Aurora Hydro 24kW by Stavrianos

Περισσότερα
11 Χρόνια 1 Μήνας πριν - 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #93414 από Stavrianos
Aurora Hydro 24kW by Stavrianos δημιουργήθηκε από Stavrianos
Καλημέρα σε όλους τους φίλους της βιομαζας. Θα ήθελα να συμπληρώσω και εγώ με την δική μου εμπειρία επάνω στο θέμα της βιομαζας.
Κάνοντας μια έρευνα αγοράς το καλοκαίρι για σομπες αέρος,νερού τελικά επέλεξα κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να υποστεί το μονοπώλιο ( pellet) αλλά να έχω διάφορες εναλλακτικές καυσίμου .
Μάλλον έτσι πιστεύαμε ότι το pellet που κόστιζε το καλοκαίρι περίπου ο τόνος στα 250€ ξαφνικά βρέθηκε να πωλείται 330€ ο τόνος ( στην Ελλάδα βρισκόμαστε) το χειμώνα.
Ετσι αποφάσισα να καταναλωνω για καύσιμα μόνον Πυρινοξυλο που ειναι παντού και φτηνό και οικονομικό ! 150€ ο ΤΟΝΟΣ
Ολα αυτά μπορούν να γίνουν επειδή η αρχική μου εκτίμηση και απόφαση ήταν στο να επιλέξω ένα μοντέλο Νερού το οποίο το σύνδεσα με το ήδη υπάρχον σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μου 140 τετραγωνικά διώροφη κατοικία.
Το μοντέλο ειναι της εταιρείας Pasian Italia / Aurora 24 Kw Hydro.
Συνημμένα:
Last edit: 11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν by jnet.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Konstantinos Ther

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96515 από Konstantinos Ther
Απαντήθηκε από Konstantinos Ther στο θέμα Aurora Hydro 24kW by Stavrianos
Αγαπητέ Stavrianos

Τώρα που απ' ότι φαίνεται λειτουργείς για αρκετούς μήνες με pellet αλλά και με πυρηνόξυλο, πες μας την εμπειρία σου σχετικά με το πυρηνόξυλο και την καύση του ...καλή, κακή ή μέτρια. Χρειάστηκε να αλλάξεις παραμέτρους καύσης?

Κάπου στο forum, δεν θυμάμαι που είδα τελευταία ένα άρθρο που ένας μάλλον απελπισμένος χρήστης ελαιοπυρήνα, δεν θυμάμαι με τι σύστημα καύσης, αναφωνούσε...Βρώμα, Βρώμα, Βρώμα!

Είναι αλήθεια ότι στα 150 ευρώ ο τόνος και ίσως φθηνότερα μάλλον συμφέρει. Πόσο καθαρός είναι? Από βρώμα ή τουλάχιστον δυσοσμία στο περιβάλλον στον έξω χώρο τι γίνεται?
Σαν χρήστης μιας Pasian κι εγώ, ενδιαφέρομαι! Εχω διαβάσει οτι Pasians σαν την Aurora που έχεις καίνε "nocciollino" για δεκαετίες τώρα, αλλά στις φωτογραφίες φαίνεται (ο ίσως ελληνικός που έχει μάλλον επεξεργασθεί στην Ιταλία) πολύ πιο καθαρός απ' ό,τι βρίσκεις, υποτίθεται επεξεργασμένο, από τα πυρηνελαιουργεία στην Ελλάδα.

Τι καταναλώσεις είχες σχετικά με το πελλετ? Συνολική οικονομία? Παράπονα από γειτόνους? Θα συνεχίσεις πυρηνόξυλο σχέτο, ανάμεικτο ή pellet

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
11 Χρόνια 2 Εβδομάδες πριν #96517 από john88s
Απαντήθηκε από john88s στο θέμα Aurora Hydro 24kW by Stavrianos
Το πυρηνόξυλο δεν έχει την ίδια θερμογόνο δύναμη με το πέλλετ. Ούτε την ίδια υγρασία.

Το πέλλετ σαφώς υπερτερεί. Σαν τιμή δεν πρέπει κανείς να συγκρίνει 150 vs 300 αλλά κάτι σαν 220(για να πάρουμε ακριβώς την ίδια ζέστη) vs 280(εδώ τόσο πωλείται τώρα το golden!) άρα για 60 ευρώ διαφορά στον τόνο νομίζω η "βρόμα" δεν αξίζει.

Βέβαια ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. Αν ο άλλος είναι στην Καλαμάτα θα κάψει πυρήνα λογικά γιατί το πέλλετ για να έρθει από Βουλγαρια, Ρουμανια, Αυστρια, Νευροκόπι έχει τρελά μεταφορικά. Ενώ τον πυρήνα τον βρίσκει στην πόρτα του σχετικά φτηνά.
Αν ο άλλος είναι στην Θεσσαλονίκη μέσα σε 100 εμπόρους άνετα βρίσκει πολύ καλό πέλλετ με 235 ευρώ. Ίσως και φτηνότερα. Άρα γιατί να πάει στο πυρηνόξυλο;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.059 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ