα λέγονταν και φέτος...
μάθημα κανένα...

Ν.Σαμαράς
Κατασκευαστής λεβήτων βιομάζας
Αντιπρόσωπος της Windhager AG για την Ελλάδα.

It would be possible to describe everything scientifically, but it would make no sense; it would be without meaning, as if you described a Beethoven symphony as a variation of wave pressure. - Albert Einstein
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": kosmidis80, stergiosbik

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.077 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ