Windhager Biowin 26kW

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121882 από atsits
Windhager Biowin 26kW δημιουργήθηκε από atsits
Καλημερα στους συμφορουμιτες.

Διαβαζω το φορουμ και τα σχολια των περισσοτερων σας εδω και δυο-δυομιση χρονια καθως με προβληματιζε η αντικατασταση του λεβητα πετρελαιου μου. Μετα απο που διαβασμα λοιπον και καλο ψαξιμο στην αγορα - εχω δει τους περισσοτερους λεβητες που κυκλοφορουν στο εμποριο - κατεληξα στον Windhager Biowin 26kW το Σεπτεμβριο του 2013. Εδω πρεπει να σας πω πως πριν παρω την αποφαση ακουσα διαφορες γνωμες, προσφορες και προτασεις, πολλες απο αυτες - εαν οχι οι περισσοτερες - καπως περιεργες, οι οποιες δεν μου γεμιζαν το ματι ως προς το value for money σε συνδυασμο παντα με τις αναγκες μου αλλα και τις ιδιαιτεροτητες της δικης μου εγκαταστασης. Για οσους γνωριζουν τον κο Σαμαρα ξερουν οτι προκειται περι εξαιρετικου ανθρωπου που μεν εχει μια επιχειρηση αλλα απο την αλλη προσπαθει να μεγιστοποιησει το κερδος του πελατη του απο μια τοσο σημαντικη (και συνηθως παρατολμη οπως στη δικη μου περιπτωση) αλλαγη.

Το σπιτι ειναι μονοκατοικια του 1987 στον Διονυσο Αττικης με δυο ανεξαρτητες οριζοντιες κατοικιες μια στο ισογειο και μια στον πρωτο & δευτερο οροφο συνολικου εμβαδου 500τμ, με πολυ καλη μονωση (της τοτε εποχης), με βορεινο προσανατολισμο και περιπου 45 ανοιγματα (δεν εχω κατσει να τα μετρησω ενα ενα αλλα εχει σημασια ο αριθμος τους), τα περισσοτερα μπαλκονοπορτες στο βορρα. Ενω το κατω σπιτι εχει το συνηθες υψος των 3μ, το επανω εκτος απο το αιθριο που εχει απο το σαλονι, εχει ενα μεσο υψος ταβανιου στα 4.7μ. Η θερμανση ελεγχεται απο 3 θερμοστατες με τις αντιστοιχες ηλεκτροβανες, τα δε ΖΝΧ απο ισαριθμα μπουτον σε καθε οροφο.

Ο μεχρι προτινος λεβητας πετρελαιου (πλεον scrap) κατασκευης 1987, ηταν 70000-90000kcal. Απο καταναλωση (να φαν και οι κοτες)... με τον χειμωνα 2012-2013 το επανω σπιτι μονο χρειαστηκε 6000lt και μαζι με το κατω η καταναλωση θα εφθανε στο 7500-8000lt ανα σεζον.

Περα απο τις δοκιμες, οι θερμοστατες μπηκαν σε λειτουργια στις 4 Οκτωβριου απ' οπου κρατανε το σπιτι σε θερμοκρασιες απο 22 στους κυριως χωρους εως 20.5 στα υπνοδωματια.

Με τα κρυα που εχουμε δει εως τωρα (κυριως του τελευταιου 15ημερου), ο λεβητας λειτουργει περιπου στο 70% της συνολικης του ισχυος καθως κραταω αναλυτικα στοιχεια της αποδοσης του (εξ. θερμοκρασια, καταναλωση, ωρες λειτουργιας). Σε αυτο το φορτιο η καταναλωση ειναι στα 70 κιλα/ημερα μαζι με τα ΖΝΧ. Καιω German pellet.

Βεβαιως οι εντυπωσεις απο τον λεβητα ειναι εξαιρετικες, ενα αδειασμα της σταχτης εκανα πριν 15 ημερες και αυτο προωρα καθως μου εδινε και αλλο περιθωριο ωρων αλλα ειπα να το κανω για εκπαιδευτικους λογους.

Περι το τελους του χρονου θα σας παραθεσω αναλυτικα στοιχεια καταναλωσεων και φορτιου, οπως και στο τελος της σεζον θα υπαρξει συγκριση κοστους διατηρησης του παλαιου συστηματος με το καινουριο.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121886 από kyriazisg
Απαντήθηκε από kyriazisg στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Καλημέρα , atsits
Αναμένουμε νέα σου και εντυπώσεις . Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι έπεσες διάνα στην αγορά σου αν και πολλοί θα πούν ότι είναι λίγα τα KW για τα τ.μ που το χρησιμοποιείς , αλλά από τη στιγμή που ζεσταίνεσαι όλα τα άλλα είναι περιττά, και τα όσα λές για τον κύριο Σαμαρά τα έχω ακούσει από αρκετούς .
Αν θές ανέβασε και φωτογραφίες της εγκατάστασης .

Φιλικά,
Γιώργος

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #121887 από jnet
Απαντήθηκε από jnet στο θέμα Windhager Biowin 26kW

atsits έγραψε: Ο μεχρι προτινος λεβητας πετρελαιου (πλεον scrap) κατασκευης 1987, ηταν 70000-90000kcal. Απο καταναλωση (να φαν και οι κοτες)... με τον χειμωνα 2012-2013 το επανω σπιτι μονο χρειαστηκε 6000lt και μαζι με το κατω η καταναλωση θα εφθανε στο 7500-8000lt ανα σεζον.


Σε καλωσορίζουμε, 2,5 χρόνια? πως αντεξες χωρίς μια ερώτηση?


2 χρόνια που αργησες αλλον εναν λέβητα αφησες στον βωμό του λαθρεμπορίου. :whistle:

Βεβαια καλιό αργά παρά ποτέ.

Ο συγκεκριμένος λέβητας είναι και η δική μου επιλογή αλλά δεν υπάρχει το budget. Ισως αν πουληθεί αυτός που εχω να τα καταφέρω. :unsure:

Κοστίζει τόσο να είσαι ειλικρινής όταν είσαι ευφυής! Είναι σαν να είσαι τίμιος όταν είσαι φιλόδοξος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #122086 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Τόσος μικρός λέβητας για να αντικαταστήσει τόσο μεγάλο λέβητα πετρελαίου; Και τόσο μεγάλο σπίτι και σε βοριά;

Και σε καλύπτει; Πως γίνεται αυτό; Που λέει και ο Ογκουνσότο...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 4 Μήνες πριν #122112 από atsits
Απαντήθηκε από atsits στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Ειναι αληθεια πως αργησα λιγο αλλα οπως ειπα... ειδα πολλους λεβητες πριν καταληξω σε αυτον - απο τον πιο απλο που καιει πυρηνα μεχρι τους high end με πελλετα. Εφτασα πολυ κοντα σε παραγγελια αλλα δυστυχως τα πραγματα δεν ειναι παντα οπως φαινονται στην αρχη... Για παραδειγμα μου 'τυχε περιπτωση οπου ο επισημος εμπορος μου ζηταγε αρχικα 7000 τη στιγμη που ηξερα οτι η τιμη του λεβητα ηταν γυρω στα 4900 απο αυτο το φορουμ. Ο αλλος ζηταγε επιμονα η εγκατασταση να ειναι το 50% της αξιας του λεβητα (μιλαμε για λεβητα των 5000). Μου 'τυχε αλλος που μου ζητουσε να εγκατασταθουν συγκεκριμενα εξαρτηματα στο λεβητοστασιο (που για αλλους εγκαταστατες της ιδιας εταιριας ηταν περιττα) ωστε να εχει εγγυηση ο λεβητας αλλιως δεν θα ειχε εγγυηση το μηχανημα. Και αλλα πολλα τραγελαφικα. Υπαρχει αρκετη κοροιδια και αγνοια εκει εξω.

Παντως το εγχειρημα ηταν (και ειναι) τολμηρο λογω της μεγαλης διαφορας της ισχυος των λεβητων. Ηξερα οτι ο προηγουμενος ηταν υπερδιαστασιολογημενος και ειχε χαμηλο βαθμο αποδοσης, χωρις να ξερει κανεις ομως ακριβως ποσο, αλλα βαλαμε τα νουμερα κατω με τον κο Σαμαρα και ειδε και το σπιτι καλα απο κοντα για να ξερει ακριβως με τι εχουμε να κανουμε.

Οικονομια θα υπαρχει σιγουρα και πολυ μεγαλη μαλιστα (λογω φθηνοτερου καυσιμου και διαφορας βαθμου αποδοσης) ετσι ωστε η αποσβεση να γινει πολυ γρηγορα, αλλα αρχικα το θεμα μου ηταν να δω εαν τα kW καλυπτουν θερμικα το σπιτι. Με τα εως τωρα δεδομενα ο λεβητας δειχνει οτι λειτουργει τις περισσοτερες ωρες της ημερας (18-21 ωρες) σε διαβαθμιση (οχι στο 100%, καθως η καταλαναλωση του δεν ειναι στο μεγιστο για τις ωρες λειτουργιας) το οποιο ειναι και το βελτιστο. Πριν ειχα εναν λεβητα που αναβε για 10 λεπτα και καθοταν αλλα 20. Αυτο ηταν και ενα στοιχειο (μαζι με την προηγουμενη καταναλωση πετρελαιου) που λαβαμε υποψη στον υπολογισμο της απαιτουμενης ισχυος. Οπως ειπα και πριν, τις τελευταιες μερες ο λεβητας λειτουργει στο 70% της συνολικης του ισχυος πραγμα που με χαροποιει ιδιαιτερα.

Φωτογραφιες θα κοιταξω να ανεβασω το Σ/Κ.

Σας ευχαριστω για τα καλα σας σχολια.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 3 Μήνες πριν #126407 από atsits
Απαντήθηκε από atsits στο θέμα Windhager Biowin 26kW
Καλημερα στο φορουμ.

Τα στοιχεια μεσων καταναλωσεων για 96 ημερες λειτουργιας (4 Οκτ 2013 - 7 Ιαν 2014) εχουν ως εξης:
1. Ωρες λειτουργιας / ημερα : 13.4
2. Κιλα ανα ωρα : 3.61
3. Κιλα ανα ημερα : 48.3

Για την περιγραφη του σπιτιου ως ανω και συμφωνα με τις μετρησεις μου οι μεσες τιμες καταναλωσης και το φορτιο του λεβητα σε σχεση με την εξωτερικη θερμοκρασια ειναι:

Θmin Καταναλωση(kg) Φορτιο (%)
0o 90 85%
2o 85 76%
4o 75 63%
6o 70 58%
8o 55 45%
10o 50 41%
12o 43 36%

Με τα εως τωρα νουμερα και με το λεβητα πετρελαιου που ειχα πριν (καταναλωσεις προηγουμενων ετων), η οικονομια μου υπολογιζεται στο 66.3%.




Φιλικα παντα.
Συνημμένα:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.140 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ