Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133476 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο έχει και τη βίδα όπως το δικό μου για να κρατάει με το βάρος της το κλαπέτο κλειστό; Αν ναι τότε εγώ φροντίζω να έχω το σιλό πάντα σχεδόν γεμάτο και να κλείνει πολύ σφικτά το καπάκι του σιλό. Όσο για τη συμπεριφορά των μηχανολόγων της εταιρείας, τι να πω. Την τελευταία φορά που πήρα και εγώ τηλέφωνο οι απαντήσεις ήταν: δεν γνωρίζω, ίσως, δεν μπορώ να πω, για ερωτήσεις που όπως λες ο Σάκης, ο Γεράσιμος και ο Βαγγέλης τις έχουν απαντήσει κατ επανάληψη και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Όσο για σύσταση, ούτε λόγος.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133481 από kalyvia80
Απαντήθηκε από kalyvia80 στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos

Νίκος Τρίπολη έγραψε: Νίκο έχει και τη βίδα όπως το δικό μου για να κρατάει με το βάρος της το κλαπέτο κλειστό; Αν ναι τότε εγώ φροντίζω να έχω το σιλό πάντα σχεδόν γεμάτο και να κλείνει πολύ σφικτά το καπάκι του σιλό. Όσο για τη συμπεριφορά των μηχανολόγων της εταιρείας, τι να πω. Την τελευταία φορά που πήρα και εγώ τηλέφωνο οι απαντήσεις ήταν: δεν γνωρίζω, ίσως, δεν μπορώ να πω, για ερωτήσεις που όπως λες ο Σάκης, ο Γεράσιμος και ο Βαγγέλης τις έχουν απαντήσει κατ επανάληψη και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Όσο για σύσταση, ούτε λόγος.

Ο δικος μου φυσητηρας ειναι σαν του Γερασιμου. Εχει αυτο το αξονακι που μολις σταματαει η λειτουργια του φυσητηρα κλεινει μαλλον ενα εσωτερικο κλαπετακι.

Να φθηνύνει το πετρέλαιο!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133482 από fritakos
Απαντήθηκε από fritakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Νίκο αν το κλαπετακι κλείνει και το σιλο σφραγίζει καλά τότε δεν πρέπει να σου κανει επιστροφή. Βεβαιώσου οτι το αφρώδες εφαρμόζει καλά και δεν εχει πατηθεί και αφήνει κενά.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
10 Χρόνια 1 Μήνας πριν #133504 από Νίκος Τρίπολη
Απαντήθηκε από Νίκος Τρίπολη στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Σε αυτό ακριβώς το αξονάκι εγώ έχω βάλει τη βίδα(εδώ λειτουργεί σαν αντίβαρο) η οποία πιέζει το εσωτερικό κλαπέτο προς τα κάτω και το κρατάει κλειστό όταν δεν δουλεύει ο φυσητήρας και επειδή είναι ελαφρύ(το κλαπέτο) το εμποδίζει να ανοίγει σε τυχόν μεταβολές του ελκυσμού. Ίσως και καμμιά φορά να μπουν σκόνες στο αξονάκι και να σφηνώσει μένοντας συνεχώς ανοιχτό. Καλό θα ήταν βέβαια να ξεβίδωνες τις τέσσερις βίδες, να βγάλεις το φυσητήρα(είναι πολύ εύκολο) και να βεβαιωθείς ότι το κλαπέτο είναι στη θέση του και λειτουργεί σωστά.
Του Σάκη ο φυσητήρας δεν έχει εσωτερικό κλαπέτο γιαυτό σε περίπτωση διακοπής ρεύματος του γυρίζει τη φλόγα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140410 από Kyriakos
Απαντήθηκε από Kyriakos στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
Καλημέρα,

είμαι νεός στο φορουμ και "'ασχετος" εντελώς!!! Χρειάζομαι επιγόντως βοήθεια και γνώσεις για την σωστή ρύθμιση του λέβητα μου Thermostahl bioplex HL 40 με μια πόρτα , χειροκίνητη έναυση, μονού κοχλία. Κάυσιμο πελλετ βουλγάρικο δοκιμασμένο απο τον γαμπρό μου σε καυστήρα πελλετ ferroli. Δυστυχώς υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και αφου έχουν τελειώσει και παραδόσει την εγκατάσταση και φυσικά πληρωθεί δύσκολο να τους βρεις.

Η εγκατάσταση είναι σε νεοδμητο σπίτι και περιλαμβάνει τον λέβητα βιομάζας, συλλέκτες κενου, δοχείο αδράνειας interplast 800lt , δοχεία διαστολής κυκλοφορητές και πολλά ακόμη που δεν τα γνωρίζω. Όλα αυτά συνδέονται με ένα διαφορικό θερμοστάτη Charmeg MP-DT Integra 3P : Ψηφιακός Διαφορικός Θερμοστάτης Ηλιακών με Έλεγχο του Καυστήρα και Τρία Αισθητήρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορώ να δώσω μέσω φωτογραφιών για διευκόληνση.

Τα μόνα σίγουρα δεδομένα είναι ότι ο ηλεκτρολόγος έχει αφήσει της ρυθμίσεις τις εργοστασιακές στον διαφορικό θερμοστάτη και ο υδραυλικός δεν έχει τοποθετήσει μια αντεπίστροφη βάνα με αποτέλεσμα λόγω φυσικής ροής τα σώματα να μην κρυώνουν εντελώς ειδικά αυτά που έιναι πρώτα και κοντά στο λεβητοστάσιο.

Τα ερωτήματα πολλά και τα περισσότερα μπορεί και ηλιθια αλλά με έγκυο γυναίκα και πρώτο χειμώνα στο νέο σπίτι έχω πολλά να μάθω και να αντιμετωπίζω μόνος ελέω υδραυλικών και ηλεκτρολόγων.

Το δοχείο αδράνειας δεν έχει ανέβει ποτέ πάνω απο 40 βαθμούς, ο θερμοστάτης του λέβητα έιναι στους 75 αλλά εκεί γύρω στους 60-65 σβήνει και ανάβει μόλις κρυώσουν τα νερά του. Κάνω πειράματα δυο βδομάδες τον έχω συνέχεια αναμμένο και τον θερμοστάτη στου 21-22 αλλά το σπίτι καινούργιο οπότε δεν χάνει θερμοκρασία βοηθαέι και η έλλεψει της ανεπίστροφης βάνας με τα 2-3 σώματα ζεστά οπότε ανάβει καμιά ώρα και σβήνει δεν πιάνει θερμοκρασία ο λέβητας υψηλή με αποτέλεσμα φαινόμομενο εφίδρωσης και πίσσας στα τοιχώματα.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?? Θα επισυνάψω και μερικές φωτογραφίες μήπως και βοηθήσουν.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
9 Χρόνια 5 Μήνες πριν - 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν #140411 από electron
Απαντήθηκε από electron στο θέμα Thermostahl Bioplex HL40 by fritakos
καλημερα,
Λες για υδραυλικό και για ηλεκτρολόγο, δεν μας λες ομως για καυστηρατζη.. Υποτιθετε οτι ο τελευταιος θα πρεπει να κανει τις οποιες ρυθμισεις στον λεβητα και στον integra3p. Η αλιως ο υδραυλικός αν ειναι θερμο-υδραυλικος και ειναι και "γάτος". Πληροφοριακά θα σου πω οτι εχω τον ίδιο διαφορικό θερμοστάτη (Charmeg MP-DT Integra 3P), εδω και 3 σχεδόν χρονιά και είναι συνδεδεμένος με ενα boiler 250λτ 3πλης ενεργείας τον λεβητα βιομαζας και δυο ηλιακούς συλλέκτες. Τον αυτοματισμό τον εχω κανει μονος μου. Μιας και αναφέρεις τον θερμοδιαφορικο θερμοστάτη λοιπον θα σου πω οτι και εγω σχεδον εχω αφησει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις καθως ειναι οι πιο καλες, δηλαδή αν δεις και το βιβλιαράκι του θα δεις ότι οι ποιο πολλές ρυθμίσεις που έχει αφορούν τους ηλιακούς συλλέκτες (κυκλοφοριτη) όποτε κατα την γνώμη μου ειναι σωστές. Στην δικιά μου εγκατάσταση απλα δεν χρησιμοποιώ την παράμετρο 5 Bt (Ελάχιστη θερμοκρασία ΖΝΧ (S3) με τη χρήση της βοηθητικής πηγής). Γιατι δεν θελω να ξεκινάει ο λεβητας για να κανει μονο ζεστο νερο στο boiler (οριζω εγω απο κατω με ξεχωριστη εντολη οταν θελω). Εσυ λοιπον ενδεχωμενος να χρειαστει να αλλάξεις κατι σε αυτην την παράμετρο, το θεμα ειναι ομως να μας πεις πως ειναι η συνδεσμολογία στο λεβητοστάσιο σου. Ο θερμοδιαφορικος συνδέετε οπως το σχεδιο?


και μια φωτο απο τον δικο μου Integra και τον αυτοματισμό
Συνημμένο αρχείο:


"Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα..."
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
"κάτοχος Mavil Primus 25"
Last edit: 9 Χρόνια 5 Μήνες πριν by electron.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.113 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ